Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
Pont ezt a táblát néztem én is. Felesleges 20 Hz-ről beszélni, mert egyik se képes érdemben a 30-ra sem. A 40 is csak szódával megy el, de felette legalább a Klipsch használható, ha már az SVS ott sem. És erre jön rá, hogy a Klipschnek semmi portzaja.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
powerup2
addikt
Hát most nincs hiány
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
A lényeg az SVS mindig rossz lesz a fórumon kár ezen ruggozni. És még sorolhatnék párat ami rossz. De te is tudod a nagyon utált svs sb4000 nálam milyen jó volt!!!
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Khaosz55
addikt
Arra voltam kíváncsi milyen zenével tesztelik. Amikor ilyen tökéletesen megfilozofált rendszer mutatnak akkor azért csak meghallgatnám pl ezzel a számmal [link] vagy hasonlóval. Gyanítom a hallgatói szokásommal a 13cm méllyek ami a prezentáló szerint bődűletes 25hz-re lemennek egy pillanat allatt bekoppannának. 25hz ja... 45dB hangnyomáson.
Reméljük a villanyórától húzott betáp kapott legalább egy kismegszakítót. -
powerup2
addikt
Nah jó kiégtem
-
bzoley
veterán
Elöször ez került fel, mert épp kéznél volt. Nem hazudtolta meg a méreteit
Aztán nemrég megvettem egy komplett Bronze szettet, így felszabadult hátulról ez. Átszereltem féloldalasra és ment a lapos helyére, viszont nem túl szép látvány. Végül találtam egy pár Bronze 2-t, az ment hátra, a két FX felszabadult és átalakítottam. Így legalább hasonlít a többihez.
A másik lehetőség az lett volna, hogy veszek egy pár MA ceiling hangszórót és azt építem be. Besüllyeszteni sajnos nem tudom, azt is hasonlóképp kellett volna megoldani. -
I'am Dony
őstag
Korábban is az volt, a 1723 1V idején. Mivel elég zűrös a szoba csak több dobozzal korrigálható megfelelően, abból viszont 2-3 db. egyszerűen nem fér el és számszakilag is az ingerküszöb felett van. Uh tettem egy kitérőt a kisebb zártak felé (REL, 1S), amikkel 0 költséggel tudtam modellezni az elképzelésemet. Működik amit terveztem, így vissza tudok térni a nyitotthoz és talán megvan a végső vagy legalábbis nagyon hosszú ideig maradó lánc.
-
BBéci
legenda
Folyamatosan figyelmen kívül lhagyod az AVR végfokait, azok számára a legmegterhelőbb a szubbasszus tartomány megszólaltatásához szükséges teljesítmény előállítása. Amiatt kevés marad a többire.
Akkor is érdemes 70-80 Hz körül vágni, ha a hangdobozok névleg és a valóságban 30 hertzre képesek. A tieid 40-e alapvetően nem rossz, de lényegtelen.
A JBL Synthesis 1400 Array hangját több rendszerben volt szerencsém meghallgatni. 14 colos mélysugárzójára 32 hertzet ad meg a gyártó, mégis mindegyik rendszerben 80-on volt a vágás. Azt is figyelembe kell venni, hogy 750 Hz-ig kap jelet, míg a szubláda csak 20 és 80 között dolgozik, ez sem mindegy! Sokkal könnyebb dolga van a mélyládának, így azt a kis tartományt tisztábban, erőteljesebben, pontosabban tudja produkálni, mint a frontsugárzók, amik számára megkönnyebbülés, ha megszabadulnak a szubbasszustól.
Egyszer próbálj ki egy szubszonikus szűrést, aminek a frekvenciáját fokozatosan emeled majd csökkented. Meg fogod érteni, miért jó és ajánlott a 80 Hz körüli vágás.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
I'am Dony
őstag
Az a doboz messze van attól, hogy 40 en vágj és ebben semmi kritika nincs, csupán ténymegallapítás, mivel 32 Hz a megadott alsó határa. Azért hallod 2.1 esetén kevésbé a mélyeket, mert egy beszakadás van a váltási pont körül, amit egy min. 60 Hz-es vágással és a szub késleltetés változtatásával tudsz javítani. Ha meg tudnád mérni, az nagy tanulság lenne.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Akkor miért nem annak alapján állítod be a vágási frekvenciákat? Miért szenvedteted az AVR-t a 40 és 80 Hz közötti szubbasszus megszólaltatásval, mikor van egy rakás szubládád?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Ha a Denonnal kalibráltattad, az szinte mindig nagynak állítja a nem miniatűr handobozokat. Olvasd el az ajánlott irodalmat, ha eddig nem tetted! [link]
-
powerup2
addikt
Az igen csak dolgozok aztán már fáradok
-
powerup2
addikt
Nem azért kell a több szigetelés hogy ne rázzon meg . erős lenne ha attól félnék
-
Suineg
senior tag
Van egy Technics AVR-em, hangerőben bőven elég. 100W/8 ohmos kimenetet próbáltam 100W/6 ohmos hangszórón sztereóban, nem mertem maxra tekerni, fél hangerőn elég volt a hangereje. Próbáltam meghatározni milyen lesz a 85 Watt/8 ohm de lehet, hogy 6 ohm-on, ehhez képest.
-
powerup2
addikt
Az avr igazából egy eszköz amibe mindent belezsúfoltak. Ha nagyobb hangfalaid vannak végfokot előbb utóbb kénytelen vagy venni. Amit az avr-ek tudnak polc sugárzókra jók kb ha rendesen akarod hajtani a hangfalakat akkor végfok kell !!!
-
-
proci985
MODERÁTOR
diszkreten elhelyezni a hangfalakat a teton lenyegesen tovabb bonyolitja a helyzetet
7.2 se egyszeru egy nagyszobaban, viszon 7.2.2. / 5.2.4nel tenyleg kreativitas kell.
vannak persze pici atmos hangfalak, de ilyen normal meretu 4-6"os merettol a dolog bonyolodik.
Atmos alatt itt most a rendesen, tetore szerelt hangfalakrol beszelek es nem a tetorol visszapattano megoldasra.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
horvathimi2
csendes tag
Jogos. Félreérthetően fogalmaztam, de az nyilvánvaló, hogy ott levegőnek kell kijönnie. Én csak azért írtam mert korábban felmerült lezso6 fórumtárs részéről, hogy lehet leold valami kapcsoló. Abban az esetben valószínűleg se hangnak, se levegőnek nem kéne kijönnie. Ezért írtam, hogy pukkanó hanggal együtt jár levegőmozgás is. Ami arra utalhat, hogy vagy membrán okozza, vagy valami más ott belül.
Lehet megpróbálok egy jobb videót csinálni, hátha az jobban átadja.Esetleg még valakinek ötlete, tippje, meglátása?
-
VoidXs
Topikgazda
Azért mondtam, mert úgy néz ki, mint ami erősen hozni fogja az X8500 számait minden téren, nagyjából 3/4 áron. Nem feltétlenül azért kell utód legyen, mert flagship.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
horvathimi2
csendes tag
Nem tudom, hogy pontosan mire gondolsz ezzel. Szerintem nem a forrással van a hiba, mert több különböző filmmel is produkálja, két különböző forrásból. Gyári Blu-ray lemezzel is és letöltött tartalommal is. A hang is csak és kizárólag veszteségmentes formátumú.
Amúgy ma megint volt egy kis időm foglalkozni ezzel és azt vettem észre, hogy főleg olyan jeleneteknél csinálja, ahol nagyon sok minden történik. A membránnak pedig gyorsan kell dolgoznia. Igazából olyan mintha membrán adná ki ezt a hangot. Plusz azt is észre vettem, hogy levegőt is fúj ki utána a reflex nyíláson.
Ez lehetséges? -
horvathimi2
csendes tag
Akkor ezt az opciót elvetem, mert nem állandó ez a probléma és nem rontja el annyira a filmezés élményét sem. Lehet másnak fel sem tűnne. Ezért meg most nem akarom elvinni sehova sem.
Tényleg fura ez az egész, hogy más filmek szintén komoly mélyfrekvenciákkal ellátott jeleneteinél, meg semmi nyoma az egésznek. Ezért tippelek én most valami bemérésből adódó anomáliára. Amúgy ma az is feltűnt, hogy jelenség hangereje nem függ attól, hogy milyen hangosan hallgatom a filmet. Minél hangosabban nézem, annál kevésbé tűnik fel. -
powerup2
addikt
Lehet ott van legjobban igénybevéve a sub, van ilyen. Bár én azt mondom kicsit visszább kéne venni ezt a subot mert nagyon a határon lehet hajtva.
-
powerup2
addikt
Ár érték arányt nézzük akkor jobb is sokkal az svs plusz nem kell aggódni mikor döglik meg.
-
Quetz
őstag
Ha abból indulunk ki, hogy a kis szobákban elegendő 110dB csúcs hangnyomás a hallgatói pozícióban, és az egyszerűség kedvéért 4m távolságra ülünk a mélynyomótól, akkor elméletileg 122dB-t kellene tudnia a ládának 1m-en, de gyakorlatilag is 118-120dB szükséges. Mindezt 20Hz-en.
Kerestem egy kicsit, ezt az értéket jelenleg pár mélynyomó éri el egymagában, pl a Captivator 4000ULF, 2x18" hangszóró, 4kW végfok és 10k USD.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Nekem is ilyen van. Jó cucc. Ha elgurul a gyógyszer akkor az RMB 1585-öt 4-es fokozaton 37-38 fokon tartja. Persze végfok mag hőmérséklete több, ha az ac infinity 42 fokot ír akkor a végfokban elindul a venti. Igaz erre egyszer volt példa mert véltlen 1-es fokozatot állítottam be max sebességnek a ac infinity-nek. Smart funkcióval szépen be lehet állítani cél hőmérsékletet és állítja hozzá a venti fokozatot.
-
-
félisten
Na mondjuk ez utóbbi valakinek lehet szempont, valóban.
Én ha már ilyenre költenék akkor a mozgás imitálása, dőléselőre hátra stb az talán tetszene,( bár végig gondolva az sem)de ez a remegés szerintem férfi embernek nem is tesz jót, meg engem zavarna.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Ha lehet, akkor legyen alapon. Hallható, csak kell hozzá hangerő. Engem nem a remegés érdekel, sőt épp ellenkezőleg: azt szeretném, hogy a zene kijöjjön, főleg filmekben van errefelé tartalom, habár tény, hogy a 25 Hz-cel is meglehetne akár. De ahogy az első mondanomban írtam: ha lehet, akkor legyen.
Az SB-1000 Pro átgondolva nekem már azért is problémás, mert 40 Hz-től lefelé már kis hangerőn is erősen torzít, gondolom pont azért, mert DSP-vel megemelve a mélytartomány, s ott már nem bírja szegény. Én meg pont ott akarom használni. Kár, hogy hangban gyengébb a vetélytársakhoz képest, mert amúgy a dizájn, feature-ök, méret minden nagyon tetszik rajta.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
félisten
Miért jobb egy ilyen parasztvakításra költeni, mint egy vagy kettő normális subra ami valóban mozgatja alattad a fotelt? amúgy nekem a 112 is mozgatja remeg alattam minden , a kettő meg főleg.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
VoidXs
Topikgazda
Ismét: a híresen szar modellek az SB-k, amikről a hivatalos gyártói adatok szebbek, mint a PB valósága. Az pedig ezekkel az értékekkel sem áll helyt, hogy 20 Hz-re a felsoroltak bármelyike vagy az SVS bármely modellje alkalmas lenne. Továbbra sem hangzott el egyetlen házimozis modell, ami képes lenne a 115 dB-re 20 Hz-en, szobában sem (ott csak a Monolith), márpedig a kérdező igénye egy 20 Hz-es láda. És akkor a 115 dB-vel nagyon sokat szépítettem a valós igényeken, nem beszéltünk sem crossoverről, sem célgörbéről.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
Pedig rengeteg van, konkrétan megnyitottam a főoldalt és azon hármat találomra:
290k, 20 Hz-en 104 dB
380k, 20 Hz-en 100 dB
280k, 20 Hz-en 96 dBFélreértés ne essék, ezek közül egyik sem igazi 20 Hz-es láda, de mégis durván alázzák a híresen rossz SVS készülékeket, nemhogy azonos áron, de sokkal-sokkal olcsóbban.
-
VoidXs
Topikgazda
Elég a THD-re nézni, ami kicsúszik az ábráról. Nyilván nem azért van, mert clippelne, hiszen attól digitálisan védve van, maradt tehát a definíció, hogy több helyen is megszólal egy hang, amikor nem kéne, ami a tipikus zárt subos lecsengés.
powerup2: a GD a domináns lengés megjelenése, nem mond sokat. Ez a legtöbb közepes feletti subon egyenes vonal kell legyen. A Paradigm-ok (a legjobb zártak, amiket ismerek) még ennél is sokkal szebb eredményt mutatnak, miközben ez a valóság.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Elvileg pont a studiomonitor hangsugárzóknak kellene teljesen "középszerűen" szólnia mindenféle hozzáadott karakterisztika nélkül. Remélem jól tudom. Aztán ebből nekem olyan kellene aminek azért van mélye a korábban leírt méretű dobozok esetén. KB ennyi. Ja és ne kerüljön fél millába, de 200k-ba se.
Azzal tisztában vagyok, hogy az ár azért jelent valamit, de nekem nincs szükségem High-end cuccra.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Másra nem tudsz alapozni ,nem sok hely van ahol studió monitorokat meg tudsz hallgatni széles választékban.
A tesztek gyakran pénznzmotiváltak és nem a valóságot írják le, még ha a tesztelőnek más is a véleménye. Épp nemrég találkoztam ezzel sajnos...[ Szerkesztve ]
-
félisten
Leírta hogy saját tapasztalat alapján kérne segítséget. Szerintem arra gondolt,aki halott már egy-egy konkrét típust és arról van véleménye..
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Figyelj. Ha rákeresek studiomonitor névre akkor én is találok rengeteg modellt. Nekem az lenne a segítség, ha segítenétek saját tapasztalat alapján megtalálni a lehető legjobb ár/hangminőség kombót. Quetz konkrétan ajánlotta a JBL 305P mkII-t, de azon nincs BT. Valami ilyesmi segítség kellen. Bocs hogy válogatok, de eddig nem lettem meggyőzve. Még mindig tudom hogy meg kellene hallgatni.
-
Joshi
titán
Az Oppo 203 beállításánál az Audio kimenetnél Auto volt nem pedig bitstream. De az Auto beállításnál miért nyúl hozzá?
De van még érdekes dolog, mint pl a True-HD hang. Az Oppo azt írja hogy MLP ami azt hiszem megegyezik a PPCM-el és az erősítő már True-HD-nak írja. De van úgy hogy a lejátszó is True-HD-t ír alapba.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Mindegyik kettőt kezel, az 1000 is. ha arra gondolsz hogy egyként kezeli őket akkor igen, Vezeték nélkül tudsz külön hozzá adni subot.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Indíts el valami sztereó zenét, füleld közelről a centersugárzót, közben váltogasd a két módot. Tapasztalni fogod a különbséget.
-
Smiley
addikt
Multkor dobta fel nekem a sracot a YouTube es pont csinalt errol videot. Raadasul magyarul, szoval nezzetek meg... eleg jol elmagyarazza ezt az egesz teljesitmeny temat.
https://www.youtube.com/watch?v=hGylbnjgyyYÉn mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Quetz
őstag
Yamaha RX-A8A:
Power Consumption: 600W
Maximum Power Consumption (All ch driven 10% THD): 1370WA hátoldalon a 600W szerepel, de mint látni, tud ennél többet is felvenni, a kapott hangminőség már más kérdés...
Anthem MRX sorozat: nincs ráírva teljesítmény, csak a feszültség frekvencia tartománya és egy áramerősség. A weboldalon pedig tipikus teljesítményfelvétel szerepel.
Csak ismételni tudom magam, a hátlapi szám egy marketing eszköz. Van akit egy jó magas értékkel tudnak megnyerni, van akit pedig alacsonnyal.
-
embe
nagyúr
Most lehet kicsit szebb a Denon belső, viszont a Sony lehet okosabban oldotta meg a nagyobb hűtőbordával a hűtést? Bár így meg lehet más alkatrészek amik nem érnek hozzá a nagy hűtőbordához, nem kapnak levegőt.. A fene se tudja... De gondolom azért a Sony odafigyel erre is.
De azért ne hagyd ki azt sem, hogy majd 2x annyiba kerül az említett Denon a Sonytól -ezen az oldalon. Így nNem egy liga a kettő.
És ugyanitt megnézve egy árban hozzá közelálló Denon S970-t, már nem olyan nagy az esztétikai különbség.
[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Smiley
addikt
Azért ennek nézz utána kicsit. Hatalmas különbség van egy A/B és egy D class között. Ezekben a modern vasakban szerintem kivétel nélkül már csak D class kerül, vagy a nagyon felső kategóriába valami hibrid megoldás. A D class-nál már nagyon nem ugyanarról a hatásfokról beszélünk (90%+), tehát egy jól megtervezett erősítő és most itt tényleg csak a jelerősítésről beszélek, alig hőt fog termelni. Ezt amit eddig ugye hővé alakított az elavult A/B megoldás, már nem szükséges előállítani, igy nem szükséges akkora teljesítményű tápegység sem. Arról nem is beszélve, hogy a Sony ha jól rémlik már a 90 években is csinált mosfet-es erősítőket. Ott is ugye az volt a lényeg hogy kisebb táp kelljen a nagyobb teljesítményhez.
Ez a jó nehéz akkor biztosan van benne anyag már régen nem igaz. A digitális erősítés elég sokat fejlődött az elmúlt 40 évben. Csak fogj meg egy ilyen BT-s JBL hordozható cuccot ami be van zárva hermetikusan hogy vízálló legyen és akkorát szól mint amire egy komolyabb rendszer volt képes mondjuk 40 éve. Szóval nem kell lenézni azt a Sony-t azert mert csak 300W van a hátulján. Simán szólhat jobban és hangosabban mint az a Denon. Ez ma már csak a tervezéstől függ. Aztán ott vannak a kapcsoló üzemű tápok... Nézd meg milyen teljesítményt ki tudnak hozni már belőle milyen apró méret és mekkora hatásfok mellett.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Quqesz
nagyúr
Na pont 2 hete az egyik hifi boltban kérdeztem erre rá, hogy kimeneti teljesítmény vs táp. Erre megkérdezte az illető, hogy szerintem mekkora hangerő 1W? McIntosh erősítő, CA lejátszó és két bazinagy Elac hangfal. Megmutatják az 1 watt teljesítményt csatornánként. Meglepődtem, mert kb majdnem ilyen hangosan hallgatom mondjuk mikor leül az ember pihenni és zenét hallgatni. (inkább halkabban )
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Smiley
addikt
Azt írnak rá amit akarnak kb. Főleg az ilyen modern bonyolult erősítőknél. Semmit nem jelent az, hogy mi van rá írva... Az hogy a trafó le tud adni pl 500W-ot, egyáltalán nem jelenti azt hogy a benne lévő végfokokat tudod is terheli annyival akárcsak 1 csatornán is. Főleg hogy tele van védelemmel és szarrá van vezérelve minden. Akkor lehetett nagyjából következtetni a hátoldalon lévő maximális felvett teljesítményből az erősítő tényleges teljesítményére amikor A class analog erősítőket csináltak kb minden nélkül. Trafó egyenirányító pár pufferkondi és ellenállás és a következő már a végfoktranzisztorok voltak. 30-40 éves PA erősítők, nah ott ki lehetett matekozni mennyivel lehetett terhelni 1-1 csatornát. Itt ugye a felét elfűtöttte a másik fele meg hang lett. De ez már nem az a világ.
Biztos van olyan barom aki szétszed ilyen modern AVR trafót és kiszámolja a tekercsszám vasmagátmérő és a huzalvastagból a tényleges teljesítményt. De sokra ezzel se megy az ember mert utána valószínűleg úgyis digitálisan van szabályozva, és valószínűleg ezt dinamikusan változtatják, hogy legyen ideje visszahülni nagyobb hangerőnél is anélkül, hogy lekapcsolná védelem.
De biztosan van itt műszerész aki ebbe jobban belelát.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Quetz
őstag
Pontosabban van egy szám az erősítő hátoldalán, ami mögött szerepel egy W betű. A probléma, hogy ez az érték minden kontextust nélkülöz, ezért értelmezhetetlen. Van aki egy átlagos felhasználó fogyasztását írja oda, van aki maximális teljesítmény értéket, amit 1 másodpercnél tovább nem tud tartani a táp és gyakori a 10% torzítás mellett mért érték is...
Anthony Grimani azon dolgozik, hogy legyenek már szabványok az AV iparban. Hogy a kézikönyvbe és az erősítő hátoldalára írt értékek összehasonlíthatók legyenek. -
félisten
Semelyik nem hiteles.Arcam,Nad ,Anthem stb ,ők viszonylag igen.
Épp ezért ezeknél szerintem a hangminőségre és árértékre érdemes figyelni.Az 1080 évekig volt az árkategóriájában az egyik legjobb cucc,ezért várják sokan az új gent.Én is.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igen ezt írtad már ,de a 3800 H ra 180W van írva 1 csatornán 6 ohm-ra a Sonyra meg 160 W 1 csatornán 6 ohmra. . Melyiket tartod kivitelezhetetlennek akár 240W ból akár 660 ból?
A 3800H ra írt adatok pont ennyire érdekesek (2 ch @105 W) majd megemlítve utána hogy 105W / channel .. 9 csatornás erősítőre...
az Arcam 2 ch@80w adata mellett elég érdekes amiben egy 1.5 kW Toroid trafó van és 7 terhelt csatornára 60W amit megadnak.[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Nem vagyok villanyász, de gondolom a különbség a tápegység felépítéséből - is - adódik. Denon - Marantzokon mindig ilyen nagy érték szerepelt. De legalább fűtenek rendesen.
Volt Yamaha RX-A3050-es erősítőm. Azon 490W szerepelt. És nem szenvedett hiányt erőből.
De legalább nem is melegedett.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
félisten
-
WaterWave
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Autós topik
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- Horgász topik
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- EAFC 25