Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunkel
őstag
Az angol nyelvű szócikk elég korrekt. Szépen tisztázza az általad felvetett receiver kérdést is.
Ezzel szemben olyat nem találok a magyar oldalon, hogy házimozi erősítő, de a gugli sem segít a fogalom meghatározásában.Úgy látom maradnak a kioktatások és sértődések...
-
dunkel
őstag
válasz whatnot #93160 üzenetére
Már a topik neve is megtévesztő lehet, hiszen házimozinak hívják a bögreszettet is mindenhol.
Szerintem át kellene keresztelni A/V Receiver és minden ami hozzá csatlakoztatható címre, már ez megszűrné a népeket, aki meg véletlen téved be, kénytelen lenne megkérdezni vagy elolvasni mi az az a/v receiver.Ugyanakkor létre kellene hozni egy kompakt házimozi topikot, benne egy összefoglalóval, szintén beleírva mi a házimozi és házimozi között a különbség. Szép lassan elkezdenének ott is népek megjelenni és felvenni a fonalat. Teljesen mindegy milyen színvonalon, itt úgysem foglalkozik vele senki. És ami a lényeg, egy mondattal át lehetne oda irányítani szépen mindenkit az első kérdés után és nem ismétlődne meg rendszeresen a sértés/sértődés, magyarázkodás ami senkinek nem válik javára.
Bocs ha antiszocnak tűnik -
dunkel
őstag
válasz Oldfighter #93065 üzenetére
Sajnálom, hogy trollkodásnak veszed, én nem értem (igen, úgy tűnik gondom van az írásod értelmezésével) konkrétan mit tanácsolsz a kedves kérdezőnek, de reméljük Ő (és rajtam kívül mindenki más is) érti és tudja.
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz Oldfighter #93058 üzenetére
Nagyon szépen leírtad a saját szobádban mi lett az ideális elrendezés. Ezt eddig senki nem vitatta, sőt szóba sem hozta rajtad kívül.
Nem látom az "egyéb óhaj-sóhaj"-ra a választ, miszerint a kérdezőnek szerinted hogyan kellene hosszában kialakítani a moziját? Vagy azt már találja ki ő? Jó sokat segítettél.
Akadékoskodás szerinted, hogy van egy nappaliban teraszajtó és ablak, vannak bútorok és a mozin kívül esetleg másra is szeretné használni, netán még közlekedni is szeretne?
Rendezzük át a bútorzatot, dobjuk ki a médiatárolót, fordítsuk az ablak felé a kanapét, telepítsük oda a mozit, az íróasztalt a kanapé mögé. Így gondoltad? Elég magas ár a jobb hangért, szerintem egy kezdő mozisnak nem ezzel kellene kezdeni.
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz Oldfighter #93049 üzenetére
Te milyen elrendezést javasolsz, valamint szerinted mi az amit azzal nyernél?
Állandóan ezzel a rövid oldallal jössz. A kérdező nem általánosságban kérdezett, hanem konkrétan megmutatta képekben hova szeretné építeni a mozit.
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz Oldfighter #93044 üzenetére
Szegény kérdezőt nem illik félrevezetni és szerintem kedvét szegni sem kellene.
Te a képeket is megnézted, vagy csukott szemmel mondod, hogy tegye a rövidebb oldalra a mozit? Oda ahol az ablak és erkély van, vagy oda ahol közlekedik?Ki kell találni hogyan lehet normálisan elhelyezni a front sugárzókat (médiatároló csere) és ennyi volt a történet. A jobb hangzás érdekében indokolt lehet a TV felé húzni még picit a kanapét.
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz Digital #92967 üzenetére
El tudod szerintem magadnak dönteni a sorrendet:
1. legyen 20 ezerrel olcsóbb a piaci árnál és vársz akár egy évet is rá, közben napi szinten bújod az apróhirdetéseket
2. megveszed piaci áron most és élvezed a mai naptól fogva a szolgáltatásait és hátradőlsz
3. veszel egyet kintről olcsóbban, ami zsákbamacska: vagy tényleg olyan ahogy leírják vagy nem -
dunkel
őstag
Félre kell tenni a sznobizmust és el kell battyogni az IMAX-be. Christopher Nolan-nak sikerült, felülmúlta önmagát, és az idei év legnagyobb durranását vitte vászonra. INTERSTELLAR
fél óra után már a chipszabálókat is beszippantotta és tátott szájjal bámulták azok is -
dunkel
őstag
válasz aProPeti87 #92844 üzenetére
Jahogy pc előtt ülve! Linkelt hivatkozás utolsó, desktop beállítását ajánlott mintául venni. [link]
-
dunkel
őstag
Aki ennyi pénzért keres az mozduljon rá egy meghallgatás erejéig [link]
-
dunkel
őstag
válasz bajnokpityu #92656 üzenetére
Régebbi prémium kategóriás gépek? Pl. Lexicon LX-7?
-
dunkel
őstag
válasz bajnokpityu #91807 üzenetére
Miért fáj leírni a kábel, csatlakozó nevét, ha már a viszonyítási alapot nevesíted?
-
dunkel
őstag
-
dunkel
őstag
válasz carpediem007 #91724 üzenetére
Újak közül ez a Proson R10 lesz. Használtból passz.
(#91725) MasterMark
Így-így.[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz cidrus #91473 üzenetére
Nem tudom miről beszélsz? Bekérsz egy kco-sub -ot, irish redet, boxert, huskyt (és esetleg wolfot). Leteszteled, ami tetszik marad, a többit visszaküldöd. Egy körben megvolt az egész és ennek csakis így van értelme.
De ha azt szeretnéd és ettől leszel boldog, megmondom melyiket vedd meg, meg se kell hallgatnod, sőt be sem kell kötni.
-
-
dunkel
őstag
válasz Lacielvtárs #90734 üzenetére
kb. 20 másodperc volt [link]
-
dunkel
őstag
válasz Lacielvtárs #90732 üzenetére
Elő kell venni az erősítő használati útmutatóját és elolvasni az idevonatkozó részt. Nem ciki.
-
dunkel
őstag
válasz liszi70 #90663 üzenetére
Ez nem ökölszabály csak az én tapasztalatom. Mindenki úgy élvez ahogy neki jólesik. majd ha átviszed hozzá a gs20-at akkor fog kiderülni az igazság.
Sajnálom az electrákat, de lehet jobb így, nem akartad/tudtad kiszolgálni ha jól emlékszem.Devil-k: rendesek, kb. 1 hete megemelték vagy 20%-kal az AQ cuccok árát.
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
Front hangsugárzókat húzd összébb, a vászon mellé annyira, hogy egyik nézési pontból se takarja a képet. (Ehhez a tv állványt is beljebb kell tolni).
Vagy a hangsugárzókat vagy a hallgatási pontot beljebb kellene húzni a szobába. Talán célszerűbb a kanapét. Hangsugárzókat ~60 centire (membrán-fal): mindenképp az állvány előtt legyen a membrán.Hátul meg pakold el ideiglenesen a lábtartót és közvetlen a kanapé elé tegyél le egy széket. Kezdd el hallgatni és 20 centinként menj közelebb. Ahol jó lesz, oda húzd a kanapét. Mivel elég mély a kanapé, lehet már az első hely sokat hoz.
Ahogy írták többen talán jobb eredményt érsz el a surroundokkal is, ha azonos magasságba teszed őket, természetesen egyenlő távol a hallgatási helytől. Amelyik oldal most a jobb, ahhoz igazítsd a másikat.
A szub gyanús, hogy kevés ahogy többen is mondják (nem ismerem a típust). Eretnekség fog következni, mindenki csukja be a szemét: próbáld meg mi lesz ha berakod a sarokba. Biztos jön tőle kraft a filmekhez.
A próbálgatást javasolt akkorra időzíteni amikor asszony nincs otthon. Aztán el tudod dönteni mennyit ér meg a tologatás, mennyit sikerült hozni vele. Ha az új pozi a jobb, finom borral, csokival várd a fehérnépet.
(#89996) KnockOut87
Kapkodsz. Fele hangot nem hallottad még mint amit a Lektorok tudnak.
Én is voltam ebben a cipőben, hajszál híja volt hogy kidobálom a rencert. Aztán mégis sikerült elfogadható hangot csinálni, nincs megbánás .[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz Oldfighter #89980 üzenetére
Az oldalsó falaknak nem kell közel lenniük, sőt! Utána lehet olvasni a neten számtalan helyen a hangsugárzók elhelyezésével kapcsolatban, nem sok helyen fogsz olyannal találkozni, hogy legyen közel az oldalfal. Az adott szoba és kívánt elrendezéshez kell igazítani az installálást. Egy kis szobában kénytelen vagy viszonylag közel tenni a falhoz őket, hogy legyen köztük hely egy vászonnak.
Abban valószínűleg igazad van, hogy a hosszabb oldalra pakolva a rendszert jobb sztereót lehet kihozni, de ennek elég súlyos ára lenne. Megszűnne a kondisarok, átvenné az egész hifi a nappalit és szerintem az ablaka is ott lesz a szobának. Ha nem elég széles az az oldal, akkor megint csak rá kell tolni a falra a dobozokat a vászon miatt.
Itt viszonylag kevésnek tűnik a rövid oldal, de ez is leginkább azért gond, mert a kanapét és a hangsugárzókat behúzva a szobába nem lehet tőlük közlekedni. A hallgatói pozíció semelyik elrendezésben nem jó a falra tolva.
Nem akarok fórumtársak neveivel dobálózni akiknél elég jó az akusztika (minimum az enyémhez viszonyítva), annak ellenére, hogy aszimmetrikus és/vagy a hosszabb falon van a cucc. Nem ezen múlik, a hosszabb falon is meg lehet találni a megfelelő beállítást.
Egy konkrét példa, tavaly egyik hifisón ott volt egy nagy TAD hangfal egy óriási szoba "közepén". Falak közel-távol nem voltak. Nekem nem hiányzott, szerintem másnak sem.
-
dunkel
őstag
válasz B.attila #89972 üzenetére
Azt, hogy nem vetted észre a szub hiányát 2 dolgot jelenthet:
1. amit írsz, nagyon kevés oda a szub (biztos kevés, de ennyire nem lehet az!)
2. nincs jól beállítva a basszus menedzsment, fel kellett volna tűnnie a szub hiányának
3. nincs is szükséged szubra, úgysem hallod -
dunkel
őstag
válasz Oldfighter #89969 üzenetére
Az, hogy a hosszabbik falon van a mozi nem eretnekség és nem teszi lehetetlenné egy normális hang elérését. Az aszimmetrikus szoba elrendezés megint csak nem probléma.
Ha megnézed, alapvetően praktikusabb mint hosszában a kondisarok helyére betenni a mozit. Én azt leválasztanám egy függönnyel vagy gipszkartonnal vagy valamivel, szerintem nem emeli a nappali összképét.(#89970) sbazsi
A biamp lényege, hogy külön erősíted a magasat és külön a mélyközepet. Erről is volt sokszor szó, használd a keresőt.[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
A hátsó falra tolt kanapén ülve nem lesznek jók a mélyek bármilyen szubot veszel.
A JE hangfalat el kellene húzni a faltól ha rá van tolva, ez nem látszik a képen. Tippre kb. olyan távra legyen a centertől mint a BE, ha a center középen van.
Mik a szoba méretei?(#89939) TCr
Attól függ mit szeretnél. Kategória ugrás nem lesz. Dögösebb hang igen.[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz Borisz76 #89267 üzenetére
Kicsinek tűnik a szoba. Háttérnek erősen ezt javaslom. A centert meg mondták, a család centere való oda.
-
dunkel
őstag
válasz bajnokpityu #89170 üzenetére
egyszerű kábelekkel is nagyon szerettem
Egyszerű kábel alatt az AgPt-re gondolsz? -
dunkel
őstag
válasz Ekkosh #89073 üzenetére
Miért vicceltem volna? Távolról gyógyítás sajnos nem megy. Tanácsot tudok adni de te laksz ott, te hallod.
Én 17nm nappali+házimozi szobát rendeztem át kétszer úgy, hogy az első előtt és a második előtt is úgy gondoltam ez a tuti, ezt már nem lehet jól átvariálni. És de, lehetett. -
dunkel
őstag
Ellátogattam ma a cecilnemába...
Nagyon nincs min gondolkodni jelen szett leváltását illetően, túl nagy a difi, hogy el lehessen bagatellizálni. Kiváló hangja van ennek a Concert szériának. Bónuszként passzol a hangfalkábel és a végerősítő is (szerintem).
Zenén amit a Concert 8 (monitor) csinál az ilyen: -
dunkel
őstag
válasz enricotoxic #88786 üzenetére
Kábel:
Az eszmefuttatásoddal egyet lehet érteni, a felépített logikát is elfogadom.
Amiben nem egyezik a véleményünk, az az alapvető kérdésfeltevés, ami miatt teljesen más irányba indulnék.
Mi az, amivel javíthatom a hangreprodukciós képességét a teljes láncnak?Ha kábelekről beszélünk, nem ez a kérdés. A kérdés az, hogy a meglévő rendszeremből hogyan hozom ki a (rendelkezésre álló összegből) maximumot a kábelek segítségével. Ettől eltérve egy soha véget nem érő cserélgetési ciklus indul.
Igen, el kell tudni dönteni, hogy az erősítő(k), a hangsugárzó, forrás stb. megfelelő-e, ezek összeillenek-e. A gyenge láncszemet ki kell tudni zárni. Majd ha összeálltak a készülékek, a kábelekkel ki lehet engedni a gépekből azt ami bennük van ill. amennyit épp sikerül.Ahogy lépkedünk felfelé, a kábelek jelentősége is egyre szignifikánsabb. Egyre többet és többet tudnak a készülékek adni, amit el is kell tudni juttatni egyik pontból a másikba. Egy komolyabb láncot gyenge kábelezéssel erősen le lehet butítani, félre lehet hangolni.
Az ár meg olyan dolog, hogy relatív. Meg kell otthon hallgatni mennyit hoz a konyhára és el lehet dönteni megéri azt a pénzt vagy sem. Ennél tovább nem kell ragozni, mert a műszaki paraméterek alapján nem lehet választani.
Ha vaktesztelni kell két eltérő árú kábel közti különbséget akkor egyértelmű, hogy az olcsóbbat kell megvenni. Vakteszt alapján nem próbáltam még kábelt venni, de nem is érzem hogy ennek hiányában hoztam volna a rossz döntéseimet.Csordaszellem:
Erre a topikra leszűkítve ez erősen a látogatók miatt alakul így. Megvannak azok akik rendszeresen írnak, megvannak azok a készülékek amiket jól ismernek. Bizonyára lehet minden árkategóriában jobbat is találni az itt ismétlődő, ajánlott cuccoknál, de az nem itt fog megtörténni. Annak szépen utána kell járni, meg kell hallgatni. Ez itt egy "best practice" és ez így van jól. Aki nem akar sok időt tölteni a kereséssel, vegye sorra az ajánlottakat, azok bevált dolgok, kisebb eséllyel lesz csalódás a vége.Aki mást akar, szélesebb körből szeretne jobban személyre szabott eredményre jutni, annak nincs mese, utána kell járnia. Figyelmen kívül tudja hagyni az ajánlásokat, abszolút semmi gond nincs vele. Házimozi, mindenki magának építi, nem a topikisten szellemének.
-
-
dunkel
őstag
Sokat beszélgetünk itt a kábelekről, pedig nem itt kellene kezdeni:
Nemrég ismét átrendeztem a szobát. A kanapé átkerült az egyik "jó" hallgatói pozícióba. Mélyek abszolút feljavultak, nem kezdek jelzőket puffogtatni. A bónusz, hogy asszonynak is tetszik így az elrendezés. 2,5m-re kerültem a TV-től, megnőtt az 50-es plazma is.Viszont félek a leendő 2m-es vászontól nem-e lesz innen túl nagy, esetleg pixeles a kép?
[ Szerkesztve ]
-
-
dunkel
őstag
válasz hétalvó #87346 üzenetére
Nem kell engem meggyőzni, sőt én sem akarok senkit én már meghallgattam magamnak. Neked/neki azt tetszett otthon nekem meg ez, a panel 5. emeleten.
-
dunkel
őstag
válasz hétalvó #87335 üzenetére
robim elkövette azt a hibát, hogy nem próbálgatta a tápkábeleket az elosztókban, sőt talán nem is ugyanaz a tápkábel volt eléjük kötve.
Ettől függetlenül elhiszem, hogy neki az tetszett jobban. Nekem itthon meg ez tetszett jobban. Nem jelent semmit. Mindenki magának otthonra vegye ami teccik. -
dunkel
őstag
válasz Oldfighter #86776 üzenetére
Ezt sajnos így nem lehet kijelenteni. A szobaméretektől, hallgatási ponttól függ mi lesz a jó. Nem tudom hogy kell kiszámolni, de 1-2 pozíciót kipróbálni nem nagy kunszt.
(#86795) Mankó
Akkor állítsd úgy vissza![ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz Patice #86640 üzenetére
Én fizetnék érte, de nyilván 10-15 -ért nem fog velem senki szóba állni. Plusz valószínű miattam nem is működne a dolog: több olyan rendszerelem van amin már nem szeretnék változtatni. Másrészt meg a korábbi felvetéshez visszakanyarodva, 10-ért kijön, van mondjuk 40 pénz amit elkölthet + ha valamit cserélni kell annak az ára. Eléggé lehetetlen küldetés, nem?
De pl. akusztikával kapcsolatban fogadnék el tanácsot, mit lehet a mennyezettel kezdeni "kis" pénzből, max 5-6 centi vastagságban amit a nappali elvisel és a vetítésnél sem hátrányos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest