Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
válasz szuszinho #7587 üzenetére
Szerintem érdemes olyat keresni, amire fel tudsz rakni valami olyan fw-t (UEFI/BIOS) ami nem kínai saját verziós - amit vettem router-en (igaz nem Topton, de hasonló) sajnos nem lehet ezt meglépni, csak az van hozzá, amivel jött - se a bolt, se a beszállító nem tudott küldeni hozzá img-et - esélyesen más frissítés se fog érkezni hozzá. Szóval kicsit bánom, hogy erre már csak akkor gondoltam, amikor megrendeltem az eszközt, így nem is olyan nyugodt a lelkem.
-
-
5leteseN
senior tag
válasz szuszinho #8736 üzenetére
Én személyesen nem csináltam, nem tudok saját tapasztalatot megosztani az alulfeszes és GHz-MHz visszafogó programokkal kapcsolatban. Itt is olvastam korábbi hozzászólásokat, hogy vannak erre Windows-Linux-os lehetőségek az OP-rendszerben is és szoftverek is készülgetnek erre a spec célra.
Most néztem egy Gugli-keresést, vannak rendesen. Én a Yt-videózást szokam művelni a bekapcsolható fordítással megsegítve az angolom.
Milyen OP-rendszerben utazol?A CPU-Turbo-t a BIOS-ban ki tudod kapcsolni.
A nem szükséges szolgáltatásokat(hw-RAID, Bth, ...) szintén célszerű.
Ha +túl sok magos" a CPU, azt is ki lehet: 4 CPU-mag ebben a műfajban mindenre elég.Bevallom én nem vittem túlzásba ezt a területet, mert az egyébként eredeti célra bevásárolt kempingezős napelemet kiraktam az udvarra(2x80W), és töltik a régi szünetmentes-táp 12V-os (autó)aksiját.
Mikor sípol, hogy lemerült (2 eset/hó), akkor bedugom a hálózatba. A LED monitor+lapos összeállítás diétázik a Wattokból.Az a fránya CS:GO eszi a W-okat, meg plazma-TV-s mozizás!
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz szuszinho #8750 üzenetére
, Celeron közeli értékeket említettek külföldi fórunokban, a cerkás 5W körüli érték duplája is jó az eredetileg10-szeres TDP-s Intelektől, amik 2-3 generációval öregebbek is, és hát az a majdnem dupla-nm-es csíkszélesség is nehezíti a dolgot.
A visszavett MHz-ek viszont elég jelentős alulfeszt tesznek lehetővé a korábban olvasottakra visszaemlékezve.
Egy 75-95W TDP-s Intel-től ez a 10W körüli működési W-érték szép teljesítmény, és így is a 14nm-esek valami 2,5GHz körüli értékeire emlékszem.
A BIOS-os(le-/kikapcsolós) dolgok a legegyszerűbb és hatékony kezdet.Érdekel is, hogy mivel-mit sikerül elérni!
Ha lesz időd, tanulnék kicsit erről is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Docker konténerizálás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elemlámpa, zseblámpa
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hobby elektronika