- Hisense LCD és LED TV-k
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Friss fejlemények helyezik új megvilágításba a leégő tápkábelek ügyét
- DUNE médialejátszók topicja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Léghűtés topik
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crinos
tag
Üdv!
Nem tudom jó helyre írok-e, majd kiderül
Van nekem 4db Eltax LR8-as hangsugárzóm. Ezek ha minden igaz 140W/db.
Volt egy jó kis Denon erősítőm hozzá, de az megadta magát, és most keresek a helyére másikat.
Nem nagyon vagyok otthon ebben a témában, ezért kérnék segítséget, hogy milyen erősítőt is tudnék vásárolni 40k HUF maximumig.
Nem kell, hogy új legyen. Számítógépre van kötve a hangrendszer. Játék, film, és zene......
Nem vagyok audiophil, de azért a régi Denon az szépen szólt, semmi alapzaj, búgás, még 3/4 hangerőnél se gerjedt a cucc. Ezeket figyelembe véve, tudnátok esetleg tanácsot adni? Vagy esetleg egy másik fórumot, ami célirányosabb ebben a témába? 2x2-be volt bekötve, 2bal, 2jobb. Sztereóba....
Ha minden igaz, akkor egy Denon PMA 1080R volt.
2xRCA(1piros-1fehér)-3.5jack ment a hangkártyába.Köszi!!!
Crinos az állat..... battletag: Crinos#2304
-
Crinos
tag
Sziasztok!
Remélem ez a megfelelő topic, erősítő vásárláshoz kellene vásárlási tipp.
Van 4db Eltax LR8-as hangfalam(4x140W), amihez szeretnék erősítőt vásárolni.
Nem vagyok egy audiophil emberke, a hangcucc PC-re lesz rákötve, többnyire játék, aztán zene, aztán filmnézési prióba.
Maximum 40E ft-ig kellene nekem pár tipp.Hálás Köszönet!!!
-
Crinos
tag
válasz
fehér_ember #72845 üzenetére
Köszönöm a tanácsot......
Lehet szétkapom, most úgyis lesz rá időm, bár ez a része az elektronikának nem az erősségem.Attól tartok, hogy valami elég rendesen el/kimászhatott a helyéről, ugyanis ha ezeket a csatikat elég erősen megnyomom/feszegetem, akkor vissza jön a hang, szintén vissza jön az összes csatorna, ha feltekerem a hangerőt 75% köré. Olyan, mintha a rezgéstől helyre állna a dolog....
Köszi!!!
[ Szerkesztve ]
-
Crinos
tag
Halihó!
Azért írok ide, mert szeretném cserélni a meglévő erősítőmet ami egy Philips FA930.
Nem mai darab, és picit kontaktos lett hátul, ahova a hangszórókat dugod.
Használtan szeretnék venni egy másikat, olyan 30.000ft-ig.
Jelenleg 4db Eltax Linear Response 8-as fal van rákötve. Ez ha minden igaz 4x140W.
Az egész motyó a számítógépre van kötve, onnan jön mindenem. Zene, film, játék...
Esetleg tudna valaki néhány tippet, linket adni, azt megköszönném.
BY!!Crinos az állat..... battletag: Crinos#2304
-
Crinos
tag
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy Philips FA930-as elbír-e, 4db Eltax Linear Response 8-at?
Mert most kettő ilyenem van rajta, és tudnék venni még 2db-ot.
Csak mert erről így konkrétan nem találtam infót.....
Nem tenne kárt egymásban a technika így?Köszönöm a segítségeteket!!
-
-
Crinos
tag
válasz
Colos1 #56666 üzenetére
Hali!
Igen, ez meg volt.
Külön be lett kapcsolva az SPDIF kimenet. Windowsban is, meg az Asus progijában is látni, hogy működik.
Értem ez alatt, hogy a kis kijelzőn a lejátszó eszközöknél, (win hangbeállítás/lejátszó eszközök) rendesen ugrál a kis oszlopocska.Alaplapin sajna nincs ilyen, bár az se rossz hangkari(Asus Maximus III Gene lap)
Azért vettem többnyire mert fejhallgatót is hsználok(ezt játékra) és ez egy 60 ohm-os fejes mikrofonnal, alaplapin pedig nicns fejhallgató erősítő.
U7-nél pedig egy gombnyomással lehet váltani a speaker/headphone közt.
Előre van bedugva a fejes, hátra minden egyéb...Szóval jel ki megy. Erölködőn digital CD inputba. De ha csak a koax van bedugva nincs hang.
A hangkártyából van még pár kimenet, ezek közül kettő van használatba, a front left/right RCA-val, erölködőbe analóg cd inputba. Így van hang.
5.1-ben, 7.1-ben mindnehogy ad le hangot, de persze stereo-ban használom.De ha ott átváltok SPDIF-re akkor nincs hang.
Köszi a választ!!!!
[ Szerkesztve ]
-
Crinos
tag
Üdv Mindenki!!!
Van egy Philips FA930-as erősítőm, és vettem egy Asus Xonar U7 hangkarit.
Tegnap vettem hozzá egy digi koax kábelt, gondoltam majd jól össze kötöm a hangkártya S/PDIF-jét és az erősítő digital CD Input-ot.Csak hang nem lett belőle. Valaki el tudná mondani mit rontottam el? Kellene ennek így működni egyáltalán? Ha nem akkor mi szükséges még hozzá?
Sima analogként szól szépen minden, csak digital-ra nem tudok hangot csiholni.
Köszi előre is a válaszokat!!!!
[ Szerkesztve ]
-
Crinos
tag
Üdv!
Remélem jó helyre írok. Ha nem akkor vki irányítson a megfelelő helyre plox!!!
Hozzá jutottam egy Meridian hangcucc összeállításhoz, de nem akar megszólalni
Nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz. Olyan emberkére lenne szükségem aki vágja ezeket....A lényeg, hogy adott egy Meridian DSP5000-es hangfalpár, egy Meridian 562-es vezérlő, egy Meridian 504-es rádió, illetve egy Meridian 500-as CD lejátszó egység. Megvan a távvezérlő, a rádióhoz az antenna egység is. Tehát komlpett.Nagyon patent állapotban, őseim hozták az USA-ból.
Szóval 110 Voltos az egész hóbelebanc. Amit biztosan tudok, hogy 2-3 darab kábel hiányzik. A Comm csatikon össze tudom kötni az egységeket egymással, viszont a hangfalakhoz nem találtam meg azt amivel a vezérlőre kötném....Esetleg valami tipp, hogy merre lehetne kábeleket beszerezni, vagy ha valakit netalántán érdekel a dolog, még lehet meg is válnék tőle. Szeretném elsősorban felhasználni.
Ha jól olvastam, van egy kábel ami a vezérlőből a Master hangfalba megy, majd onnan egy ugyanolyan kábellel a masterből át kell menni a slave-be. Na ez a kábel hiányzik. Az egyik fele 5 lábas, kerek csatlakozó amiben félkör alakban vannak a lábak, illetve a másik is 5 lábas de itt más az elrendezés...(talán DIN240 a csati?
Illetve a DSP5000-es valószínű el is lett "programozva".
Na szóval ha valaki jártas a dologban, és lenne türelme, illetve lenne olyan kedves, szívesen venném a segítségét, telefonon, vagy akár személyesen is.
Székesfehérvártól 30km-re vagyok.
Köszi előre is!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Hisense LCD és LED TV-k
- Elon Musk azt ígéri, hogy lekörözi az összes chatbotot
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Spórolós topik
- További aktív témák...