- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kácsa
aktív tag
A probléma (8560w nem indul) megoldódott, teljesen szétszedtem, majd minden alaplapi csatlakozott megmozgatva, összeszereltem. Így már betöltött a bios, majd újra kikapcsolt. Viszont újbóli bekapcsolásnál, már nem kapcsolt ki,de fekete volt a kijelző. A numlk billentyű 3-szor villogott. Utánanézve memóriahibát jelez. Kivéve egyik modult (2x4GB) a gép elindult, minden ok.
-
Kácsa
aktív tag
válasz
Khelben #39649 üzenetére
Igaz,hogy nem lehet váltani a videokártyák közt (a HP ezt letiltja az üzleti célú gépeinél,mivel ezekre Xp-t is lehet telepíteni,ami nem támogatja a váltást),de ,hogy melegebb lenne egy IVGA-val rendelkező gépnél ? Nálam pl. a mostani hőmérsékletek,csak nettezés a mai nap : GPU - 43'C, CPU - 56'C, szobában kb. 27'C.
-
Kácsa
aktív tag
válasz
qwertly #38775 üzenetére
Esetleg : nx6300 series service manual. Igaz,angolul van.
-
Kácsa
aktív tag
válasz
Sanyabá #30859 üzenetére
Lejárt a szerk. időm:
Itt van egy kis olvasnivaló róla HP635 teszt. -
Kácsa
aktív tag
válasz
Sanyabá #30859 üzenetére
Ha filmnézésre,internetezésre szeretnéd, akkor megfelel. Amúgy a proci gyenge CPU, hiába kétmagos, 1,65GHz magonként, és 0,5 MB gyorsítótárral magonként. A videokártya GPU nem egy bajnok, csak 256 MB-os saját memóriája van. Ilyen van faterom gépében, egy 2 GHz,kétmagos proci (2 MB gyorsítótárral) társaságában.A HD filmeket viszi, HDMI kimenettel megbirkózik.
Játékra nem ajánlott. -
Kácsa
aktív tag
Hali !
Nálam az "sp53631.exe" van feltéve (illesztőprogram dátum 2011.05.04, verziója 11.12.36.0). Itt egy link : driver
Plusz egy pár kisebb módosítás az illesztőprogramon belül,angolul van, remélem érthető lesz :1.
Change the default settings for the adapter in Device Manager. Right click properties for the Intel 82579LM in Network Adapters. Change the link speed (if the extension was installed properly, you'll see the intel logo on the tab for Link Speed, and a choice for Speed and Duplex. Change this from 'Auto Negotiate' to whatever speed your network is. I have gigabit full duplex, and that worked for me. This by itself was the biggest improvement with DPC latency.
2.
Go to the Advanced tab. I took the approach that I wanted to disable as much 'auto' stuff as possible, and force the adapter to use a particular setting. Thus:Interrupt Moderation: Disabled
Jumbo Packet: 9014 bytes (I have several devices that can use bigger packets on network, such as readynas)
Performance Options: click properties: Flow control - Disabled; Interrupt Moderation Rate - Off; and then double the receive and transmit buffer sizes (for me this was 512 and 1024 respectively).
Nekem így működik már 2 hete probléma-mentesen.
Sok sikert. -
Kácsa
aktív tag
Szia !
Hasonló problémával (8560w a gép) küzdöttem én is pár napig, laggolt a hang zene vagy videó lejátszása közben.Teljesen véletlenszerűen produkálta,30 mp.,egy perc, vagy akár 5 perces időközönként.
A hivatalos HP fórumon az a megoldás volt rá,hogy le kell tiltani a HP Power Assistant nevű progit. De,mivel én nem telepítettem fel (a gyári Win.-t legyalultam, majd ment fel a saját),ez nálam nem működött.
Végül is a Lenovo hivatalos fórumán találtam egy megoldást (ott egy Thinkpad produkálta a jelenséget). A hálózati kártya driverét a legújabbról egy évvel régebbire cseréltem (Intel 82579LM).
Így lett jó.
Először is tiltsd le a Power Assistant. -
Kácsa
aktív tag
Sziasztok !
Milyen hardverhibára utalhat ha a kijelzőn hirtelen megjelenek pár millis vízszintes színes csíkok ?Utána meg gép újraindítása jó.Másodjára csinálja,két hete volt az első.Most épp a WMPlayer-t indítottam volna,mikor csinálta.A gép egy Elitebook 8540p. -
Kácsa
aktív tag
válasz
Ulius80 #22864 üzenetére
Szia ! Az alapjárati hőmérséklet kb. 40-45 'C kéne legyen,egy proci újrapasztázás jó lenne.Viszont sok változásra ne számíts,a videokártyája Intel GMA900,e 510 szerint.Játéknál a procit fogja használni ,valószínűleg max-on.
A képen amit feltettél az 1-es az elvileg a chipset,a 2-es az a wi-fi kártya. -
Kácsa
aktív tag
WMPlayer - beállítások - lejátszó - a lejátszó beállításainál engedélyezd a képernyőkímélőt lejátszás közben.Hátránya ,hogy filmnézés közben is átvált képernyőkímélőre,max. addig visszaállítod.
-
Kácsa
aktív tag
válasz
Magnum_ #22267 üzenetére
Én ilyet használok : hp.Ez biztos átviszi a hangot is,más márkájú nem mind képes erre (HP laptopnál). Miután összedugtad Tv-vel ,a hangot be kell állítani,hogy a Tv legyen az alapértelmezett eszköz (vezérlőpult-hang). A videófelbontást elvileg beállítja automatikusan a videókártya,ha nVidia van a gépben.Én még átneveztem a Tv-n a Hdmi bementett PC-re.Így volt jó.
-
Kácsa
aktív tag
Esetleg tudja-e valaki,hogy az 8540p-ben melyik verziójú Display Port van ?
Az 1.1 vagy az 1.2-es ? -
Kácsa
aktív tag
válasz
sandorv #21006 üzenetére
Hali !
Itt próbáld bittorrent topik. -
Kácsa
aktív tag
gerii Azt nem tudom ,hogy a Hp oldaláról letölthető hogy muzsikál,mindig a legújabb drivert használom.
norral Hát én nem játékra használom,de próbaképp volt rajta NFS HotPursuit,1600x900 felbontáson,minden max.-ra állítva,zökkenőmentesen futott.Itt van egy korrekt teszt: 8540p.
-
Kácsa
aktív tag
válasz
salieri. #20178 üzenetére
Nézd meg a bios-ban,hogy a Fan always legyen bekapcsolva,ha így is megáll a venti,akkor próbáld meg az alaplapról lehúzni,visszadugni a csatlakozóját (ehhez szét kell szedni).
Vigyázz, a T7200 max. 100 'C bír: T7200 .
Viszont érdekes,hogy a lapos nem kapcsolt ki.Nekem egy nx7400 -ban 90 'C-nál kikapcsolt automatikusan. -
Kácsa
aktív tag
válasz
adnoctum18 #20096 üzenetére
A két lemez: az egyik a Win7,a másik a driver lemez.Félreérthető a ráírt szöveg,szó szerint egyik sem recovery lemez.A hozzászólásaidból azt szűröm le,hogy a merevlemezeden kettőnél több partíciód is van.A következőt próbáld meg:a Win7 telepítésekor töröld a 100 MB-os és a C partíciót,majd az így kapott üres területre telepítsed a Win-t,a többit meg kell oldja a telepítő.Ha így nem megy,a másik megoldás,hogy ha rendelkezel egy usb-s rack-el:kiveszed a merevlemezt és usb-n egy másik géppel leformázod.
-
Kácsa
aktív tag
válasz
OgreImre #19879 üzenetére
Itt találsz (SeniorTilla árulja) : EliteBook 8740W
-
Kácsa
aktív tag
-
Kácsa
aktív tag
válasz
OgreImre #18278 üzenetére
Hello !
Én éppenséggel 8540p-t használok ,igaz nem Autocad-el, Roland CAM progikat használok.Nekem a 1600x900 felbontás bőven elég.Kristálytiszta,éles kép.A videokártyája miért nem lenne időtálló ?Mivel 3 év gari van a géphez,ráadásul a Nvs5100M MXM-3 - as foglalatban van,cserélhető.De viszont ha tényleg komolyabb tervezésre akarod használni akkor a FX880M-as kártyát ajánlom.CAD-ban nagyságrendekkel jobb az 5100M-nél.
Itt össze tudod őket hasonlítani : FX880M , NVS5100M . Játék közben teljesen egyformák teljesítményben.
A 1280x800-as felbontás után nagy váltás lesz.
-
Kácsa
aktív tag
A EN488AA dokkoló biztos ,hogy nem jó az Elitebook 8440-hez.Nekem van mind a két fajta dokkolóból ,van VB041AA is.Az utóbbi laptopba való csatlakozójának lábkiosztása teljesen más mint az EN488AA-nak,ráadásul rövidebb is.
A VB041AA-t Elitebook vásárlás miatt vettem.Ami elvileg 21-e után lesz nálam. -
Kácsa
aktív tag
Ha érdekelne valakit eladó nx7400 : nx7400 .
Bocs az off-ért.
-
-
Kácsa
aktív tag
válasz
ZewaDeluxe #15147 üzenetére
Üdv !
Az általad linkelt hp625 adatlapon ott van a hangeszközöknél : Beépített monó hangszóró.
Tehát egy darab hangszórója van. -
Kácsa
aktív tag
válasz
#47053824 #14859 üzenetére
Én csak telefont csatlakoztatok a laposhoz ,az jól működik.Esetleg nézd meg,hogy bluetooth bekapcsolása után jobb-klikk a tálcán levő ikonjára, ott a beállítások megnyitása, majd a felugró ablakban a beállításoknál pipáld ki a felderítésnél a láthatóságot .Ha így nem megy sajna nincs ötletem .
-
Kácsa
aktív tag
válasz
#47053824 #14857 üzenetére
Üdv !
Hp Wireless Assistant feltelepítetted-e?Ha nem itt van egy Win7 alá,én ezt használom nx7400 -ben:HP.
Vele tudod majd külön ki-be kapcsolnia a wifi-t meg a bluetooth-ot.Nem kell külön driver,benne van a Win7 -ben ,ha mégis kell neki, lehúzza magának netről mikor bekapcsolod a bluetooth-ot. -
Kácsa
aktív tag
válasz
Messzilátó #13862 üzenetére
Jó bele 120 GB -is,faternak ilyet tettem bele a szintén 40 GB-os helyett.Arra vigyázz,hogy Pata-s legyen.
-
Kácsa
aktív tag
válasz
Peczek #13852 üzenetére
Nekem is ilyen dokkolóm van (igaz jelenleg nx7400-as lapossal),nekem se sikerült a DVI-t működésre bírnom.Igaz,hogy a videokártyám Intel gma950, és DVI-HDMI átalakítón próbáltam egy nagy LCD tévével összekötni,de sehogy sem sikerült.Az analóg jelet kiadja a TV-re.Ezt még tavaly télen próbáltam,akkor valahol a Hp hivatalos oldalán levő fórumon volt egy hozzászólás,hogy nem mindegyik lapos adja ki a DVI csatlakozzon a jelet.hp
-
Kácsa
aktív tag
válasz
AkyyrA #13804 üzenetére
Most látom ,hogy ez egy 7200rpm-es wincsi,de szerintem akkor is sok a hőmérséklet.Én egy ideig használtam a laposomban egy Fujitsu 7200 rpm /16 MB gyorsítótárú merevlemezt ,de az sem ment feljebb 45 foknál,27 fokos szobában.Meghajtva felkúszott 47-48 fokosra.
Itt van egy teszt :teszt,ahol a második kép után írnak valamit a hőmérsékletéről . -
Kácsa
aktív tag
-
Kácsa
aktív tag
A 120W dokkoló-töltő azt jelenti,hogy az a max. leadható teljesítménye,tehát vígan vinni fogja a lapost,nem fogja tönkretenni az aksit.Én a gyári 65W töltő helyet használom a dokkoló+120W töltőt.Én személyesen dokkolón keresztül használom,de szerintem mindegy ,hogy vele vagy nélküle dugod a laptopba a töltőt.Viszont én már szétbontottam egyszer a dokkolót(kíváncsiság),a nyáklapján lehet látni,hogy egyből a laptop alján levő dokkolócsatlakozóba van elvezetve az áram.
-
Kácsa
aktív tag
válasz
Sylar76 #13421 üzenetére
A videokártyád nem cserélhető, a proci elvileg igen,akár kétmagosra is. Hogy milyennel,azt megtudod ha az Intel oldalán megnézed,hogy a mostani proci tokozása, hőtermelése, fogyasztása meg kell egyezzen az új proci tulajdonságaival. Nekem ilyen
proci van Intel GM-i945GM lapkakészlettel. -
Kácsa
aktív tag
válasz
CsabaTompa #13326 üzenetére
ODD - optikai meghajtó.
-
Kácsa
aktív tag
Attól függ,mire akarod használni.Ha nem akarod az usb portokat teledugni kiegészítőkkel,meg a akksi nincs a gépben,akkor elvileg elég.Én javasolnék egy 90W-os töltött,biztos ami biztos.Az én gépemnek is 65W-os a tápja,dokkoló nélkül,hd filmnézésnél és behelyezett akksival(ha tölti is),igen csak fel tudd melegedni a töltő. Ugyanez dokkolóval,usb-k tele,egy 120W-os táppal vígan fut,a töltő csak langyos.Nem próbáltam ki így a 65W-osal,felesleges kockáztatni.
-
Kácsa
aktív tag
válasz
drmotto #13225 üzenetére
Már nem emlékszem,hogy pontosan hol keresd a Recovery Managert,de ha fel van telepítve,akkor a Start menü-Minden programok közt keresd.Nekem anno Xp-vel volt a gépem,kértem hozzá a HP-tól op.rendszer meg driver lemezt,pár nap és kiküldték,még vissza is hívtak telefonon,hogy meg vagyok-e elégedve.Amúgy a gyárilag telepített op.rendszert a Recovery Manager-el kiírtam,sőt az első bekapcsolásnál felajánlotta,hogy készítsek visszaállító-lemezt.Most már nem azt használom,mert a természetesen jogtiszta Win7 biztonsági mentésével lett megoldva a rendszermentés,ami a személyes tapasztalataim szerint nagyon jól működik,már többször használtam.Csak ajánlani tudom.
-
Kácsa
aktív tag
válasz
drmotto #13216 üzenetére
Ha a Recovery Manager-t nem találod akkor két lehetőséged van:
1.Használod a Win7 beépített biztonsági mentését.Start-Minden program-Karbantartás-Biztonsági mentés és visszaállítás-Lemezkép létrehozása + Rendszer-helyreállító lemez készítése,kiírod őket lemezre és kész.Hátránya,hogy az aktuális rendszerről csinál mentést,tehát nem egy tiszta Win7 -et kapsz.Viszont evvel a két lemezzel bármikor visszaállíthatod a rendszeredet,még ha az aktuális már be se bootol.
2.Regisztrálod a gépedet a hp.hu oldalán,majd telefonálsz a magyar ügyfélszolgálatnak,és kérsz tőlük Win7 és driver lemezt,amit postán ingyenesen kiküldenek.(bár ez nem mindig jön össze).Ezeket csak a te gépedhez használhatod.Csak jó indokot kell mondani nekik,hogy miért is kell a lemez(merevlemez-hely hiány,vírustámadás stb.) -
Kácsa
aktív tag
Itt van egy hirdetés,telefonszámmal.Egy próbát megér,ha a töltő 120-as,akkor jó vétel dokkoló.
-
Kácsa
aktív tag
válasz
Bobyjack #13161 üzenetére
Nem próbáltam még a noti tápjával,mivel csak 65 W-os.Mivel a dokkolónak is van áramfelvétele nem kockáztatom meg,hogy leégessem.Tanácsolnám,hogy egy 120 W-os táppal vagy jobb esetben egy 150 W-sal használd majd a noti+dokkolót.A dokkolót különben e fórum apróhirdetésén keresztül vásároltam,bontatlan gyári csomagolásban,kompletten.
-
Kácsa
aktív tag
Rasszista HP webkamera program HP.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest