Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Veriakilis

őstag

válasz becuszabi #477 üzenetére

'Szerintem a saját gyártású, vagy nagyobb teljesítményű heatpipe-okkal azt a nagy hőelosztó réz sínt ki lehetne majd váltani...legalábbis így első ránézésre. Vagy esetleg maga a hőelosztó is lehetne egy lapos heatpipe.'

Igen, ha még egy hasonló gépet kéne építenem, akkor valami lapos heatpipe-al osztanám el a hőt a gép oldalát alkotó hűtőbordán.
    Ha lehetne kapni (lehet kapni?) akkora alumínium hűtőbordát, mint amekkora egy gépház oldala, és elég vastag a borda talp része, akkor abba hosszában bele lehetne maratni sima kör alakú heatpipe-okat.
    Vagy a Phase-plane-hoz hasonló lapos heatpipe-okat rögzíteni a bordához hosszában.

'A lapos 'hp' (ami a hőelosztót köti össze a procival) hogyan készült? Úgy értem a lemezek és "távtartó" rudak rögzítését hogyan oldottad meg? Lágy-, vagy keményforrasztással? A lemezek belsejében van kapilláris réteg?
    - A csövek foglalatául szolgáló réztömbökben a furat mennyire passzentos? A két fél összefogatásakor van rés a felek között, vagy pont jó?'

Az a lapos heatpipe még nincs kész, de kemény-forrasztással kéne összeforrasztani.
    Kapillárisnak a 'Durkó-féle' módszert akartam (akarom) használni.

Elég passzentosak a furatok, elég szorosan vannak benne a heatpipe-ok ha meghúzom a 4 db imbusz csavart.
    Pasztát azért tettem oda is.

Örülök neki, hogy tetszik a projekt

Ha vannak ötleteid, akkor érdeklődve várom.

Az északi hidat akarom összekötni a felső hőátadó vörösréz tömbbel 1 db heatpipe-al.
    A VGA-t is hasonló módon akarom hűteni, mint a processzort, csak oldal irányban mennének a heatpipe-ok.

Veriakilis

Új hozzászólás Aktív témák