Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
Sokféle HDD tesztet láttunk már, viszont megbízhatóságra - ami talán a legfontosabb - szinte sehol nincs ''megbízható'' és átfogó statisztika.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Van arról adat, hogy egy winyó hány írási ciklust tud elviselni garantáltan?
Az SSD-knél ez ugyebár meg van adva 300-1000-3000, stb, és a WD velociraptor oldalán is azt olvasom, hogy tud egy olyat, hogy "Pre-emptive Wear Leveling". Ebből én arra következtetek, hogy itt is van ilyen probléma.Bármi infó erről?
Kösssz!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Jól sejtem, hogy 2 ugyanakkora méretű ugyanakkora fordulatszámú winchester közül az a gyorsabb, amelyikben kevesebb lemez van? Tehát úgy gondolom, hogy az 1 lemezes változat lehet a gyorsabb, erősítsétek ezt meg pls!
-
t420s
aktív tag
Hogy lehet ekkora különbség két 5400 rpm-es laptop hdd között működési hangban?
Két vadi új 5400 rpm-es sata laptop hdd-ről van szó. HD Sentinel 100/100 mindkettőnél.
Egyik Seagate másik Toshiba.Zaj működés közben: a Toshiba zaja csak a fülemhez közel tartva egész közelről hallható. A Seagate pedig kis túlzással a szoba másik feléből is.
Miközben a Seagate állítólag folyadékcsapágyas rendszerű, vagyis ennek kéne kisebb zajának lennie.
Mindkettő új mint írom és hibátlan.Mi okozhatja ezt a nagy különbséget?
-
ryori
senior tag
külsőként használt wd5000LPVX-22V0TT0 merevlemez, baj e ha 18 napnál jár még csak, de a leállítás/elindítási számláló 12.182 nél jár már?
gondolom valami energia takarékos mód miatt lépked alvóba, most a speciális beállításoknál, alvó mód nélküli van bejelölve.
-
dagatt83
csendes tag
sziasztok.nekem egy SEAGATE BARRAKUDA HDD-m van 80GB/ATA100-as 2003-as kiadású és még mindig 100/100%-os én tökéletesen meg vagyok elégedve vele ahhoz viszonyítva hogy már 10-éves.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
mikrosuttii #1541 üzenetére
Ha a BIOS nem látja, akkor kb. halott ügy sajna.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
mikrosuttii #1539 üzenetére
Meg b*zzeg.
(Ezen a hsz-en felröhögtem)
-
mikrosuttii
aktív tag
Hogy ha már a gép nem érzékeli a vinyót,akkor már megdöglött?
SAMSUNG HD160JJ
-
Gjani01
csendes tag
Samsung SP0802N 10 éves
hibátlan, Speedfan szerint jelenleg (különösebb terhelés nélkül) 37 °C-os, max 42°C-os szokott lenni.
-
-
Ledfold
tag
Sziasztok!
Most tervezek venni egy használt vinyót. Érdeklődnék hogy ha a működési idő majdnem 1000 nap, de a hátralévő becsült élettartam 1000 nap, és mindent rendben talált a HD sentinel akkor érdemes-e megvenni? Bírhatja még pár évig szerintetek?
A választokat előre is köszi.
-
stefyY
őstag
Sziasztok!
2011 áprilisa óta használok eddig gond nélkül egy ilyet. A HDS-be eddig nem igazán nézegettem bele komolyabban, az áttekintés fülön mindent kiválóra ír, semmi hiba...viszont a SMART fülre rákukkantottam, és ez fogadott:
Kell valamitől is aggódnom, vagy ne is foglalkozzak ezekkel? Annyira nem értek azért hozzá...köszi előre is.
-
ßrainiac
addikt
Sziasztok, egy 2TB-os WD-t ami bedoglott (nem lehet rola mar lementeni sem az adatokat, de a mappak latszodnak meg) szerintetek vissza lehet vinni gariban, hogyha tele van wrz cuccokkal? (Letoltott tartalmak, vagy hogy is nevezzem..)
Nezi / jelenti azt barki amikor bevizsgaljak?
Koszonom!
-
válasz
jagyugyaerik #1528 üzenetére
Legtöbb helyen ez már ok a garanciához! Nézzétek meg a WD gyári tesztprogramjával, tuti azt fogja mondani, hogy kampec. Ebben az esetben a gari már nem kérdés.
-
jagyugyaerik
tag
Sziasztok!
Azzal a furcsa kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy:
Lenne egy ismerősöm, aki 4 éve vásárolt egy WD 1TB-s HDD-t és most már nagyon rossz neki. Sok rajta a bad sector és sok írás, olvasás hibát produkál. Többször ledobja az op. rendszert. Már majdnem halott, de mégsem, azonban lenne még rá 1 év garanciája?
Van rá mód, hogy feltünés mentesen megölje? Mondjuk menet közben odaveri az asztalhoz? Erős mágnest érint a felületre?
Vagy ilyenkor mi a teendő?
A válaszokat előre is köszi! -
Firehand
tag
Sziasztok!
Keresek 1 Tb-os winchestert, külső vagy belső+mobil rack kombóban.
Felhasználása: -kép, film, tárolás hosszútávon.
Elvárás:
- 2,5"
- usb 3.0
- 1 Tb vagy nagyobb
- max 30.000 ft-ig, de nem baj ha van olcsóbb ötlet.
- 3 év garancia -
Sziasztok!
A házamban csak olyan winyó helyek vannak, amikbe függőlegesen kell a winyót rakni.
Ez nem árt neki?Köszi!
mod: most olvasom egy régebbi kommentben, hogy nem árt neki. Ha valakinek ettől kicsivel is eltérő véleménye van, az ne fogja vissza magát!!
Köcc!
-
tigerk
tag
Hali
Van egy WD WD800JD 80gb-s kis rendszervinyóm.Egy 2-3 évvel ezelőttig egy lenovo munkagépben volt ahol nagyon nem érte hideg levegő hdd sentinel szerint volt már 62 fokos is.Amióta átköltöztettem egy codegen házba (egyik oldala sincs fent) jobb a helyzet de egy elég hangos hűtővel megy 35 fokot stabilan de ha lekapcsolom elég gyorsan felkúszik 40-38-fokra.Most vettem egy új prochűtőt és rettenetesen zavar a hdd hűtő hangja és szeretném lecserélni vagy kikapcsolni.Valami ötlet vagy ezen az öreg forrófejű szörnyön nem lehet segíteni?Vagy valami jó hdd hűtő?(Egy házi gyártású hdd tartón gondolkodok egy ideje (plexiből) így a házból ki lehetne szedni a hdd/odd tartókat).
Üdv
Tigerk -
Vodar
senior tag
Szia,
Amúgy óvatosabban vele. Bizonyára ütődött, vagy túl gyorsan mozdítottad meg működés közben, azért lett szektor hibás.
-
Frod
addikt
Sziasztok
Ővele mit tudnék tenni, hogy megmentsem, vagy kicsit javítsak az állapotán?!Samsung 160 GB (SP1604N)
(jelenleg egy mobil rackben van tartva, de a használat az szinte állandó)Teljesítmény: 100%
Kondíció: 43%
Működési idő: 538 nap
Becsült hátralévő élettartam: 237 nap
Összes indulás/leállás: 5077
Hőmérséklet: 44 CEsetleg valami program, vagy a Hard Disk Sentinelnek van olyan teszt, stb ami segíthet?
-
RolandSz1
csendes tag
Üdv!
Van egy bóvli WDC WD50 00AADS-00S9B SCSI (500 GB - SATA) merevlemezem, két éves és meghalt. Bad sector nincs, de amikor használom vele a gépet azt látom, hogy a kép lefagy és a HDD jelző led nem villog. Ilyet ne vegyetek, neten is láttam, hogy szidják sokat.
Van egy Samsung SP0822N PATA (80 GB - IDE) cucc is, 9 éves ha jól emlékszem, bad sector mentes és hibátlanul fut. Egyébként gyűlölöm a Samsungot, akármit vettem tőlük (fényképezőgép, két telefon, hűtőszekrény) a garancia lejártával szinte azonnal megadták magukat, de ez a merevlemez kivételesen jól össze van rakva. -
Hunork
veterán
Üdv!
A saját topikjában nem kaptam választ tegnap óta, ezért megkérdem itt is.
"Bár direkt olvastam visszafelé, de azért egy kérdés:
Ez megfelelő 16,5k összegért? 1TB Toshiba 3.5" SATAIII 32 MB cache winchester (DT01ACA100)
Valóban megbízható, csendes, strapabíró? Játékok tárolására / telepítésére lenne (Steam...), tehát nem rendszerlemez.
A másik ez lenne, ugyanannyiért: 1.0 TB Western Digital 7200 64MB WD10EZEX SATA3 Caviar Blue
Kérdés hasonló, mint fentebb.
Válaszokat előre is köszönöm!"
-
syberia
veterán
válasz
Santiagain #1508 üzenetére
Nagyon jók ezek a Hitachi vinyók, nekem is ez márka zúg a gépemben
Eddig 100/100 de közel sem 1000 nap futással.
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem nem teljesen ide tartozik, de hátha tudja valaki, hogy érdemes-e megcsinálni:
Adott egy autó, melyben DVD fejegység található fejtámlamonitorokkal. A fejegység (JVC KD-AVX) tudja kezelni a hátsó USB portján a 80GB-os külső HDD-met. Ezt ki is próbáltam, gond nélkül műxik vele.
Az autóban menet közben a rázkódás nem vágja hamar haza a HDD-t? Esetleg van valami megoldás, amivel csillapíthatom a rezgést - mondjuk valami szilikoncsík a HDD-re, stb.?
Vagy csak simán a saját külső házában nyugodtan használhatom?THX
-
Mándor
csendes tag
Megj. az előzőhöz: A kondíció már kb. 5 éve 70%-on van.
-
Mándor
csendes tag
Samsung HD160JJ:
Működési idő: 1205 nap
Összes indulás/leállás: 12493Teljesítmény: 100%
Kondíció: 70% -
Santiagain
őstag
válasz
Santiagain #1164 üzenetére
Átléptem vele az 1000 napot, még mindig 100/100.
Hitachi HDP725050GLA360
1091 nap, 13 óra.
4199 indulás.
(Torrent vinyó.) -
plman
tag
Szép napot mindenkinek!
csak most bukkantam erre a topikra és olvasva a hozzászólásokat kíváncsiságból beszereztem a HD Sentinel -t, hogy megnézzem a vinyóim állapotát, ezelőtt soha nem néztem még ezeket az adatokat.
1. Samsung 250 GB (SP2514N)
Kb. 6 éve vettem újonnnan, sokáig (kb. 5 évig) rendszervinyó volt. Számtalanszor volt már formázva, partícionálva.
Teljesítmény: 100%
Kondíció:98% (1 hibás szektor van a lemezen)
Működési idő: 501 nap 22 óra
Becsült hátralévő élettartam: több mint 1000 nap
Összes indulás/leállás: 6134
Hőmérséklet: 42 C2. Samsung 500 GB (HD502HJ)
Kb. 2 éve vettem szintén újonnan, jelenleg (kb. 1 éve) ez a rendszer vinyó, max 5-6 alkalommal volt formázva.
Kondíció: 100% (nincs hibás szektor)
Működési idő: 198 nap 1 óra
Becsült hátralévő időtartam: több mint 1000 nap
Összes indulás/leállás: 2800
Hőmérséklet: 46 C3. Samsung/Segate 2 TB (ST2000DL004)
Karácsony előtt vettem kb. fél éve újyonnan, jelenleg filmek tárolására használom, formázva csak egyszer volt.
kondíció: 100% (nincs hibás szektor)
Működési idő: 18 nap 15 óra
Becsült hátralévő időtartam: több mint 1000 nap
Összes indulás/leállás: 727
Hőmérséklet: 42 CA pc hétköznapokon 4-6, hétvégékenként 12-14 órát megy.
-
Zsmester89
őstag
Sziasztok! Azz alábbi WD-m egy ILYEN dobozban van. Az a problémám, hogy ha kikapcsolom a médialejátszót (Mede8er med600x3d), a vinyóhoz hajolva még mindig hallom, hogy működik, nem kapcsol ki magától egész éjjel sem, hiába nem megy a készülék, amire rá van kötve.
Ettől mennyire "kopik" a vinyó, vagy be lehet valahol állítani, hogy leállítsa magát?Köszönöm!
-
cuebler
senior tag
nah én is beleröfögök
ha lehetne még venni quantum-ot, biztos ma is azt vásárolnám. a samu ultrámban egy 120gb-os vertex4 és az optibay-be szerelt gyári 500gb-os samu van benne. a gép szinte pont egy éves, mindkét winyó állapota közel 100% (?!)
a legviccesebb az, hogy munka-játék-filmnézés miatt a gép átlag napi 14 órát megy (párom szerint nálam egy gép élettartama években harmadannyi, mint másnál), az 500gb-ot többek között a torrent miatt tettem be. -
Memora
senior tag
HDD-t vennék adattárolásra (lassú, nem melegszik, megbízható, stb), 3TB-s WD és az új Toshiba DT01ABA200 között vacilálok, de végigfutva a topic utolsó oldalát a WD már ki is hullott...
A Toshiba DT01ABA200-ról esetleg van (már) valakinek tapasztalata?
Ezt a cikket mán olvastam
-
xlaxix
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a SAMSUNG HD250HJ-ről?
Nálam 2008 április óta zakatol a gépben probléma nélkül. Jelenleg 28 °C-os. Nem is szokott több lenni.
Vajon kitart még pár évig ez a merevlemez? (Tudom, senki se jövendőmondó közületek)
Sok adatot tárolok és jó lenne, ha azok megmaradnának még pár évekig.
Ezen a vinyón tárolok rengeteg fényképet és zenét, azért lenne fontos.
Előre is köszi a válaszokat! -
dreim76
csendes tag
Sziasztok!
Csak érdekességnek írom, 1 hónap alatt 2 vadiúj WD 5000AAKX vinyó mondott unalmast
Az első egy hetet bírt, a második amit az első helyett kaptam gariba, már halva született, meg se nyekkent. Persze a bolt csak ámult, hogy ilyet még nem láttak...haha
Most gariban már a 3. WD-t nyüstölöm lekopogom(kop-kop)
eddig 100%-os szóval hozzák csak a vinyók legselejtesebb darabjai kerültek? Vagy én vagyok ilyen "szerencsés"?
Ja majd elfelejtettem, egy Samu 502HJ-vel kezdtem ami 2,5 év után lehelte ki lelkét, még jó, hogy garis voltÉLJEN A GARANCIA
Kérdés: Toshibával jobban járnék? -
kromatika
veterán
sziasztok.hdd élettartalmával lenne pár kérdésem.
jól tudom,hogy általában,a gép bekapcsolásakor,az az felpörgésnél használódik a vinyó a legjobban?tehát mi kedvez jobban a vinyó élet tartalmának ha kb 4x1 óra netezésről van szó,reggel,délben, délután és este:ha a használaton kívül ki kapcsolom a gépet,vagy ha az üres időkben,alvó módba hagyom hogy kerüljön?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest