- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Új hozzászólás Aktív témák
-
regergedeon
csendes tag
Üdv.
Tudna egy szakértő ember ajánlani nekem hangfal tervező progit ami tud exponenciális nyílást is kalkulálni? -
dark bit
tag
''Hm, azért nem feltétlen jellemző, hogy a gyárak jó dolgokat árulnak. A csillivilli minihifikből is milyen sok van, aztán mégsem jók. Egyébként a sodrott kábel nehezebben törik, stb., szóval nagy mennyiségben a teljes költsége alacsonyabb lehet, ezért is használják.''
Nem csillivilli hifiről van szó, csak kábelekről. Ha tudtak gyártósort fejleszteni ilyen típusú kábel gyártásra úgy tudnak költséghatékonyat csinálni amolyanra is. Ez csak találgatás a részedről, hidd el ha annyira sokkal jobb lenne akkor ilyet gyártanának nem amolyat. -
dark bit
tag
Ecsém, te idegbeteg vagy.
Tudom, ezt azért szántad, hogy most leüvölts és elszégyeljem magamat, de fetrengtem a röhögéstől...
Nem fogom neked kiollózni a sületlenségeid, mert gusztustalan, mert túl sok van, mert túl nagy az adathalmaz. Értelmes ember ilyen bunkó módon nem viselkedik, kíváncsi vagyok ki ad ezekután a szavadra. Legközelebb ha jópofizásból anyázol offold (az egészet).
Bővebben: link
Ezt így csak hirtelen, tudok sokkal olcsóbb helyet is, de ha jó a szemed láthatod, hogy amit 300 Ft-nak tartassz az itt 97 Ft. Nem várom el, hogy ismerd be, hogy (ezzel is) nagyon nagyot bakiztál, és ezekután még anyáztál 3 oldalt, csak ne okíts butaságokat továbbiakban. -
virtual
tag
Én meg körbementem hol lehet utángyártott Videoton hagszórót venni. Egy helyen találtam is Videoton gyártmányú új hangszórókat. A DC2080-ban kb. 20 cm-es hangszóró van, a bolti 20 cm-es 2850 Ft/db. Egyfajta van náluk 20cm-ből, nem tudom számít-e ez.
Vegyek szerintetek inkább ilyen Videoton hangszórót bele, vagy kezdjek el próbálkozni az MNC-vel. Nem tudom máshol mennyibe kerül, de talán nem olyan drága ez az ár egy mélyért...
[Szerkesztve] -
net84
őstag
Hellosztok!
Hallottam egy progiról, amivel win-es formába lehet hangfalakat tervezni.
A neve: LASIP
Ismeri valaki? Honnan lehetne megszerezni? -
mixyboy
tag
Üdv! A minap a szg-en rábukkantam egy SAL-os hangfalépitős .pdf-re. Elkezdtem nézegetni, hisz ezek alapján építettem meg kb. 1 éve a hangfalaimat! Annyi különbséggel, hogy MNC /sunflower/ hangszórókat tettem bele... Szal amikor a végére néztem, és láttam a hangváltó bekötéseket, akkor láttam, hogy a középre fordított polarítással kell rákötni a dolgokat!
Tényleg így kell???
Mert igazából nem így csináltam, de nem vettem észre semmit, ill. nem tudom mit kellene észrevennem (annyi, hogy túl sok a mély sztem a középen, de nem hinnem, hogy polaritáscsere ezt megoldaná). Szal köszi a válaszokat.. (ha vkit érdekel, a hangváltó a hv316A /SAL/).
-
szasza_1
senior tag
-
virtual
tag
válasz
szasza_1 #447 üzenetére
Van két Videoton DC 2080-as 3 utas hangfalam. A problémám az hogy mindkettő mélysugárzóján (kb18cm átmérőjűek) megrepedezett, illetve szét is jött a gumi perem a membrán és a fémkeret illesztésénél. Ezeket szeretném átcserélni, csak nem igazán tudom hogyan érdemes nekiindulni az ilyesminek.
A hangfalak eredetileg 8 ohmosak és 40W névleges terhelhetőségűek. (50W zenei, 45-20000 Hz átvitel... naja).
Mit javasoltok, esetleg csinált már valaki hasonló átalakítást? Nem akarok túl sokat rákölteni de azért legalább olyan legyen majd mint a sérülés előtt. -
szasza_1
senior tag
Elolvastam az MNC honlapján a CdCone-ról a fórumot, és megosztottak voltak a vélemények. Valaki szerint igen jó mélyközép hangszorónak, de egyesk szerint alkalmatlan a mély hangok leadására. Aztán megnéztem a hangfalépítő versenyt, és ott elég sokan a CdCone-t használták. Lehet, hogy akkor én is azt fogom.
-
Szél
tag
válasz
szasza_1 #440 üzenetére
Nem igazán szerencsés, 30 cm-es mélyet többutas hangfalba rakni, több ok miatt is: dobozkialakítás, merevítések, mély és magas közötti interferencia, stb. Ha mégis így gondolod, akkor a nézd meg a Tannoy Prestige szériáját. Itt a mélyet a doboz oldalára rakták, kvázi sub/satelit rendszerként üzemel - ötletes megoldás.
A beállítással tisztában vagyok, nekem is így van, csak nem vagyok vele kibékülve, igaz 16cm hangszórótól nem is várhatok el 20hz-et. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- World of Tanks - MMO
- Milyen autót vegyek?
- LEGO klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Laptop csatorna inditasa 2023 vegen YouTube-on?
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest