Hirdetés

Mi a megbízhatóbb? A HDD vagy az SSD?

Aki arra gondolt, hogy hosszabb távra inkább egy merevlemezre bízná adatait, nem jól választott: a Backblaze szerint fordított a helyzet.

Kijött a Backblaze felhőszolgáltató legújabb jelentése, melyben a cég által használt különböző adattárolók meghibásodási rátáját taglalják. Ezek a jelentések korábban remek alapot szolgáltattak például arra vonatkozóan, hogy melyik merevlemez a leginkább megbízható – most viszont arra lehet belőlük következteni, hogy az SSD-k már nemcsak sebességben szárnyalják túl a HDD-ket, de megbízhatóságban is.


(forrás: Backblaze) [+]

Ahogy a grafikonon is látszik, gyakorlatilag életkortól függetlenül a flash alapú tárolók megbízhatósága sokkal jobban alakul, mint a merevlemezeké, ráadásul az első pár évben még viszonylag alacsonynak mondható különbség az ötödik évben már a négyszeresére nő. Érdekes lesz látni, hogy ez a trend folytatódik-e jövőre, hiszen éppen az ötödik-hatodik év az, amikor a HDD-k meghibásodási aránya hirtelen emelkedni kezd. A 2022 első negyedévéből származó adatok szerint az SSD-knél ez nincs így.

Előzmények

Hirdetés