Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yahoo
tag
válasz
Turbina33 #11846 üzenetére
Akkor valószínű az is shalafi ajánlása alapján készült. Túl sok mindent nem tudok mondani róla, ez egy gyors projekt volt, összeraktuk és már vitték is el, mert igába kellett fogni. Váltó sem készült hozzá, direktbe a két mélyközép a magas pedig egy ellenállással és kondival lett belőve. Úgyhogy ezt csak halkan mondtam, nehogy máglyára vessenek itt...
Viccet félretéve lesz hozzá váltó készítve, csak sikerüljön összehozni a ráérésünk szempontjából.A felhasználása pedig:
Rendezvényszervező csapatnak hangosításra kellett, kisebb termektől, egészen nagyobbacska művelődési házakig. Kb. 2-szer hallottam élesben őket, ordító probléma nem volt velük. Egy 2x300W-os végfokkal vannak hajtva, arra amire nekünk kellett megfelelő.
-
Yahoo
tag
válasz
szaszlaci #11840 üzenetére
Mindenképpen megpróbálom, bár ez a 20-25 centis cső eléggé nagy kihívás lesz ilyen pici dobozban.
Nem egyértelmű, hogy melyik a hangsebességes grafikon az UniBox-ban. Így nem tudom, hogy ha 5 centi csőátmérő alá megyek, lesz-e abból probléma.
Biztosan gyári könyökkel fogom megoldani, egyszerűbb és biztosabb. Jól tudom, hogy a faltól minimum csőátmérő távolságot kell hagyni?Ráadásul ennyi cső, lefelezi az amúgy is kicsi dobozom űrtartalmát...
-
szaszlaci
addikt
Szóval Sony 103. Reflexben nem valami szép a csoportfutás, nem kell tőle csodát várni, de szerintem érdemes meghallgatni benne. Mindenképpen jelentős javulás lesz alsó határfrekvenciát illetően.
Ha nem szubteszt-jellegű zenéket hallgatsz, akkor a terhelhetőséggel se hiszem, hogy baj lesz.Ja igen, doboz 8-11 liter, hangolás 50-55 Hz tűnik ésszerűnek.
-
-
szaszlaci
addikt
válasz
Turbina33 #11832 üzenetére
Nem ismerem a szórót, de ez a legjobb, amit ajánlani tudok. Ránézésre 1.8-2 k-nál váltanám, de hangosításnál mások az elvárások, úgy talán 3 - vagy 3.5 k-nál kezdenék vele próbálkozni. Sőt, még váltó nélkül is megnézném.
Viszont komoly mélytartományra nem hiszem, hogy számítani lehet. De ez ilyen céloknál nem meglepő. -
Yahoo
tag
Annak idején olcsó hangoskodásra nekem az FS Audio-t ajánlottátok, jól emlékszem?
-
-
-
Turbina33
senior tag
-
-
dudika10
veterán
válasz
Renato1993 #11824 üzenetére
"... valamelyik színhez a ring meg a csúcs"
Ja, értem, akkor nehogy kövesd a tanácsom. Egy egyszerű multiméterrel mérj egy ellenállást a kábeleken. Ha nincs ilyened akkor érdemes beszerezni egyet. 1000 forint alatt kaphatsz egy oylat ami arra pont jó, hogy ilyesmiket megmérj. Néha nagyon hasznos még az 1000 forintos is.Így rénézésre is ismán befér a kábel feltéve, hogy nem valami nagyon vastag. Ha nagyon vastag akkor a blankolás felétől vagdoss le belőle szálakat, hogy a vége vékonyabb legyen. Sodort jó erősen össze, mártsd folyasztóanyagba és ónnal vond be úgy, hogy ne legyen rajat bumszli (nem kell hozzá sok ón). Így merev lesz és be tudod dugni. A forrasztás is könnyebb lesz utána.
szaszlaci: csak picit intimebb mint a nicknév, és óvatos vagyok ilyenekkel, nehogy sértődés legyen belőle véletlenül.
-
Renato1993
tag
A bekötési sorrendet vágom(a sub meg a center kivételével, de az sztem mindegy mivel szoftveresen fel lehet cserélni az illesztőprogramban ezt a kettőt, lehet hogy pont emiatt), csak mivel a ládából nem lehet kiszedni teljesen a NYÁK-ot, elég kis helyen kell forrasztgatnom, meg a leblankolt kábelvégeket nem igazán lehet beledugni a csatlakozókban maradt, beszorult kábeldaraboktól, ezért lenne egyszerűbb kicserélni azokat a fehér csatlakozókat újra, feltéve ha kiszedhetőek...
dudika10
"Kábel színe mindegy, csak légy következetes, ha egyszer jobbnak használod a pirosat akkor azt mindenhol jobbnak használd."
Pont így lenne nagy az esély arra hogy felcserélem a csatornákat, mert a jack csatlakozós kábelt vettem készen, és ott már fixen hozzá van kapcsolva valamelyik színhez a ring meg a csúcs... -
dudika10
veterán
válasz
Renato1993 #11819 üzenetére
A kábeleket leblankolod, bedugod a csatlakozókba az ott maradt fém mellé és kis folyatóanyaggal kis ónnal odaforrasztod őket, nem kell semmit kiszedni meg semmi.
Kábel színe mindegy, csak légy következetes, ha egyszer jobbnak használod a pirosat akkor azt mindenhol jobbnak használd.
Nekem pont fordítva rémlik, nem úgy mint Lacinak (remélem elnézi nekem, hogy Lacizom
), a ring a SUB és a csúcs a center.
Ahogy Laci is írta ahol nincs semmi az a 0 azaz a jack csatlakozó töve.
-
szaszlaci
addikt
válasz
Renato1993 #11819 üzenetére
Szia,
nem teljesen világos, mit szeretnél kérdezni.
A csatlakozóra oda van írva, hogy mi micsoda:
FR: front right
kihagyás: feltehetőleg a nulla pont
FL: front left
SR: surround right
kihagy: nulla
SL: surr. leftS: szub
kihagy: nulla
C: centerEzeket kellene visszaforrasztani.
A bal csatorna a jack csúcsa szokott lenni, a töve pedig a föld. Közötte meg a jobb csatorna."a sub-hoz a a jack csatlakozó right kimenetéhez tartozó vezetéket,a centerre meg a leftet?"
Na ez jó kérdés, nekem úgy rémlik, a jack csúcsa a szub, de lehet fordítva van. Bekötöd, ha nem jó, megcseréled, de csak kis hangerőn nézd meg. Úgy nem okozol kárt. -
Renato1993
tag
Üdv!
először is remélem hogy jó topikba írok
Egy olyan problémám lenne hogy a Creative SBS 580 hangfalrendszerem erősítőjének bemeneti kábelei megtörtek, ezért recsegett a hang.Na gondoltam megjavítom, de a végén oda jutottam hogy szétszedtem, és a NYÁK-on lévő csatlakozókból kitéptem a kábeleket
Na most ezt szeretném megcsinálni, a fehér csatlakozókat kicsit szétbarmoltam, meg a vezetékek maradványai még benne vannak, az lenne a kérdésem hogy ezek a csatlakozók gondolom be vannak forrasztva, a lábuk átér az egész lapon, tehát ha jól gondolom akkor ezt a forrasztást pákával meg tudom olvasztani és kiszedni ezeket a csatlakozókat.A másik kérdésem hogy ezeknek mi a pontos nevük, és lehet e venni újakat, illetve ha igen hol.(Budapest, Pesti fele, azt már meg se merem kérdezni hogy esetleg a XVI.- kerületben)
Gondolom a javítása anyagköltsége filléres dolog lenne(a jack csatlakozós kábelek már megvannak), csak a szervízbe azt mondták hogy 5000Ft a bevizsgálás, de ha kérem a javítást akkor ezt nem kell kifizetnem, csak a javítást, ami viszont az óradíj miatt lenne min 5000HUF
Na ez az ár nem tetszett nekem, úgyhogy inkább barkácsolgatok itthon, ha a tönkreteszem az se gázos mert igazából már nem kell mert van új hangfalam.Itt a kép a NYÁK-ról meg a kérdéses csatlakozókról:
(még az az extra kérdésem lenne hogy a Centerre és a sub-ra hogy kössem a kábeleket?a sub-hoz a a jack csatlakozó right kimenetéhez tartozó vezetéket,a centerre meg a leftet?Ja és egyébként a kábelben a piros és a fehér szigetelésű kábelek közül melyik a right és melyik a left csatorna?)
http://prohardver.hu/dl/upc/2011-08/17/126522_v5joggdqxuwatvyt_p1140619.jpg
-
szaszlaci
addikt
A másodlagos kimenetet csak passzívan tudod szűrni legjobb tudomásom szerint. Az meg problémás.
Működhetnek az ötleteid, de szerintem feleslegesen túlbonyolítod. Erősített szubkimenettel rendelkezik néhány 2.1-es vagy 5.1-es erősítő, de elenyésző a számuk.
Illetve vannak a műanyag dobozokkal árult dolgok, azokon mind van külön szubcsatorna. -
szaszlaci
addikt
8 literrel elképzelhető, hogy első körben zártban kellene gondolkozni.
A másodlagos kimenetre kötött szub nem jó, mert az szélessávú jelet ad. Ha meg nem BP doboz, akkor nem használható.
Arról nem is beszélve, hogy a két csévére egyforma jelet illene kapcsolni.
Inkább szuberősítőt célszerű valahonnan vadászni.11814: meg javult a Qes és Vas, ami szerintem fontosabb.
-
Yahoo
tag
válasz
szaszlaci #11809 üzenetére
Kíváncsi vagyok mi változik, ha bejáródnak. Mentek már jó pár órát, mérek egyet mindjárt.
Amin még filóztam, hogy ha zártban tetszeni fog, akkor meghagynám annak és egy duplacsévés subot készítenék hozzá, amit az erősítő "B" részéről hajtanék meg. Az meg ha olyanom van külön bekapcsolható.
-
-
szaszlaci
addikt
Nem, jól számoltál, csak hirtelen soknak tűnt. Akkor hajtogatni kell.. Igaz, nincs végleges TS, de talán lehetne lejjebb is hangolni egy kicsit.
tzsolesz: 65-72 Hz-nél elképzelhető, hogy valami kioltás lehet, a szobának/elhelyezésnek köszönhető.
A 14 k meg elképzelhető, hogy rezonancia. -
tzsolesz
nagyúr
Nos, még mindig a Dibeisi:
Szaszlaci által belinkelt progival, minden csúszka alaphelyzetben, csak a frekit állítottam.
58Hz-nél kezd el feltűnően hangosodni a cucc.
Teljesen 65Hz-ig, utána olyan mintha letekerném a potit a felére, majd 72Hz körül újra elkezd hirtelen hangosodni, egészen 87Hz-ig. Utána szépen elkezd halkulni.További hangosabb részek: 104Hz-107Hz; 134-138Hz.
A magas tartományt egészen 13K környékéig hallom normálisan, utána egészen 14Khz környékéig még hallok fejfájdító, és idegromboló fülcsengés szerű valamit, azután végleg elhallgat.
(#11807) Yahoo A noir 2 (30cm-es...) Elegendő hangerőt nyújt 60-70m-es körzetben, tehát a mellkasodban érzed a méllyet, és tisztán hangosan szól a zene többi része is, akár olyan hangerővel, hogy kiabálni kelljen a zene hallgatása közben.
A dibeisi, sokkal kevesebb mélyet ad, és halkabb is az egész hangfal. valamint középen is elég szegényes, ami azért kültéren nem elhanyagolható. Kintre sem, és bentre sem egy nagy szám. Részegen a haverokkal este felé már elég a tartománya, és a hangereje is. Nem is kell már akkora hangerő, hogy azért ne a fél utca jelentsen fel, de azért még élvezhetően lehet rajta löketni a régi diszkó slágereket, és a román-dance-t is.
-
Yahoo
tag
válasz
tzsolesz #11805 üzenetére
Kültéren mennyire értékelhető a mélye? Csak kíváncsiságból kérdezem, mert néhány napja volt itt pár utcával lejjebb valami kerti buli és itt nálunk is tisztességesen hallható volt a basszus (is). Kötve hiszem, hogy valami nagyon komoly cuccuk lenne...
Tizennégy évesen, mikor kivittem az udvarra életem két első SAL SBV3030-al épített hangfalát, hát eléggé lapos volt a produktum, emellé még szépen sem szólt....Ejj, de jó dolgod van, medence, bográcsozás, iszogatás...DIBEISI
Kellemes pihenést!szaszlaci: Valamit elbénázok?
-
szaszlaci
addikt
válasz
korzaar #11801 üzenetére
Inkább
Ha megoldható, próbálj tőle szabadulni, annál minden jobb. Mozi szubos felhasználásra még az SBX-ek is.Yahoo: a legjobb, ha sehogy nem hajtogatod. Biztos, hogy ilyen hosszú (illetve ilyen nagy átmérőjű) cső kell ahhoz? Gyanús az a 20 cm.
Viszont ott van az is, hogy ilyen kis hangszóróknál nem nagyon kell trükközni a görbe cső okozta zajongással. Viszont szerintem romlik úgy a jósága, ami alapesetben nem cél.
Vagy veszel gyári 45/90 fokos könyököt, vagy szűkíted a csövet a közepe felé, az úgyis ajánlott, úgy kisebb átmérő is elég. -
tzsolesz
nagyúr
Kínai valami, azért mondom, hogy valami, mert nem hangszóró, hanem csak egy brummogó papírtölcsér, amit egy vaslemezkosárra ragasztottak némi vékony dróttal a közepén, hogy mérhető legyen rajta a 8 OHM.
Bulis hangfal igen. Hallgatni egy Logitech X230-at hallgatok.
Délután is menni fog, mert kimegyünk a gyerekekkel a felfújhatós medencébe nyaralni
, szabadságon vagyok mától.
Bográcsozás közben is ez szól, amikor italozgatunk odakint a teraszon. Mondjuk mostanában újra a NOIR2-őt használom, mert annak jobban tetszik a hangja középen. Azt meg a piezzók rontják el, de nem kicsit. A Dibeisi mellett driveres magas sugárzó van, ilyen bakelites kialakítású, nem sokkal ragyogóbb mint a piezzó, de azért elfogadhatóbb a hangja. -
tzsolesz
nagyúr
köszi.
Most a Dibeisi-t néztem meg vele, mert az van bekötve.
tapasztalatok.
30Hz-en nokedli, 40Hz dettó. 50Hz-en már kezd hangosodni, és 60Hz-en szétmegy a belem. 100Hz is hasonlóan hangos, de inkább bántó. ezután minden egyes tartomány kicsit halkabb, de valamennyire egyenletesebb, nincs nagy eltérés, mondjuk 250, és 400Hz hangereje között.
Egyelőre csak külön-külön töltöttem le ezeket a frekiket, a 20-20-at még nem szedtem le.(#11800) szaszlaci megvizsgálom azt is. nem sokára bekötöm a NOIR 2-t. Az biztosan lejebb megy, mert egy két ilyen basszus teszt zenével már próbáltam egymáshoz hasonlítani a két hangfalat. Az MNC-t már halottam ott is ahol a Dibeisi még nem is szólt......
(#11801) korzaar nekem van olyanom. Középtartományban nem sok minden van. A noir2-höz képest mondom. A dibeisimtől jobb, mármint érzékenyebb.
-
Yahoo
tag
Remélem nem fogom elfüstölni a Sonykat. Járatás közben, 40Hz-el, olyan a hangjuk mint egy kisrepülőé.
Bennem most tudatosult, hogy a 2 napja UniBox-al számolt dobozba, 20cm reflexcső kell.
Van valami szabály arra, hogy hogyan kell a könyököknél kialakítani? Ráadásul ha két darabot illesztek mondjuk 90fokban, akkor az illesztésnél nagyobb lesz a keresztmetszet... -
korzaar
csendes tag
M.N.C Eclips II. (Mod. 302 10)
akkor mostvagy
??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest