- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Ez a valami, ami az általad beírt link mögött rejtőzik, ez egy nagy rakás sz@r!!!
Olyan adatok vannak benne, amik az erősnél is jobban túloznak, semmilyen gyakorlati mérés nincs mögöttük. Az összeütőjük, csak bugyután vette az ilyen-olyan specifikációkban és technikai leírásokban szereplő, hatalmas ráhagyásokkal megadott fogyasztási maximumokat, és azokat róta össze egy táblázatba. Péládnak okáért játék közben, amikor a VGA, RAM, CPU és alaplap dolgozik, az optikai meghajtók állnak. Amikor egy optikai meghajtó keményen dolgozik, akkor általában a VGA pihen. Egy merevlemez az adatlapján szereplő csúcsot akkor éri el, amikor a rendszer indul, amúgy a felét sem eszi, és még sokáig lehetne sorolni az ellenérveket egy ilyen förmedvény ellen.
Álljon itt a számolóizé által megállapított fogyasztás az én 300 wattos táppal hajtott gépemre:
A64 3000+
GeForce 6800 GS
2x512 MB DDR400 RAM
2x80 GB HDD
2xPlextor optikai meghajtó
Az izé szerint 320 wattos táp kellene nekem, a valóságban viszont a gépem annyira nem bírja leterhelni a 300-as Zent, hogy kevesebb hardverrel (PCI-s VGA-val) gyakran el sem indul!
További példa egy régebbi Prohardver tesztkonfigra:
A64 3800+
nForce 4 SLI alaplap
2x512 MB DDR400 RAM
Radeon X800 GTO2 - nagyjából X800XT fogyasztási szint
250 GB-os HDD
Asus DVD-író
az izé nagyjából 280 wattot hozott ki. Mi játékos terhelsé alatt 167 wattot mértünk!!! Ráadásul ez a 167 W a táp felvett teljesítménye volt, amiről az első hozzászólásban írtam, hogy legalább 20 százalékkal magasabb érték a konfiguráció tényleges fogyasztásánál. Summázva az egészet:
Valóság: 140 W - számoló: 280 W remélem nem kell magyaráznom, mennyire rossz az az izé! Nagyjából olyan szintű, mint mondjuk az az állítás, hogy ha az összes kínai egyszerre ugorna, akkor 8-as erősségű földrengés lenne tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Filmvilág
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Milyen autót vegyek?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest