Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kácsa
aktív tag
A EN488AA dokkoló biztos ,hogy nem jó az Elitebook 8440-hez.Nekem van mind a két fajta dokkolóból ,van VB041AA is.Az utóbbi laptopba való csatlakozójának lábkiosztása teljesen más mint az EN488AA-nak,ráadásul rövidebb is.
A VB041AA-t Elitebook vásárlás miatt vettem.Ami elvileg 21-e után lesz nálam. -
ZP67
tag
Sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni.
Mennyit szabad adni egy lassan 4 éves, napi 8-10 órát (mindvégig saját magam által..) használt nc6400-ért? (C2D T7200, 3 GB, 250 GB, vadi új kijelző és akksi)
Az egyetlen hibája(?), hogy a win7prof 32bit feltelepítése óta időnként elsötétül a képernyő, csak a restart segít.
Köszi előre is a tanácsokat!
Üdv,
ZP -
mgabor01
csendes tag
Mindjárt szétnézek a BIOS-ban, de most ezt találtam, a HP Wireless Assistant progiban (itt fel van sorolva a bluetooth is a wifi adapter) :
Wireless LAN Adapter: This device is disabled in device manager and cannot be enabled from wireless assistant.
Nézelődtem a device managerben, de ott semmi sincs letiltva...
-
fazr
senior tag
válasz
mgabor01 #17971 üzenetére
Nekem is hasonló gondom volt a ProBook-kal, semmilyen program nem írta ki milyen típusú wifi van benne, ezért csak egy dolgot tudtam tenni: kipróbáltam a típushoz letölthető összes különböző gyártótól származó legfrissebb drivert és persze, hogy az utolsóval működött
de azért azt - ahogy írták többen is - nézd meg, hogy bios-ban be van-e kapcsolva a wifi (bár alapból elvileg be van kapcsolva), valamint a hardveres kapcsoló az a narancssárgán világító gomb (ha jól emlékszem csak a megfelelő wifi driver telepítése után lehet bekapcsolni)
-
-
válasz
spyduck #17961 üzenetére
Azért nem árt feltölteni az első használatkor, és ez a töltés teljes legyen, tehát 100%-ig.
Volt ügyfelem, aki felhívta az ügyfszolg-ot, és ott azt mondták neki, hogy a gp kikapcsolt állapotában töltse egész éjszaka (mondjuk ez szerintem is túlzás, elég használat közben feltölteni).
-
mgabor01
csendes tag
válasz
Pisztillus #17972 üzenetére
Most tettem fel, ezzel működnek az FN-es billentyűk, de a wifi gomb még mindig csúnya sárgán világít...
A programot köszönöm, bár már nem ilyen névvel fut windows 7 alatt, hanem HP Hotkey Support a neve. -
norot
csendes tag
Dokkolót keresek a 8440p-mhez, de nem nagyon találok. A PA286A az jó ehhez a géphez? Nincs benne a listában, de pl. az EN488AA-éban sincs benne, pedig arról azt olvastam itt a fórumban, hogy működik vele. Más típust meg nem találtam eladót.
-
-
mgabor01
csendes tag
válasz
Pisztillus #17970 üzenetére
Hardveres kapcsolót nem találtam, ez volt asszem az első próbálkozásom.. A bios-t majd holnap nézem meg a hwinfoval együtt, most nem tudok gondolkodni
és egyelőre elvagyok a kábeles nettel, gyorsabb is mint a wifi. Egyébként az eddig használt Toshiba laptopomon volt wifi kapcsoló gomb, de ha lekapcsoltam, a wifinek az ikonja a tálcáról akkor sem tűnt el, itt meg egyszerűen nincs wifi ikon, a network and sharing center-ben sem...
-
-
mgabor01
csendes tag
Köszönöm! Majd holnap, friss fejjel nekiállok, addig nyomom egy picit a Force Unleashed 2-t
-
pumukli23
senior tag
válasz
mgabor01 #17967 üzenetére
HWinfo nevű programmal meg tudod nézni, hogy milyen kártya van benne, így a HP oldalán felsorolt sok driver közül ki tudod választani azt, ami neked kell.
Esetleg még a win7-tel is rákereshetsz, van, hogy sikerrel jár
Eszközkezelőben nézd meg a kártyát, látja-e, van-e probléma vele, esetleg itt valahol a tulajdonságoknál tudsz drivert frissíteni/cserélni/törölni is.
üdv -
mgabor01
csendes tag
Megjött a 4520s-em és rögtön a windows telepítés után egy elég komoly problémával találtam szemben magam (azóta újratettem a windowst és még mindig fennáll a probléma, eredeti windows btw): nem működik a wifi. Van erre egy külön gomb a billentyűzeten, és ez a kék helyett narancssárgán világít és nincs is a tálcán wireless network ikon. Erre tud valaki megoldást? Nézegettem a hp oldalán, leszedtem egy csomó drivert, de még mindig nem jó..
-
fkenny
senior tag
Ma hazahoztam Gideon-t a Konwex kft-től. 100%%-ig gyorsak rendesek voltak. HP is rendesen megcsinálta a gépet
-
domi007
őstag
válasz
adnoctum18 #17953 üzenetére
Megmentelek
Itt az új verzió, csomagold ki mind a három fájlt egy mappába, csinálj egy parancsikont ami a launch.bat-ra mutat, majd a parancsikont másold be a Start-Programok-Startup mappába.
Ha újraindítod a gépedet, akkor most már csak fel fog villanni egy CMD ablak (de be is záródik azonnal), és utána nem fogsz látni semmit, csak azt, hogy csipog a gép, ha kihúzod a töltőt
.
Ha a felvillanó ablak is zavar, akkor már az ismert módon állítsd be a parancsikon tulajdonságainál a Minimalizál-va való futást -
mgabor01
csendes tag
Sziasztok!
Elvileg pár órán belül megjön a Probookom (4520S XX752EA) és az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell tölteni/formázni az akksit, hogy a lehető legtöbb üzemidőt préselhessem majd ki belőle? Valami olyasmit hallottam, hogy először 12 óráig folyamatosan rajta kell lennie a töltőn..
Köszi!
(majd ha megérkezett és fel lett rá rakva a windows, írok, hogy milyen a gép, de nekem van egy olyan érzésem, hogy nagyon fogom szeretni
)
-
koshmar
addikt
válasz
adnoctum18 #17953 üzenetére
Én azt mondom, hogy egy ilyen gyors böngésző nyugodtan zabálhat.
Egyen csak, de legyen gyors. Hát a Chrome az. -
válasz
Mr.Face #17956 üzenetére
A PCH (részletek itt) egy adatátvitelt végző chip az alaplapon. A chip konkrét melegedésének pontos okát nem tudom, de több is lehet: olyan helyen van, ahol meleg a környezet, sokat dolgozik, vagy a hwinfo nem jól méri.
Nem mindig jók azok az eredmények, amiket ez a progi kiír. Nekem 23 fokos szobában írt már ki a CPU maghőmérsékletére 16 fokot is, ami lehetetlen, hacsak nem találtam fel az elektronok áramlásának a hőelvonási képességét, azaz a fordítottját, mint ami vele jár. (De jó lenne, dollármilliárdos lennék
-
válasz
adnoctum18 #17955 üzenetére
Igen, mert be van állítva az energiagazdálkodásnál, hogy X idő után hibernáljon. Az alvó állapot is energiát fogyaszt, és nem lehet a végtelenségig alvó állapotban a gép, ha pl. akksiról megy, mert lemerül és buktad az egészet
-
Mr.Face
csendes tag
válasz
SeniorTilla #17954 üzenetére
Értem, de ez magánál a vga-nál is (és a gép bármely másik eleménél) messze magasabb majdnem 20 fokkal. Ez is normális? Másrészt azt sem tudom mi ez a PCH és mit csinál, egy rövid magyarázatot, ha nem nagy probléma tudsz adni?
-
adnoctum18
senior tag
Ha leteszem aludni a gepet, egy ido utan (mondjuk este elaltatom, reggelre) atmegy hibernalasba az alvasbol. Ez igy normalis?
-
-
adnoctum18
senior tag
-
koshmar
addikt
válasz
adnoctum18 #17950 üzenetére
Te jó Ég, 1 giga?!
Nekem 12 tabbal sem volt több mint 300 mega...
Mondjuk az új, 10-es stabil Chrome-mal próbálgattam, aminek állítólag sokat javítottak a fogyasztásán...a Flash videók terén, stb. -
domi007
őstag
válasz
adnoctum18 #17950 üzenetére
Elméletileg:
1. Csinálj rá egy parancsikont
2. Jobbketty, Tulajdonságok és ott van olyan, hogy minimalizálva fussonHa ez nem válik be, van itt egy jó téma ezzel kapcsolatban.
-
adnoctum18
senior tag
-
Mr.Face
csendes tag
Üdv.
Kis segítséget kérnék tőletek!
Van egy 17-es Envy amin hwinfoval szoktam figyelni a hőmérsékleteket, és semmivel sincs problémám kivéve ezzel a résszel:Intel PCH
PCH Temperature: ez idle-ben is 80 fok körül van eddíg játék alatt meg a max 97 volt.Viszont az efölötti Motherboard résznél van egy ugyanígy PCH rész ami meg totál rendben szokott lenni max 60-65 fokos.
Tehát, tudnátok adni egy kis felvilágosítást hogy akkor ez most hogy is van, és hogy kell-e ezzel valamit is csinálnom.
Ismétlem CPU,GPU winyó minden okés csak ezzel vagyok gondban.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
-
Lejszi
senior tag
válasz
Lejszi #17940 üzenetére
mar megvok vele, bebootol dvd-rol, de a "A telelpito indul" resznel megfagy....
mar probaltam masik windows 7-t is, akkor is ez van. beraktam egy xp-t hogy legalabb ledaraljam a c:\ -t, de nem talal meghajtot amire telepiteni akarna, meg a C-t sem
sot, ahogy ujra akarom inditani kek halal. most mem teszt fut, meglatjuk mi lesz az eredmenye. 2 napos a masina amugy... -
Lejszi
senior tag
adott egy hp pavilion dv6 -os laptop. egyszeruen nem tudok se a DEL -el se az F2-vel belepni a bios-aba, mert be szeretnem allitani h dvd-rol bootoljon, ugyanis ossze omlott a win7 es a repair sem segit.
van 5letetek? -
koshmar
addikt
Ma is tanultam valamit:
14:45-kor döntöttem úgy, hogy kikapcsolom a gépet.
Ezt meg is tettem, csak hogy kiírta: 4 frissítést fog telepíteni.
Hadd csinálja...
Na, 5 perc után meguntam, lecsuktam a fedelét... hamar le is állt.Aztán 10 perccel ezelőtt bekapcsoltam, megnyomtam a bekapcsológombot, erre ugyanaz az állapot fogadott, ahogy hagytam...
Ba*ki, alvóra tette magát...
Pedig a sima kikapcsolásnál is előbb lehajtom a fedelét, és egyszerűen kikapcsol.
Most nem így gondolta...
Sebaj, 5%-ot merült csak. -
fkenny
senior tag
válasz
SeniorTilla #17935 üzenetére
Vannak emberek akik a koszréteg mögött is átlátnak, meg a kos azt a látszatot kelti hogy használva van
Am. én is klín ablaktisztítóval pucolom a gépet, még a csuklótámaszt meg minden külső részét (rongyra 2-3 fújás...) Ha tudnád milyen koszos gépeket kapok mikor javítanom kell őket.... áááá
-
-
Z86
őstag
válasz
SeniorTilla #17928 üzenetére
Épp most tanultuk optikából, hogy ezek a fényvisszaverést meggátló rétegek milyen iszonyat vékonyak. Én inkább hozzá sem nyúlok
-
domi007
őstag
válasz
SeniorTilla #17931 üzenetére
már éppen ideje volt.
-
lorky
csendes tag
Sziasztok!
dv6-3120eh-ről tudtok negatívumot/pozitívumot írni?
Nem nagyon találtam róla értékelhető infót/tesztet.Nekem spec nagyon tetszik.
Asztali gépemet cserélném erre, néha autóban is használnám (pl. tv tuner).
Abszolút nem értek hozzá, ezt ajánlották mellé:
BELKIN AC Inverter F5C412EB 140W
-
-
-
-
Magnum_
nagyúr
én nagyon kényes vagyok a kijelzőre (meg úgy általában minednre
) és én ablaktisztítót (keveset) fújok egy iszonyat puha rongyra és azza törlöm át a kijelzőt...
-
-
BluEyes
őstag
válasz
SeniorTilla #17924 üzenetére
a mosogatószert FŐLEG nem ajánlanám kijelzőtisztításra.
Ezt én nem nevezném a te módszered ajánlásának. És nincs front, hanem ha valamiről fogalmad sincs, akkor vagy próbáld ki, vagy hidd el a tapasztaltabbak véleményét. Én például semmilyen körülmények között nem dörgölném ablaktisztítóval a képernyőmet, de azért odáig mégse merészkedtem, hogy beszóljak neked emiatt, hisz még nem próbáltam (nem is fogom), te meg ezekszerint igen. És biztos jó sok gépet is láttál már. Hidd el, én is.
-
válasz
BluEyes #17923 üzenetére
Nem értem miért húztad fel magad ennyire...front van???
Nem kioktatni akartalak, felőlem azzal tisztítod a kijelződet, amivel akarod. A többieket tájékoztattam az általam használt és nagyon jól bevált módszerről, amit nem fórumból vettem, hanem a gyakorlatból. Több mint 10 éves, több ezer eladott gép tapasztalatával a hátam mögött.
A Clin eleve ablaktisztító, a mosogatószer meg nem igazán. Bár néhányan még a kocsijukat is ezzel mossák
-
BluEyes
őstag
válasz
SeniorTilla #17920 üzenetére
Én több, mint 10 éve Clin-t és Szilvia-t használok
Akkor a mosogatószeres nem-ajánlatod vajon honnan, milyen tapasztalatból gyött? Olvastad valamelyik vak_vezet_világtalant -szintű fórumon? Az ablaktisztító az mennyiben lcd-barátabb vegyszer?
Mer én meg úgy 8 éve takarítok kézkímélő mosogatószeres módszerrel (ahogy korábban leírtam) lcd kijelzőket rendszeresen, és egyiknek se lett semmi baja, mindegyik kijelző gyönyörű, karcmentes, nem mattult be, mintha új lenne.
Úgyhogy egyrészt ne legyél már olyan nagyon okos, másrészt meg nem én érdeklődtem ezügyben, úgyhogy ne nekem válaszolj, ne engem oktass ki, mert én tudom, hogy mit csinálok, és nem ajánlanék itt olyan dolgot, amit még nem próbáltam ki kismilliószor, és ami nem 100% biztonságos.
Köszike! -
válasz
Lalikiraly #17913 üzenetére
Nekem Core i3-as G62-eseim vannak, aki eddig vett belőle, senki nem panaszkodott. Szerintem ennyi pénzért jó gép.
A CQ61-eseknek nagyon szép képük van, és masszívabbak a G62-esnél. Cserébe régebbi a design és technológia.
-
válasz
BluEyes #17903 üzenetére
Nem kell ezt túlbonyolítani. A szappant és a mosogatószert FŐLEG nem ajánlanám kijelzőtisztításra.
Én több, mint 10 éve Clin-t és Szilvia-t használok, ez a legjobb és leghatékonyabb. Nem szabad elfelejteni, hogy csak annyit fújjatok rá, ami nem folyik be a kijelző keretéhez, mert az árthat az elektronikának.
Vannak speciális kijelzők (Sárkány, Envy, Touchsmart gépek), amiken még a Clin nyoma is megmarad. Ezt puha törlőkendővel, SZÁRAZON kell letörölgetni, miután Clin-nel lemostátok. Így eltűnnek a csíkok is, amit az ablaktisztító hagyott rajta.
-
-
Lalikiraly
addikt
Amm és a CQ56 Inteles notikról véleményed esetleg? Ez Intel T4500 as procival van.
Meg hát ezt Win7 el 112 ért megkapnám ami nagyon jó lenne nekem.Jajj el kéne dönteme.
A hülyeségre tudom ningy gyógyszer de hosszú távra kell noti.
most egy HP 615 ösömö van QL66 os procival 1 giga rammal -
grex4
aktív tag
válasz
Lalikiraly #17913 üzenetére
hi. nem hangos egyáltalán, sőt alap gépezés közben alig hallani. Terhelve sem lesz zavaró, szép lassan pörög fel a venti nagyobb fordulatra ami nekem tetszik pl...
mondjuk sokat számit hogy dedikált videókártyával veszed-e mert azt is nálam hűtenie kell.
hd4250 van benne akkor halk lesz nagyon. De a G62-k annyira újak hogy nem tudja senki mi lesz velük nyáron. Sokaknak nem tetszik a hűtésük de ezer féle procival szerelik öket ha azokat elbirja a p340est is lehűti halkan. -
Z86
őstag
Van köztetek esetleg olyan, akinek van már tapasztalata a HP helyszíni garanciális szolgáltatásával kapcsolatban?
-
Lalikiraly
addikt
AMD P340 es G62 es notival tapasztalatok ? Mennyire hangos? Most cserélnék és CQ56 G62 és 625 között filózok... pls
-
Csorosz
aktív tag
Sziasztok.
Két problémám van is akadt, hátha tudtok valami okosat mondani.
Van a családban egy 610-es és egy 615-ös laptop. A gond, hogy lan kártyán keresztül mindkét laptop ugyanolyan hibajelenséget produkál: 5-6. ujraindulás után szokta detektálni a win7-32 Home, hogy egyáltalán van hálókártya a gépben, és csak ekkor tudom használni a lan portot. Wifi mindkettőn oké, de a 615-ösön az SD kártyaolvasót sem tudom pölö beüzemelni, az eszközkezelőben sem jelenik meg. Régebben használtam pedig, de egyik pillanatról a másikra eltünt...
A 615-ről írok most, ennek a lan kártya tipusa: Marvell Yukon 88E8042 PCI-E Fast Ethernet-vezérlő
Esetleg találkozott már valaki hasonló problémával? Mindkét laptop gyári garis még.
Várom az esetleges kérdéseket. (és köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat) -
koczo93
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok ebben az egész notebook témában. Pár napja boldog tulajdonosa vagyok egy HP 620as gépnek ami eddig nagyon tetszik. Igazából net, filmnézésre kell meg esetleg valami alap játék tehát erre jó. Mi a vélemyényetek róla? Van valakinek esetleg ezzel a tipussal tapasztalata?
-
norot
csendes tag
8440p-hez szeretnék SSD-t úgy, hogy mellette a HDD a DVD helyett legyen. Milyen caddyt ajánlotok ehhez? Nemrég volt szó erről (itt nincs felsorolva a 8440p, de azt írtátok kompatibilis), ezen kívül esetleg érdemes máshol is megnézni?
Valamint ezzel így működni fog a hotswap? -
BluEyes
őstag
Nem cukorbul van az a kijelző
Kell egy puha pamutrongy, vagy puha szivacs, egy csepp kézkímélő mosogatószer a konyhából (de lehet bármilyen folyékony cucc, sampon, szappan, mosószer), meg valami nedvszívó papír, kéztörlő, pzs, klópapír stb.
Pamutrongy (vagy szivacs) bevizez, rá 1 csepp (tényleg nem kell több) mosogató, kicsit nyomkodni kell, hogy a szer eloszoljon, meg kicsit felhabosodjon. Aztán alaposan ki köll csavarni, hogy amikor elhúzod a kijelzőn, csak nedvesítse, de ne hagyjon tócsát (ami befolyhat a kijelző széleinél). Finoman, de határozottan dörgöljed meg a kijelzőt.
Egy darab, előzőleg bevizezett, majd tenyér közt jól kinyomkodott papírral szedd le a mosószert a kijelzőről, ami így még mindig nedves marad, de már csak vizes, majd egy másik, száraz papírral töröld le ezt a nedvességet. És kész is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kikristályosodik a Razr 60
- TCL LCD és LED TV-k
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PlayStation 5
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eladó/HP ZBook 15 G3 /I7-6820HQ/16GB DDR4/VGA M1000M 2GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest