- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Milyen videókártyát?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Dell asztali gépek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
válasz
SunMount3r #28549 üzenetére
Most inkább azt szeretném megtudni, hogy ha 1080p-s filmet 1080p-s felbontáson nézek, akkor más lesz-e a kép, mintha ugyanezt az 1080p-s filmet 4k felbontáson nézném?
-
SunMount3r
nagyúr
UHD videóval akkor is jobban járhatsz, ha az csak 1080p-s felbontásra lekonvertálva jelenik meg. DE: ezt előbb még HDR-ről SDR-re is át kell konvertálni, ami már nem biztos, hogy jót tesz a képnek. Ha a lejátszó program tudja ezeket, akkor próbáld ki, hogy neked tetszik e a végeredmény. Ha pedig a lejátszó egyáltalán nem tud HDR->SDR konverziót, akkor csak szürkés-fakó képet fogsz kapni, ami nyilván a legrosszabb.
-
Winne
nagyúr
Urak!
Nem találtam megfelelőbb topicot, ahol tudnak majd válaszolni nekem, így itt teszem fel a kérdésem.
A tévémen kinyiffant az uhd-s hdmi port. Van jelentős/látható különbség, ha nem uhd tartalmat küldök ki a tévére, hanem egy sima 1080p-s videót, hogy a tv uhd felbontáson van-e, vagy fullhd-n?
-
CrushAder
lelkes újonc
Az imént említett Hateful Eight c. film verziójának utánaolvastam:
2016-ban készült gányolás, tehát törlöm is:
"Ez a verzió úgy készült, hogy a torrentoldalakon található egyetlen 4K-s verzióhoz (The Hateful Eight 2015 4K UHD 2160p REMUX DCPRip DTS-HD 5.1-DDR) letöltöttem a DVD-verziót (The.Hateful.Eight.2015.HUN.PAL.DVDR-HyperX) ami ugyanúgy 25 fps, ahogy az eredeti... Ebből a kettőből csináltam mkvtoolnix-el a kész verziót, ami ugyebár nem változtat az eredeti minőségen, szóval ennyit arról, hogy minőségre nem érik el a fullHD-t...
Én egy 27-es 5K-s iMac-en néztem, otthon meg egy LG49UF58V1-en, ami egy 4K-s 113cm-es TV, letöltöttem a fullHD verziót is és elég nagy a különbség... Különben nem szórakoztam volna ennyit vele...
Majdnem minden az nCore-on található 4K-s mozifilm képének forrása DDR, szóval akkor ennyierővel bármelyikhez odaírhatnád ezt..."
Figyelek, hogy mit töltök le, és ha minőségi cucc is pufferel, írok! Köszi mindent PuMbA! -
PuMbA
titán
válasz
CrushAder #28543 üzenetére
Az a baj, hogy a kódolás 97%-ban jó, de ha egy kódolási paramétert rosszul állítanak be, akkor már nem játssza le a TV. Ezt pedig lehetetlen figyelni. Amit tudsz figyelni, hogy lehetőleg ne legyen 3840x1876 vagy 1920x864 felbontás, mert azokat tényleg nem mindig szereti a TV, szóval elég kerek legyen a második szám is, a függőleges felbontás. 16-tal osztható. De király, hogy most megy, a legtöbb filmmel nem lesz bajod így már, szóval annyira nem kell megijedni.
-
CrushAder
lelkes újonc
Köszönöm szépen! Tesztelem!
Nem találtam meg a PLEX-en a "beállítások visszaállítása" opciót, így töröltem a fiókot, a pc-re telepített szervert, és a tv-re telepített alkalmazást., majd feltelepítettem újra mindet. Így 1% CPU-t használ pl. a 4k BirdBox c. filmhez, ami eddig 100%-on pörgette a processzort. A Haitfull Eight-et viszont csak puffereli 100%-os cpu használat mellett, tehát ennél az általad említett rossz kódolás lehet a ludas.
Jó lenne tudni egy 50-70 gigás film letöltése előtt, hogy milyen kódolású, azaz lejátsza-e a TV belső lejátszója. -
PuMbA
titán
válasz
CrushAder #28541 üzenetére
Szóval ha visszaállítod a Plex-en az alapértelmezett beállításokat a TV-n és a PC-n is (ezt keresd meg, van valahol egy ilyen opció) és mégis átkonvertál a géped, akkor rosszul kódolt videót szereztél be, olyat, amit a TV nem bír lejátszani. Szerezd be más verzióban.
-
CrushAder
lelkes újonc
-
CrushAder
lelkes újonc
Sziasztok, aki még emlékszik kikértem a véleményetek Samsung QE65Q6FN TV vásárlásával kapcsolatban. Megvettem a kis drágámát, beteríti a fél falat.
Jó döntés volt, fantasztikus élmény használni.
Folyamatban van a finomhangolása, így segítségetek szükséges kérnem:
TV, Router, PC háromszögben továbbítom a jelet Plex-szel. (PC - Routerrel összekötve, Router a TV mellett 3 cm-re.)
Plexben nem tudom kikapcsolni az átkódolást, így az alábbi beállításokkal használom: link.
Különböző bitrátájú és minőségű filmeknél az alábbiakat tapasztalom:
1. CPU98% - akadásmentes lejátszás - 1080p – 22GB - Johnny.English.Strikes.Again.2018.1080p.BluRay.REMUX.AVC.DTS-HD.MA.5.1.HuN-No1
2. CPU100% - 10 másodpercenként pufferelő lejártszás - 4K – 18,1GB - 2160Bird.Box.2018.2160p.WEBRip.X265-DEFLATE
3. CPU100% - 30 másodpercenként pufferelő lejátszás - 4K – 46GB - The.Revenant.2015.2160p.4K.UHD.BluRay.DTS-HD.MA.7.1.HuN-BecK's
4. CPU100% - „Lejátszási hiba történt: Unknown error. Hibakód: UNKNOWN_ERROR (0) (AVPlax) - 4K - 63GB - How.to.Train.Your.Dragon.The.Hidden.World.2019.2160p.UHD.HDR.Blu-Ray.Remux.HEVC.TrueHD.7.1.Atmos.HUN-No1
Processzor használat: képernyőkép és képernyőképMit és hol állítsak be, hogy ne akarjon a régi számítógépemen átkódolni, hanem a TV erőforrását használja a lejátszáshoz a PLEX?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Atilla001
senior tag
Üdv, bocsánat. csak annyi, hogy a MadVR beállításainak mentése winreinstall miatt elég ha a könyvtárat lementem, majd vissza és install.bat? Láttam. hogy az MPC settings-et lehet exportálni.
köszönöm! -
kalidor55
tag
gondoltam, nem a mértékegység a lényeg, hanem, hogy érzékeltessem a nagyságát a képernőnek?de pontosan 208 centi a képátló! ezen már csak látom, ha beülök egy méterre a tv elé, hogy mi az a tűéles 4k többlet a fullhd-hoz képest? mindenféle hdr és 10 bites furmány ellenére, is csak kb 20% a max többlet amit kapok, több tesztelt anyagon is!
tehát át vagyok baxva!!
lagalábbis azt érzem, persze én vagyok a hibás, mert már a boltban láthattam volna, hogy nincs nagy különbség
de mindegy, így jártam, legalább nagy a képernő és van hdr és társai
-
Joshi
titán
válasz
kalidor55 #28533 üzenetére
"nekem 2 méteres a tv-ém"
Így még nem hallottam tévé képernyő méretet megnevezni.Ahogy sokadszor most is azt tudom mondani hogy a 4K önmagában nem sokat ér. Nagyon fontos a képátló és a nézési távolság aránya, valamint az UHD hozadékai mint pl magasabb szín és dinamika tartomány.
-
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #28533 üzenetére
Jó a 4K, ha közel ülök a TV-hez és a film is hozza azt a képminőséget, amit 4K-nak lehet nevezni
Mivel elég sok film 2K és nem is ülök annyira közel a TV-hez az esetek többségében, így én is csak pár filmet szerzek be 4K-ba, mert többnek nincs értelme. Több filmből meg még mindig nincs 4K változat és nem is lesz, szóval ott alapból marad FullHD.
Amikor SD-ről váltottunk HD-ra, azért volt jó és azért terjedt gyorsan, mert minden anyag HD-ban is megvolt. A 4K-nál azért ilyen nyögvenyelős az átállás, mert eljutottunk arra a pontra, hogy elértük az eredeti anyagok minőségét és sok esetben nincs hova tovább: az adott filmből az elérhető legjobb képminőséget néztük már FullHD-ban.
-
kalidor55
tag
nekem 2 méteres a tv-ém, mégsem látom annyira hogy annyira jó lenne a minőség, mint várható lenne a kb 4x-es adatmennyiség álltal.. érdekes, hogy kb fél éve, még azon vitáztunk,pont veled, hogy mennyire jó ez a 4k, most meg az én oldalamon érezlek a vélemény tekintetében...
-
kalidor55
tag
szerintem a 2k- ról kár beszélni, illetve szóba hozni a full hd-val összemérve, a 4k szerintem is, minimális különbséggel bír, minőségi többlet tekintetében, mint a full hd, én egyszerű üzleti fogásnak tekintem, hogy vegyék a népek, mert jobb, mint a full hd! a kb 4x-es adatmennyiégből, jó, ha kb 10-20% minőség többletet élvezhet az user, aki a 4k-át nézi, szerintem. de persze lehetne vitatkozni tovább, de a lényeg, szerintem, hogy az eladóknak sokkal nagyobb örömöt okoz egy 4k tv eladása, mint a felhasználóknak, akik megveszik...
ráadásul minnél jobban közelít a felbontás növekedése az emberi szem maximumáig, annál, kevésbé érzékelhető a minőség javulása talán? én nagyot csalódtam a 4k tv-émben, és aszem, 8k-át már nem is akarok venni, vagy mégjobbat
parasztvakítás felsőfokon!!!
és, ha jól emléxem pumba "mester" kb fél éve még ellenkezett a véleményemmel, most pedig, ha jól veszem ki szavaiból, nagyjából azt mondja, amit én?
-
Milyen az új 1,8,6 - os mpc hc? Nekem még az 1,7,10 van fent. Korábban volt rá példa, hogy problémés volt az újabb verzió.
A milyen program ami topik összefoglalóban találtam olyat, hogy mpc-be. Ezt próbáltátok már?
Maradjon az ember az mpc-hc - nál, vagy érdemesebb kipróbálni az mpc-be - t?
-
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!Az aláírásomban szereplő új konfigon Windows 10x64 Pro alatt, Radeon Adrenaline 19.5.2-es driver alatt FHD filmlejátszásnál (kiterjesztett asztal módban a Win10,mindkét megjelenítő 1920x1080p ,mindkét megjelenítő monitor is,TV is, 1.4 highspeed HDMI a TV-n a PC bemenete "PC mód"-ra van átnevezve, mégsem tudok "film" képmódot választani - csak "szórakozás", és "normál") a Splash Pro2.0-ja befagyasztott mindent,resetelni kellett, egy FULL HD BD remux-os 25GB-os.mkv-tól fullscreenben,a MONITORON...
MadVR+MPCHC, a FHD 1920x1080p .mkv-kat a TV-n fullscreenben (eddig)probléma nélkül játszotta,oigaz,tegnapi az új rendszer... A Splash Pro-ban be volt kapcsolva a hardware-es videogyorsítás, ÉS A "motion 2", ami ennél a programverziónál már a "motion2 - UHD/4K" néven fut...Lehet ez volt a gond??De ennek a konmfignak már az UHD/4K-val is bőven meg kéne birkóznia,nem?Dacára annak, hogy FHD monitoron inditottam el,fullscreenben...Mi lehet a gond?Egyelőre CSAK FullHD tartalmakat nézek,csak FullHD megjelenítőn, MPCHC+MadVR, és néha a MirillisSplashPro 2.0-val. De hogy ez a konfig már a FHD-n is elszáll...???!!!
Mi lehet a gáz?Felejtsem el a Win10-ben a kiterjesztett asztalt filmlejátszáskor, vagy a VGA driver (optional)a rossz,vagy milyen beállitás nem jó?mert "film mód" sincs a TV-n,pedig "PC mód"-ban a gépre kötve kéne hogy legyen... A Radeon Adrenaline driverben, a PC-ről a TV-re menő jel: RGB 4:4:4 PC standard(full RGB). Vagy a Win10-ben kell még valamit állitani?Most ismerkedem azzal is még csak...
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #28515 üzenetére
Ahogy Pumba is írja egy valós környezet nem steril, ott lehetetlen minden részletet tűélesen felvenni, a mozgásból adódó képhibákról nem is beszélve. Nincs az a kamera érzékelővel optikával együtt ami ezt hibátlanul rögzíteni tudja. Az utómunka meg sokba kerül.
Általában a SGI filmek néznek ki úgy amit szeretnél, mert az gyakorlatilag számítógépes grafika nem valós kép.
-
PuMbA
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #28515 üzenetére
Amiket én írtam, azoktól biztosan leesik az állad
"Valóban ! miért van ez ?"
Mert a valóság tökéletlen és csak kevés esetben tudod úgy kontrollálni az összes tényezőt, hogy a végeredmény "labor tisztaságú" kép legyen. Ehhez sok pénz és idő is kell.
-
PuMbA
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #28512 üzenetére
Amiket már írtam: Blade Runner 2049, Planet Earth II, The Revenant, Dunkirk, Interstellar, Matrix
(#28513) Joshi: A Pacific Rim-nél ráadásul majdnem az egész film egy számítógéppel generált cucc, szóval semmilyen természetes tökéletlenség nem befolyásolja a képet. Igaz, emiatt elég sterilen is néz ki.
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #28512 üzenetére
Itt láthatod hogy mit milyen felbontásban vettek fel. Persze a régi még analóg korszakban felvett filmeknél zajosodás van, mert az akkori optikák még nem voltak a toppon plusz a szalagok sajátossága is volt. Sok újabb 2K-ban felvett film jobbnak tűnhet mint a régi 4K-nak megfelelő felbontású celluloid tekercsekre felvett anyagok. Ugye itt a színtelítettség is számít stb.
ui.: egy teljes filmnél ritka az olyan kiváló 4K minőség mint a demóknál.
-
PuMbA
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #28510 üzenetére
Nem. Én csak azt mondtam, hogy a Pacific Rim-nél azért vannak részletesebben kinéző filmek, amiket ténylegesen 4K-ban forgattak
A Pacific Rim a stílusa miatt emelkedik ki a mezőnyből, illetve talán a legjobban kinéző 2K-ban forgatott film.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Azért ez túlzás egy picit,és ebben a formában nem is fedi a valóságot !
Nálam egy ZF9-es a megjelenítő aminek egy Himedia Q5pro és egy Denon AVR x1500H ad képet és hangot .
Közel sem 10 millás együttes, de azért egy 4k HDR -es anyag odab@sz (már bocsánat ) a full hd -val szemben.
És még én is megtudom mondani,hogy mit látok.
Remélem nem bántottalak meg ! -
PuMbA
titán
válasz
bzoley #28507 üzenetére
"Olvasol valahol valamit, és hírdeted, mintha a bibliában olvastad volna."
Ha valakinek 10 milliós rendszere van, ami nekünk sose lesz, akkor valamennyire meg tudja mondani, hogy mit lát, főként, hogy eredeti 4K Blu-ray lemezekkel tesztel
Igen, van egy pár oldal, amiben megbízok. Lehet, hogy néha tévednek, ez is benne van.
-
bzoley
veterán
Tipikus "nekem hiszel, vagy a szemednek" válasz. Olvasol valahol valamit, és hírdeted, mintha a bibliában olvastad volna. Technikai oldalról meg nyilván nem nézed, mert teljesen figyelmen kívül hagyod, hogy a 10bit és a hdr nem keveset tesz hozzá a végeredményhez. Lehet, hogy csak felskálázott, de jó esetben nehezen hasonlítható össze a két verzió. Lásd.: Pacific Rim, galaxis örzői 2, aquamen(bár ez talán 4K), felhőkarcoló, stb. Sajnos olyan is akad, ahol tényleg sem plusz nincs, de a nagyobb címekkel azért nem szokott csalódás érni. Már ha van kéznél normális megjelenítő.
-
PuMbA
titán
válasz
bzoley #28502 üzenetére
"Conducting an A-B compare does indeed reveal the refinements to the colors, adding stability, depth, and nuance, increasing brilliance but presenting with a modestly more firm and organic and a little less showy appearance. "
"Improvements to detail are not at all subtle, but neither are the improvements astronomically significant, again referring back to a previously established top-end Blu-ray."
"the improvements over the Blu-ray constitute only a single leap rather than several. "
Nincs nagy különbség a FullHD és a 4K között A-B teszten, egymás mellett egy Blu-ray tesztelő oldal szerint
A film nem a 4K minőség csúcsa, szóval amit írtam, az továbbra is áll. Az, hogy valakinek tetszik teljesen más tészta, én technikai oldalról nézem a dolgokat és arra kommentálok, hogy a különbség nem nagy, azaz a legtöbb embernek nem éri meg. Akinek megéri az meg nézze. A 2K az egyébként majdnem ugyanaz, mint a FullHD (1920x1080 helyett 2048x1080), miniatűr különbségekről beszélünk.
-
SunMount3r
nagyúr
Valóban nem HDR-es, így -az én véleményem szerint- leginkább csak az UHD / SDR videóknak van igazi előnye ebben az esetben. UHD / HDR-es videók ( a legtöbb film ilyen, ha UHD-s) esetén mindenképp HDR->SDR konverzió kell, amit a lejátszó eszköz fog végrehajtani és ez a konverzió, ami főleg a kontrasztot a világosságot és a színeket érinti, jelentősen módosítja a képminőséget. Ezért lehet jobban jársz egy film eredeti FHD / SDR változatával mind az SDR-re átkonvertált UHD / HDR változattal.
Windows-os lejátszó programokban (pl. MPCH+MadVR) lehetőség van erre a konverzióra, de mint írtam sose lesz teljesen olyan, mint az eredetileg SDR-ben elkészített forrás anyag. Tehát, hiába ajánlott az UHD a magasabb felbontás és a bitráta miatt, a HDR->SDR konverzió miatt egy "megváltoztatott" képminőséget fog eredményezni. De eleve UHD és SDR-es videók (és ami még fontos: amiket nem utólag konvertáltak át HDR-ből, mert ilyenek is vannak) továbbra is a legajánlottabbak az esetedben.
Ha pedig egy UHD / HDR videót SDR konverzió nélkül játszanál le a TV-den, akkor szürkés/fakó lenne a kép, de ezt úgyis észre vennéd.
-
VGYke
addikt
válasz
SunMount3r #28486 üzenetére
Köszönöm Joshi, SunMount3r! A megjelenítő (TV) UHD, de szerintem nem HDR. Samsung UE55HU8200
-
bzoley
veterán
Befejezhetnéd ezt a hülyeséget a fullhd-val, meg hogy megéri-e, vagy sem. Eleve nem fullhd, hanem 2K(ha igaz), de ettől függetlenül a Pacific Rim 4K-s változata az egész látványosak közé tartozik. Szóval légyszíves ne ajánlgass senkinek hülyeséget, mindenki eldönti magának, hogy neki megéri-e. Ez már a sokadik téma, amiben félre akarod vezetni az embereket. Ha már tapasztalatból nem tudsz írni, legalább alaposan olvass utána dolgoknak, ne csak egy fél mondatból ötletelj.
hjtz4t3wrseg
Mindenki szerint, aki látta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Formula-1
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Motoros topic
- Jövedelem
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- További aktív témák...
- Google pixel buds pro 2 vezetéknélküli fülhallgató
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Sony Alfa 7 MII. + Objektívek, Kamera állvány stb.
- Acer TravelMate P245 i3-4010U 4 GB RAM 120 GB SSD (Samsung)
- ÚJ BONTATLAN Macbook Air Apple M1 M2 M3 M4 Legújabb Magyar 1 év Garancia Deák Térnél Azonnal Átvehet
- Gombászkönyvek egyben
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest