Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kbali
nagyúr
válasz
SenorGrande #2298 üzenetére
UniCredit, CIB vannak jó konstrukciók (elektronikus csomagot érdemes keresni).
-
cocka
veterán
válasz
SenorGrande #2298 üzenetére
K&H-t tudjátok ajánlani ilyen szempontokra?
Semmi szín alatt. Kinek van szüksége egy újabb "OTP"-re?
Mivel a netkártyát írtad és OTP kilőve, marad az Erste, MKB és CIB. Ezek közül én ez utóbbit javaslom, de nyilván szóba jöhet még az MKB is.
-
SenorGrande
senior tag
Hello "szakik"!
Bankot szeretnék váltani, mert az OTP nem igazán szimpatikus már. Mit tudnátok ajánlani? 29 éves vagyok, már nem tanulok.
Amiket szeretnék:
-havi 1-2 ingyenes atm pénzfelvétel
-olcsó netbank, netes vásárlásra alkalmas kártyával, esetleg külön netkártya
-olcsó utalási díjak
-alacsony számlavezetési díj/egyéb költségek.K&H-t tudjátok ajánlani ilyen szempontokra? Mert kicsiny városunkban ez van OTP-n kívül még. Ha nem, akkor melyiket? Mert akkor átmegyek másik városba számlát nyitni.
Válaszokat előre is köszönöm! -
Chosen
addikt
Sziasztok!
Diákként hol nyissak bankszámlát, ahol minimálisak a költségek? Ami fontos, hogy a számla mellé dombornyomott Visa/Mastercard kártyára van szükségem mindenképp.
-
Misi 007
őstag
Olyan gondom lenne hogy Axásként kiderült nem tudok befizetni két ismert online sportfogadó oldal egyikére sem.
Fel is hívtam az ügyfélszolgálatot ahol nagyjából 3 perc telt el mire a sok hülye kódot megadva ügyintézőhöz jutottam.
Rákérdeztem hogy mi ennek az oka és akkor jött a hideg zuhany közölte velem a hölgy hogy a Visámat nem használhatom internetes sportfogadó oldalon fizetésre és felnőtt tartalmú oldalaknál sem.
Utóbbi fel sem merült előbbi viszont úgy használható ha banki átutalással fizetek nekik.Na már most szeretnék felvenni egy kis kp-t és akkor most jönne a lényeg kifizetésnél olyat kér hogy adjam meg az IBAN számot és a SWIFT kódot.
Ilyet honnan szüljek vágja valaki? -
Kbali
nagyúr
Nem fogsz megtudni semmi biztosat, mert aki ilyen dologgal tisztában lehet, az hallgat, mint a csuka.
Egy fióki alkalmazott pedig legfeljebb ügyfélcsalogatásból mond ilyeneket, ő van a csípési sorrend végén, az ilyen infó hozzá jut(hat) el legkésőbb.
Szerintem ne pörögj a témán. -
Flashcash
Közösségépítő
Teljesen felesleges találgatni, hogy melyik bank milyen helyzetben van, mert nem látsz bele a finanszírozási hátterükbe.
Néhány bank meg a háttértulajdonosuk:
MKB - Bayerische Landesbank (német állami tulajdonban levő bank)
CIB - Intesa Sanpaolo (2. legnagyobb olasz hitelintézet + egy olasz bank egyesülése)
K&H - belga KBC bank és biztosító csoport 2.-3. legnagyobb helyben
Unicredit - UniCredit Bank Austria AG a közv. tulajdonos + Olasz anyabank
Raiffeisen&Erste - szintén osztrák bankok -
Flashcash
Közösségépítő
Teljesen mindegy hogy milyen helyzetben van a bankod.
A lekötött bankbetéteket minden magyar banknak kötelező biztosítania az Országos Betétbiztosítási Alapnál (OBA).
A banknál elhelyezett bankbetétek 100ezer€ (kb. 27-28millióFt) értékhatárig biztosítottak.
Ha valamilyen oknál fogva csődbemenne az OBA tagintézet bank, akkor az OBA 20 munkanapon belül átutalja a betét teljes összegét a károsult számára.Utoljára a \"Jógazda\" Szövetkezeti Takarékpénztár ment csődbe itthon, a kártalanításról itt lehet olvasni: [link]
-
diegho
nagyúr
-
g@bo
nagyúr
cib v mkb? olvasataim alapján nem megy most jól nekik.. otp k&h rablók, erste raiff most gyanús, volksbank a ruszkiké
. citi..... bolond drága, oba ismeretlen nekik. axa, ha ügyintézn kell, halálos. fbh, fene tudja. unicredit drága, budapest bank pass.
kdb bank /koreai/ oberbank /osztrák/ magnetbank esetleg.
én a magam részérő kint fogok számlát nyitni, és itthon csak sárga csekk, és pá.
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Arról lehet valami információt tudni, hogy melyik bank milyen helyzetben van? Van egy ismerős aki az egyik banknál dolgozik, nem nevezem meg és azt az információt adta, hogy egy másik bank jelenleg elég rossz helyzetben van a sok bedőlt frankhitel miatt. Nekem ennél a banknál van lekötött pénzem, ezért utána szeretnék járni ennek az egésznek, hogy mi igaz ebből. Nem fogom megnevezni a bankot a pánikkeltés elkerülése végett.
Hogy 100%-ig a témánál is legyek melyik az a bank melynél:
-számlavezetési díj havonta alacsony
-netbank van ingyenesen
-netes utalás ára alacsony
-havi 1-2 pénzfelvét bármilyen automatából ingyenes
-netes vásárlásra alkalmas kártyájuk éves díja alacsonyElég sokat vásárolok kártyával, sőt szinte csak azzal vásárolok, így ha netán valami kedvezmény van sok kártyás vásárlásra az is jól jön.
-
cocka
veterán
Nem náluk van az, hogy a legolcsóbb havi díjú számlánál 15 Ft tranzakciós díj van tételenként? Azért az is finom húzás. Olyan mint a Bp. bank minimum egyenleges kritériuma. Ha 5000 alatt van a mindenkori egyenleged, akkor vmi 1000 a havi díj. Nem tudom miért kell a kispénzű embereket büntetni.
-
g@bo
nagyúr
unicredit is egy kicsinyes féreg.
dolgozói bónusz megacsomag, ingyenes, csak menjen a számlára a fizu, nyitásnál vergődtek a munkáltatói igazolásra.
fizut elsején kapunk, de ha pl szombat, akkor előbb, pl 31-én.
meg is jött elsején, majd 31-én, mert a következő hó elseje szombat volt. a következő hónap 449 forintos havidiját beverték, mivel abban a hónapban nem jött fizu.... hogy az előzőben kettő jött, az nem számit.
a relativ ingyenesség volt az egyetlen előnyük, de ez a pitiánerkedés.... és a valutaárfolyamok is botrányosak.
-
fixi
csendes tag
BT-mnek nyitnék számlát. Semmi extra. Csak a havi adó- és járulékutalások lennének. A lehető legolcsóbb megoldás érdekelne. Mit ajánlotok
-
g@bo
nagyúr
egész türhetőek.
netbank korrekt, tudsz telefont tölteni, egész jó árfolyamon konvertálgatni, nem fapados. első éves visa electron ingyé van, 2 felvét /fhb/ automatából szintén. egyedül ami kaszálós, az az eseti átutalás 150 forintos /min/ dija, de abban az otp se piskóta...
-
lorcsi
veterán
az fhb-ről mi a véleményetek?
elég jó kondíciókkal adnak most számanyitást
az allianzt megvettél és nagyon nyomulnak
[link]
aktív számla -
Kbali
nagyúr
válasz
chungee #2271 üzenetére
Nem egyszerű dolog, hiszen ez tipikusan személyes jelenlétet követel. Esetleg közokiratos meghatalmazással, de az meg nincs ingyen.
Egyébként azt javaslom, hogy keressétek meg e-mailben vagy telefonon az adott bank ügyfélszolgálatát, leírva az esetet és kérjetek tanácsot (ha még nem tettétek volna meg). Hidd el, ez is egy megoldás -
chungee
addikt
Sziasztok!
Nem épp számlanyitásról van szó, hanem megszüntetésről. A helyzet a következő.
Faterom kiutazott Amcsiba dolgozni. Hogy törlessze 2 banknál lévő hitelét. Ami sikerült is. A hitelek lejártak. Viszont fennmaradt 2 db lakossági bankszámla, amiknek van számlavezetésidíjuk. Külföldről hogy tudja megszüntetni a számlákat
Mert a személyije is lejárt.
-
kungzi
veterán
és még vmi? mivel még nem jött meg az otp-s bankkártyám, akkor addig nem is tudok a számlámról levenni pénzt?
-
RootRulez
félisten
Azét ez szánalmas, hogy az emberek már mihamarabba nyakukba vegyenek vmi hitelt.
Én úgy vagyok vele, hogy ha hitelt fogok felvenni az egyszer lesz és házra. Minden másra gyűjtök vagy előtakarékossági szir-szarokkal megoldom, de hitelt nem, remélem ezt meg is tudom valósítani...
-
Latency
senior tag
Gondolom ez sima folyószámlahitel, ugyan úgy le tudod ezt is vásárolni, mint a saját pénzed. A kamat az gondolom valahol évi 30-40% körül lehet, nem éppen olcsó, ráadásul, ha valaki nem vigyáz akarata ellenére is felhasználhatja. Gyanítom, hogy ki van adva az ügyintézőknek, hogy tukmálni kell, fateromnak is beaktiváltak valamit amikor csomagot váltott vagy pedig simán csak a jutalék hajtja őket arra, hogy akinek csak lehet adjanak valami hitelt. Ráadásul a kondíciók bármikor változhatnak és, ha még most ingyen is van később akár pénzt is kérhetnek a hitelkeret fenntartásáért.
A másik pedig, hogy miért éppen OTP junior? A CIB-nek és az MKB-nak is jobb a diákszámlája. -
kungzi
veterán
sziasztok
most nyitottam opt-nél junior számlát és beállítottak vmi 5000Ft kezdő hitel keretet vagy mi?
ez mire jó, vagy mire lehet használni? illetve mik a buktatók?
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
RootRulez #2258 üzenetére
A pénzügyi világban a szolgáltatók részéről senki sem azzal foglalkozik, hogy neked jobb legyen, senki sem fog ilyen témában helyetted 'dolgozni'. Magadnak kell tájékozódnod és megkeresned a legjobb feltételeket, nemcsak itt hanem más területeken is.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a legtöbb bankban inkább az ügyfél kárára próbálnak mindenféle extrákat rásózni, amire tudni kell nemet mondani.
-feleslegesen drága bankkártya
-részvényalap a nyugdíjasnak
-banki kötvény, ahol az ügyfélnek fogalma sincs a feltételekről
-hitelek, és főleg hitelkártyák spec. feltételei
-adott ügyfél által nem igényelt extra-szolgáltatások
-bankbetétek (folyamatos lekötés jelölése alapból, régi ügyfelek negatív megkülönböztetése)
-hosszú futamidejű biztosítások, megfelelő tájékoztatás nélkül
-aktívan építenek a magyar ügyfelek 'lustaságára', úgysem fog bankot váltani mert az 'macera', akkor meg fizessenVálts a kedvezőbb számlára.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
K&H-nál vezetem a számlámat.
Jelenleg az Alapcsomagom, van, ami havi 376 forint, ehhez még hozzájön a lakossági K&H mobilinfo havidíja, ami 249 forint Ez így összesen már 625Ft
Ezen felül még kapok ugye SMS-t, ha utalás jön rá vagy vásárolok vagy levesznek róla. Az SMS ára 20Ft, ha egyszer jön rá és egyszer veszem le mindet és van két csoportos beszedésem, akkor ez 80Ft, tehát a minimum havidíjam 705Ft (de tuti kapok vagy havi 10 SMS-t)Hopp, most látom, hogy még a netbankért is fizetnem kell 220 forintot, szal nekem az alapcsomag minimum 925Ft
Most bejött a képbe a K&H zéró bankszámla havidíja 619Ft minden más ingyen van és az SMS ára is csak 10Ft... Ezen felül,. ha havi 150K-t utalnak a számlára (max 3 helyről), akkor a havidíjat visszaadják...
Tehát az alapcsomag csak akkor érné meg nekem, ha nem bankolnék neten és nem jönne SMS-se, nem is értem eddig ezt hogy nem ismertem fel.
Bár azt se, hogy a bank, látva a bankolási szokásaimat, miét nem ajánlotta fel nemek ezt a drágább csomagot, ami amúgy olcsóbb lenne...
Tehát ha most jóváhagyjátok holnap megyek a bankba és átlépek ebbe a csomagba.
-
bok92
addikt
válasz
Diasitocska #2256 üzenetére
Hát, ha a doktori elhúzódik....
-
Diasitocska
csendes tag
Nem hiszem hogy én 26 évesen diák leszek
de azért köszi
De jo lesz ez a cibezz.
-
Diasitocska
csendes tag
Szerintem CIB lesz. Mert itt a közelbe több fiókjuk és ATM-jük van. Meg akkor még 8 évig lehet az és nem kell addig törödni mással. Köszönöm a segitséget mindenkinek.
-
Latency
senior tag
válasz
Diasitocska #2251 üzenetére
A Cibezz előnye, hogy 26 éves korig használható és nem kell hozzá diáknak lenned. A MKB Student max. 24 éves korig és csak addig amíg diák vagy.
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
Diasitocska #2251 üzenetére
Ha tartósan még 2-3 évig diák leszel, akkor szerintem az MKB jobb. A CIBezz-nél meg a számlára való jogosultságot kezelik lazábban, ők abban jobbak.
-
Diasitocska
csendes tag
Igen most már meg van köszönöm szépen. Hát ez is jól hangzik. Nem is tudom melyiket válasszam. Cibezzt vagy ezt...
-
Flashcash
Közösségépítő
-
Diasitocska
csendes tag
Na az jó. nem találom ennek a csomagnak a kondicioját. be tudnád nekem linkelni??
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
Diasitocska #2247 üzenetére
A kondíciós lista tartalmazza az összes számlacsomagjuknak a díjait. Kérdés, hogy te melyiket nézed abból a 8-10-ből
, de ez a csomag a kondíciós listában is ingyenesenként van feltüntetve.
-Igen ez diák csomag, ha nincs tanulói jogviszonyod, akkor nem veheted igénybe.
-Minden bankkártyájukkal lehet neten, paypalon fizetni. -
Diasitocska
csendes tag
Meg a kondiciokba azt irja hogy a számla vezetési díj 310ft/bankszámla te meg azt irod ingyenes most akkor hogy is van ez?
-
Diasitocska
csendes tag
De ezt csak akkor igényelhetem ha diák vagyok vagy 24 éves koromig akkor is ha nem vagyok diák? meg ezzel lehet neten fizetni valamelyik kártyájával?
-
Flashcash
Közösségépítő
Diákszámlából még érdemes megnézni az MKB Studentet is.
A Student csomagot minden magyarországi középiskola, főiskola vagy egyetem nappali tagozatos magyar állampolgárságú tanulója igényelheti 24 éves korig, vagy a Diákhitel folyósításának ideje alatt bármikor.
-ingyenes számlavezetés, nincs havidíj
-ingyenes mastercard bankkártya éves díj nélkül
-bankkártya designválasztás ingyenes
-ingyen netbank és belföldi utalások
-ATM kp. felvét havi 2db. ingyenes, bármely belföldi ATM-ből
-ingyen SMS bankkártya őr, SMS díj nélkül (azaz ha használják a kártyát boltban vagy neten vagy ATM-nél, azonnal kapsz egy SMS-t a tranzakció részleteivel, és a még elérhető egyenlegeddel)Ha már nem vagy jogosult a Student csomagra, akkor van lehetőség átlépni a 28 éves korig használható Karrierbe (95FT/hó).
-
bok92
addikt
Üdv! Csak szeretném elmondani, hogy hogyan jártam eme szép napon...
Hát nagy lelkesedéssel bementem a szegedi CIB bankba, hogy majd nyitok diákszámlát.De míg a sorszámhúzása után is több, mint fél óráig sorba sem kerültem(utánam bement legalább 15 ember, és mind sorra jutott), addig apám átugrott gyorsan az Erstehez, és ott minő meglepő ő 5 perc alatt sorra került,és nem voltak ottan sem kevesebben.
Úgyhogy ezek után rögtön ott is hagytam az előbbi bankot.Kár érte, mert a "relatív jókat" olvastam, ami a diákszámlákat illeti, de azért ami sok az sok...
-
Diasitocska
csendes tag
Akkor a lényeg hogy maradjak a visa elektronnál jo lesz az internet kártyával a paypalhoz. és ennyi igaz?
-
cocka
veterán
válasz
Diasitocska #2239 üzenetére
Miért az MC-hez is adnak internet kártyát nem?
Ha nem online számlát nyitsz, akkor nem jár automatikusan internetkártya. Kérni kell.
akkor ugy se tudnak csak ugy a lopott kártyámmal neten vásárolgatni..
Nem is az internetkártya lopásáról írtam.
Vagy csak a VE-hez adnak internet kártyát?
Ez nem otp. Teljesen mindegy milyen kártyád van, ha kérsz internetkártyát, megnyitják a hozzátartozó számlát és kapsz.
És csak az MC-hez lehet választani olyan harsonásat?
Mint említettem nem lehet kártyaképet választani. Pusztán netes vásárlásokhoz teljesen felesleges dombornyomott kártyát kérni.
-
Diasitocska
csendes tag
Miért az MC-hez is adnak internet kártyát nem? akkor ugy se tudnak csak ugy a lopott kártyámmal neten vásárolgatni.. Vagy csak a VE-hez adnak internet kártyát? És csak az MC-hez lehet választani olyan harsonásat?
-
Latency
senior tag
Nekem most sima Visa Electronom van, na én simán kiegyeznék még azzal a kosárlabdással is
Így néz ki. Annyi bizonyos, hogy a CIB kártyaképei nem túl szépek, kivéve talán a dombornyomott és a hitelkártyákat, de azok meg piszok drágák.
-
cocka
veterán
válasz
Diasitocska #2236 üzenetére
Kb. semmi, ezzel a visa electronnal nem tudsz neten fizetni.
Amúgy meg kérsz netkártyát és kiküszöbölhető ez a probléma. Mondjuk annyi előnye van így a VE kártyának, hogy ha ellopják akkor pin kód hiányában nem tud vele fű-fa neten fizetni.
Felejtsd el a saját kártyaképet. Nincs. Viszont ha már mindenképp kártyaképről van szó, nekem a sima MC-jük a harsonákkal nagyon tetszik. Olyan nekem is kéne. Inkább mint ez az idióta rajzolt kosárlabda.
-
Diasitocska
csendes tag
Mi a külömbség a mastercard unembosseés a visa elektron között amugy? Mert ugye a cibezz számlacsomagnál ez a két lehetöség van...
Ja meg lehet a cibnél saját képet rárakatni a kártyára?? -
Diasitocska
csendes tag
okéoké.köszi.
-
aero.
veterán
válasz
Diasitocska #2233 üzenetére
Hogy érted? Simán összekapcsolod a PayPal-lel és fizetsz.
-
Diasitocska
csendes tag
Hát köszönöm szépen. Van valakinek ilyen számlája amugy? Mennyire jó ez? És a internet kártya hogy működik ha pl paypalon szeretnék fizetni?
-
cocka
veterán
válasz
Diasitocska #2231 üzenetére
Juszt is belinkelem újra:
Na de most komolyan, ha sikerült kiolvasni, hogy a kártyadíj első évben 0, akkor az azt követő évekre vonatkozó díjat, miért nem sikerült megnézni?
Egyébként meg azért vannak az ügyintézők hogy ugyanezt elmondják neked.
Csak itt, csak most, csak neked:
-
Diasitocska
csendes tag
2 hónap mulva 18 éves leszek és szeretnék bankszámlát nyitni.
Ami eléggé meggyőzött az a CIB cibezz.
A lényeg igazábol hogy interneten tudjak vele fizetni pl paypal meg hogy olcsó legyen a havidíj.
Ugy láttam a cibezznél a számla vezetési díj 0ft, és a kártya díj is az első évben. Az rendben van de mennyi a következő években?
Le tudná nekem irni az összes tulajdonságát ennek a számla csomagnak értelmesen, és kérlek ne linkeljétek be a kondiciokat mert azokat eltudom olvasni csak van olyan amit pl nem igazán értek.
És ha ti leirjátok akkor ugy könnyebb mint egy táblázatból kiolvasgatni.
Előre is köszönöm. -
cocka
veterán
Most hirtelen 2 előnyt tudok mondani cibről.
1. 26 felett is használhatod, míg nappalis vagy. (én is így használom)
2. A cib netbankja sokkal jobb.
2 felvét meg bármely ATM-ből ingyenes.
Nyilván az erste sem rossz, de nekem a cib után csak zweite vagy dritte lehet.
-
egykori
őstag
Köszi, csak óvatosságból kérdeztem, nem szeretnék belefutni valamibe.
Ilyen hitelkártyás eset volt már nálunk is egy másik banknál, ráadásul, mivel nem aktiváltuk és nem használtuk, így nem lépett életbe a szerződés. Emiatt állandóan bombáznak százezrekkel, akciókkal, százalékokkal, csak aktiváljuk már! Most meg már fenyegetnek, ha szeptember valahányadikáig nem teszünk valamit, letiltják - ezt várom és remélem, utána elfelejtenek.
-
válasz
egykori #2226 üzenetére
Egyszer már azt hiszem írtam itt, hogy küldtek egy hitelkártyát bizonyos felhasználható összeggel, természetesen a kérésem nélkül.
Körülbelül 40%-os THM-el már fel is használhattam volna a rajta biztosított keretet.
Utána hívogattak telefonon hogy megkaptam-e.
Megdöbbentő hogy még csak nem is ajánlva jött a vaskos boríték. -
Ariadne
őstag
Cibhez mentem át már évekkel ezelőtt, igaz normál "felnőtt" csomagban, de egyelőre (lekopogom) semmi gondom velük. A netes utalás is rendben megy, van jól használható netes kártya is, telefonos ügyfélszolgálat is jól működik (erstéhez és otphez képest legalábbis, mindkettőtől a hajamat téptem/tépem...), nekem bejött.
Egészen korrektnek tűnnek ráadásul a számlavezetésnél bonyolultabb dolgokban, pl. lakáshitelnél a netbankban előre látom, hogy hány CHF-nek megfelelő forintot fognak levonni és mikor, sőt évfordulókor ezt előre papíron is megküldték. Nem tudom, más banknál hogy megy. Sajnos az árfolyamaik viszont elég magasak...
-
-
aero.
veterán
Most OTP Junior kártyám van, elég magas a netbankos átutalási díj. 118 ft otp-re, kétszáz akármennyi más bankhoz.
Ezenkívül van még az ERSTE diákszámla, meg a CIB Cibezz hasonló szolgáltatása. Tud valaki ezekről mondani dolgokat? Legfontosabb az ingyenes netbank használat, meg legalább 1x ingyen ATM felvétel.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Szokásos kérdés!
Szeretnék bankszámlát nyitni!Pontosabban bankot váltani,28 éves vagyok.
Alap,hogy tudjak neten is vásárolni akár külföldről is, jó lenne ingyenes pénzfelvétel havi 1-2 alkalommal.
A Citibank 0 Ft-os bankszámlával tudok neten vásárolni?Köszönöm!
-
cocka
veterán
-
Flashcash
Közösségépítő
Netbank téma:
Nekem felületre mindegyik netbank tetszett. Ahogy láttam a legtöbb extra szolgáltatása a CIB-nek volt, utánna az MKB következett.
Az Erste és az Unicredit ilyen szempontból elég fapados volt. Az Erste-nél nem igazán lehet limitet állítani a bankkártyákhoz, és inkább csak alapszolgáltatásokat tartalmaz a netbankja.
-
-
cocka
veterán
válasz
Flashcash #2202 üzenetére
És melyiknek a netbankja tetszett leginkább?
MKB-nál bankon belüli netbank átutalás azonnal teljesül nekem mindig.
Jó, hát igyekeztem "diplomatikusan" fogalmazni. A még aznapban az azonnal is benne van.
Többször utaltam már ismerősnek hétvégén is
És az ismerős nem MKB-s ugye?
-
tildy
nagyúr
válasz
Flashcash #2202 üzenetére
Semmi gond a virtualis bankkal, semmi szuksegem bankfiokra. Az ugyintezes a problemas...
Csak annyit szerettem volna, legyen egy olyan szamlam, aminek nincs havidija, nem ker havi bejovo fixet, atutalas rola ingyenes, es legyen visa electronja(easyjet nem szamit fel ra djat) . kp felvet nem erint, nem elek Magyarorszagon.
Van egy raiffeisenes szamlam, nem volt eddig meg veluk gondom, de ok folyamatosan emelik az arakat, raadasul otthoni rafis devizaszamlarol otthoni rafis forintra rakni, sajat szamlak kozt is 2000 ft.....
-
egykori
őstag
válasz
dabadab #2198 üzenetére
+1
Nekünk feleségemmel május óta van TOP 0 a Citibanknál, és olyan jó látni, hogy a számlakivonat nem tartalmaz ilyen-olyan 100 meg 1000 Ft díjakat, költségeket. Az SMS-t sem igényeltük, mert hozzászoktattak az OTP-nél, hogy mindenért fizetni kellett, így ezt sem kértünk annakidején.
Igen, a 150 000 Ft a lényeg - ennek meg kell lennie havonta.
-
törölt tag
válasz
dabadab #2198 üzenetére
nekem ilyenem van par eve, bevalni latszik.
ketszer volt azert veluk negativ tapasztalatom:
egyszer letiltottak a kartyamat, mondvan h olyan helyen fizettem vele, ahol hozzaferhettek az adataimhoz. nagyon jo erzes volt kulfoldon minden egyes bankkartyas fizetes elott felhivni a citi-t h tranzakcionkent engedelyezzek a hasznalatot...
masodik meg a kartyacsere. megfaradt a kozel keteves kartyam es bankfiokba kertem az ujat, megigertek h telefonalnak. peeeeersze. mikor mar reg letelt az az 5 nap, amit igertek, bementem a fiokba, mindenki masra mutogatott h miert nem ertesitettek. a kartya mar ott volt reg. -
Flashcash
Közösségépítő
Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy a cib átutalási rendszere éjjel-nappal nyitva van mindennap, így egy bankon belüli átutalás még a megbízás napján teljesül. Ilyen szempontból még az mkb is jobb az otpnél, mert ott szombaton is műxik a rendszer du. 5-ig kb.
MKB-nál bankon belüli netbank átutalás azonnal teljesül nekem mindig. Többször utaltam már ismerősnek hétvégén is és mindig azonnal megjelent a számláján.
Hétvégi működés az a külső bankokból érkező utalások jóváírására vonatkozik Szombaton is. -
Flashcash
Közösségépítő
Szerintem sikerült kiválasztanod az egyetlen 'virtuális' bankot, aki valamely más banktól bérelheti a számlavezetéshez szükséges infrastruktúráját. Gondolom emiatt késett a számlanyitás.
Nekem az elmúlt pár évben az Erste, MKB, CIB, Unicredit-el volt dolgom a számlanyitás mindig azonnali volt, a netbank aktiválása volt késleltetve pár órával talán az Ersténél, de a többinél mire hazaértem a bankból teljes értékű netbankos számlám volt.
-
cocka
veterán
Ez nem közhiedelem kérlek, hanem tények. Az hogy drágább nehogy már tévhit legyen.
most amibe átkerültem Jump csomag simán jó, a többi bank sem igazán tud jobbat nyújtani.
Ezt gondolod át újra. Példának okáért hasonlítsd össze a netbankban kiadott bankközi belföldi forintátutalási díjakat. Valahogy nem volt kedvem ahhoz, hogy az otp azt a rablást játssza, hogy (juniorosként) átutalok egy számlára és kb. 200 Ft/utalás. A büdös qrva anyjukat.
legkevésbé attól félni, hogy bedől,
Azért egy bedőlés nem mindennapos dolog és általában a bedőlt bank ügyfeleit átpakolják egy másikhoz. Kétlem, hogy a cib pár éven belül csak úgy bedől, talán még némi növekedés is volt az ügyfelek számában.
még mindig bőven OTP-s ATM-ből van a legtöbb az országban (kényelem).
Őszintén szólva magasról tojok rá, hogy hány ATM-je van, mert nekem a cibezznek hála havi 2 ingyen van bármelyikből. És természetesen K&H-s van legközelebb.
OTP-sért mindkét irányba kb. ugyanannyit kéne talpalnom, hót feleslegesen.
OTPdirekt szolgáltatás
Aminek elég durván elkérik az árát. Ezzel szemben a cib netbankja minden ügyfélnek ingyenes. Olyan bankhoz elvből nem megyek amelyik pénzt kér a netbank használatáért.
159 számlavezetési díj/hó
Itt van elbaszva és 200 Ft-os utalási díjak, amiket természetesen juniorosoknál nem engednek el, jumposoknál is csak ideig-óráig. Ezzel szemben a cibezz számlavezetési díja 0/hó. A kártyáért kell fizetni 510 Ft-ot a 2. évtől kezdve, ami 12-vel osztva kemény 43 Ft/hó. Annyit meg kibírok, főleg hogy egy összegben vonják.
(és utána se horribilisen drága)
Egy francot nem. Sávosan növekszik, a cibnél meg van egy fix díj azt kész. Ha pl. kiveszel 100k-t az otp azért már elég szép summát kér, cib meg max. 157 Ft-ot.
mindenféle netes vásárlásnál működik a cucc
Ahogy a cib internetkártya is és jár hozzá elkülönített kártyaszámla, természetesen ingyen.
Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy a cib átutalási rendszere éjjel-nappal nyitva van mindennap, így egy bankon belüli átutalás még a megbízás napján teljesül. Ilyen szempontból még az mkb is jobb az otpnél, mert ott szombaton is műxik a rendszer du. 5-ig kb.
Szóval a lényeg: cibezzes vagyok és 510 Ft a számla éves költsége, a tiédnek meg khmm.. 1908 Ft. Nem értem miről beszélünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciával, 27% áfa
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB
- Nintendo switch Oled megkímélt Opcionálisan megvásárolható kiegészítőkkel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest