- Milyen processzort vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
válasz
Lavidaloka #41097 üzenetére
És a 630M hogy teljesít a GTA5 alatt? Miben méred a sebességet, fps/óra?
-
Lavidaloka
aktív tag
válasz
adika4444 #41095 üzenetére
Nálam a GTA5 alatt is éppen hogy csak susog valami ....és még ráadásul rá van kötve egy 23"-os Lg 3D IPS led monitor...
A net meg olyan gyors,hogy majdnem hamarabb bejön az oldal mint amikorra rákattintok...
Mondjuk én egy HP Pavilion dv7-7037ez-vel nyomatom...+8Gb ram & Samsung SSD
Ui...:Épp most cseréltem le a 6Gb helyett 8Gb-ra ...szóval ha kell vkinek egy 2Gb.os 1600-as DDR3 ram ócsóért az szóljon....mert nekem csak itt porosodik.
-
red13
tag
Sajnos az utorrent kiiktatása után sem oldódott meg 100%-osan a ventilátor pörgése. 50 fok fölé megy és már elkezd pörögni, amit csupán egy Youtube videó elindítás eredményez. Nem tudom ez mennyire normális, szerintem nem az. Közben volt egy win reinstall, egyrészt mert vettem egy SSD-t, másrészt meg nem bírtam tovább elviselni a Windows 10-et. Biosban kikapcsoltam, hogy ne menjen állandóan a ventilátor, ami annyiból jó, hogy ha olvasok valamit, vagy nem nyúlok a laptophoz, akkor síri csend van a szobában. Kivéve ha a firefoxot elindítom. Szóval vállalom a felelősséget, hogyan tudom azt beállítani, hogy mondjuk ne 50C foknál, hanem 60nál kapcsoljon be?
-
Hamarosan jön néhány IPS-es Envy és Pavilion. Tesztelem majd őket, aki kíváncsi lesz rá, írjon.
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
Cserelni szeretnem a notimat, de nem igazan talok megfelelot a helyete... A jelenlegi 6460b, ez ugye dokkolhato.
Mit tudnek most helyette venni? Erdemesebb lenne varni? 6 gen Core i5 procival kellene. 440 G3-mat neztem, minden szempontbol jo lenne, de nem dokkolhato. 6xx meg nincs meg G1 van, de iszonyu dragan adjak, Elitebook arban vannak... Keret kb netto 280k, de ebbe OS + SSD, FullHD kijelzo kene.
-
Pferi
senior tag
válasz
pigmeus #41083 üzenetére
Szia!
Laptopvásárlás előtt én is átgondoltam hogy új gagyit vagy minőségi használt gépet vegyek, és végül egy 8460P-t vettem 1600*900-as felbontással.
A DVD helyére került egy SSD, a hdd-t cseréltem 1 TByte-osra, a memóriát 2*8 GByte-ra felbővítettem, mindezt összesen okosan vásárolva kihoztam 110.000-ből. Ennyiért újonnan nem kapsz semmit...
A hűtést Notebook Fancontrol programmal szabályozom, így pl. netezés közben hangtalan a gép, mert ugye a hdd sem megy közben.
A billentyűzet is nagyon jó minőségű (sztem). -
pigmeus
tag
Van olyan akinek ilyen gépe van?
HP Elitebook 8460P
Intel® Core™ i5 2520M
2x2,5GHz 3mb cache
4GB DDR3 memória
Használtan lehetne egyet kettőt mostanában kifogni és igazából csak általános dolgokra használnám (office, egy kis film, net ). Mennyire melegszik, illetve mennyire hangos ezeknek a ventilátora? Egyet kettő meg is fogtam és szép állapotban vannak, a legtöbbnek nem működik a billentyű világítása.
Köszönöm -
Érdekes, elkezdtem feltelepíteni egy 2560P-t és meglepve tapasztaltam, hogy eltűnt egy rakás cucc a driverek közül, p az F.60-as BIOS. Még jó, hogy korábban letöltöttem. Az Fn gombokhoz való app is eltűnt, külön megkeresve pedig nem hajlandó már felmenni. Mi a jó # lett ezzel?
-
SP4C3
veterán
Üdv.
Csatlakozom, ugyanis tulajdonosa lettem egy HP Compaq Presario CQ56 notinak.CPU: Athlon II P360 @ 2.3Ghz
GPU: HD 4250M
RAM: 4GB DDR3
blabla..Kérdésem: Hogyan tudom kikapcsolni a tapipadot? :/
-
Ami biztos, hogy a 62Wh-s 2560 és 70p kompatibilis akkukat ezzel a cellával szerelik: [link]
Technikai info
4.3V-is tölthető nem átlagos 18650. Ha jobban megnézitek, 3V-nál már milyen törés van a grafokonba attól függően mekkora árammal kínozzuk. Én meg láttam, ha lehet hinni az elektronikának, hogy 8.8V-nál (/3) még vígan engedi kínozni az elektronika. Sok ilyen cellám volt korábban, sok sok sok év után is használhatóak voltak, a legjobbak legtartósabbak voltak.
Azért bontottam meg ezt a halott akkut, mert a hp app szerint egy cella páros halott volt, hát mondom 1x élünk nem sok ciklusos még. A valóságben pedig egy páros szó szerint 0V-os, a másik 1.087V-os (most töltöm, hátha jó lesz még, töltést szépen veszi, nagyon lassan de megy bele a kraft) A harmadik páros pedig 3.18V-os, az még biztosan jó lesz valamit meghajtani. Az app szerint amúgy egy cella páros halott, a másik kettő pedig 2.2V-os volt. -
embe
nagyúr
Megoldódott a HP Elitebook 8460p ujjnyomatolvasó probléma.
A gondom az volt, hogy win10 alatt nem működött semmilyen driverral, azzal sem amit V.Stryker kolléga küldött. Egyúttal köszi neki, hogy bajlódott velem!Sokfélét kipróbáltam, végül a megoldás az lett, hogy egy teljesen friss modell, a Probook 450G3 driverét tettem fel, mivel ez már rendelkezett hivatalos Windows10 supporttal. Ezzel már működött.
De feltettem Dropboxba, hátha másnak is jól jön.
Kereső szavak: ujjnyomat, ujjnyomat olvasó driver windows10 -
Farkassacred
őstag
Sziasztok.
Egy HP Elitebook 840 g1-ről volna szó. A laptop kijelzője nem valami szimpatikus számomra, tn panel 1366×768-as felbontással. A kijelzőt szerintetek lehetne "bővíteni", kicserélni egy jobbra a mostaninál, például egy Ips panelre 1920×1080-as felbontással? A készüléket kiadták ilyen felbontással, így aztán elgondolkodtatott a dolog.
A választ előre is köszönöm. -
Xeon7
aktív tag
Sziasztok,
Erről a masinárol van valakinek tapasztalata?
HP Pavilion Gaming 15-ak002nh P1P93EA NotebookGamer Notebook vásárlás előtt állok, és ezzel szemezgetek!
-
embe
nagyúr
válasz
V.Stryker #41068 üzenetére
Megoldódott a driver kérdés, a smart kártyák drivere hiányzott. Most már minden driver telepítve van. Még a ujjnyomatolvasóé is....csak éppen nem működik.
Este elszórakoztam vele vagy 2-3 órát. Kipróbáltam egy rakat drivert, amit fórumokon ajánlottak ( Lenovo, DEL ) , de az istennek sem akar működni.
-
KisTücsök
addikt
Kb negyed órája hirtelen leállt a gépem és és azóta nem tudom bekapcsolni. Nem reagál a bekapcs gombra. Arra gondoltam, lehet túlmelegedett és ezért állította le magát, de akkor már engenie kellett volna, h bekapcsoljam, nem?
Hp 8440p.
-
golyós
addikt
válasz
golyós #41053 üzenetére
Úgy néz ki sikerült megoldani a net dobálást.
Az Atheros honlapjáról felraktam a legfrissebb drivert, és a routert 6-os csatornáról átállítottam 10-re.köszönöm a segítséget
Mostmár csak a 8.1-re frissítésem óta fennálló bluetooth probléma van hátra. 650-es és 250-es gépen is ugyan az : Youtube-os zenéket ha kiküldök hangfalra akkor gyakorlatilag lefagy a youtube, megáll a töltés kb 20 sec-nél és nem is nagyon megy tovább, csak próbál tölteni.Ha lecsatlakozom a bluetoothról akkor egyből helyreáll a youtube és végigszalad a töltés csík és megy tovább a video.
Ha simán a gépről hallgatom a zenét külső hangfalon akkor nincs probléma csak a netes zenehallgatás közben.
Win 10-re frissítéskor sem szűnt meg a gond, még a nagy frissítés előtt próbáltam.( vissza is álltam 8.1-re) -
válasz
World-Soft #41066 üzenetére
A legegyszerűbb teszt arra, hogy kiderítsük, hogy fogod és 90 fokban kinyitod. Ha felül középen megfogod és próbálod mozgatni akkor a ház is vele próbál mozogni, vagy kicsit később mint ahogy elmozdítod. Ha arra a nagyon könnyen mozgatható 1-2cm-re gondolsz ami azelőtt van, hogy erősebbé válna a lehajtás akkor nem jó.
Meglestem, "sajnos" olyan rendszerű mint a 2560-70p. Csak itt a házhoz nem egy hanem kettő csavar rögzíti. HA laza általában ezek szoktak, rosszabb esetben az LCD oldalán lévők is lazák. Azt necces bontani, hogy meg tudd húzni. Egy kisebb délutáni játék megcsinálni.
Gondolj csak bele ha laza, ahogy nyitod erőt fejtesz ki a csavarokra, én láttam ahol elhajoltak a csavarok.
[link] -
World-Soft
senior tag
Most vettem egy 8570p gépet.
Az lenne kérdésem, hogy ennek rugós kicsit a kijelzője, vagy csak nincs valami csavar meghúzva?
Stabilan áll, ha csuknám le, akkor 1/2-1 cm-t el tud mozdulni a teteje, mielőtt a zsanérnál fordulna.
Tehát nem tudom eldönteni, de olyan mintha valami csavar nem lenne meghúzva. -
V.Stryker
nagyúr
Az egyik szerintem az intel rapid technology driver, a másik nem is tudom...
Na, de ujjlenyomat olvasó... próbáld ezt a megoldást.
Amúgy nekem ezek a driverek vannak fent és nincs egy ismeretlen eszköz sem:
-
V.Stryker
nagyúr
Na, akkor driver gond nálad is. Vadásznod kell másik ujjlenyomat drivert. Nekem az általam linkeltel megy.
Szóval ez a windows hello akkor jön elő csak, ha érzékel egy mefelelő eszközt, pl. egy megfelelő driveres ujjlenyomat olvasót.
Pl. nekem is feltette a win 10 magától a drivert, nem volt ismeretlen eszköz, mégse jött elő, már szét idegeltem magam. Ekkor megtaláltam azt a drivert, feltettem és egyből előjött ez a Hello...onnantól meg már sima ügy volt.
-
embe
nagyúr
-
-
V.Stryker
nagyúr
-
válasz
SeniorTilla #41054 üzenetére
Dettó ez volt itt is!
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest