- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
PR0JECTNR56
addikt
Az Orion rendszerem szerencsésen összeállt, kondik, kábelek egyéb apróságok cserélve, határozottan jobb lett mint volt, ezért köszönöm még egyszer az itteni segítséget.
Viszont néhány új jövevényt kaptam az elmúlt nap során. Mégpedig egy Sony SS-B2ED hangfalpár alkotóelemeit, kivéve magát a dobozt, tehát 1 pár mélysugárzót, 1 pár magast és a keresztváltót a hátlapi panellel és a kábelekkel. Az elemek teljesen újak még készleten maradtak meg korábbról.
A kérdés az hogy megéri-e csináltatni hozzá dobozt hozzáértő emberekkel vagy inkább adjam el?
Az eredeti hangfalpár elvileg elég ritka volt, megjelenésre ilyen:4
Előre is köszönöm újfent a segítséget.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
#71562240 #28845 üzenetére
A végtranzisztor jó ötlet, talán én is olvastam valahol, hogy hajlamos megadni magát. Szerintem jól emlékszel, szétszerelve nekem 2x2-nek tűnt.
Évente szokott lenni a cseresznyevirágzás ünnepe (sakura), amihez a megújulás kapcsolódik. A "tavaszi szél" is egy ehhez kapcsolható fogalom, az élet újbóli megjelenésénekj jele.
(#28851) ozzy711: Az aluház alsó lemeze vezeti el a legtöbb hőt, de a teteje is melegebb lesz egy kicsit huzamosabb használat után (legalábbis az én példányomnál). A hőtermelése elég moderált, egyáltalán nem vészes.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
#71562240 #28825 üzenetére
Az Orion erősítőmet elvittem ma az egyik ismerősömhöz, aki ilyesmi korú Tesla, Orion, Videoton erősítőket és hangfalakat javít, úgyhogy kap egy teljes átvizsgálást a korára való tekintettel, meg egy-két apróság is cserére kerül a belsejében (pl. kondenzátorok).
A hangját egészen megkedveltem, pedig ennél már kellemesebb hangú összeállításhoz is volt szerencsém, de szerintem az igényeimnek egyelőre megfelelő lesz, így a mostani rendbetételt követően így fog maradni a rendszer.
Némi olvasgatás után a külön erősítő + passzív hangfalpár tűnik jobb megoldásnak számomra, így a későbbiekben is ebbe az irányba fogok elindulni, ha fejlesztésre kerül a sor.
Köszönöm a tanácsaidat ismét, az Orion SE1025B x Sound Art W2 kombót még megfontolom, kitudja talán pont ez lesz a következő fejlesztés.Igazság szerint te vagy az első, aki rákérdez.
Hepburn-átírással "harukaze" a szó írott változata, a szó szerinti jelentése pedig tavaszi szél, de inkább a mögöttes tartalmán van a hangsúly, nem a legkönnyebb dolog lefordítani.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
#71562240 #28823 üzenetére
Megesik az ilyen, jó hosszú hsz-t szerkesztettem és szépen átsiklottam fölötte.
De ha már úgyis írok egy Edifier R1600T Plus mennyiben lenne jobb mint a már leírt Orion SE1025B erősítő/HSE-9 hangfal kombó?
Esetleg ha az erősítő marad és ahhoz keresnék hangfalpárt, akkor a Sound Art W2 jó lenne hozzá? (szerencsére fogalmam sincs milyen a W2 kábelcsatija, bár feltételezem nem lenne jó az Orionhoz). -
PR0JECTNR56
addikt
kammerer, SunSoul: Köszönöm a tippeket még meglátom mi lesz.
DDL: Jogos a korrekció, a "H" véletlenül maradt benne.
BEE: Már letettem a komolyabb átalakításról, inkább egy jobb új cuccra gyűjtök. -
PR0JECTNR56
addikt
Köszönöm mindenkinek a segítséget, akkor egy kondi és csatlakozócserét megejtek rajta és minden más marad úgy ahogy van.
Távlati tervekben még szerepel egy újabb 2.0-ás rendszer is (kb. 25-30k-s összegért).
Az Edifier 1600T/1900T II-őt néztem ki mint lehetséges megoldást, de ha itt esetleg még van valakinek javaslata azt is szívesen meghallgatom. Kis szobában lenne, laptop+Creative Xfi Go! usb-s hangkártyára kötve, változatos zenei stílusokkal. Pénzben egyelőre nem mennék feljebb mivel főleg a hordozható zenei cuccaimat használom, a hangfal csak másodlagos lenne. -
PR0JECTNR56
addikt
Sziasztok!
A napokban hallgattam itthon egy régi, már jó ideje nem használt összeállítást. A setup bizonyára nem lesz ismeretlen néhány ember számára. Az erősítő egy Orion HSE 1025B volt és két darab Orion HS 9 hangfalat hajtott meg. A hangja egészen kellemes meglepetés volt, ahhoz képest, hogy nem vártam tőle túl sok mindent.
Esztétikailag nagyon jó állapotban van mind a hangfal, mind az erősítő, de a hangfalat szeretném egy kissé átalakítani, de mivel abszolút kezdő vagyok a témában és nincs semmi ismeretem ilyen jellegű átalakítással kapcsolatban, ezért fordulnék hozzátok.
A hangfalak dobozát szeretném teljesen lecserélni cseresznyefa dobozokra, illetve a hangszórókat fedő fix szövetburkolatot (és így az előlapot) szeretném egy levehető kivitelűre átalakítani.
A kérdéseim pedig az lennének, hogy a cseresznyefa doboz mennyiben módosítaná a hangját, ha a felépítése megegyezne az eredetiével?
Érdemes esetleg a kábeleket lecserélni benne?
Vagy van olyan komponense ennek a hangszórópárnak, amelyet viszonylag alacsony költségek mellett érdemes kicserélni?
A hangszóró dobozának szigetelése mennyire fontos?
És végül érdemes ebbe belevágni vagy jóval többe kerülne, mint amennyit megér?
A módosítás lényegébe véve esztétikai szempontból lenne fontos. Árban max 15-k szánnék a hangfalpár átalakítására, bár ezt nem tudom mennyire elég.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest