Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bot1978
senior tag
válasz
Doky1988
üzenetére
Nekem úgy tűnik az árvíz óta ez az egész merevlemez gyártás valahogy nem lett újra százas. Valószínű sok pénzt bele kéne tolni még, de már senki nem akar beletolni, mert nőnek az SSD-k. Pénz nélkül meg fel lehet menni 10TB-ra, de annak ez a „minőség” a vége.
Egy hétig szinte minden szabadidőmet megette az adatok migrálása és most itt remegek hülyén, hogy kattog/nem kattog a vadi új lemezem, ami összesen ment 23 órát. Újat vettem, purple-t vettem, most mi mást lehet még tenni vásárlói oldalon? Semmit.
Szóval így is RAID kéne, hogy ne remegjek.
Mindegy milyen a matrica, RED, Purple, bármi mert első percben kattog, de ahhoz meg minimum 2 lemez kell ha tükrözni akarsz. Az már 6TB-osnál százezer pénz (már ha úgy számolom, hogy a raid ready hardverem már megvolt..) Ennyi pénzből, ha megnézed mennyi időre mennyi tárhelyet kapsz meglepődsz. Nekem is itt a gigabites Digi, letöltök olyan 70 Megát másodpercenként és igazából nem is gondoltam rendesen végig. Kvázi megszokásból vettem HDD-t, pedig ha kiszolgáló oldalon van sávszél és hát egyre inkább van nem éri meg HDD-t venni, pláne ha ilyen szart kapsz.Egyszerűen nem hagy az élet a HDD-knek árban mozgásteret. Haldokló, kifutó piac lett valahogy. Árat kéne csökkenteni, de durván így helyette méretet próbálnak növelni, de durván. Egyszerűen ez így nem megy.
Ez, hogy veszel egy új lemezt és vacak ez nonszensz, ezt nem szabadna hagyni. Ez nem megy így sokáig és ezt mindenki tudja, de senkit nem érdekel. Haldoklik valahogy az egész. Én azt csodálom, hogy egyáltalán eljutottak a 10TB-ig késztermék szinten.
-
ALFA
senior tag
válasz
Doky1988
üzenetére
Ja, "döglenek a libák" eset.
Az első ötlet:
Ha Hiren bebutul, akkor azon van jó pár teszt program, hardver teszteket célszerű lefuttatni, különösen hdd teszteket.A második ötlet:
puppy live linux futtatása, majd azzal is elvégeztetni a részletes hardver tesztet, és összevetni a kettőt.Harmadik ötlet:
Olyan hdd-t szerezni, ami biztosan bebutul máshol és azzal is megnézni, mire jut.Majd szólj, ha elfogytak a libák.

Új hozzászólás Aktív témák
- Duplázni félévente
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen videókártyát?
- Xbox Series X|S
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Lexar NM620 2TB M.2 NVME PCI-E 3.0 x4 - Új - 3500-3000 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Toshiba Survillance S300 Pro 8 TB megfigyelőrendszerekhez
- SSD-k,2,5"-3,5" merevlemezek,80GB-3TB-ig,számlával,garanciával
- Samsung 980 PRO 1TB M.2 Heatsink Gen4 OEM SSD
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3340M I 8GB I 500GB HDD I DisplayPort I 15,6" HD I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest