-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosqu!to
addikt
válasz BBéci #159056 üzenetére
Nem értem a gondolatmeneted. A HDMI csatlakozó és kábelfelépítés elég kötött keretek között van kezelve.
Mindkettőhöz meg van adva a "sablon", ami alapján a kábelfelépítésnek el kell készülnie és a megfelelő sávszélességet és zajszűrést biztosítania kell, valamint minden gyártónak licenszelnie kell őket, és ez vonatkozik a kínai OEM-re éppúgy, mint a nagyo brandekre.Ha valami nem teljesíti a ráírtakat, az gyártási hibás, és egyértelmű megjelenítési zavarokkal jár és garanciában cserélik. Amikor már működik egy HDMI kábel, akkor ott nincs különbség a félmilliós és a 10.000 Ft-os között.
Nem általánosan vagyok kábelszkeptikus, de a HDMI-nél tényleg semmi értelme a csúcsdarabok hajkurászásának.
(#159060) BBéci
Lehet, hogy elsőre nem szembeötlő az Ultra High Speed jelölés, de egy csomó kínai gyártó ezt is megadja, ahogy a Roline is (úgyhogy renatto nyugodtan vedd meg, semmi veszíteni valód nincs vele, az AQ kábel nem fog jobb képet/hangot biztosítani).[ Szerkesztve ]
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
renatto
őstag
válasz BBéci #159056 üzenetére
Köszi, de épp ezért kérdeztem, mert olyan gyártónak nincs "nevezett HDMI 2.1" kábele (én nem találtam). Ha lenne vettem volna olyat. Viszont fél év múlva nem akarok újra cserélni.... A Roline miért más? Mivel abszolút nem drága, így azt akár átmenetire is megkockáztatom, ha elfogadható lehet.
ATMOS - 5.1.4 - KLIPSCH - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Ultra ONKYO RZ50 - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX Series X - ASUS TUF DASH F15
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic