- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Ellenőrzésre van olyan műszerünk, amellyel - több más hőelem és termisztor mellett - elég nagy pontossággal szimulálható egy Pt100 (hőfokot lehet beállítani, a kapcsok között pedig a termisztor-típusra jellemző ellenállás lesz mérhető). Jó kis cucc, áramot / feszültséget is tud igen nagy felbontással (1µA / 10µV) mérni és szimulálni. Ezen kívül van egy kalibráló labor, ahol OMH-hiteles műszerrel ellenőrizhető és beállítható egy fűthető olaj(?)fürdő hőmérséklete, szintén eléggé pontosan.
Hőmérőnél csak magára a szenzorbetétre gondolsz? (Én ilyenből szereztem 1-2 darabot, viszont nálunk általában védőcsöves kivitelben használják.) Külön betétet akár a Lomexben, Conr@d-ban is lehet kapni 1,5..4 kHUF -ért.
Mod. #2500: pont a K-típusú hőelem az, ami valóban magas hőmérsékletig (>1000°C) működik. [link]. Amennyire tudom, a hőelemekkel általában a kompenzálás szokott gond lenni (nem is annyira a gyártási szórás, mint a hozzávezetések érintkezési pontjai miatt, amelyek szintén - parazita - hőelemként működnek).
[Szerkesztve] -
Ja no
aktív tag
Pt100 helyett használhatsz olcsó K-tipusút is, ugyanolyan pontos linearitás tekintetében, csak nem megy fel olyan magas hőmérsékletig. Pt100-at azért szeretik többek közt használni, mert eléggé ''cserekompatibilis'' a többivel szemben. ( A K-tipusut meg be kell ''nullázni'', mert elég nagy a gyárt. szórás)
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest