- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
jancsi20
csendes tag
Most találtam egy ilyen szervert, 130 000 Ft ért és 4TB WD Purple merevlemezzel. Megéri megvenni?
g1610t 8 GB -
Fifi
őstag
válasz
osztraksajt #3941 üzenetére
Nem ismerem ezt az oldalt, de ők azt állítják, hogy 80e-ért adnak újat.
Ha valaki vesz tőlük, megírhatná a tapasztalatait, mert lehet, hogy én is vennék egyet alkatrésznek/meleg tartaléknak.
-
llacee
őstag
Nemetorszagbol ebayen 1230v5 8szal 16gb rammal annyiert jott, mint itt a xeonos gen8ak mennek.idrac enterprise licence +10e volt ugyan ott.Viszont teny hogy nagyon kompakt es mindenre eleg a gen8.1265el hasznaltam csak a pcieslotok szama bizonyultkevesnek egyebken itt nyugdijaztam volna amig megy.
Azert a 320as sorozat mar a batar kategoria minden tekintetben.330asokkal dolgozom meg a garazsba is nagy lenne -
djgeg
őstag
T130 is jó és nem sokkal drágább a T30 nál.... sőt egy két gen 10 es microserver árszintjén van.
Igaz az már 200 körül.
Ha használt is jó akkor Interbolt pl jó használt szerókat ad 1 év garival. [ T320 125.000 Ft] is jó választás lehet. Most gondolkodtam, hogy veszek majd. Nagyobbacska már de még ez is halk és nem fogyaszt sokat se. -
jancsi20
csendes tag
válasz
Gabesz84 #3938 üzenetére
Hát igazából kellene a távolról menedzselés ILO, IDRAC, Jöhet az erő is, mivel a régi NL 40 kissé gyengének bizonyult.
A kompaktság nem annyira számít,
Ami számít, az, hogy ne fogyasszon annyit, mint egy nagy szerver. Mert azért nem fogom olyan sok mindenre használni, Legyen benne RAID és min, 4 HDD bay.
Igazából mivel kevésnek bizonyult az NL 40 szerver 2 magja, jöhetne egy 4 magos alternatíva is.(XEON is) mivel akár virtualizálnék is.
Min 3 rendszert.
Sokan írták, hogy egy gen 8-ast fel lehet túrbózni, 4 magos XEON-ra, na nekem ahhoz hasonló kellene. Mind teljesítményben, mind fogyasztásban.Jó lenne azért találnék, egy Gen 8-ast. .
-
osztraksajt
őstag
Nekem kettő volt letéve tartalékba, egyet úgy döntöttem feldobok eladásra, 80-ért szabályos örjöngés tört ki az érdeklődők között hogy ki jelentkeztt előbb meg ki jönne érte hamarabb. Csak néztem mint a harmadik teve Noéra.
-
llacee
őstag
Nalam a T130 valt be van benne tavoli eleres, nagyobb mint a microserver de nem sokkal.
-
djgeg
őstag
válasz
jancsi20 #3937 üzenetére
Ha újat szeretnél akkor a Dell T30 jó lehet.
Prociban jobb mint a gen8 (gen10 ról nem is beszélve...)
[Dell Poweredge T30] XEON E3-1225V5 3.3GHZ, 8GB RAM 160 ért, de van olcsóbb is amiben a procit cserélheted. (+ 3 év onsite gari)
Annyi a hátránya, hogy nem annyira kompakt és nincs iDrac (iLO dell megfelelője). Viszont gen 10 hez képest "frissebb" és teljesítményben is jobb. -
válasz
jancsi20 #3937 üzenetére
pfejj, dell-nek van valami kisebb méretű szervere, régebben néztem, talán poweredge T20 volt az. De az sem mai darab, nem ennyire kompakt, tulajdonképpen egy mATX ház. Szóval ennyi erővel építhetsz is magadnak...
de ha elmondod mire kell, akkor lehet könnyebben tudunk ajánlani alternatívát
-
válasz
jancsi20 #3935 üzenetére
Én nem tudok róla hogy megbízhatóságban más lenne a gen 10.
Szóval csak tudás és ár alapján választanék. Gen10 jó ha nem kell az ILO, és multimédiás lejátszónak is használnád. Egész jó integrált video van benne.
Teljesítményben a gen8-ból többet lehet kihozni, mert cserélhető a proci.
Használt ára a gen8-nak az egekben, pont azért mert a gen10 nem sokkal jobb, bizonyos procikkal rosszabb is, drága és forrasztott a procija.
Ha találsz valakit aki 60k alatt megválik tőle az szerintem jó boltnak nevezhető, bár sokan ujonnan vették ennyiért. -
jancsi20
csendes tag
Megint szerver vásárlás előtt állok!
Eddig Microserver NL 40 volt, most bővítenék, Nem nagyon találok Gen-8 at, érdemes megvenni a gen10-et?
Valamint, a Gen 8 as verzióknak mennyi a használt ára? Kb.? -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
lakisoft #3930 üzenetére
Nem feltétlen csak az 1-es diszkről tud bootolni, de elég nyögvenyelős a többi. Nekem SD kártyáról bootol (ESXi), de lehet ide linux bootmanagert is tenni és akkor az indul. Elérhető az is, hogy ha diszket teszel az ODD helyére, akkor arról bootoljon, de sajnos trükközni kell az AHCI / RAID beállításokkal.
-
lakisoft
veterán
Hogyan lehet azt állítani hogy ne az első helyen lévő diszkről bootoljon HDD esetén? Vagy ez egy feature és fogadjam el hogy ilyen?
-
llacee
őstag
Sfp+ ment nekem benne.Esxi 6.5, win2016, xpenology baremetal,ok.Mellanox connectx-2.
-
arin
csendes tag
Sziasztok,
Van esetleg itt olyan aki próbálkozott 10Gb hálózati kártyával Gen8 -ban?
Ha igen, érdekelne, hogy milyen kártyával sikerült, és milyen OP rendszerrel.Egyébként nem a full 10Gb elérése a lényeg, valószínű az nem fog menni, inkább csak egy megoldás LACP helyett.
üdv,
arin -
kgymac
őstag
válasz
sanzi89 #3924 üzenetére
Intelligent provisioning nálam tiltott, soha nem használtam. Xpeno-hoz nem kellett, a későbbi esxi telepítés is meg volt nélküle. Azért kérdeztem, mert poolbig kollegának volt problémája a melegindítással, csak áramtalanítás után volt hajlandó bootolni sd-ről. Az ilo az sd fw hiba ellenére működőképesnek tűnik,
de ha az xpeno lekapcsolja a gépet majd az ups vissza, nagyon nem mindegy, hogy bebootol-e a gép.Volt nemrég egy kis win frissítés, azóta az ilo-ban lévő távoli konzol nem akar elindulni (java). Tud rá valaki valami megoldást? Win7 lenne a kliens, idő hiányában még nem túrtam fel az összes lehetséges beállítást,
de tuti, hogy valami biztonsági opciót állított a m$. -
kgymac
őstag
Használ itt valaki olyan gen8-at, amiben el van szállva az sdcard fw-je és nincs intelligent provisioning?
Az érdekelne, hogy bootol-e pendriveról (belső portról), valamint okoz-e gondot a bootban egy újraindítás?
Köszi előre is az infót. -
itanczos
senior tag
-
fincsi
csendes tag
Hello! A következő lenne a problémám.
Adott egy HP gen8 (nativ xpenology) amibe vettem egy DVBSky S952 PCIe kártyát mivel szeretnék itthonra kiépiteni egy tv szervert. (lehetőleg IPTV-t műholdról érkező adásra)
Tehát a kérdés, hogy valahogyan megoldható hogy a Synology felismerje a kártyámat? Illetve milyen program kell hozzá? Mert a Tvheadend-et próbáltam,de sajnos nem ismerte fel a kártyám, lehet driver hiánya miatt.
A PCIe kártya Ilo alatt látszik, tehát elméletileg működnie kell.Vagy megoldható hogy Virtuálisan futtatnék rajta egy linux disztrót és ott feltelepíteném, vagy nincs pass through?
Vagy marad az esxi, és ott synology valamint linux distró? esetlegesen így kivitelezhető?
Sok kérdés, de nem szeretnék az utolsó pontba belekezdeni mindaddig még biztosan nincs más opció...
Remélem érthetően fogalmaztam.
Köszönöm a segítséget.
-
djgeg
őstag
válasz
adriankoooo #3918 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor eléggé drága volt. Egyszer megkérdeztem egy magyar kontaktot. Kb annyiba került mint az orig ára volt. Bár kérdés, hogy most már egyáltalán lehet e.
-
adriankoooo
senior tag
Vajon lehetne a GEN8-on garit bővíteni? 15.-én jár le, ha nem túl drága vennék hozzá. HP oldalain nem megyek el, annyira bonyolult meg ezerféle csomag van mindenből.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Nem tudom érdemes-e benne még gondolkodni, G8-nak a forgalmazás végén iszonyatosan elment az ára, a G10 iszonyatosan is nyitott, én is MicroServert szeretnék, de lassan ott tartok, hogy a feléből építek egy szervert, Intel alapon, és 2x annyit nincs kedvem az iLO miatt kifizetni.
-
tacsk0
aktív tag
sziasztok...
gen10 borzalom utodjarol van valami hir? esetleg lesz frisebb inteles micro?
udv
-
kgymac
őstag
válasz
lakisoft #3907 üzenetére
Én is így keresem vissza.
Nem, a hpe oldaláról csak előfizetéssel lehet letölteni kb. egy éve. Valaki a topicban megosztott frissebb spp-t
Persze, ha van előfizud, lehet hpe-ről is.szerk:
@kiskakas
régóta kerülöm azokat a frissítéseket, ami gondot okozhat. Poolbig gen8-asát sem védte meg az "ellenőrzés". -
kiskakas
senior tag
válasz
lakisoft #3907 üzenetére
Azért nem kell fekete kakast áldozni egy ilo vagy bios upgrade előtt.. én az utóbbi 1 évben távolról, ilo-ra feltöltve csinálom. eleve feltöltés után visszaellenőrzi a binárist, mielőtt a régit felülírná. Biosból meg van backup, ergó azt elég nehéz véglegesre elcseszni
-
kgymac
őstag
válasz
lakisoft #3900 üzenetére
Én meghagytam 2.50-en az ilo-t. A fórumon 2-3 eset is volt, ahol ilo frissítés közben elhasalt 1-2 komponens (sd fw+ nvram, intelligent provisioning), jelentősen több sikeres frissítés mellett. De ha bibi van, csak az alaplapcsere a megoldás, amit aranyárban mér a hpe. Az enyémet elég drágán vettem g1610t-vel, használtan, két xeon + 16gb ecc ram bővítés miatt drága mulatság lenne egy elhasalt fw frissítés, így inkább maradt az eredeti fw. Hp opcionális rom, intelligent provisioning-ot kikapcsoltam, nem használom. Esxi megy sd-ről, penről telepítve.
Ha nem teszed elérhetővé kívülről az ilo-t, szvsz nem érdemes. Nálam xpeno vm fut, openvpn és nut szerverrel, áramszünet esetén az esxi is leáll.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G1 USDT i5-4590s 8gb ram 120gb ssd wifi gigabit minigép eladó olcsón
- Eladó Silverstone Rack szekrény sínek!
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest