Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bogyó bá'

nagyúr

Na, a tegnap estét, és a mai egész napot egy kiadós moddolásnak szenteltem, bár eddig kicsit ódzkodtam a ház szétfúrkálásától, de MEGÉRTE!!!!
    Sikerült a netes infók/képek alapján, nagyon egyszerű eszközökkel látványosaan javitani a házam hütését:
    Az eddigi nyitott házzal mért adatoknál kb. 10 , mig a zárt házzal mért hőfokoknál kb. 14 C-kal (!!!) megy alacsonyabb hőmérsékleten a szerkezet.
    Az ötletet az oldalukon is ventit tartalmazó, már emlitett házak, valamint egy rackszekrénybe épitett 2 procis szerver neten látott belső fényképe adta:
    A procira nem a házban található, meglehetősen meleg levegőt kell fújni, hanem feltétlenül a külső, szobahőmérsékletüt, majd ugyanigy KÖZVETLENÜL el kell távolitani a házból, nem pedig a többi kártyán és a tápon áthajtva.
    Az emlitett szervergépben is zárt légcsatornákban áramoltatták a levegőt, igaz, ott igényes fémlemez-idomokból volt kialakitva.
    Először keménypapirból hajtogatott makettel kisérleteztem, és meglehetősen jónak tüntek az eredmények. Tegnap este viszont megtaláltam itthon azokat az egyszerü, de tartósabb anyagokat, amivel könnyedén meg lehet valósitani az elgondolást.
    A PH hütéssel fohlalkozó cikkeiben/topicjaiban olvasottak alapján még annyit változtattam, hogy a gagyi ház erdeti ventihelyeinél a perforált lemezeket teljesen kivágtam a szabadabb légáramlás biztositása végett, és a gép előlapján is megoldottam a szabad beáramlást .
    A gépben összesen 3 házventi van, + a táp + a Procicooler, ami az előzőekben emlitett Falconrock II.
    A régi Titanom ventije került a ház elejébe, 2 db. golyóscsapágyas Evercool pedig az oldallapra, illetve a kivezető légcsatornába.
    Néhány képet feltettem a [L]http://kep.tar.hu/bogyo112[L] cimre.
    Ha valakit érdekel , szivesen mutatok még fotókat, és szivesen irok róla bővebben.
    A lényege tömören: a ház oldallapjára, pontosan a proci fölé épitett ventiről egy müanyag tölcsér (doboz) viszi a külső, hideg levegőt a Falconrockhoz, a felmelegedett levegőt meg a procifoglalat tövétől induló légcsatornába szerelt másik venti viszi ki a házból, meglehetősen jó hatásfokkal.
    A ház általános szellőzéséről az előlapba épitett, szintén kivülről fújó venti, valamint a táp ventije gondoskodik.
    Az egyik légcsatorna egy cattás fültisztitó pálcika müanyag doboza, a másik pedig egy régi hütőszekrény úgynevezett vajtartó doboza.:)))
    A méretük tökéletes, csak némi fúrást-faragást kellett rajta eszközölni.
    Röviden ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák