Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
cbrfireblade #162 üzenetére
Nem rosszak az eredmények, de hogy ez megoldotta-e a gondod, csak Te tudod kideríteni: csináld az(oka)t, amivel eddig fagyott, és ha most nem fagy, akkor:
-
DigitXT
félisten
válasz
cbrfireblade #158 üzenetére
Tipp: NF7S2. (Nekem VIA-s cuccom van, szóval nem vagyok nForce-guru...
)
-
Cane
őstag
válasz
cbrfireblade #152 üzenetére
a videokari egyedül csak egyszál tápvezetékre (molex) legyen kötve, azaz NE legyen vele egy kábelon se vinyó, cd, fdd, neon, venti, stb. (csak áramellátás szerint különítsd el a többi egységtől)
-
DigitXT
félisten
válasz
cbrfireblade #152 üzenetére
És az ő tápjával nem akarod kipróbálni a saját gépedet?
Hátha menne...
-
ody42
senior tag
válasz
cbrfireblade #145 üzenetére
-Codegen szar, nagyon szar
-Chieftec jó, pl. a 420-as, 410-esből sok a selejt valamiért...
egyéb alternatívák: FSP, Enermax (ebből nem is kell 400-as,elég a 370W) -
ody42
senior tag
válasz
cbrfireblade #136 üzenetére
cserélj tápot, nagyon szarok a feszültség értékeid...
talán a vidkarinak is csak ez a baja... -
DigitXT
félisten
válasz
cbrfireblade #126 üzenetére
Frankón.
Mondjuk én speciel még külön nem vettem, mert amilyen hűtőket eddig cseréltem, ahhoz mindig járt, de ami tény: igen, ''számtekboltokban'' lehet venni, kis tubusban, ha jól sejtem, stb..
-
DigitXT
félisten
válasz
cbrfireblade #124 üzenetére
Természetesen ha a magon lévő irományokat akarod tanulmányozni le fog kelleni törölnöd a rajta lévő hővezető pasztát, és amikor visszarakod a hűtőt ezt pótolni kell. Ha esetleg nem volt rajta paszta, az is lehet a gáz: túlmelegedhet simán...
-
Zofren
aktív tag
válasz
cbrfireblade #1 üzenetére
HElla!
Nekem is hasonlo gondom volt, de nekem 9550esem van. A megoldást nekem a .NET keretrendszer (vagyhogyishijják) feltelepitése hozta. Hogy miért kell azt nem tudom, de csak igy hajlando tokéletesen mukodni. -
Calibos
addikt
válasz
cbrfireblade #109 üzenetére
Nekem ugyanilyen kártyám van, szerintem nagyon tuningbarát! 9800xt
szinten, simán megy…és még afelett is…
[Szerkesztve] -
Kaoru
senior tag
válasz
cbrfireblade #97 üzenetére
Fogadjunk?
Akorr ez szerinted mi:
Bővebben: link
És gondolom ilyen, vagy ehhez hasonló hibák jelentkeznek a játék közben:
Bővebben: link
Sajnálom, h nem megy a karid, de kb azonkívül, h jajjgatsz és megismételed 100x ugyanazt a kérdést nem sokat teszel.
Ha hasonló hibád van, mint amit belinkeltem (ez nálam x800xlnél jelentkezett), akkor elviekben az memória hiba. 2 dolog okozhatja: xar a hűtés a karin is hamar túlmelegszik (nekem ez volt, silencer felrakásával megszűnt), xar a kártyán lévő memoriád. Ezt általában downclockinggal elkerülhető. Ez nálad megtörtént, és szvsz akkor nem volt zsír új a kártyád mert a hiba elkerülése végett kicsit lebutították a karit, de ez sem segített rajta, akkor csere.
2ik verzió: nem pro, hanem egy túlhajszolt 9800 és ezért baszakodik, akkor meg újfent átbaszták a fejed és csere. Persze ez kurva egyszerűen kiderülne, ha hajlandó lennél a sok feleselegesen be copy pastézott kérdések helyett megragadni egy csavarhúzót.
És nem azért mondom, mert olyan kurva okos vagyok, hanem azért mert nekem is elmagyarázták normálisan, igaz én is normálisan álltam hozzá a dolgokhoz és normálisan kérdeztem. Ennyi. -
Szabesz
őstag
válasz
cbrfireblade #91 üzenetére
Az alaplapot lehet hogy nem komálja
Nekem volt egy ASUS A7V600-X + Sapphire 9600XT minden ment kiv. a HL2 , ami rendszeresen lefagyott
Kaptam egy csere lapot (ABIT NF7) azzal ment, azóta is az van
Ez csak egy lehetőség, mert nállam minden más ment! -
DigitXT
félisten
válasz
cbrfireblade #83 üzenetére
3Dmarkok jók tesztelésnek, de tény, hogy a doom3 is megizzasztja a karit.
-
DigitXT
félisten
válasz
cbrfireblade #76 üzenetére
Most néztem a topik elejét is...
Szóval egy kicsit összetettebb a probléma.
Amit viszont mindenképpen tanácsolhatok: egy Mercury 300W-ot egy ilyen kari mellett nem nagyon célszerű használni, simán lehet, hogy ezért hal be.
Amúgy ez már az új kártya? Mármint cserélte akitől vetted? Amúgy a HIS-sel nekem két ramhibás 9600XT után egy kicsit mogorva a viszonyom, szóval még ilyen gebasz is lehet, bár akkor nem hiszem, hogy függene a játék beállításaitól.
[Szerkesztve] -
Szabesz
őstag
válasz
cbrfireblade #76 üzenetére
A molex csatit rádugtad a kártyára? mert anélkül aligha lesz 3D gyorsítás...
-
DigitXT
félisten
válasz
cbrfireblade #74 üzenetére
Akkor passz: lehet rossz a VGA is, de lehet, hogy drivergond. Más játék okés?
-
DigitXT
félisten
válasz
cbrfireblade #72 üzenetére
Lehet, hogy félreértettem a kérdést!
Szóval mit raksz feljebb, amikor előjön a bibi? A játékban a grafikai beállításokat, vagy a VGA órajeleit?
-
DigitXT
félisten
válasz
cbrfireblade #70 üzenetére
Akkor ne rakd feljebb, és kész!
Tuti semmi baja, csak az extra húzást nem bírja!
Gondolom nem akarod kinyírni azt a szegény karit, nem?
Mod: egyébként nem kell 5percenként kérdezni, előbb-utóbb jönni fog válasz...
[Szerkesztve] -
Folze
aktív tag
válasz
cbrfireblade #61 üzenetére
ha esetleg van kedved egy kis bios-vadászatra
Bővebben: link -
rocket
nagyúr
válasz
cbrfireblade #61 üzenetére
Nem olvastam vegig a topicot, de azt lattam, hogy 300 wattos mercury tapod van, probaltad mar valami markasabb tappal?
-
rocket
nagyúr
válasz
cbrfireblade #57 üzenetére
Ebben Bővebben: link a topicban a #2345-os hozzaszolastol erdemes olvasgatni.
-
ABnormal
őstag
válasz
cbrfireblade #59 üzenetére
igen,azt írja ki,hogy xt
igen,lehet csinálni
igen,van -
Shodan
őstag
válasz
cbrfireblade #53 üzenetére
Én úgy tudom ICEQ hűtéssel nem voltak 9800ak csak prok.
-
Folze
aktív tag
válasz
cbrfireblade #51 üzenetére
biztos hogy az egy 9800pro??? sztem kapd le a hűtést, és nézd meg a tulajdon 2 szemeddel, milyen chip van rajta valójában
-
ati05
aktív tag
válasz
cbrfireblade #45 üzenetére
Nem probléma az azt jelenti hogy melyik az elsődleges grafikai kártya...
-
tierbatyo
senior tag
válasz
cbrfireblade #41 üzenetére
Természetesen AGP-re. De ne UP-olgass ezerrel.
-
Nyuf
senior tag
válasz
cbrfireblade #31 üzenetére
Alaplap kezikonyv?
-
válasz
cbrfireblade #28 üzenetére
Az mind1, mi volt ez előtt
Nekem isch ati volt előtte is, az meg mégsem csinálta.... -
Szabesz
őstag
válasz
cbrfireblade #1 üzenetére
Milyen kártyád volt ez előtt?
Mert ha Nvidia akkor a két szoftver között lehet összeakadás... -
finest
addikt
válasz
cbrfireblade #10 üzenetére
Szerintem a feszültség értékek nem túl bíztatóak. Nézd meg őket játék közben is!
-
pisti
őstag
válasz
cbrfireblade #12 üzenetére
Meg kéne próbálnod downclockolni a kártyát. Ha nemtudod, hogy kell tudok tanácsot adni. Mindenesetre, ha sikerülne downclockolni és úgy nem jönne elő a hiba, akkor le lehet szűkíteni a hibalehetőségek körét a táp elégtelenségére, avagy VGA hibára. Viszont ha downclockolva is rossz a kép, akkor szvsz szinte biztos hogy a VGA rossz.
Ezt a módszert azért ajánlom, mert ehhez nem kell szerelned semmit, csak szoftvereket telepíteni meg állítgatni velük.
Megpróbálhatod még a procit downclockolni plusz lehúzni a felesleges dolgokat, pl. tárolásra használt vinyó, fénycsövek vagy akármi ami áramot fogyaszt. Ezzel csökkented a tápod terheltségét, és ha így jól működik a VGA játék közben is akkor meg tuti, hogy a táp kevés a konfigodnak.
[Szerkesztve] -
pisti
őstag
válasz
Ha az alaplap nem szeretné a kártyát valszeg egyáltalán nem kapnál képet.
-
pisti
őstag
válasz
cbrfireblade #9 üzenetére
Igen, feszültség ingadozás lehet probléma, ezért kérdeztem, hogy milyen tápod van. Mindazonáltal neked azt kéne megnézned, hogy teljes terhelés alatt hogyan alakulnak a fesz. értékek, mivel ezek az Everestes fesz. értékek nem leterhelt állapotban voltak mérve ezért nem mérvadóak jelen esetben.
Speedfan visszamenőleg is kirajzolja neked a fesz. értékeket egy szép skálázott grafikonon.
De az igazán lényeges kérdésre nem reagáltál még mindig, kipróbáltad-e VGA-t mielőtt megvetted, és amennyiben kiderül, hogy a VGA a rossz vissza tudod e valahogy cseréltetni, vagy vetetni.
Érdemes lenne kipróbálni másik gépben is, ha ott is ugyanez a hibajelenség, akkor szinte biztos hogy a VGA kártya hibás. -
Vigneau
félisten
válasz
SiS chipsetes alaplapoknál nem mozgom otthonosan. Viszont előfordulhat, zsenge a 300W-os táp, elkéne egy 350-400W-os. Van vki, aki tudna adni Neked egyet tesztelésre? Ha igen, megérne egy próbát... Viszont arra még nem kaptam választ, hogy láttad-e a kártyát működés közben?
-
Vigneau
félisten
válasz
cbrfireblade #9 üzenetére
Gondolom, ugyanezt a konfigot használtad a 9800 előtt is és akkor rendben ment minden, ugye? Ja, igen, feltételezem, a plusz tápcsatit bekötötted a kártyára. Anélkül el se indul a gép, azt hiszem visít...
-
Vigneau
félisten
válasz
cbrfireblade #4 üzenetére
A BIOS berhelését főleg a frekvenciák felhúzására használják, mivel így nem kell tuningprogira hajazni, hanem kényelmesen egyből kész a plusz erő. Ezek szerint, ha a gyári értékek egyeznek, nem a BIOS a gond: más a bibi. Akitől vetted, annál rendesen működött? Felraktad a megfelelő drivert? Ha minden frankó, akkor még esetleg memória hiba lehet. Ha hosszanti csíkok vannak a monitoron, akkor mindenképp... Mindenesetre ne ess kétségbe, nézz át mindent újra, tüzetesen, legalább 2x!
Egyébként a chip azonosítója: R350 (mag), valamint 4E48 (széria)
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
válasz
cbrfireblade #2 üzenetére
Kéz alól vetted? Nem lehet, hogy megberhelték a BIOS-át? A gyári adatokon megy?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyaralás topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Filmvilág
- OLED TV topic
- Nagy csokor frissítéssel kíván jó hétvégét a Samsung
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gumi és felni topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Dell XPS 15 9550 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I GTX960M I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3624
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest