Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Speeedfire
félisten
válasz
eziskamu
üzenetére
Örül!

Rökötöttem egy rossz hdd-t + egy ventit mind a kettő ment. 5 volt megvan 12volt majdnem (11.48V).
A ház is elvileg áramtalanítva van. Nem tudom, hogy jól teszteltem-e. Multiméter egyik fele a házra ment másik meg a gnd-re és nem mutatott feszültséget.
Szóval 2 év után sikerült megcsinálni a régi tápomat. Sokmindent nem várok tőle, egy kis p3-ast még kitud szolgálni.

-
Speeedfire
félisten
válasz
eziskamu
üzenetére
Ez jó tipp! Tudtam, hogy a kapcsoló üzemű tápoknál van valami trükk!

Zöld->fekete -> kis venti vagy valami -> 220V -> csoda
Anno játék közben volt egy kis pukkanás, de üzemelt a gép vele 2d-ben. 3d-ben mindig visszavette az órajelét a vga-nak. Most, hogy lett egy kis tapasztalatom mondom megcsinálom. 2 púpos kondi volt rajta, cseréltem. Kiderül mi lett a vége. Durrania nem szabadna.
-
chocob
csendes tag
válasz
eziskamu
üzenetére
Nem lesz kétéltű, a kisautót gyakorlásként építettem hogy lássam életképes vagy nem az ötlet, meg tudom e építeni az áramköröket, megírni a programokat, tudom e mozgatni (első ilyen projekt). Most hogy ez megvan rámennék a "nagy vadra", a hajóra.
Egyébként a linkelt lada fűtőmotor olyan felépítésű lehet mint amit írtál?
Ha nem szerinted milyen hétköznapi eszközökben használhatnak ilyesmiket?
(modell bolt és árait kerülném)Amúgy a kisautón beüzemeltem a kamerát hogy bárhonnan lehessen irányítani ahol van net + nem bírtam ki hogy ne spékeltem meg Duke Nukem 3D magyar szinkronjával:
[link]
-
And
veterán
válasz
eziskamu
üzenetére
Van olyan integrált áramkör (gyakorlatilag DC-konverter), amely ellenkező polaritással állítja elő a bemeneti feszültséget. Ilyen például az elég régi (sok cég gyártja, mindeféle prefixummal) 7660-as, de ez kapcsolt kapacitású, 1,5...10V-iga használható, de az előállított negatív forrás belső ellenállása elég nagy, tehát nagyon alacsony terhelőáramokhoz való, viszont nem kell hozzá külső induktivitás meg schottky-dióda. Nagyobb áramokhoz 'rendes' DC-konverterek használhatók, lásd például a Linear Tech. megfelelő termékkategóriáját: [link].
-
And
veterán
válasz
eziskamu
üzenetére
Itt egy adó: [link], meg a hozzátartozó vevő: [link]. Ez természetesen csak egy példa, biztos jó sok integrált infra adó és vevő chip létezik. De sztereó hangátvitelnél azért olyan túlságosan egyszerű áramkörre ne is gondolj, mert azok minimum vivőfrekvenciás működésűek. (Az IC-párok beszerezhetősége ill. ára meg egy másik dolog. Lehet, hogy egy olcsó, kész infrás fejhallgatóval jobban jársz, ha nem szeretnél sokat bűvészkedni.)
-
And
veterán
-
salazol
őstag
Olyat nem fogsz csinálni. Ahhoz, hogy 60Hz-es jelet elfogadjon, digitalizálni kell a VGA jelét, tárolni és újra kiolvasva visszalakítani analógra, ugyanis a videójel 50Hz-es interlace-es. Én csináltam VGA-video átalakítót, de csdak azért, mert akkoriban nem lehetett kapni ilyet. Csak 320x200 és 640x480 üzemmódban működött.
De ezek az ősidők voltak.
Bővebben: link
Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Synology NAS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- PlayStation 5
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- AliExpress tapasztalatok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3372
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Nokia 5.3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3755, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ekkold