Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
makkai
aktív tag
-
makkai
aktív tag
válasz
devil-k #167309 üzenetére
Sima dekor nikecell mennyezeti panel van felrakva. Kb 5mm vtg. Oldalfalak 5 cm szigetelés, és hangszegetelő gipszkarton alu vázszerkezetre, ami akusztikus lengő kengyelekkel van rögzítve a beton falakhoz.
Hangátersztő vászonnal tudsz csalni, de szerintem úgy már túl alacsonyan kezdődne a kép.
Nekem így most ülve kb. a kép közepére esik a szemmagasságom. Nekem pont így kényelmes. -
makkai
aktív tag
válasz
mettek #160218 üzenetére
Nekem csak kb. 1,2m-en vannak a padlótól, fül magasság felett kb. 10cm. Ha 110cm + 50-60cm lenne, akkor 160-170cm-en lenne, az nálam a 2m-es belmagasságnál már "Atmos-ként hatna".
"Az emberi fül és agy vízszintes síkban viszonylag pontosan képes érzékelni a hangok irányát, függőlegesen viszont ez a lokalizációs képességünk sokkal pontatlanabb. Ezért a front bal és jobb valamint a center hangsugárzók magasságbeli elhelyezése közötti eltérése a hallgatási ponthoz viszonyítva akár 7 fok is lehet. Mivel a hátulról érkező hangok helyét még kevésbé tudjuk meghatározni, ezért a hátsó hangsugárzók a frontsugárzók magasságához képest maximum 15 fokkal magasabban is lehetnek. Ennél nagyobb magasságbeli eltérés már a front és hátsó hangkép valamint a surround hangtér koherenciájának megbomlását eredményezheti."Én ezt úgy értelmezem, hogy a surround a frontokkal lehetőleg egy magasságban legyen, vagy nagyon max 15 fokkal magasabban. Ezt pedig kiszámolni kell a távolság függvényében, nem pedig fixre mondani, hogy 50-60 cm-el a fül magasság felett.
-
makkai
aktív tag
válasz
BBéci #154934 üzenetére
Sajnos fentebb nem nagyon tudom tenni a vásznat. 2 m a belmagasság. A Projektor adott, egy Benq W2000. Gyakorlatilag már így is a falapra lesz rögzítve nem konzolra, ami 3 db rövid, menetes dűbellel lesz rögzítve a VB. födémhez, hogy ki tudjam vízszintezni a falapot. Még annyit tudok "csalni", hogy marad a jelenlegi rolós 100"-os vászon, csak házi barkáccsal kifeszítem.
Szerk:
"Kerámia padlóburkoló és a házimozi egymásnak ősi, halálos ellenségei. Számomra eszement ötletnek minősül. Haladó topikban vagyunk, nem a dedóban! "
A laminált padló is ősellenség? Mert jelenleg ilyen helyíségben van kiépítve és semmi zavarót nem tapasztalok a hangminőségben. Mert akkor a klikkes vinyl burkolatnál maradok, igaz minimum 2x drágább.
-
makkai
aktív tag
válasz
zsoika #154921 üzenetére
És az nem gond, ha alulra teszem a centert, akkor a frontok síkja alá kb 100cm-el kerülne, ha fölé menne, akkor meg csak kb. 65cm lenne. Még a 65cm-el is bőven kívül van a 7 fokos szögön a frontokhoz képest.
"Próbáld ki lent és fent is a centert és kiderül melyik tetszik neked jobban"
Előtét fal készül, akkor védőcsövezzem be inkább fentre és lentre is?
-
makkai
aktív tag
Még nincs semmi csak a beton, de allergia miatt a szőnyeg felejtős. Kerámia, vagy klikkes Vinyl padló lesz. Meg mivel a ping-pong asztal is ott lesz, a kopás miatt sem lenne praktikus a szőnyeg, bár a burkolat váltóval válthatok burkolatot a helységen belül, vagy a vászon elé teszek esetleg egy hosszú szálú szőnyeget.
A mennyezeten egyébként 50x50 cm -es nikecell dekor van végig felragasztva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- DELL Precision 7530 - Intel Core i7-8750H 16GB 512GB SSD NVIDIA Quadro P2000 (ELKELT)
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest