- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsendPenge
őstag
Egy vinyót elosztani több részre? Particionálással lehet. A ''Computer management'' / ''Disk manager'' (lemezkezelés) alatt válaszd ki azt a merevlemezt, amelyiket szeretnéd több részre bontani. Ha van rajta partició, akkor előbb azt törölnöd kell, de ez esetben a partin található adatok elvesznek! Nem írom le a particionálás folyamatát, a helpben megtalálod (a lemezen jobb gomb, majd help, ott pedig ''Lemezkezelés'' vagy ''Disk management'', ''Checklist: adding a new disk'' (nekem angol van, szóval nemtom magarul utóbbit hogy hívják) és ott leírják alaposan - alaposabban mint én), a lényeg, hogy egynél több elsődleges (primary) partit sztem ne csinálj. Vagy legyen az egész ''kiterjesztett'' (extended) típusú, és azon belül több ''logikai meghajtót'' (logical drive) hozz létre. Egyszerre csak egyet, és ne a max méretet hagyd! Azért egyet, mert a többet egyszerre esetében a formázás iszonyatosan lelassul.
''mi a külömbség a sata-ata között?
Ebben a formában semmi
Amire te gondolsz, hogy mi a különbség a SATA és a PATA (hétköznapi nyelvhasználatban csak ''ATA'' néven szokták emlegetni, egészen addig, amíg be nem jött az új technológia) között, nos két csatolófelület, az első a gyorsabb. Merevlemezek csatolófelülete, az első, amit még IDE, EIDE, ATA, UATA néven is szoktam emlegetni, 33/66/100/133-as sebességű változatokban létezik, a SATA pedig 150-es, hamarosan jön a 300-as verzió. Kicsit felületes a leírásom, de nagy vonalakban ez a lényeg. Aki akarja, írja le jobban
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 120gb Samsung SSD / HDD-k ( 1-1.5 - 2TB )
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Teszt
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged