- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Asztrofotózás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Fujifilm X
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
szuszinho #8750 üzenetére
, Celeron közeli értékeket említettek külföldi fórunokban, a cerkás 5W körüli érték duplája is jó az eredetileg10-szeres TDP-s Intelektől, amik 2-3 generációval öregebbek is, és hát az a majdnem dupla-nm-es csíkszélesség is nehezíti a dolgot.
A visszavett MHz-ek viszont elég jelentős alulfeszt tesznek lehetővé a korábban olvasottakra visszaemlékezve.
Egy 75-95W TDP-s Intel-től ez a 10W körüli működési W-érték szép teljesítmény, és így is a 14nm-esek valami 2,5GHz körüli értékeire emlékszem.
A BIOS-os(le-/kikapcsolós) dolgok a legegyszerűbb és hatékony kezdet.Érdekel is, hogy mivel-mit sikerül elérni!
Ha lesz időd, tanulnék kicsit erről is. -
5leteseN
senior tag
válasz
szuszinho #8736 üzenetére
Én személyesen nem csináltam, nem tudok saját tapasztalatot megosztani az alulfeszes és GHz-MHz visszafogó programokkal kapcsolatban. Itt is olvastam korábbi hozzászólásokat, hogy vannak erre Windows-Linux-os lehetőségek az OP-rendszerben is és szoftverek is készülgetnek erre a spec célra.
Most néztem egy Gugli-keresést, vannak rendesen. Én a Yt-videózást szokam művelni a bekapcsolható fordítással megsegítve az angolom.
Milyen OP-rendszerben utazol?A CPU-Turbo-t a BIOS-ban ki tudod kapcsolni.
A nem szükséges szolgáltatásokat(hw-RAID, Bth, ...) szintén célszerű.
Ha +túl sok magos" a CPU, azt is ki lehet: 4 CPU-mag ebben a műfajban mindenre elég.Bevallom én nem vittem túlzásba ezt a területet, mert az egyébként eredeti célra bevásárolt kempingezős napelemet kiraktam az udvarra(2x80W), és töltik a régi szünetmentes-táp 12V-os (autó)aksiját.
Mikor sípol, hogy lemerült (2 eset/hó), akkor bedugom a hálózatba. A LED monitor+lapos összeállítás diétázik a Wattokból.Az a fránya CS:GO eszi a W-okat, meg plazma-TV-s mozizás!
-
scream
veterán
válasz
szuszinho #7587 üzenetére
Szerintem érdemes olyat keresni, amire fel tudsz rakni valami olyan fw-t (UEFI/BIOS) ami nem kínai saját verziós - amit vettem router-en (igaz nem Topton, de hasonló) sajnos nem lehet ezt meglépni, csak az van hozzá, amivel jött - se a bolt, se a beszállító nem tudott küldeni hozzá img-et - esélyesen más frissítés se fog érkezni hozzá. Szóval kicsit bánom, hogy erre már csak akkor gondoltam, amikor megrendeltem az eszközt, így nem is olyan nyugodt a lelkem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Túra és kirándulás topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- iPhone topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Legrand UPS KEOR LINE RT 3000VA Szünetmentes tápegység
- MGE UPS System Pulsar Evolution 2200 2U-s szerver szünetmentes
- HP 1200 W (Silver) szerver tápegység + minőségi tápkábel - Akció!
- Szerver Tápegység Gold / Platinum 750W 1000W 1200W 1600W 2000W Breakout Board Kábel HP DELL 12V
- APC SMART-UPS X SMX3000HV 3000VA, USB SZÜNETMENTES TÁPEGYSÉG
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest