Hirdetés
- ASUS notebook topic
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- 3D nyomtatás
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
shalafi66
veterán
ez még nem az enyém volt. A HA25-ös fehérvári változatoknál volt ragasztási probléma is. A kompresszió miatt tapasztalt zaj természetes. Ezért van a vasmagon keresztül kiszellőztetve a porvédő alatti üreg az enyémeknél.
Alukosarasokat is készítettem már, volt, aki korábban ezt kapott, másféle már nem is lesz. -
Giot
addikt
válasz
Kiss Janó #28971 üzenetére
Szia.
Nekem csak az első szériással volt dolgom. Egy szubot építettem rá.
A hangjával semmi bajom sem volt szép, precíz kellemes. Mélyre lement élmény volt.
A gond ott kezdődött amikor komoly munkára fogtam, egy mélysugárzó alapfeltétele a jó terhelhetőség, hogy jól viselje a nagy kitéréseket. Az hogy ez összeszerelési probléma volt vagy alultervezettség nem tudom nem az én szakmám. De szeretett zörögni, szuszogni. A bevezető szál bevert a membránba gyors mozgásoknál nagy kitérésnél.
Amit tudtam elkövettem vele, mert szerettem a hangját, de feladtam. Akkor vettem egy szutyok SAL hangszórót érzéketlen borzalom volt ahhoz képest, viszont semmi mellékzörej sem volt. Aztán eladtam az egészet mert nem szerettem az érzéketlenségét és a hangját a sal nak főleg a ha25 után amit aztán évekig a szekrény alatt tároltam mert sajnáltam eladni.
Ismétlen ez az első verzió volt.
Az upgrade-elt verziókat már nem próbáltam. Szellőztetett lett a tekercs a porvédő által, gondolom a mellékes zajok kiküszöbölésére. De nem látok bele a hangszóró lelki világába egyéb változtatás lett e. Nem is a szakterületem.
Láttam hogy érkezik az alu kosaras változat erre is kiváncsi vagyok de még nincs róla fent kép sem.
Kevés a fórum visszhang is róla.
Sok sikert ha bepróbalkozol.
Írd meg a véleményed mert én is kiváncsi vagyok.... -
shalafi66
veterán
válasz
fero02 #28972 üzenetére
"a gyártó hozzászólására is, shalafi66 úr"
(#28971) Kiss Janó
Szia. :-)
Én senkit nem biztatok semmivel.A gyártási minőséggel nálam nem volt probléma. Az a székesfehérvári HA25-672 lehetett.
Olyan volt, hogy arra használták volna, amire nem képes, olyan is, hogy sokat kellett várni. Más nem jellemző. Egyébként jó hangszóró, mindig jó volt.
Az urazást sem szeretem annyira.
-
Kiss Janó
újonc
Üdv, Köztetek!
Többször szemeztem már, a Pázmándi féle 25R672N hangszóróval. Jónak tűnik, de sok negatívumot is hallottam, a gyártási minőséggel kapcsolatban.Valaki, mindig lebeszélt, így nem mentem bele a bizonytalanba. Akinek van tapasztalata ezzel a hangszóróval, kérem ossza meg velem! Tudom, most már az utódját lehet kapni, 26R672 típusszámmal, de gondolom, hasonló lehet. Természetesen, kíváncsi lennék a gyártó hozzászólására is, shalafi66 úr biztató véleményére is.
-
stultus78
tag
Egy fórumtárs felhívta rá a figyelmem. Ezért utánna néztem jobban. Rengeteg a panaszos. E-mail ra sem válaszolnak telefont nem veszik fel. A faceboockon végleg bezárt felirat van. A veblap még él. Én kerülném.
-
stultus78
tag
-
shalafi66
veterán
válasz
terapeuta007 #28964 üzenetére
Egyszerű olcsó freeair hangszóró, kicsit gyenge mágnessel, és nagyjából 150W névleges terhelhetőséggel.
(#28963) McSico
Hja igen, az előbb elnéztem, az átmérőre gondoltam a 140mm-t. Nagyobb átmérőjű csövet, pl. 88 helyett 110mm-t, azonos frekvenciára hangolva, általában nyugodtan lehet használni, ha elfér a dobozban. Ha csak mélytartományban működik a hangsugárzó, akkor főleg nem lehet baj.De amit a program neked kiszámolt, a valóságban nem biztos, hogy 26,5Hz lesz. Ezt mindig méréssel ellenőrizzük.
-
terapeuta007
aktív tag
ezekről tudsz véleményt mondani?
nek fontos csak kiváncsiság.
(L:https://www.ebay.com/itm/QTX-Sound-902-559-18-Inch-Replacement-Speaker-Driver-900W/222680133291?epid=561213865&hash=item33d8c52eab:g:fgYAAOSwIJlaDxqP:rk:2:pf:0)[link](/L) -
McSico
senior tag
válasz
shalafi66 #28962 üzenetére
Ez a hangszóró:
Mac Absolute 304 -
McSico
senior tag
Sziasztok!
A tanácsotokat kérem. Építek egy mélyládát. Ennek az űrtartalma 134.6 liter. A program kikalkulált nekem 88mm átmérőjű és 140mm hosszú reflex csövet. Ezzel 26,5 Hz-re van behangolva a doboz.
Na most én ekkora csövet nem találtam semelyik áruházban.
Helyette berakhatok-e gond nélkül egy 110mm átmérő és 235mm hosszú csövet?
Ezt egy másik kalkulátor dobta ki a térfogat és frekvencia alapján, így elméletben marad a behangolás 26,5 Hz-en. -
Giot
addikt
Sziasztok!
Egy jbl cs1214 után ez (downloadable) a jbl mélysugárzó mennyire előrelépés hangban? Otthoni hifi, zenehallgatás indőnként házimozi.
Köszi! -
shalafi66
veterán
válasz
SlyChocolate #28950 üzenetére
Én elhiszem neked, de a gyártási doksikban nem találom, és hosszútávon egyik hangsugárzóba sem szerelték.
Limitált szériák nem voltak.
Valószínűleg csak a porvédője más, azért kapott új számot.
De azt, ezen a képen nem látom.
Mindenesetre, adatlapja, se a 1018-nak, se a 1028-nak nincs.
Miért lenne rá szükség? Egyszerű zárt dobozos hangszórók, 20-35 literes térfogatban működnek jól.
-
hugi0
őstag
válasz
SlyChocolate #28950 üzenetére
Telefonnal fotoztad ? - milyennel ?
-
shalafi66
veterán
válasz
tupolev #28946 üzenetére
Nem igazán lehetséges, hogy a kondi okozza, de próbáld ki egyszerű soros kondenzátorral, hangváltó helyett. Maximum 3,3uF-dal nézd, dobozba építve, úgy, hogy a mélyhangszóró is be legyen kötve. Akkor szokott ilyen történni, ha a magashangszóró átszellőzik, befelé, a dobozba.
Korrekt hangváltót tervezni, csak akusztikai mérésekkel lehet.
-
shalafi66
veterán
válasz
SlyChocolate #28947 üzenetére
Nem nagyon volt ezeknek adatlapja. Egyiknek sem. Egyébként a 18 és 28 csak egy verziószámban különbözik. Viszont én azt látom, hogy nem volt 1028-as HA20 gyártásban.
-
tupolev
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hátha találkozott már valaki hasonló hibával.
Van egy saját építésű kétutas hangfalam, mely szépen szól, korrekten meg lett tervezve a hangváltója. Viszont nagyobb hangerőnél (messze nem a névleges teljesítmény körül, csak simán hangosan hallgatva, kb 10-15W-on), az egyik oldal magas sugárzója elkezd berecsegni. Főleg erőteljes mélyeknél van, igen erős recsegés.
Ha lejjebb veszem a hangerőt, teljesen elmúlik, tehát nem lesz halk recsegés, hanem teljesen tisztán szól.
Felcseréltem a két hangszórót, kábel, erősítő hiba kizárva.
A gyanúm az, hogy a hangváltó magasáteresztő részében lehet valami hiba, de tanácstalan vagyok, hol kezdjem a javítást. Lehet pl olyan, hogy valamelyik kondi "áthúz"? (régi Remix C316 kondik vannak benne). -
shalafi66
veterán
válasz
Mikisys #28941 üzenetére
Jobb doboz, kevesebb fordulóval, itt is van egy keresztmetszet ugrás, de nem akkora. A terelőlemezek méretének változtatásával csökkenthető.
A hangszóró is egész jó, bár nincs 100dB@1W az érzékenysége, csak 96.
Olyasmi, mint az Eminence KAPPA-12, és arról jobban elhiszem, hogy hasonlít az adatlapjára, mint a Monacor.
Egyébként, az eredeti hangszóró, amit használtak benne, habszélű volt, és 22Hz körül rezonált.
"Nagyon" alacsony 87dB@1W érzékenység mellett. Ezzel, talán megközelítette a 30Hz-et, a -10dB-es határfrekvencia. Az érzékeny textilszélű hangszórókkal nem fogja, relatíve sokkal halkabb lesz a mélytartomány, és az alsó határ is magasabbra kerül, minimum 10Hz-el.
-
shalafi66
veterán
válasz
perempe #28943 üzenetére
Jó nagy hülység.
Maximum szemből hallgatva jó, ott is egy pontból. És 42000,-ért tölcsért a dóm magasra?
Nem szabad.
Rossz a mélyközép választás, és a váltás is, mondjuk a hangszóró már nem kapható szerencsére.A képen ((#28939) stultus78), a doboz ettől jobb egy fokkal, ott van hely külön középhangszórónak. De egy nagyobb méllyel jobban járna, mint négy kicsivel.
Igazából más baj nincs vele. Egy-két belső szög még hülyeség, meg a nagyon vastag előlap is. De utóbbi kezelhető utólag is.
-
Mikisys
őstag
válasz
dukola #28937 üzenetére
Ez egy pocsék hangú mélyláda, a torz méretrei miatt a hangja is elég torz. Nincs reflex-lyuk sehol a tölcsérben, legalábbis az eredetiben, mert ez tölcsér és nem reflex-doboz.
Ha valóban hasbaakasztós mélyhangot szeretnél hallani, akkor a Klinger-könyvben (1991.-es) lévő kistölcsért kellene megépítened, melyet a könyv 190-191.-oldalán megtalálhatsz, 290-literes exponenciális hangdoboz néven.
Elég bele 30cm-es mélyhangszóró, de nem gumipelenkás jószág, hanem mondjuk Monacor SP12/200PA, vagy ettől még jobbak is alkalmazhatók. Nagyjából 30Hz-250Hz-ig sugároz, igen komoly hangnyomást keltve.Üdv!
-
stultus78
tag
Ehhez mit szoltok ?
Egy egész tető agyaga benne van
-
shalafi66
veterán
válasz
dukola #28937 üzenetére
Szia, az a helyzet, hogy a programmal nem fogod tudni modellezni, azt, ami a rajzon van. A Hornresp is csak egyenes szakaszokkal tud számolni, az összehajtott dobozokkal nem tud mit kezdeni. És hiába van berajzolva a középvonal, a hullámfront nem ott fog haladni, az mindig megtalálja a legrövidebb utat. A méretekből következően, valóban ilyen 60Hz körüli alsó határra lehet számítani, de nem lesz olyan szép, mint a modellezésen, mert a tölcsér/táguló TL több részre szakadva rezonál. Mélytartományban valamivel kisebb hangnyomás, és több berezgés, erősítés-halkulás várható párszáz Hz-ig.
A paramétereknél a térrész valószínűleg nem megfelelő.
A duplázás elméletileg +3dB érzékenység (ezt a többhangszórós menüponttal meg tudod csinálni), de újraszámolhatod kétszeres szélességgel, és két hangszóró T-S paramétereivel is.
A master audio hangszórók nem jók, általában teljesen más T-S paramétereik vannak, mint amit megadnak. A valóságban gyengébb mágnes, és alacsonyabb érzékenység. De ha csak arra van pénz, akkor nincs más lehetőség.
Másféle érzést nem is lehet kihozni belőle, csak olyat, amit keresel.
-
dukola
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy van-e itt valaki, aki a Hornresp programot nagyon jól érti. Vagy tudtok-e olyan ÉLŐ topikról, ahol ez a téma. Nagyjából én is tudom használni, de egy profi segítségére lenne szükségem.
Van egy konkrét, hangszóró nélküli tölcsér, amit megvennék, de előtte szeretném szimulálni. Leméricskéltem a tölcsért mérőszalaggal, és nagyjából megrajzoltam géppel. van rajta két reflex nyílás is a hátsó kamrán. Ez van a [pdf]-en.
Először is, azt szeretném megtudni, hogy a rajz alapján jól vittem-e be a tölcsér paramétereit. A hátsó kamrán van két bass-raflex nyílás. Szimuláltam reflex nyílás nélküli verziót is.
Másodszor pedig azt, hogy ha ebből kettő db van, akkor mit kell változtatnom? Dupla méretek szerepeljenek a keresztmetszetknél, vagy az Acoustical Power / Tools / Multiple Speakers... -nál kell keresgélnem?
Mivel ezek üres tölcsérek, így hangszóró is kéne hozzá. Én a Master Audio LSN 15/8-t gondoltam hozzá. Célom az lenne, hogy a gyomromban érezzem a mély hangokat, és a gatyám szára is lebegjen. Egy 60-70m2-s teremben hallgatnám.
Ki lehet ebből a két tölcsérből hozni valami ilyesmi érzést?
Válaszokat előre is megköszönve:
dukola[reflexnyílásos tölcsér paraméterek]
[reflexnyílásos tölcsér eredmények]
halványan a másik tölcsér eredményei
-
magery
tag
válasz
RetepNyaraB #28933 üzenetére
Szól még a hangszóró? Ha igen akkor kész vagy. Ha nem akkor csere.
-
shalafi66
veterán
válasz
RetepNyaraB #28932 üzenetére
Ez erősen égettnek tűnik. Nem tudod megcsinálni, mert nem csak horpadás. Az egész lengőrendszert cserélni kell feltehetőleg. Az eredeti műanyagfóliához hasonlót nem lehet találni. Csak textil membránra cserélhető, ami azzal jár, hogy nem lesz olyan, mint az eredeti volt. Hogy egyforma legyen a két oldal (bal és jobb), érdemes mindkettőnél cserélni a membránt.
Vagy ebayen keresel egy használt magashangszórót jó állapotban.
(#28933) RetepNyaraB
Biztos, hogy szakadt a membrán (vagyis olvadt inkább) látszik alatta a lengőcséve. A fényes valami, ferrofluid belülről. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #28932 üzenetére
-
shalafi66
veterán
válasz
RetepNyaraB #28930 üzenetére
Ha nem sérült véletlenül a membrán (a lengőcséve meg szokta olvasztani), akkor nem árthat a porszívó (nyilván tudod növelni a szívás erősségét folyamatosan). Érdemes minél hamarabb nekilátnod, mert az idő ellened dolgozik, és nem fog nyomtalanul elmúlni. Addig, amíg ezt nem próbáltad, ne is szedd szét, mert túl könnyen törnek a zárófedél műanyag fülei ebben a korban már.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
shalafi66 #28929 üzenetére
Köszi. Pár napos, múlt szombaton történt feltehetőleg.
Érdemes nekiállnom barkácsolni, vagy könnyen hazavágom az egészet? Pl porszívóval...
Nem letépni akarom, csak visszaállítani. Kiszedtem a sugárzót, de gőzöm nincs, hogy kéne szétkapni (mondjuk nem néztem meg alaposan).A lényeg, hogy könnyű, szakértelmet nem kívánó meló miatt nem viszem szervízbe, de ha közben tönkretehetem, akkor már írom is a privátot
-
shalafi66
veterán
válasz
RetepNyaraB #28928 üzenetére
Nem tudják, hogy miről van szó. Az maga a membrán, és teljesen másképp szól behorpadva. Elméletileg kellő türelemmel helyreállítható. Házilag maximum akkor, ha pár órás-napos a horpadás. Akkor szétszedve a hangszórót, a hátoldalról visszanyomod és kész. Ha hetek hónapok teltek el a benyomás óta, akkor már valószínűleg rögzült a forma, ebben az esetben leginkább magamat tudom ajánlani. Más nem szokott szórakozni ilyen kellemetlen és bizonytalan kimenetelű munkával.
Ui: porszívó, vákum egyéb esetei, kétoldalas ragasztó is segíthetnek, akkor szétszedés nélkül ugye.
-
RetepNyaraB
veterán
Hali, a régi vifa d19td 05 08 magassugárzómnak behorpadt a dómja. A hifi totyik szerint az csak porfogó és nem fontos. Így van ez, vagy érdemes rendbe hozatni? Ha igen, házilag megy-e, vagy ajänljatok nekem légyszi szervízt!
-
shalafi66
veterán
válasz
AMDFan #28924 üzenetére
Nem néztél körül eléggé szerintem.
Másképp csináljuk, az biztos. Én pl. sosem mernék hivatalos "specifikációt" kételkedés nélkül elfogadni/elhinni, így aztán nem is olyan következtetéseket vonok le, amik egyenesen látszanak.
De ezt lehet, hogy pont neked írtam itt, a hangszóróddal kapcsolatban. Csak annak a statisztikának hiszek, amit én írtam.
És biztos ez az oka, de külföldön is mást találtam, mint te. Valószínűleg azért, mert mást kerestem.
Alapvetően például vélemények nem érdekelnek, főleg nem fórumokból. Maximum mérések.
A kérdés időpontjában elég elfoglalt voltam, előfordul az ilyen..
Most nincs kedvem visszakeresni, de már szedtem össze itt hangszórókészletet, két- és háromutashoz is. Meg amúgy szerintem kifejtettem azt is, hogy szerintem miért nem jó ez a 200-as hsz. Nem kezdeném újra.
-
AMDFan
addikt
válasz
shalafi66 #28923 üzenetére
Hát mondjuk ne magadból indulj ki
Valószínűleg teljesen más következtetéseket vontunk le a specifikációkból. Gondolom én nem a jó következtetéseket. Mindenesetre ez van, most már megépítem. De szívesen veszem az ajánlásodat, hogy milyen hangszórókkal építenél két utast.Az elsődleges célom az volt, hogy kb azt a minőséget építsem meg mint a jelenlegi APS, a használ áránál olcsóbban. És ránézésre nekem jónak tűnt ennek a Dayton drivernek a frekimenete, illetve külföldi DIY fórumokban is jókat olvastam róla. (itt is rákérdeztem, de nem kaptam választ, így a külföldire hagyatkoztam)
-
shalafi66
veterán
válasz
AMDFan #28922 üzenetére
Nem látok benne pozitív tulajdonságot, amiért érdemes lenne kipróbálni.
És olyan negatívat sem, amin a kipróbálás változtatna. Szóval én biztos nem fogom használni. Mert ha teljesen véletlenül valaki ezzel szeretne hangsugárzót, és megkér, hogy én tervezzem, ellenőrizzem, váltózzam, stb. Akkor keresek neki valami mást, mert nem akarok rosszat egyikünknek sem. :-)
Most hogy rossz - e, azt nem tudom, a hibái felsorolhatók, és azokból arra tudok következtetni, hogy értelmetlen. Azért sem értem, mert ha van egy viszonylag jó, miért csinálsz egy rosszabbat. :-)
-
Benhill
senior tag
válasz
shalafi66 #28908 üzenetére
Végül körbekentem az éleket, nem spórolva a faragasztóval, keresztmerevítőt is felragasztottam ahol eredetileg volt, valamint a reflexcső is el volt válva egy részen, és a rezgéscsillapító is lógott félig.
Szivacsokat kicseréltem kábeleknél, újra ragasztóztam azt is, a vákuum miatt.
Nem igazán tudtam hogy mi zörög, de némi művészet igényelt a tevékenységek elvégzése egy 22 centis lyukon keresztül
Most már nem zörög. (Pio sw110s amúgy) -
shalafi66
veterán
válasz
moha bácsi #28913 üzenetére
Na végre.
Sokáig tartott. Ezt természetesen mindenki tudja, aki mért már alacsony DF-ú erősítőt. Tévedés nincs, 20-30-as DF mellett, közelítve az áramgenerátoros meghajtás felé, a kimenőtrafós csövesek teljesen természetesen, emelkedő impedanciára nagyobb kimenőfeszültséggel reagálnak. Ezért nem lehet mindenféle hangsugárzót használni csöves erősítővel, csak az egyenletesebb impedanciamenetű példányokat. Az aktuális példában egy szélessávú hangszóró szerepelt, ami magas- és mélytartományban magasabb impedanciaértékeket produkál.
(#28914) Mikisys
Nade a kimenőtrafós csövesek nem tekinthetők ideális feszgenerátornak.És nem nem visz át minden frekvenciát egyenletesen, csak akkor, ha a terhelés nem frekvenciafüggő.
Ez nem okoskodás, ez a valóság.
Arról meg senki nem tehet, hogy te valamit nem tudsz. Sok dolgot nem szeretünk, én is nehezen viselem, ha valaki hiányos tudással, ragaszkodik az álláspontjához, aztán még engem kezd piszkálni.
-
Mikisys
őstag
válasz
moha bácsi #28913 üzenetére
Egy végerősítőt felfoghatunk, kezelhetünk feszültséggenerátorként és akkor amit írtál, már sántít, ez nem okozhatja az erősítő mély, avagy magashang-emelését. A végerősítő a képességein belül, minden frekvenciát lineárisan visz át. A hangsugárzó önmagában megint nem okoz ilyen jelenséget, mert legalább mérve elfogadhatóan egyenletes az átvitele, ha olyannak terveztük, készítettük.
-
(Nem szeretem az akadémikus okoskodást, shalafi66 jó akadémikus tag lenne, mert sosem téged támogat, csak beküld egy ösvényen az erdőbe, aztán már el is tűnt. Meg fújja a magáét, sosem ad konkrét választ.
Nos ezt a hozzáállást nagyon utálom, pláne egy magát igen nagyra tartó szakembertől.)Üdv!
-
Lui76
őstag
válasz
shalafi66 #28910 üzenetére
Hát a mélyközepet tudtam átcserélni , attól nem igazán változott szerintem.
Viszont a "gyengébb" falban fordítva volt a saru rákötve.
(Vagy az előző tulaj is benézett ha ő is hallott vmit és véletlen felcserélte !? )Mivel biwire is köthető , most külön csak a mélyet , majd a magasat hajtottam meg,
szerintem a magas alsó tartományára érzem inkább , mintha több jönne az egyik oldalon. -
shalafi66
veterán
Hát sajnos ezt akusztikai és elektromos mérések nélkül nehezen fogod tudni kideríteni. A hangváltó kevésbé tud tönkremenni, legfeljebb az elkók benne. Én inkább arra tippelek, hogy a magashangszórók eltérései okozzák amit hallasz, a Wharfi hangszórók-hangsugárzók elég hanyag módon készülnek eleve.
Van rá esély bőven, hogy nem egyformák.
Ha érdekel, szívesen megmérem neked. Meg a hangváltót is illene rendesen megcsinálni, mert a gyári megoldás biztos, hogy valami iskolás tervezés, és nem jó igazán.
A kiderítésre van még egy esélyed.
Átcseréled a hangszórókészletet bal és jobb oldal között, és figyeled, hogy átvándorol-e a másik oldalra a hallott jelenség.
Ha igen, a hangszórók közül lehet valamelyik problémás, ha nem, akkor a hangváltók, vagy, akár a helyiség-elhelyezés is megviccelhet (attól függ, mekkora az az aszimmetria).
-
Lui76
őstag
Sziasztok!
Nem tudom biztosan talán aki épít is hangfalat , jobban benne van a diagnosztikában...
Vettem egy pár használt Wharfedale 9.4-es hangfalat .Alapvetően tetszik ahogy szól (meg az íves oldalfal ahh.) , de én hallok benne egy kis asszimetriát. Bizonyos vokál magasság , mélyebb cin vagy gitár az egyik oldalról erősebben szól .
Hogy tudnám kiszűrni hogy minek a hibája?
Ilyenkor zenéknél két egységgel eltolva a balance-ot ér középre szerintem.
Bemenő csatornák felcserélésekor is űgy marad ,tehát épp nem a zene ilyen.
A hangváltóban mehet bármi tönkre ,(mondjuk a kondi és esetleg nem "ér össze " a hangváltás határon ?) -
shalafi66
veterán
válasz
xxlongikaxx #28901 üzenetére
A probléma az első szóval van.
(#28902) xxlongikaxx
Meg az általános elméleti felkészületlenséggel.Ami mindig kibukik. Ugyanis az érzékenység és a mélyátvitel kapcsolatát emlegették az eredeti hozzászólásban, az meg köztudott, hogy minél érzékenyebb egy hangszóró, annál rosszabb a mélytartománya.
(#28900) xxlongikaxx
Milyen szerencse. -
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
terapeuta007 #28878 üzenetére
Elegge keves wattot tudnak? Mihez kepest? Mit szamit a watt? Azert PP csoves eleg kis meretben is eleg nagy teljesitmenyt tud leadni, es kozel sem szekreny meretu. Az hogy amit te epitettel/vettel nem volt kepes elegendo basszust megszolaltatni, az inkabb epitesi/kimeno trafo problema volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS notebook topic
- Xbox Series X|S
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háztartási gépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Futás, futópályák
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest