Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen processzort vegyek?
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
cascada
senior tag
válasz
mr_ricsi #19968 üzenetére
Pl másoltam az IDE-s winyóról nagyobb (4-20GB-os) fileokat az SATA-sra, és közben észrevehetően belassult az egész gép. Rákatitntottam az Internet Explorer vagy Firefox ikonra és rengeteget kellett várni, hogy betöltsenek. Tehát olyan volt, mintha nem is lenne benne SATAS winyó, hanem csak IDE-s, annyira lassú volt
-
secam
csendes tag
válasz
mr_ricsi #19929 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
Tudnál esetleg bővebben írni, hogy mit jelent pontosan az F6 driver, honnan tudom letölteni, vagy van ilyen XP, amibe bele van integrálva?
Mint írtam olyan XP-t próbáltam feltelepíteni, amibe van SATA driver integrálva, akkor ez nem jó?
Próbáltam windows Vistát is rárakni, de az nem látta a winyót, nem voltak meghajtók sem.
3 féle XP-t próbáltam ki, abból 2 nem látta a merevlemezt, az egyikkel le tudtam formázni, majd ujraindítás után elkezdte a telepítést és kék halál.Előre is köszönm válaszod!
-
triklin
tag
válasz
mr_ricsi #19603 üzenetére
Elméletileg visszafelé kompatibilis , csak persze sata1 sávszélen használja.
A hiba meglett, fentebb a Kolega mondta, hogy a tuningot nem szereti. Csináltam egy cmos cleart, indult is egyből, formázás, partíció, sőt már arról írok... Viszont a tuning így kilőve, ami hatalmas veszteség, mert még 3,1ghz-n is azt éreztem, hogy procilimitem van...
A beállítás teljesen stabil (majd 4 óra prime/orthos), ramok, proci,chipset mind alapfeszültségen, 3* os ht vel. Most viszont ha visszateszetk mindent a korábban kiteszteltre akkor nem tölt be az xp, csak a csík szaladgál, amíg újra nem indítom...
Biosban mit keressek, mi az ami elállítódhat a tuning miatt? (szinte minden fix értéken van, agp 66)
Köszönöm. -
oncsi
őstag
válasz
mr_ricsi #19537 üzenetére
Köszi a tippet, de a win nekem nem oldja meg. Természetesen lekapcsolja a wincsit, de ha pl. 8 órát megy a gép, akkor a wincsi üzemóra számlálása 8 órát nő. Tehát megy bele a működési idő, annak ellenére, hogy a win leállította. Viszont ha kikapcsolom az adott SATA port-ot, akkor teljesen leáll. A gond ezzel meg az, hogy vissza kapcsolni csak újra indítással tudom.
Az állandó felpörgést meg nem tudtam sehogy megszüntetni. Szűz új Win üresen is ezt csinálja bár lehet ez a Vista miatt van. Win7-el másik gépben mintha nem csinálta volna. (kipróbálom)
SATA fiók sem megoldás, mert 1db 5.25-ös hely van a gépen (Foxconn DH841)
Valami Soft megoldás lenne jó, csak nem tudom, hogy lehetséges e. -
liksoft
nagyúr
válasz
mr_ricsi #19470 üzenetére
Akkor jól láttam. Vagyis az áramfigyelő elem nem változik, csak nem 500, hanem 900 mA esetében old le. Viszont engedi jobban beesni a feszültséget. Klassz. Egy winyó kér 1A-t 5V-on (800mA 4,75V éheztetett üzemben), ehelyett kap 900mA-t 4,5 vagy 4,4V-on. Bravo.
1,5A / 4,75V. Ha ezt nem tudja, akkor később is közel ugyanannyi gond lesz, mint eddig.
-
herhi
tag
válasz
mr_ricsi #19399 üzenetére
mr_ricsi! Még egy frankó kis probléma adódott...
Erről írtak is az "így kell csinálni" linked hsz-eiben.
Amikor kiválasztom nlite ban a drivert (.inf), utána nem jön elő a textmód ablak
Érdekes, mindig rossz verziót töltök le, vagy mi lehet az oka?
(ahol a módot is ki kellene pipálni, stb.)
Köszi -
sylon
csendes tag
válasz
mr_ricsi #19410 üzenetére
Köszi a tippet. Hát én meg nem mondom hogy volt-e választanivaló mikor particionáltam win7-ben (de sztem ha volt akkor biztos a bios-t választottam)
de azt nem értem, hogy akkor a biosban miért csak 1 tb-nek látom? gigabyte p35 df4-em van de még a gyári bios van rajta.. Lehet frissítenem kéne.. de ez sem biztos mert először simán felismerte 2tb-nek csak win alatt parti,format,másolás és átkötés után romlott el.
-
herhi
tag
válasz
mr_ricsi #19390 üzenetére
Na, a gondolatnyi megvolt, azzal tehát nincs probléma.
Nem, nem gyári a telepítő, de eddig soha, semmi gond nem volt vele....
Nlite.os integrálást csináltam már, de semmi haszna nem volt, ill. valaki írta is, hogy valóban nem mindig működik...(annyira biztosan, mint a floppy-s,,,,látod -
-
fagylalt
senior tag
válasz
mr_ricsi #19199 üzenetére
Bocs, hogy későn írok.
Nem volt húzva soha semmi a gépben. A legfrissebb, amit az ASUS kiadott (nem tudom).
Vírusirtó nincs még rajta, de ezen neten se voltam még (nem is tudta mi az) mikor elkezdte a rosszalkodást (most nem arról írok). Azon a gépen is csak 2 megbízható oldalt nézek ( ugyanazt nézem ezen is, tehát, ha vírusos lenne, akkor már ez is rossz lenne) és nem olvasok spam-eket csak ismerősöktől kapott leveleket (fotókat...). -
-
-
King Unique
titán
válasz
mr_ricsi #19160 üzenetére
Csaknem műszaki szakember,kolléga vagy te is? Én már láttam,h vágja a plazma a vasat,mint a vajat,durva...
Ki is próbálhattam,nagy élmény volt.
Fizikális HDD törlésre/tönkretételre erős mágnes jó,v hegesztővel megpötyögteti, picit rövidrezárja az ember,az gondolom jól tönkrevághatja,v lehet elég neki egy akksi töltő is...
A szoftveres többszörös felülírások meg sokáig tartanak,megfelelő szakemberek még visszanyerhetik róla a cuccokat,v egy részét,de,ha jól "megrongálja" az ember,akkor KO. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
mr_ricsi #19138 üzenetére
Köszi!
Akkor ezt állítom be.
Még utoljára visszatérve.
Telemásoltam a winyót, több 100 giga anyaggal, vártam 24 órát, HD Sentinel SMART szerint ok. Scandisk nem talált problémát. HD Tune eredmények is okék.
Most már rábízható nyugodt szívvel a dokumentumaimat?
Még lenne egy olyan kérdésem is, hogy van ugye ez az AAM amivel lehet állítani a hangját és a sebességét a winyónak. Ha átállítom majdnem a legcsendesebbre és egyben majdnem leglassabbra a Hitát, akkor abból lehet valami baj? Adattároláshoz nem kell nagy sebesség, csak csöndbe maradjon. Vélemény?
Közben mintha most látnám, hogy ezt nem is támogatja, lehetséges ez?
-
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
mr_ricsi #19132 üzenetére
Értem, köszönöm szépen a segítséget.
Akkor ez a scandisk magyar Win7-en úgy néz ki, hogy jobb egér a partícióra ->tulajdonságok->eszközök-> hibaellenőrzés?
A SMART az nem csak a lemez adatait tárolja, hogy mennyi ideje megy, hány fokos stb?
Pontosan a SMART alatt mire gondolsz? Rámegyek HD Sentinelben a SMART fülre és akkor ott kell mindennek pipálva lennie és akkor jó?
-
Pazolini
senior tag
válasz
mr_ricsi #19020 üzenetére
Hali!
Hardveresen lehetett kikerülni a zárolást, és ahhoz csak telefonkábel kellett, de speciális.
Nem kellett hozzányúlnia az elektronikához.
kb. 20 perc alatt elvégezte a dolgot fw-frissítéssel együtt.
Azóta is írtam rá néhányszor, minden okés volt vele.nem tudom, van-e jelentősége:
virtualramot tettem egy külön partícióra a backup part. elé - talán azóta megy ez a mizéria.
plusz, ami régi oprendszer volt rajta, az nem látszik most másik os alól: lemezkezelő üresnek írja le (eddig úgy variáltam, hogy átírtam a bootsorrendet, ha a másik os-t akartam indítani (mindkettő win7_eredeti+klónozott), s a nem használt rendszerpartíció elől elvettem a betűjelet futó rendszerben vagyis az elérési utat, de azt így is lehetett látni, hogy mennyire van tele stb)70gb win7 (régi) - most: üres (?)
7gb virtualRAM (lapozó)
388 backup -
Vasinger!
nagyúr
válasz
mr_ricsi #19019 üzenetére
Ő róla lenne szó.
Nos, valóban eléggé necces, de igazából nem hibás, főleg ha az ember IDE módban használja. Van benne valami amit mondasz, de elvileg ha evvel megjavul, akkor mindenki happy. És kétlem, hogy nem cserélnék ki,ha FW frissítésnél lenne valami, bár ennek elég kicsi a színűsége.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
mr_ricsi #18929 üzenetére
Este még 1x megpróbáltam, csak beköttetem az asztalon, és működött, ahogy kell.
Aztán jött az érdekes rész:
Kikapcs, bekapcs, és megint nem, de most nem megált, hanem egyáltalán nem kapott jelent a monitor. Kihúztam az érintett hdd-t, de semmi, aztán kihúztam a másik hdd-t és a odd-t, és megint semmi. Kivettem egy ramot, és elindult. Aztán tovább próbálgattam, vissza a ram-ot, vissza a rendszer hdd-t, és újra a hibásnak vélt hdd-t, és megint no signal. Végül mikor bent volt a 2 hdd és a 3 ram, 2,05V-ról a ram-oknak adtam 2,1V-et, visszaraktam a 4ramot, és most már jó.
Szerintem az a gáz, hogy 4éve sz**rá van fesz.elve a cpu tuning miatt, 2éve még jobban a ramok miatt (asus p5b marhára nem szereti a 4 modult, alapból 1,8 helyett 2,05V kellett nekik)(P965 / ICH8), és ezt kezdi megérezni a lap, és ettől sz*rakszik már a sata vezérlés is. -
wallair
csendes tag
válasz
mr_ricsi #18903 üzenetére
"Miért, eddig nem egy SATA kábellel próbálgattátok
"
A SATA csatolófelülete megengedi, hogy a winyót működő rendszerre csatlakoztassam?!?! ha arra akarsz utalni, hogy igen, akkor ez nekem nem triviális információ, én kérek elnézést."törlöd róla a Windowsos mappákat és bootfájlokat, aztán működik jól."
lehet, hogy nem voltam telesen konkrét, de végig arra próbáltam rákérdezni, hogy az MBR letörlésével megoldódik e a problémám. ezek szerint nem kell azt piszkálnom, elég fizikailag letörölni az általad említett mappát és a gyökérből a szokásosakat és kész. -
wallair
csendes tag
válasz
mr_ricsi #18883 üzenetére
"SATA hotswap csati"
egen, ez nekem is eszembe jutott, de nincs sem nekem, sem havernak. pécsi boltban sem találtam 5000 Ft alatt (mert itt csak komplett asztali dokkoló van), de most, h a gépet kicsengettem, erre nincs lé.
a dolgomat igazából meg sem oldja, mert nekem arra volna szükségem, ahogy az 500-as winyó egy teljes értékű lemez legyen a gépemben. nem adatot szeretnék menteni róla, hiszen 450 megát nem tudok sehogy belepréselni a 160-as HDD-be, hanem meg szeretném szüntetni a rendszerlemez-szerűségét úgy, hogy a rajta lévő állományok érintetlenül megmaradjanak. -
gabber01
addikt
válasz
mr_ricsi #18855 üzenetére
Hát, egyelőre nem cseszegettem...majd ha kész lesz a diplomám
.
Viszont tényleg simán bement a floppy helyére, és még nem is melegszik, sőt. Egyelőre jó lesz. Mondjuk előjött a "missing hal.dll" hiba egyből, de kicsit megpiszkáltam a boot.ini-t és semmi gond.Viszont újabb kérdés. Ezt mondjuk már korábban is észrevettem, de most már marhára zavar. Másolás közben, még ha nagy fájlokat is másolok, az elején gyors, most pl. 80Mb/sec körül másolt, egyik winyóról a másikra. Ezt tartotta egy rövid ideig, majd elég hamar lecsökkent 10Mb körülre és onnan meg szép lassan még olyan 6-8ra...
Ez mitől van?
Konkrétan most éppen két Samuról van szó, az egyik egy HD250HJ (ez olvasott most), a cél meg egy HD642JJ. -
Northman
csendes tag
válasz
mr_ricsi #18853 üzenetére
Nem, megmaradt csak a bios-ban kellett visszaállítani a szokásos beállításokat és a sata vezérlőt átállítani native ide -ről raid-re majd szkennelte a vinyókat és indult a gép nem volt semmi különös...megmaradt minden beállítás a raid-ben, lehet hogy független tőle....
De a raid biosban csak két vinyót látom a két 320-ast ennyit is ír ki teljes méret 2 disks, 639 Gb...a többit nem hozza fel, de akkor hova tűnnek el....
Lehet hogy az első próbálkozásom kavarna be, akkor nem töröltem a beállításokat csak úgymond kivettem raidből a vinyókat és most hogy újra építettem.... -
mclaren777
senior tag
válasz
mr_ricsi #18848 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet!
Mindenképpen lefuttatom, viszont ennyire nem egyszerű a dolgom, mert nem visszavinnem, hanem visszaküldenem kell, ugyanis a bolt nagyon messzi van tőlem és online vásároltam.
Ezért is akarok biztosra menni, mert nem szeretném ha véletlenül azt mondanák, hogy ez még nem garis probléma és az oda-vissza futáron kívül bukok még egy bevizsgálási díjat is...
(Egyébként kb. mi számít már egyértelműen garis problémának? Pl. nincs megszabva véletlenül, hogy legalább hány gyenge/Badsector kell hozzá?)
-
Northman
csendes tag
válasz
mr_ricsi #18838 üzenetére
Nem, végül is rá jöttem, a sunyi alaplap a "hibás" a SATA2_4/5 portja a hibás mert raid módban csak a 1, 2, 3-as működik teljes sávszélességgel az 1-2 porton van a két 320-as vinyó a 3-ason meg az 500 gb-os....A 4/5 portnak köze van az eSATA csatlakozáshoz és ezért nem megy teljes gázzal, hiába állítom át as SATA as-ra....vagy szét kell szednem a RAID-et vagy le kell mondanom az egyik vinyóról
esetleg + sata vezérlő kártya...
Felcseréltem a két vinyót és a nagy is megy teljes sebességgel....
Az alaplap Gigabyte 880GM-UD2H.... -
Poplacsek
senior tag
válasz
mr_ricsi #18828 üzenetére
Nem írtam, hogy fontos rendszerről lenne szó, csak azt, hogy ipari PC. Nem tudom miért kell ilyen lenéző, kioktató stílusban válaszolni. Ha egy problémával először találkozik az ember akkor utána kell járni és aztán megoldani. Legközelebb jobban meggondolom majd, hogy merjek-e kérdezni...
Ami viszont a lényeg és köszönöm: végül FAT16-ra formáztam a HDD-t, majd visszaállítottam a TrueImage-vel mentett tartalmat (természetesen nem szektorról-szektorra lett mentve) és MBR-t, ami valóban visszaállította az NTFS 1.2 fájlrendszert. Tökéletesen működik minden! -
maxfischer
csendes tag
válasz
mr_ricsi #18322 üzenetére
Mindegyik merevlemez között van egy üres hely, és a Hard Disk Sentinel szerint az eddigi max. mért hőmérséklet 27 fok volt.
A stabilitásteszt mit takar? Nem futtattam sem ilyet, sem memória tesztet még ezen a gépen.Az energigazdálkodási beállításoknál már korábban beállítottam, hogy alvó állapotot ne is indítson, a merevlemezek kikapcsolásához pedig 3000 percet állítottam.
A 2-3 kattanás olyan, amit menet közben is hallhatsz a vinyóból?
Menet közben nem figyeltem meg kattanást. Leállításkor konkrétan azt csinálja a rendszer merevlemez (HD103UJ), hogy felpörög, kattan, felpörög, kattan, majd ezután áll le a gép. Lemértem, indításnál kb. 15-20 másodpercig áll az alaplap bejelentkező logójánál a gép (1 és 3 vinyóval is), újraindításnál viszont 1 merevlemezzel kb. fél percig, 3 merevlemezzel pedig több mint egy percig áll, és indítgatja a merevlemezeket. A kikapcsolás kb. fél percig tart. Ha azt mondod, hogy ez normális, akkor megnyugodtam, csak az előző gépemnél (szintén 3 hdd) csak pár másodpercig mutatta a logót, és már indította is a windowst. -
horvathkrisz
addikt
válasz
mr_ricsi #18318 üzenetére
Hát igen, valószínű hogy elhasználódnak, főleg hogy már kb 4-5 éves a táp. De akkor sem hiszem hogy emiatt lenne bad sectoros az új vinyó.
Mindenesetre most átmásolom a fontos adatokat a régi 320-as WD-re és estool-lal kap egy LOW DISK format-ot, bízom benne hogy helyrehozza...
-
HellGreg
őstag
válasz
mr_ricsi #1028 üzenetére
A két vinyót külön tettem, most gyorsabban másolnak egymás közt. nem láttam hogy írtál. de most van baj, ugyanis a WD-t nem lehet kicsavarozni, az egyik csavar beakadt valahogy, egyszerűen meg se mozdul. ilyenkor mi a fenét lehet csinálni??? tudom, hogy közvetetten vág csak témába, de szerintem nem sokszor történik ilyen.
-
P.O.C.
tag
válasz
mr_ricsi #934 üzenetére
Hi
Kipróbáltam a vinyót a jó a használat alatti gépben. Meg van formázva meg minden. Rendesen 80 gigásnak látja Bios is meg minden más is. A windows telepítés is menne (de hát nem ehhez a géphez kéne ugyebár).
Vinyó ki - másik gépbe berak - windows telepítés ugyanott meghal. Kíváncsiságból vinyóról bottoltam és már nem jön ki a hiányzó NTLDR üzenet.
Viszont! Abban a gépben a vinyót csak 39 gigásnak látja. Vagy 34 (nem emlékszem ponotsan).
Próbáltam a hutilt de az nem is ismeri ezt a fajtát ha jól láttam a honlapon. Kipróbáltam az Shdiagot is de az sem látja.
Mi lehet a baj?
HELP -
Partyface59
tag
válasz
mr_ricsi #898 üzenetére
Hali!
A winyó leállások sajna nem jó előjelek!
Mindig kontakt hibára gondol minden jóhiszemű felhasználó,de sajna az estek 95%-ban NEM az!
Az elektronika fos...a össze magát vmiért.
Szervízes tapasztalatokból tudom hogy anyagfáradás okozza a hibák nagy részét,itt felmerül a kérdés ,hogy az 5 -10 éves winyók miért müxenek még mindíg?
Spórolás az anyagon sajnos ennyi.....!
Ha nem garis és nem tudsz másik elektronikát szerezni akkor sajna kuka! -
.:Richie:.
tag
válasz
mr_ricsi #898 üzenetére
Gondolom egy everestes SMARTos képernyőmentésre lennél kiváncsi. [link]
Amugy egy PATA winyóról van szó.
Jah, más is a kontakthibát mondta. De ez most a winyó, a kábel, vagy az alaplapon kell keresni? Vagy lehet-e egyáltalán ezzel vmit kezdeni?
Neem, nem szoktam húzni a procit meg a VGA-t, egyszer húztam teszt képpen anno, de annyi. Jah, a tápom vmi névtelen gagyi 300W. De én bad sectorra gyanakszom, mert csak fogy a winyó és fogy és fogy... Vírus is lehetne de ebben az esetben ezt kizárnám.Valóban magamból indultam ki, sose olvastam el a kötelezőket, kivétel a Pál utcaiakat, de az jó is volt
[Szerkesztve] -
-
Okoska2
aktív tag
válasz
mr_ricsi #813 üzenetére
460 wattos server tap van a gepben. Termeszetesen mas gepben is ki volt probalva. Mint irtam teszteltem es minden tokeletes.
''Egyébként pedig milyen csoda tanácsra vársz? Ha te is csapágyhibára gondolsz, akkor milyen segítségben reménykedsz?''
Nyilvan nem ilyen valaszokra varok......
Tudod neha elofordulnak tipushibak es lehet hogy valami egyszeru mod van az orvoslasara. Amugy ez a HDD alig volt hasznalva kb 80 uzemoraja van. Nem tartom valoszinuleg hogy ez lenne a meno dolog hogy ennyit birjon. Arra gondoltam hatha elpukkant valami a panelon es nem ad eleg feszt a motornak indulaskor.
Amugy a hozzaszolasod nagyon epito jellegu volt. A stilus is megkapo! thx... -
Predares
csendes tag
válasz
mr_ricsi #783 üzenetére
OK, kipróbálom, remélem akkor nem lesz már gond, egyébként az elmúlt 1 napban nam kattogott semmit. (2200-as tuning mellett) De most azért majd visszaveszem alapra.
Bár amúgy csak akkor szokott, ha például leállítom a letöltéseket, és nem csinálok semmit, nem is igazán kattogás, hanem olyan mint amikor leállítom a gépet, olyan hang.
[Szerkesztve] -
Predares
csendes tag
-
Predares
csendes tag
válasz
mr_ricsi #773 üzenetére
Lehetséges. Általában akkor kezd el kattogni, amikor már nem dolgoznak annyira a vinyók, például leállítom a letöltéseket, nem nézek filmet, stb... Amíg dolgozik rendesen, addig nincs gond vele. Bár gond akkor sincs, amikor kattanik néha, mivel káros hatása eddig még nem volt, azért a biztonság kedvéért lementettem minden adatomat.
Egyébként egy Thermaltake Swing (nem ablakos) házban van a cucc, csupán hátul van benne egy 12cm-es thermaltake gyári venti, amit adtak hozzá. Előre még lehet beszerelni egy 12cm-es ventit, az jobban segíti a légáramlást, és közvetelenül a vinyókra fújná a levegőt, tehát valamennyire hűtené is.
Ja és köszönöm a válaszokat! -
RedRiot
csendes tag
válasz
mr_ricsi #760 üzenetére
Nem csavaroztam be, mivel csak átmeneti állapotról lett volna szó. Az igen kurta HDD kábel miatt a másik a dvd olvasó tetején volt. Tettem alá egy jegyzettömböt hogy ne csak úgy rá legyen téve. Nem volt fejjel lefelé, vagy az oldalára állítva. Mikor kiszereltem elég forró volt. Nem'tom hogy túl forró-e, mindenesetre a maxtortól valamivel melegebbnek éreztem. Mindkettő 7200rpm-es amúgy.
-
szesa
senior tag
válasz
mr_ricsi #757 üzenetére
Kiprobaltam ezt: Acronics True Image.
Ez csinalt egy imaget a regi vinyorol azt pedig ratoltem az ujra a progival.
Ezek utan bootolasnal kiirta hogy hal.dll missing.
Ezutan a kovetkezot muveltem: xp boot disk: repair console:
bootcfg /rebuild
reboot
ezutan sikerult a eljutnom a login screenig, ahol megismetlodott ugyan az mint eddig, vagyis login utan egybol logoff, safe modban is
Kiprobalom amiket irtal hatha azzal jo lesz. -
rudeee
senior tag
válasz
mr_ricsi #716 üzenetére
Most nem az adataimnál lévő gépről van szó, hanem egy másikról, nevezetesen a netes gépemről amiről most is írok.
Ezen semmi sincsen húzva, nincs is értelme, mert eleve a kis fogyasztás és a csendes működés miatt használom.
A lényeg, hogy a mai napon kicseréltem a 2db IDE kábelt 80 eresre és teljesen újra. Ezen kívül a tápcsati leágazását is cseréltem egy másik ''szálra''.
Egyenlőre még nem tapasztaltam újraindulást, de remélem nem is fogok.
Először gondoltam a ramra, de nálam eddig, amikor memória problémával találkoztam, ilyet még nem tapasztaltam, hogy semmi hibaüzenet vagy kék képernyő ne lenne. Furcsa volt számomra a winyó reakciója ami abban nyílvánult meg, hogy klattyant egyet és újra felpörgött újrainduláskor. Nekem a felpörgés volt furcsa, mert ha resetelem a gépet, akkor is csak klattyan a winyó, de nem marad abba a forgása.
Leteszteltem a procit is S&M tesztel, (MMX,Integer,FPU,L1 cache,L2 cache,Power Supply) tesztekkel és hibátlan volt.
A ramra szintén ráhajtottam a beépített tesztet ami 2.5óráig futott kb.
A VGA eddig hibátlanul működött, 3dmark2001SE gond nélkül lefut több alkalommal is.
Mióta kicseréltem az Ide kábelt 80 eresre az változott, hogy eddig a winyó UDMA6 helyett UDMA2-n működött a 40 eres kábel miatt, evvel 67%-os HD Sentinel teljesítmányt nyújtva.
A kábelt kicserélve a winyó beállt UDMA5-re (ATA 100) amit az alaplap maximum támogat. Evvel a HD Sentinel 95%-os teljesítményt állapított meg.
A kondíciója továbbra is maradt 85% amit nem tudom hogy mitől lehet.
1 hete még 100% volt.
Látsz valami furcsa eltérést a winyónál a SMART értékek alapján? [link] -
liksoft
nagyúr
válasz
mr_ricsi #649 üzenetére
A javaslat jó, de elképzelhető, hogy az író áramkör hibásodott meg. Akkor meg hibás. Lehet, hogy csak melegen jön elő, így a mentés idejére a drive hűtése ajánlott.
Ha valóban hibás, a mentés utáni teszt meg fogja mondani.
maflame
Vigyázz, a CHKDSK-t nem szabad ráengedni! Ha az író áramkör hibás (nem dönthető el egyértelműen), akkor klasszikusan ''maga alatt vágja a fát'' a CHKDSK !!!! -
-
M6454
tag
válasz
mr_ricsi #623 üzenetére
Ezer köszönet és tisztelet mr_ricsinek!
Gyorsan csináltam egy kis állványt a vinyónak (Legoból) és alá, betettem egy 8cm-es ventit a chipekre irányozva. Ennek köszönhetően a 80GB-os IBM-ről már sikerült is minden adatomat átmentenem! A Seagatere még nem volt időm!
Mégegyszer nagyon köszönöm!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3618,96% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Asus X470 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- Samsung Galaxy s25 256GB,Uj, Dobozával 12 hónap garanciával
- Apple Watch Series 6 44mm GPS Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN T7 FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest