Hirdetés
- Milyen videókártyát?
 - Vezeték nélküli fejhallgatók
 - OLED TV topic
 - AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
 - TCL LCD és LED TV-k
 - Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
 - HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
 - Melyik tápegységet vegyem?
 - Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
 - Steam Deck

Új hozzászólás Aktív témák
- 

xsak
tag
válasz

Nagytalp

üzenetére
						Debian stabilitása + Fancy webes felület minden NAS funkcióhoz meg egyebekhez = OpenMediaVault
(bocs :-)) - 

- 

xsak
tag
válasz

Nagytalp

üzenetére
						Mire szeretnéd/fogod használni?
(én OpenMediaVault-al NAS-nak használom) - 

nvyktor
aktív tag
válasz

Nagytalp

üzenetére
						1-es ponthoz: ha csak az office miatt virtuálizálnád az egész gépet, akkor nem jobb megoldás egy "sima" usert adni neki a linuxon (netezésre) + regisztrálni MS-hez office web apps-ra? Spórolnál egy vendég oprendszert.

Már persze, ha nem kellenek olyan funkciók (komolyabb makró, stb), ami a webapps-ban nincs benne
 - 

- 

golya87
őstag
válasz

Nagytalp

üzenetére
						Ez alapján én azt mondanám, hogy olyan ventillátort érdemes választani, aminek a ~35% körüli teljesítménye 500-as fordulat fölé esik. Így a 12-es PWM-es - mivel csak négy eres csatlakozóval ellátott ventivel hajlandó működni a gép - Noctua ventik kiesnek. Az F12-es széria terelőlapos megoldása teljesen felesleges számunkra.
Tápventinél van valami megkötés?
 - 

[BiG]
csendes tag
válasz

Nagytalp

üzenetére
						HD3D 6450-el megoldva!!!
DopeBob
 találta a következő leírást, ami segített:
"I wound up upgrading to a radeon 6450 to get hardware accelerated 3d playback. However, I've found that hardware acceleration doesn't work unless I turn off "Enforce Smooth Video Playback" (ESVP) in the catalyst video settings. This is true for both powerdvd 12 & tmt 5. I tried most of the catalyst drivers - version 11.4 thru 12.4 - same problem.
When ESVP is on (which is the default), both players report that DXVA hardware acceleration is off.
Both the TMT and cyberlink forums have users beating their heads against the wall over 3d playback with no real answers from the vendors, and I suspect this is their real problem. With the catalyst driver not defaulting to a working setting for 3d it's no wonder."Magyar lokalizácóval a Catalyst->video->"Egyenletes videolejátszás kényszerítése" paraméter kell kikapcsolni és működik!
Szóval Blu-Ray 3D, BD3D, BR3D illetve ahogy tetszik, de a lejátszás zökkenőmentes NL40 és 6450-es konfigurációval.
Elsőre csak a TMT5-tel volt időm tesztelni. De működik!

Alacsony processzor terhelés ás a 3D döccenésmentes. Még a torrent futtatása is simán belefér a háttérben.
Bocs az esetleges offtopic-ert.
De remélem ezzel segítettem az utókornak is!Üdv.:
BiG - 

tomcsi80
csendes tag
válasz

Nagytalp

üzenetére
						Szia,
Nem tudom írtak-e a srácok választ az SSD-s kérdésedre (mivel még nem jutottam a topic végére.. :S), de én egyszerűen annyit csináltam, hogy az egyik meghajtó helyére bedugtam hátra a csatlakozóba... Nem feltétlen baráti a megoldás, de mivel az ssd-nek kb 0 a súlya, így leesni nem fog, rázkódni nem rázkódik a gép annyit, h kilazulna, szal ennél jobbat nem tudtam kitalálni.
Tény, hogy nem ez a tuti megoldás, de darabokra szétszedni se volt még időm a gépet, hogy megnézzem mi merre... Mondjuk nálam valószínűleg az lesz a megoldás, hogy felpakolom egy keretbe az optikai meghajtó helyére, (bár oda meg táp kell) mivel serverbe nem rakok semmi meghajtót...
 - 

Altbrucke
tag
válasz

Nagytalp

üzenetére
						na most kaptam választ a kérdésedre,
nem ajánlják a Raspberry Pi-t arra amire te akarod, mert gyenge, a flash se fut rajta rendesen
ezek a mickro pc-k arra vannak hogy megtanuld, megismerd az ARM tulajdonságait és kisérletez veleLeszögezem ez nem az én véleményem, hanem olyané aki tesztel most is ilyet!!!
 - 

Csarlee
tag
válasz

Nagytalp

üzenetére
						RaspberryPi mint vékonykliens? A mostani verziók már 512 Mb RAM-mal jönnek, talán már önmagában is alkalmas a netezésre. Más kérdés, hogy az sem lesz teljesen mobil mert hálózat kell neki (WiFi kicsit szívatósabb) meg valami képernyő+bill+egér... Virtualbox-al jobban jársz mint VMWare-el mert egyszerűbb és sokkal több doski van hozzá. De akkor is elég körülményes ez a dolog, pl egy neten megosztott videót RDP-n vagy VNC-n keresztül az életbe nem tudsz megnézni. Szerintem jobban jársz ha veszel neki egy netbookot vagy ilyesmi....

Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
 - Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra

- Gamer PC RTX 3060TI I7-9700k 16GB RAM 1 TB SSD
 - Asztali PC , R5 8400F , 1660 super , 16GB DDR5 , 512GB NVME
 - ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
 - Asztali PC , R5 8400F , RX 5700 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 500GB HDD
 - GAMER PC! i9-13900K / RX 9070 XT / 32GB RGB / Z690 Strix / 850w Strix! BeszámítOK

- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
 - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
 - Dell Latitude 7410 karbon i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
 - LG UltraGear Gaming Monitorok : BLACK NOVEMBER -30%
 - Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

találta a következő leírást, ami segített:

ehez még nem vagyok elég kocka, majd idővel