Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugis
senior tag
Üdvözletem!
szeretném össze kötni a PC-t és a házimozit.
az lenne a kérdésem, hogy vajon ezt hogyan tudom megvalósítani?
pontosan milyen kábelek kellenek és persze mit hova..mondom és mutatom, hogy mim van:
Ez az erősítő:
lejjebb mutatok képet a hátuljáról.
az alaplapom pedig egy:
asus ROG STRIX Z590-A GAMING WIFI
van még egy külső hangkártyám is, az pedig ez:
ez pedig a VGA hozzá:
GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING X TRIO 8GSzerintetek valahogy valami úton módon HDMI -vel való össze kötés szóba jöhet?
milyen lehetőségeim vannak?
hogy látjátok? -
Fazeni
újonc
Üdv! Ezt a topikot találtam, de úgy látom elég régi. Ha van frissebb, akkor küldjetek át oda.
Nemrég vettem egy használt sony bdv-e2100 típusú házimozi rendszert, amit szeretnék a pc-vel összekötni, úgy hogy a pc-ről a hangot a házimozi közvetítené. A PC-n nincs optikai kábelezés lehetőség. A pc hdmi csatlakozója a tv monitorba csatlakozik, van még display port és régi monitoros bemenetek rajta. A házimozin csak hdmi kimenet van, illetve ANALÓG AUDIOBEMENET: PIN JACK (1), ETHERNET CSATLAKOZÁS (1), HDMI® BE/KI (0/1), OPTIKAI AUDIOBEMENET (1). Bluetootht is tud, esetleg ezen keresztül le tudja-e adni a pc a házimozinak a hangot, ha lenne bluetooth a gépbe?
Fő kérdés, hogy lehet valami megoldás arra, hogy a PC lássa a monitort és a hangot a házimozin keresztül adja? Azon kívül, hogy switch és pendrivozás.
A neten rengeteget keresgéltem, de nem igazán találtam jó megoldást, ezért szeretnék segítséget kérni. Köszi a válaszokat. -
dombi81
senior tag
Sziasztok!
A pc-ről jövő stereo hangot szeretném rákötni egy panasonic sc-ht1000 házimozira, de akár aux-on, akár vcr-en próbálkozom, csak a két szélső fal és a mélyláda szól. A center és a két hátsó nem.
Egy ilyen típusú külső,usb-s hangkártyáról próbálkozom, a fülhallgató kimenetről.[link]
Kell valamilyen codecet külön telepítenem a gépre, hogy jó legyen? Esetleg valamit a hangkártya menüjében, driverében pluszban beállítanom? -
ariel96
aktív tag
válasz
kisselandras #15 üzenetére
Szia!
Ha van a PC-én optikai digitális kimenet, a házimozin pedig optikai digitális bemenet, akkor össze tudod kötni őket optikai kábellel. Pl. egy ilyennel:
Válogathatsz méret és minőség szerint itt, többször rendeltem már tőlük, és mindig elégedett voltam.
-
kisselandras
senior tag
Sziasztok!
Összeszeretném kötni a házimozit a géppel ! van rajta optika a házimozin de halvány fogalmam nincs milyen kábelt kell vennem ! segítségeteket előre is köszönöm!! -
-
Aladaar
tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni, LG 42LB671V tv-ről szeretném elérni a PC-n lévő tartalmakat hálón keresztül, a "smartshare" menüpontban látja a PC-t, de a rajta lévő tartalmakat már nem. A hálón lévő 2 gép látja egymást, és a megosztott tartalmakat is. A tv wifin keresztül csatlakozik a belső hálóra, minden internetes funkció műxik rajta, a többi gép lanon. Köszi,
Tibi -
winsaint
újonc
Sziasztok.
Egy új Asus essence Stx hangkártyára tettem szert. A házimozival optikai kábellel kötöttem össze. Minden tökéletesen működik, kivéve, hogy a DTS hang valamiért nem megy át a legtöbb médialejátszó software-rel. Ahogy átkapcsolom a kimenetet S/PDIF-re legtöbbnél vagy elnémul vagy szimplán az erősítőn marad DTS helyett dolby 5.1. Egyedül a PowerDVD-vel tudtam kicsalni belőle DTS-t, viszont itt a blue-ray kívül minden mást lassítva és szaggatva játszotta le. Segítségeket és tippeket előre is köszönöm. -
ariel96
aktív tag
Sziasztok!
Először is a házimozin kell legyen optikai bemenet, a PC-n pedig optikai kimenet. Össze kell őket kötni. Tegnap összejött az 5.1-es hang. A HDMI-s megoldás nálam kizárt, mivel a házimozin nincs ilyen lehetőség.
Sajnos a másik PC-én nem adott az optikai kimenet. Találtam hangkártyákat optikai kimenettel. Lehet, hogy a külső, USB porton csatlakozó hangkártya az egyszerűbb megoldás? -
Norby007
tag
Kedves Szakértők!
Már mindent felkutattam a neten és nem találkok sajnos megoldást a problémámra.
Adott egy alaplapom, amin nincsen optikai kimenet, viszont van rajta magán a lapon spdif ot 3 pines tüske sor. Erről szeretnék kivezetést képezni amivel össze tudom kötni optikai kábellel (toslink) a házi mozi erősítőmet. Sajnos semmit nem találok kis hazánkban ami használható eszköz lenne ehhez.
Mi lehet a megoldás?
Köszönöm. -
ariel96
aktív tag
Sziasztok!
Végre sikerült újra összerakni az ősrégi JVC házimozit.
PC-ről játszom le tartalmakat, szeretnék DD 5.1-es hangzást elérni.
A Sony LED TV-t összehoztam a PC-vel (König VGA to HDMI konverterrel). A PC a másik szobában van (zúg), HDMI 1.4-en jön a kép és a hang a TV-hez. A TV optikai kimenetét a házimozihoz csatlakoztattam.
Jobb eredményt érhetnék el, ha a PC-től a hangot optikai kábellel közvetlenül a házimozihoz vezetném? -
MasterMark
titán
válasz
George0424 #5 üzenetére
A videokártyában külön hangchip van integrálva, ha a hangkártyát akarod használni, akkor azon keresztül kösd össze HDMI-vel. (HD hang csak HDMI-n megy át.)
A videokártyáddal is használhatod, ha jól tudom az már tudja a HD-DTS-t is. (Ennek nem is ez a neve, hanem DTS-HD Master.
) Csak akkor ugye olyan lesz a hangminőség.
-
George0424
csendes tag
Szia!
Most szeretnék venni egy Onkyo házimozit. Vannak rajta digitális csatlakozók(koax,optikai,HDMI).
A gépembe van Creative x-fi Titánium hangkártya, ami tudja a Dolby Digital-t és a DTS-t, de nem tudja a
HD-DTS-t. Mivel a házimozi tudja a HD-DTS-t ezért az lenne a kérdésem, hogy cseréljem egy Xonar HDAVI 1.3-ra a hangkártyát, vagy a GTX 680-as videó kártyáról simán HDMI csatival áttudom e vinni a HD-DTS hangot az Okyo-ra?
Válaszodat előre is köszönöm!Üdv:
-
MasterMark
titán
SJoco90: Azon a hangkártyán nincs közvetlen digitális kimenet (optikai, vagy koax) a pin-ekre rá lehet kötni egy RCA kimenetet, akkor lesz digitális koax kimenet, de az nem biztos hogy úgy működik ahogy kéne.
Nekem hasonló hangkártyám van, és rákötöttem a megfelelő lábakra egy RCA kivezetést, de sajnos nem képes azon keresztül AC3 passthrough-ra, így csak sztereo PCM jelet kaptam.rajzol01: Nem biztos, hogy a laptopod képes HDMI-n keresztül 5.1-et kiadni. Milyen videokártya van benne?
orsadam: Ha jól látom csak két sztereo bemeneted van, azon keresztül pedig csak sztereo-t tudsz rákötni 5.1-et nem. Valószínüleg azért érzed 3.1-nek, mert sztereo jelnél felkonvertálja 5.1-re de a hátsó hangszórók ilyenkor nagyon halkan szólnak csak.
Sajnos erre a hangrendszerre nem tudsz 5.1-et rákötni, hiszen nincs rajta se analóg, se digitális bemenet amin az 5.1-et át lehetne vinni. (Csak két sztereo bemenet van, a VCR AUDIO IN és a TV AUDIO IN, mind a kettő csak 2.0 képes átvinni.) -
orsadam
csendes tag
Üdv!
Egy panasonic SA-HT335-öst kötöttem rá a gépemre jack-rca kábellel.
a csatlakozó panel így néz ki a hátulján:
Kérdés, hogy lehetséges-e egyátalán a gépről jövő jelet a lejátszó 5.1-es rendszerén hallgatni, mert jelenleg akárhogy próbáltam 3.1 az amit kapok. -
rajzol01
tag
Sziasztok !
Az szeretném beállítani, hogy a számítógépről is tudjak lejátszani DD5.1 vagy DTS hangot.
Jelenleg a notebook HDMI-vel van összekötve a TV-vel. A TV-ből optikai kábel megy az erősítőbe. HDMI-n egyelőre nem sikerült 2 hangcsatornánál többet kivezetni a laptopból.
Van ötletetek?köszönöm
rajzol -
SJoco90
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
Egy LG HT 762 TZ 5.1 hangrendszert szeretnék csatlakoztatni a PC-hez, melyben Sound Blaster Audigy 2-es hangkártya van.HDMI,komponens kimenet,kompozit kimenet,scart kimenet,digitális audió bemenet (optikai) található a házimozin. Bármilyen módszer érdekel, akár a dvd lejátszó mellőzésével, de a lényeg, hogy 5.1-es hatást érjünk el. Milyen módon tudom ezt elérni? Vagy a sztereó hangzásnál nem érhető el jobb?
Köszönöm a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gyúrósok ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mobil flották
- Futás, futópályák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest