Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szab.tam

nagyúr

válasz inf3rno #711 üzenetére

de minek a kp-ja? adott térfogatra eső desztvíz mennyiség és a vákum mértéke?

én már nagyjából kitaláltam, amit elsőre összedobok.
    most nem állok neki ötletelni, mert még van változó.

ami eldőlni látszik:
    méret 40*40*400
    anyag 2mm vastag alu zártszelvény
    talp 3mm alu, a v2 rézből lesz már
    belső oldalfali kapilláris a v1-ben nem lesz még.
    vákum + desztvíz lesz. v1 találomra... :D
    rögzítés f.bs. mivel vákumról indul, így nem hinném, hogy olyan nyomást érnék el, ahol szétvetné. (mert ott ugye már az egész nem működne, hiszen légkörin a forráspont 100 fok....
    étert egyelőre hanyagolom, mert veszélyes
    vízet beöntöm, majd lezárom. a felső lezáró laposrúdba beágyazok egy szelepet. amit vákumozás után körbeburkolok, és így véglegesítem.
    az alsó lezáró laposrúd belső részére egy kisbordázat kerül, elforralást segítő felületnövelésre.

fő probléma a szelep. 2 verzió van. vagy egy nyomásszelep megfordítva, vagy egy vákumszelep.
    vákumszelep: hiába guglizok, csak autóalakatrészeket dobál ki ez a sz*....
    nyomásszelep.

a fő kérdés az, hogy ha a a bicaj szelep fordítva be van ágyazva, és kívőlről megcuppantom, akkor nyit-e a szelep, és bent tudok-e vákumot csinálni. vagy ahhoz be kéne másznom a kmrába, és be kéne nyomnom a tűt.
    mert valaki válaszolt rá ugyan, hogy nem megy, de szerintem nem jól értette a dolgot.
    mintha egy abrocsot szeretnék felfújni úgy, hogy bemászoka kerékbe, és kintről beszívom a levegőt.
    tehát hogy ekkor is be kell-e nyomni a tűt.

itt tárgyaltuk a témát, nem írom le teljesen újból.

1.
    2.
    3.
    4.

Új hozzászólás Aktív témák