Hirdetés

Aktív témák

• Mejulie

csendes tag

Üdv!
    Egy kis segítségre szorulok. Egy eddig számomra megfejhetetlen "probléma" áll fenn, és akárhogy próbálkoztam, nem találtam az okát, remélem ti tudtok segíteni. :)
    Adott 3 készülék: Panasonic G30 plasma tv, pioneer dvd lejátsztó és pioneer VSX520-as erősítő.
    Mind a három készülék hdmi kábellel van összekötve. Dvd-ből hdmi megy az erősítő 'DVD hdmi in'-jére, az erősítő hdmi outjából pedig megy egy a tv egyik hdmi bemenetére. Ez eddig nyilván okés.(remélem)
    A gond a következő: bekapcsolom az erősítőt és dvd source-ra tekerem. bekapcsolom a dvd-lejátszót, beteszek egy cd lemezt a lejátszóba, amit szeretnék meghallgatni, amint betölti és rányomok a playre, rögtön automatikusan bekapcsol a tv is. Na mármost ez elég zavaró, hiszen zene hallgatáshoz nem szeretném használni a tv-t is, és ami az igazán bosszantó, hogy amikor a TV távirányítójával!!! kikapcsolom a tv-t ezzel együtt kikapcsol a pioneer dvd lejátszó is és egyedül az erősítő marad bekapcsolt állapotban.
    Valamit biztos kikapcsoltam/bekapcsoltam/elállítottam. Bemeneti jelforrásnál vagy a bemeneti hozzárendelő menűben kell valamit állítgani? Akárhogy próbálkoztam a probléma nem szűnt meg. Bemeneti jelforrásnál H-ra van állítva (hdmi miatt), a system setup/in asigg menüben pedig minden offra kapcsoltam, de mind1 mit állítottam, neki, minding bekapcsolt a tv is...vagy máshogy kell kábeleznem?
    Kérlek segítsetek! :F

Aktív témák