- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Formaster #27197 üzenetére
Hogy a Plex tudja e, azt nem tudom. Kérdeztem már itt én is, hogy nincs e olyan beállítás, hogy a hangot különválasztva HDMI-n küldi ki a szerver gépről. Mert úgy lehetne, de erre nem kaptam választ. De ha a TV-n küldöd keresztül a hangot is akkor az biztos nem lesz HD.
-
szucsinka
őstag
válasz
SunMount3r #27194 üzenetére
igen 60hz re van állitva
holnap kicserélem a kábelt -
SunMount3r
nagyúr
A Sandisk elég jó Pen-eket gyárt. De ezt így előre meredek lenne megmondani. Függhet attól is, mennyire van épp tele a Pendrive. Vagy néha előfordulhat kompatibilitási gond is a TV 2.0-ás csatija és a 3.0-és Pen között is, ritka de megeshet.
(#27189) Lumpy1: Lehet a Pendrive gyengesége is. HDD-ről biztosabb, főleg a 4K. De se így, se a Plex-el nem lesznek HD hangjaid. Azt csak dedikált lejátszóval/HTPC-vel lehetne. Már, ha HD képes az erősítőd és ez is számít.
Amúgy sokáig toltam én is ezt USB-s dugdosós story-t, de amióta hálózatról játszok le, már a hátam közepére sem kívánnám...
-
PuMbA
titán
válasz
Lumpy1 #27189 üzenetére
Hát ez elég ergyának tűnik, a legolcsóbbak között való, de az is lehet, hogy a filmnek a baja. Én ugyanennyiért vettem 32GB-ost, de az tényleg jó, illetve 2TB-os kis külső vinyót tudsz venni 20k Ft-ért, ami a legjobban megéri.
(#27193) szucsinka: Frissíts a TV-n firmware-t, valamint mivel 100Mbit/s-os LAN van a TV-kbe, ezért muszáj 100Mbit/s-nél többet tudó WiFi kapcsolatot használni, hogy ne buffereljen. Ez már benne van a téma összefoglalóban.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
szucsinka #27193 üzenetére
Csak azt tudom írni, hogy HDMI kábel hiba tuti okozhat ilyet, de hogy mi minden más még az elég "széles témakör". Lehet akár a csatlakozó is. Jól be van dugva mind 2 végén? Először egy másik kábellel próbálnám meg, olyannal amit tuti olyan amit írtam.
Szerk.: Mondjuk az a YCBCR 422 /10 Bit fura nekem. 4K-ra és 60Hz-re van állítva? Mert ebben az esetben max 10bit / 420-át tudnál beállítani.
-
szucsinka
őstag
válasz
SunMount3r #27192 üzenetére
csak pc-én csinálja bekapcsolt hdr-el
youtubrol vagy plex-el nézve saját playerével 4k hdr filmeket nem csinálja (mondjuk nézhetetlen állandoan bufferel)Rosszabb esetben mi lehet?
-
misi021
tag
Sziasztok.
Letöltöttem a VLC Legújabb verzióját, viszont azt hol kell beállítani hogy ha indítok egy videót ne rakja ki nagyobb ablakban a filmet? (nem teljes képernyőre gondolok).
Egy mappában több videó van, azt szeretném hogy automatikusan játsza le a mappában levő fájlokat, pl van egy film part1 akkor a part2-t automatikusan lejátssza.
Hol tudom ezeket a beállitásokat alkalmazni ? -
Lumpy1
csendes tag
Igen-igen a tvbe dugom be, azt akartam írni
szóval olyankor csinálja azt, hogy megakad a film közepénél vagy nem az elejétől játsza, ezek nekem általában HDR-es filmek, true hd 7.1, indításkor ki is írja, hogy a hangfilet nem tudja lejátszani, de attól még 5.1 harmanra kiteszi a dts hangot...
ilyen a pendriveom: https://www.amazon.com/Lexar-JumpDrive-128GB-Flash-Drive/dp/B00S5V5PJC -
Formaster
addikt
Szuper, hogy megcsináltad!
Viszont nem kellett volna valami bentmaradjon a HD részlegből? PC esetén lenne értelme az upscaling szekciónak, illetve szerintem címében is maradhatott volna HD/UHD topik. Annyira nem avult még el a HD
Illetve a PC reszlegen elférne a Kodi is annak, aki nem akar MadVR-el vesződni.
-
dwolf
csendes újonc
válasz
SunMount3r #27185 üzenetére
Értem, és mi számít gagyinak? Én ezzel szemeztem például.
De természetesen nyitott vagyok az összes javaslatotokra, csak ha már itt tartunk kíváncsi vagyok. -
dwolf
csendes újonc
válasz
SunMount3r #27182 üzenetére
Félreértesz, nincs szó arról hogy nem hiszek neked és köszönöm a válaszodat is!
Jelenlegi semmilyen tudásom mellett a pendrive-ot választanám, arra vonatkozóan pedig bízom a te válaszodban, hogy ha jól értem alkalmas erre bármelyik. (Formaster: feltéve hogy bírom türelemmel
)
Írtad a Plexet és hogy "majd a jobban járatosak írják", aztán a következő hsz PuMbA-é volt, ezért gondoltam tőle is lehet kérdezni a Plex előnyeiről egy pendrive-val szemben.Nem akarok senkit megbántani azzal, hogy kinek mire reagálok, értékelem mindenki segítségét.
-
dwolf
csendes újonc
válasz
tupacamaru #27176 üzenetére
Az enyémben van egy 2.0-ás és egy 3.0-ás USB bemenet is. Tehát akkor ha veszek egy kellően nagy tárhelyű, 3.0-ás pendrive-ot, akkor a sebességét nem is kell néznem, biztosan le fogja róla játszani a tv a 4k-s filmeket?
-
SunMount3r
nagyúr
Az USB 2.0-ás port sebessége is doszt elég kell hogy legyen (normál esetben) a 4K-hoz is. Ez nem lehet probléma.
Azon gondolkozz inkább, hogy nem e akarsz e egy egyszerűbb/kényelmesebb megoldást. Pl. a PC-dről megosztott tartalmakat a helyi hálón elérni és lejátszani. TV-dtől és igényektől függően erre a Plex, Serviio, Emby magoldások kínálkoznak (a többit majd azok akik ebben járatosak írják, de ezekkel a hang formátumokkal akadhatnak gondok). Vagy egy "jobb" megoldásként a dedikált média lejátszó, pl. Amlogic, vagy ebben a Topic-ban is érdeklődhetsz.
A "superior" megoldás persze a HTPC, de ez a legdrágább út...
-
dwolf
csendes újonc
Sziasztok!
Második napja böngészem ezt a topicot és más forrásokat is magyar meg angol nyelven is, de csak egyre jobban összezavar a sok infó, ezért inkább kérdeznék. Tudom sokadik ilyen kérdés, ezért elnézést.
A helyzet: most vettem egy 4k UHD képes TV-t és szeretnék rajta 4k-s filmeket nézni.
A kérdés: ha torrentes filmet szeretnék nézni a tv-n, és elég régi a laptopom, akkor ha jól értem HDMI kábellel hiába próbálkozok, mert a laptop nem fogja leadni a 4k-t. Nincs se külső SSD tárolóm, se semmi egyéb adattárolóm egy 8 gigás egyszerű pendrive-on kívül. Mit kellene tennem, hogy a letöltött filmet meg tudjam nézni a tv-n?
Pendrive-ot venni? Abból nyilván a nagy méret mellett azt láttam, hogy számít az olvasási sebessége, tehát jól értem, hogy nem elég, ha USB 3.1-es, ha csak pl. 130 mb/s-es papíron a sebessége? Láttam 4-500 mb/s-eset is borzasztó drágán.
Külső SSD-t venni? Ezeknek a sebessége gondolom eléggé gyors, de ezek még drágábbak.
Milyen megoldást javasoltok? Biztos van egyéb módszer is, láttam írtatok különböző programokat is, de nem tudtam eligazodni azon, hogy mi lenne az én esetemben a legegyszerűbb (és legolcsóbb).
Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
-
Lumpy1
csendes tag
Tervezem, hogy újrarakom a rendszert, talán az megoldja, de a GTX 650 az elég hozzá, hogy Plexen kersztül vigye a 4k-t? Mondjuk az sem értem, hogy közvetlenül a gépre rákötött USB-ről miért nem játsza le. Ready player one-t pl 30 perctől kezdte el, a film közepén meg megállt a kép...próbáljam normál külső vinyóról? USB-m 128 GB-os USB 3.0
-
Formaster
addikt
válasz
SunMount3r #27172 üzenetére
Én ezért hagytam fel az egésszel, felesleges nyűg. Nálam sehogy nem lehet beállítani, hogy legyen 23Hz, legyen YCbCr, de maradjon HDR-is, meg 10bit is, ezért inkább plexről megy az egész.
Egyébként a 23Hz gépezés nem állja meg a helyét, mert a TV cinema módban lesz és ráhúzza a pulldownt
Ugyanúgy 100Hz körüli képet látok 23Hz-en is
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Formaster #27171 üzenetére
Gondolom a Windows GUI-jának. Próbáltál már 23Hz-en "gépezni" a TV-n? Nem egy üdítő élmény, főleg hosszú távon...
Más kérdés, hogy ha a MadVR magától levált 23.976Hz-re videó lejátszáskor, akkor mire fog átállítódni a színtér, mert ez még nem zárja ki, már ha van ilyen profilozási opció benne.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Ja értem, akkor jó topikba járok.
Igazából nem filmezek PC-n csak ha elinditok egy filmet, akkor próba idejére működjön...
Nem fontos így a színhelyesseg, bár az ossze foglaló vagy az általad leirtak alapján beallitom majd.
Neked is köszönök mindentUi, látod, vén talicska vagyok már
-
PuMbA
titán
válasz
Lacielvtárs #27166 üzenetére
madVR nélkül a színek nem lesznek jók HDR esetén (fakó lesz), mert az MPC-HC nem támogatja önmagában a HDR videókat.
CUVID, Yadif....milyen ősrégi beállítások ezek... ma már nem jók és senki nem használja őket
Egy 1.8.3-as x64-es MPC-HC, a legújabb madVR-rel együtt és egy teljes beállítás reset rád férne. Egyébként hétvégén megcsinálom a téma összefoglalót és ez a topik lesz átnevezve UHD-ra,
-
Fandango
veterán
válasz
Lacielvtárs #27166 üzenetére
Állítsd át D3D11-re
-
Fandango
veterán
válasz
Lacielvtárs #27164 üzenetére
Jesszus, ez milyen régi verzió?
-
Fandango
veterán
válasz
Lacielvtárs #27161 üzenetére
Mi van beállítva az Options/Internal Filters/Video Decoder rész alatt a Hardware Acceleration - Hardware Decoder to use legördülő menüben?
-
Lacielvtárs
nagyúr
Urak, jó estét. Remélem jó helyre írok...
Látom az uhd topik bezárásra került.
Itt lehet érdeklődni hogy egy uhd mkv MPC-HC progival hogy lehet megnyitni akadozas nélkül?
I5 7400 cpu, nvidia 1050i vga, 8 GB ram.
Mit nem állítottam be hogy menjen.?
Ha win saját playerevel indítanak, akkor az app centerbol fizetős x265 kodeket akar letolteni.
Ha letoltom menne a film?
Előre is köszönöm a segítséget -
PuMbA
titán
válasz
szucsinka #27159 üzenetére
HDMI 2.0 támogatott felbontások leírásának és a TV leírásának elolvasása a HDMI Deep Colour-ról -> Áhá, szóval nincs 4K 60Hz-en RGB-vel 10bit, tehát az NVIDIA vezérlőpultban 4K 60Hz YCbCr-t kell beállítani és ezt a beállítást Alkalmazva már kiválasztható a 10bit, valamint a TV-n engedélyezni kell a HDMI Deep Colour-t
-
djsiegfried
tag
Közben rátaláltam a válaszra, de azért leírom ide is, hátha másnak is szüksége van az infóra.
A GTX 750Ti csak az x.264-es dekódolást támogatja (full HD), az x.265 (4k) már nem megy neki. Csak az újabb szériás Nvidia kártyák támogatják a mi esetünkben. Ezért megy az i3 3220-as gépemen egy GT1030-assal zökkenő mentesen a 4k mkv lejátszás.
Szép napot
-
Formaster
addikt
Ha licensz lenne, akkor az 5Ghz sem menne 200Mbit-el, illetve netflix esetén feloldaná a licenszet?
Egyszerűen spórolás sztem, úgy vannak vele mindenki wifin csatlakozik.
Még egy kérdés: az lehetséges, hogy Plexen synologyról tolva nincs a DTS-hez kodek? Mert állítólag DS Video-nál külön kell felrakni. Nálam sem játszotta le a DTS-t, transzkódot akart eröltetni, de Dolby hangsávval átment eredetiben. A TV elvileg nem tudja a DTS-t, de sztem itt passthrough át kéne adja a receivernek, vagy tévedek?
Az össefoglalóval egyetértek, ráférne a frissülés, előre is köszönjük
-
Formaster
addikt
Annyival kiegészíteném, hogy a lan kábellel igazad volt. 75Mbitnél többet nem tud átvinni, míg egy jól beállított 80Mh-en ketyegő 5Ghz wifivel leakaszt simán 200Mbit/sec-et. A 75Mbit meg 4K esetén itt-ott gyenge lehet. Azért vicc, hogy egy 2018-as tévén spórolnak egy 5$-os socketen, miközben belekerül egy QuadCore proci.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest