Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• StormMan

tag

válasz Jegesmaci81 #27229 üzenetére

Nem a vitával van gondom hanem a felesleges vitával az arroganciával és a befogadás teljes hiányával, aminek eredményeképpen, ha visszaolvasol, voltak néhányan, akik nem kaptak választ kérdésükre, mert épp a "vita" töltött ki oldalakat hasznosabb hozzászólások helyett.

Nem tudom hol olvastad, hogy BBéci-t vagy hcs57-t által írottakról azt mondtam, hogy igaz vagy hamis.

Mindenkinek a saját igaza az igaz.
    A tesztelésre való hajlandóságot méltattam és a stílust hcs57 esetében (utóbbit BBéci esetén már páran kivesézték itt előttem).

Értem, amit mondasz és nem is mondok ellen, csak kiegészíteném. Azok a kábelek a felhasznált anyagok alapján és természetesen a márkanevek miatt kerülnek annyiba amennyibe az én meglátásom szerint. Csak jelen esetben itt a tesztelésről volt szó és a tapasztalatokról. Tehát, ha leteszteled a 31 000HUF/m-es kábelt meg egy fele ennyibe kerülőt meg egy KÁCSA féle 1500 HUF/m-es és azt kapod a végén, a legdrágább nagyon jó benyomást tett rád mikor a rendszeredbe illesztetted, attól még nem biztos, hogy megveszed anyagi elvi okokból. Vagy mert az összehasonlításban nem érezted a KÁCSA féléhez képest annyival jobban, hogy kifizesd a felárat.

hcs57 nem akart a hozzászólásai alapján hozzányúlni a beállításokhoz sem. Értem, hogy mérnökök meg fizika, de akkor ennyi erővel a gyárban beállított értékeket használod minden körülmény között? Szerintem finomhangolásra minden körülmény között szükség van. Lesarkítva mondhatnánk, hogy trabantot is vehetnél 3-as BMW helyett hiszen mind a kettőt közlekedésre tervezték a mérnökök csak utóbbi többe kerül.

Utolsó kérdésedre a saját tapasztalatomból csak azt tudom mondani, hogy nem jobb hanem másabb lesz. Technikai magyarázatot ne várj, ez nálam hallásra és érzésre ment. Kanóc esetén a magasak a mélyek tompák mosottak voltak, élettelenek hiába mértem és állítottam be bármit. Az új kábellel már a bemérést követően elértem azt a hangzást amire valójában vágytam.

• Nemir Ombe

addikt

"El sem tudom azt képzelni hogy mondjuk egy Oehlbach gyárban azt mondják hogy ó, ez elég jól szól, legyen az ára 100 euro/m"

Azt sajnos nem tudom most linkelni, hogy az Oehlbach gyárban mi alapján árazzák/fejlesztik a kábeleket, de a Yamaha mérnökei a videó alapján [link] nem igazán hisznek a műszereknek pl. pont azt csinálják amit te a fenti idézetben egy másik gyártónál nem képzelnél el .... :D ;) .... tudom erre is hamarosan lesz "szakmai" magyarázat, de ez akkor is egy jó videó .... ;) :D

ELACielvtárs:
    "Alvó üzemmódban" voltam (mert néha azt is kell :D .... de egyből jó kedvem lett, mikor a kv mellett beleolvastam a topikba.... :D ;)

• Jegesmaci81

aktív tag

Uh, bocsánat a kotyvaszért amit írtam, remélem a mondandóm lényege kihámozható. Szerkesztésről már lemaradtam.

• Lacielvtárs

nagyúr

Egy bizony kategória esetében 'jobb' a hang.
    De a pontosság kedvéért érdemes megemliteni hogy nem feltétlenül jobb a hang, hanem inkább egy adott kábel minősége mennyit ront, vagy vesz el a kép vagy hang minosegebol két eszköz között.
    Majd egy bizonyos szint felett már inkább másabb.
    A másabb vagy jobb, inkább a tisztaságra, teltebb, karakteresebb érzetre utalok, valamint a reszletessege.
    Legalabb is én igy tapasztaltam :K

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés