Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Dedikált GPU-s rendelésnek számolja az AMD a Ryzen AI Max sorozatot
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gamepad
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
"Az usb3 az a sata2 és a sata3 között van."
Ezt kifejtened bovebben?
Azt ertem, hogy a linksebessegek tekinteteben ez a sorrend
(SATA 2 = 3 Gbps, USB 3.0 = 5 Gbps, SATA 3 = 6 Gbps),
de a netto adatsebesseg, kesleltetes es CPU terheles tekinteteben az USB 3.0 sokkal roszabb a masik kettonel.[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz chemand #3107 üzenetére
"Egy ilyen házat vettem a cuccoknak. 3 db HDD-t tettem bele (Seagate Constellation 4TB, WD RED 3TB, WD RED 3TB)
A működési hőmérsékletük (nincs igazán terhelés, csak torrent fut) a következőképp alakul:
Seagate 50 C
[...]
Nem sok ez egy kicsit, főleg a Seagate-től?"Az 50 C fok, nagyon sok. A problema forrasa, hogy (a kepek tanusaga szerint) az oldalfal perforalva van, igy nem alakul ki legaramlas a winchwsterek korul, igy azok megfozik egymast.
A "quick and dirty" megoldas, hogy leragasztod az oldalso lyukakat, hogy a levego csak az elolapon tudjon bearamlani, igy a winchester-ek folyamatos hutest kapnak. -
krealon
veterán
válasz tibor23 #3334 üzenetére
"Mi a jó megoldás arra, hogy a transmission által mentett file ne a saját csoportjának nevével mentsen, hanem annak a csoportnak a nevével, ahova ment? "
Ez a kerdes leginkabb egy linux topikba valo.
A megoldas Sticky bit (vagy ACL, ha eleg uj a kernel).
-
krealon
veterán
válasz rocketry23 #4089 üzenetére
"Boot közben be tudok lépmi valami menübe, ctrl+I-vel, ami mutatja a vinyókat, de nem tudok beállítani semmit, vagy nem találom."
IBM szerverekhez regebben letoltheto volt (de mellekeltek is) a Server Director CD-t, amivel a kezdeti RAID konfiguralas es az operacios rendszer telepites is elvegezheto volt. Persze kellett hozza Windows Server telepito media is.
-
krealon
veterán
"A HP microservereknek nem tré szerintetek a hűtése?"
Nem.
"Nézegettem én is a gen10-et, de nem tetszett, hogy be vannak állítva a merevlemezek egymás mellé egy viszonylag zárt dobozban és csak a hátuljára lehet ventilátort rakni."
Ez a lenyeg.
Mivel a doboz oldalt zart, igy csak elol tud bemenni a levego, vagyis kialakul egy allando legut, ami kivaloan lehuti a HDD-ket es az egyeb alkatreszeket is. -
krealon
veterán
válasz killerjohn #4384 üzenetére
A csendes PC, es a 4K, nem osszeegyeztetheto fogalmak.
A HTPC es a HTPC melyviz topik ajanlott a temaban. -
krealon
veterán
válasz freelanced #5239 üzenetére
A Bitwarden csak x64-en fut, igy valami Intel / AMD konfigban kell gondolkodnod.
A Docker arra jo, hogy a komponensek egymastol szeparalva fussanak es problema eseten egybol ujraepitheto legyen.
Fontos ugyanakkor tudni, hogy a Docker kontenerben levo adatok elvesznek ujrainditaskor, igy gondoskodni kell arrol, hogy a maradando adatok (config, adatbazis, fajlok) a konteneren kivul legyenek tarolva.Kezdesnek egy alacsony fogyasztasu miniPC-ben lenne talan erdemes gondolkodni:
HP T610
https://prohardver.hu/tema/milyen_nas-t_vegyek/hsz_26330-26335.html -
krealon
veterán
válasz freelanced #5241 üzenetére
Nekem Dell FX160-as van atom procival, az kb semmire sem jo, viszont ventilator mentes.
A Q920-ban levo apro ventillator nem tul bizalomgerjeszto.
A Plex miatt erdemes minel ujabb konfigban gondolkodni. A 6500T - 7500T jo irany.
Ha torrent vagy hasonlo, allando diszk hasznalatot igenylo alkalmazas is lesz, akkor a lemezeket mindekepp ventillatorral hutsd. "Megtizszerezi" a HDD eletttartamat.
Az SSD-knek sem art egy kis legmozgas.Es ha kell ventilator, akkor az lehetoleg nagy legyen, hogy minel lassabb fordulatu (halkabb) es ezaltal hosszabb elettartamu is legyen. A kis, 4cm-es zummogok altalaban nem sokaig birjak.
A brand DT es SFF gepekben levo 8cm ventik, tipikusan zajtalanul mukodnek a jo szabalyozas miatt. -
krealon
veterán
válasz adika4444 #5634 üzenetére
"Ez milyen parancs kimenete?"
https://www.google.hu/search?q=ubuntu system info
1 talalat:
http://ubuntuhandbook.org/index.php/2019/01/system-info-hardware-details-command-line/There’s already a great graphical tool Hardinfo available in Ubuntu Software. For the command line tool,
inxi
is available to check: ... -
krealon
veterán
#2 a T végződésű intel procik vannak fogyasztásra optimalizálva.
#3 brand gépeknél a finomhangolást nem engedik a felhasználóknak a BIOS-ban
#4 alaplapi RAID felejtős, úgy ahogy van. Akkor lenne értelme, ha tartanál egy alaplapot hideg tartalékban arra az esetre, ha a használatban lévő kimúlik. Az LVM / ZFS nagyságrendekkel megbízhatóbb / rugalmasabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Formula-1
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Dedikált GPU-s rendelésnek számolja az AMD a Ryzen AI Max sorozatot
- DIGI internet
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- További aktív témák...
- EnerGenie UPS-RACK-1500 1500 VA szünetmentes tápegység Rack
- Seasonic SS-400H1U 400W - ATX
- Riello Multi Dialog 40 (MDT-40) szünetmentes tápegység
- Szerver Tápegység Gold / Platinum 750W 1000W 1200W 1600W 2000W Breakout Board Kábel HP DELL 12V
- Eaton Powerware 9130 2000VA RM 2U + Extended Battery Module (EBM) PW9130N3000R-EBM2 (5000VA UPS)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest