Új hozzászólás Aktív témák
-
AlexFindley
csendes tag
válasz Laccoss #66519 üzenetére
Hát igen, de például a Zalman S2 / S3 igazából hasonló árban tök korrekt házikó. Abba már lehet különösebb szenvedés nélkül szép parasztvakító masinát építeni
(Egyébként tapasztalatból mondom, hogy az átlag user, márpedig kész gépet általában az átlag user vesz, tényleg azonos áron inkább megveszi a csili-vili RGB-s clean gépet gyengébb hardverrel, mint az erősebb, de ablaktalan-klasszik gépházas cuccot... nálam volt konkrétan 130-130 ezerért eladó egy Ryzen 5 1600 + RX580 4GB gép egy ablaktalan SilentiumPC házban (belül az is szép volt, csak ugye nem világított meg nem látszott belőle semmi, Noctua ventikkel meg mindennel), és egy Ryzen 3 1200 + RX 480 4GB gép fossámodolva, tényleg szépségesen megépítve ugyanannyiért, távirányítós RGB-s vezérlővel meg mindenféle egyéb hülyeséggel. A csilivili gépezet alku nélkül elment kevesebb mint 24 órával a meghirdetés után, a másik meg rajtam volt egy hónapig és végül alkuval vitték. Az a helyzet, hogy működnek ezek az általad leírt dumák, aki meg érti a dolgát, az úgyis épít magánakFindley Alex
-
AlexFindley
csendes tag
Viszont ez a ház már egészen jól néz ki!
Amúgy a te hátsód még nem is annyira vészes, egy kis kötegeléssel simán lehet elfogadható.
Bár ez is Nova, azért ez eléggé máshogy néz ki mint a rendes - ettől függetlenül nem értem, miért spórolnak azon, hogy egy nyamvadt lyukat kivágjanak a vékony lemezen az olcsóbb változatokban.Findley Alex
-
AlexFindley
csendes tag
válasz csababarca #66510 üzenetére
Ritka az olyan gép, ahol a szép külső mögött nincs egy "érdekes" kábelrendezés ott, ahol nem látszik
Sajnos van sok olyan ház (főleg a budget kategóriában), ahol kínszenvedés normálisan elrendezni a kábeleket, vagy akár teljességgel lehetetlen... például a Bitfenix Nova házban sajnos visszaköszönt hogy nem néztem rendes review-t vétel előtt, nincs semmilyen lyuk ahol hátulról be lehetne hozni a CPU 2x4pin tápját, így az például mindig az arcodban lesz, és egy nem moduláris, vastag kábeles PSU kábeleit sem nagyon tudod elrakni sehova, mert a legközelebbi lyukon ha kidugod nem fog rámenni az oldallap. Erre én allergiás vagyok. Erősen budget fíling, mondjuk egy 10 ezres ház, de ennyiért is láttam már sokkal jobbat. Rég kellett ennyit szenvednem egy normális kábelezésért. Szóval ha valaki akar egy rendezett buildet Nova házba rakni (vagy Comrade, asszem az is ugyanaz más előlappal), akkor gondolja át még egyszerFindley Alex
-
AlexFindley
csendes tag
válasz Jakuskacsa #66507 üzenetére
Nálam sincs messze (már feljebb tettem), de a légáramlás úgy tűnik, tényleg jobb, mert ha csak 1-2 fokkal is, de lejjebb ment a terhelés alatti hőmérséklet a videokártyán (így már 60 alatt), a processzor pedig maradt 60 fok körül szintén.
A 2500 is tud persze már gyenge lenni, de legalább valódi 4 mag, nem csak 2 + HT.
Egészen tűrhető, persze CPU-ra érzékenyebb játékoknál (Kingdom Come: Deliverance, CoD WWII, CS:GO) azért látszik, hogy nem mindig van kihasználva az 580, van 1-2 kis drop, de abszolút élhető, nem zavaró ha alapból magas a framerate, és nem vagy egy eSport bajnok-jelölt. Most használtam egy hétig, mert meghalt a saját gépemben az alaplap. Tök jó. Még az RDR 2 is megy rajta, persze az sem kimaxolva. Videót is tudott vágni egész normálisan, bár azért a Ryzen 7 után az lehangoló volt, de nem is egy kutya. Most eladom, már jó a gépem, de szinte sajnálom is, annyira meglepően korrekt gépecske lettFindley Alex
-
AlexFindley
csendes tag
@hegegabi80 @KAMELOT, köszönöm! A letisztult dizájn a mániám, a kábelek engem nagyon zavarnak, de még nem volt időm szebben elrendezni - majd lesz szebb is
@Jakuskacsa Jó dolga van Szép, letisztult az is. A VGA-t még nem döntöttem el hogy felrakjam-e a felső PCIe slotba, mint nálad, majd megnézem a hőfokot így is meg úgy is, talán fent kicsit több légáramlást kapna. Én amúgy eladásra raktam össze, de mivel pont most meghalt a sajátomban az alaplap, egyelőre maradni fog i5-2500 van benne, meg RX 580, egész jók együtt.Findley Alex
-
AlexFindley
csendes tag
Meglepően normálisan sikerült, úgyhogy gondoltam felrakom ide.
Ez egy budget build, sosem építettem eddig Nova házba, nem is akarok többet (az első ventikkel kellett szenvedni hogy normálisan be legyenek rakva porszűrőstül), de végül egészen jó lett. Mindig akartam egy ilyen fehér házban kék témát, szerintem tök jó, tegyük hozzá, hogy ez tényleg budget.
Ilyen ránézésre:És belül:
Ez még béta, a kábelek majd el lesznek még rendezve / fésülve.
Findley Alex
-
AlexFindley
csendes tag
válasz Paxker315 #66323 üzenetére
Köszi még egyszer!
Amik ezen vannak, azok amúgy egyszerű BitFenix hosszabbító kábelek. Először CableMod-os fehér-fekete kábelek voltak, de aztán az el lett adva egy haveromnak, és ezek nem rosszabbak szerintem, meg pirosak, ennek jobban áll így. Annyi a hátránya, hogy még nehezebb így szépen elrendezni a kábeleket, mert ugye még hosszabbak, de megoldható.[ Szerkesztve ]
Findley Alex
-
AlexFindley
csendes tag
Olyan gépeket látok itt mindenféle egyedi vizes megoldásokkal, hogy szinte szégyellem a sajátom
Mindenesetre itt van az enyém. Jelenleg nincs egyben, ez közvetlen az építés után készült még júniusban. Fehér NZXT H200 ház, Cooler Master 120 Lite kompakt vízhűtés, Ryzen 2600 volt benne itt még, MSI GTX 1070Ti ARMOR, 2x8 HyperX Red DDR4, és NZXT Aer RGB ventik társaságában. Piros-fehér-fekete témát adtam neki, azóta is tetszik, de most egy kis felújítás van (Ryzen 7 3800X [igen, a 3700X jobban megéri, de a cég ezzel segít ki a home office munkámban, hát ez van... ], 32gb RAM (még nem tudom milyen, csak két ram slot van és piros kell, meg 3000+ MHz mindenképpen, és RTX 2080 is úton van).
A képhez képest annyiban lett még más a kép készítése után kb. 10 perccel, hogy a lenti LED szalag egyrészt bekötődött, másrészt elrejtődött. Ugyanígy elrejtődött az a random RGB kábel, ami lóg ott jobb oldalt. .
A piros 24pin kábelre még fog kerülni egy cable comb (terveztem, aztán kimaradt, de most megvalósul hamár úgyis szét van kapva a gép), a harmadik venti is Aer lesz mint a többi, és fentre is kerül majd LED szalag. A hűtés még majd elválik, mivel a 2600 54 fok fölé nem ment ezzel a hűtővel, reményeim szerint az új sem fog nagyon melegedni, de ha igen, kap egy Krakent.
Arról is lesz majd kép, ennél szebb minőségben, addig ez van!Findley Alex
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Corsair RM850 teljesen moduláris tápegység, 80 PLUS Gold, 850W
- Garanciális be quiet! Dark Rock Elite RGB
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- Lian Li UNI FAN SL120 ventilátor szett + vezérlő, fekete
- APC BE850G2-GR Back UPS, 850VA szünetmentes tápegység, akku benne