- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ltsoma
csendes tag
Rendeltem már innen egy matterhornt. Amikor nem volt akkor nem lehetett a kosárba rakni, hanem feljött egy ablak hogy jelenleg nincs, adjam meg az emailcímem és majd szólnak ha lesz. Ezt be lehet rakni kosárba.
Tegnap cseréltem benne ledeket narancssárgára, picit szét kellet hozzá vagdosni a hátulját a motornál (ennek a közepén vannak a ledek), de sikerült. És nem is olyan nehéz SMD-t forrasztani -
Jocy
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #5894 üzenetére
Mindkettőt néztem,a 120P-nek már tényleg brutális hangja van,igaz az 1700-on pörög.
Az 1201 is jól hallható már max fordulaton,bár csalóka a video,mert szinte néma csendben készült. -
Jocy
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #5892 üzenetére
Köszi.A videót nézve azért van hangja 12V-on,talán nem lesz zavaró a gépházban.
Vagy inkább a 800-ast vegyem?Szeretnék aludni is,mikor megy a gép,nem hiányzik a hurrikánhangHűtés szempontjából nem baj,ha a befújó venti gyorsabb a kifújónál?
-
TESCO-Zsömle
titán
-
Jocy
aktív tag
Sziasztok.Kinéztem ezt a ventit [link] ,és az lenne a kérdésem,hogy jó e,ha ez elől 1200-on pörög,de a hátsó csak 800 as fordulatú?
Nem szeretném,ha megrekedne a házban a meleg levegő.A táp ventije 14 centis,ha ez számít.
Van valakinek tapasztalata erről a ventiről hang és légszállítással kapcsolatban? -
nrichard95
csendes tag
válasz
nrichard95 #5888 üzenetére
jah és a keret max7 ezer ft
-
nrichard95
csendes tag
Sziasztok!
Ebbe a konfigba szeretnék hátulra egy kifújó házventit ,csak nem tudom ,hogy lehetséges-e ebbe a házba.
Alaplap : ASROCK H55 Pro
Processzor : Intel Core i3 - 530 @ 2.93Ghz
Memória : KINGSTON 2048Mb DDR3 1333Mhz
Videokártya : Asus EAH4670 1GB GDDR3
HDD : SEAGATE 500GB 7200rpm 16MB
ODD : LG GH22NS50 Fekete
Ház : Codegen E6099-CA
Táp : CHIEFTEC GPS-550AB 550W
A házban van gyárilag 2 venti az elejébe ,és a tetején egy-egy 8cm-es(ledes) ,mindkettő befelé fújja a levegőt.Ezeket ajánlott cserélni?Később elkezd majd kerregni stb.?(codegen nem a minőségéről híres)Ha már itt vagyunk ,akkor az i3-as procimat meddig lehetne húzni alap hűtővel?A VGA-mat meddig lehetne?Válaszokat Köszönöm ! -
válasz
TESCO-Zsömle #5885 üzenetére
Köszi, hasznos volt. Ezek szerint nem is olyan szörnyű a Noctua hangja. Asszem' egynek jó lesz...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
AxBattler #5884 üzenetére
Tessék, itt egy videó.
A forrásoldalt (coolingtechnique) egyébként tudom ajánlani mindenkinek. Ezek a digók tudják, hogyan kell tesztelni!
-
válasz
TESCO-Zsömle #5883 üzenetére
Én is LNA-val használnám, de nem vagyok olyan vájtfülű. Nomeg a CM Hyper TX3 majd elnyomja...
Viccet félretéve - ez kezd egyre bonyolultabb lenni. Asszem alszok rá még 1-et, aztán holnap leadom a rendelést.
Köszi a segítséget! -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
AxBattler #5882 üzenetére
Az szép lenne, csak a ház maga 18 cm széles...
És? Nem akadály...
Nekem 900-on pörög, mivel procihűtőre csak LNA-t adtak, ULNA-t nem. De csak akkor hallod, ha jó füled van/közel a géphez.
Hát, mert pl ha az alaplapodra van dugva, vagy szabályzüóra, és leszabályzod 5V-ra, akkor nem fog elindulni. Másegyéb baja nincs.
-
EasyTune-nal sem ment a szabályozás?
TESCO-Zsömle:
"Viszont, ha én szétvágom a ház elejét, akkor Silverstone 180-as ventije kerül oda."
Az szép lenne, csak a ház maga 18 cm széles...Egyébként a Noctua mekkora fordulatnál produkálja azt a morgó hangot? Csak mert nálam 900rpm-en menne.
Ja, és miért gond az "éhsége" indulásnál? (Bocs, kezdő szakbarbár vagyok.) -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
AxBattler #5879 üzenetére
Csak 3 140-es venti van itthon. A nuctua a procin, egy Sharkoon a tápban és egy Yate Loon a szekrényben.
A Yate Loon-ról nincs mit mondani. Sima "átlagos" venti. semmi extra. Mondhatni fapados. A Sharkoon 9 vagy 11 lapátos (már nem vágom), a statikus nyomása gyenge, házat hűteni talán elmegy, ha nincs nagy ellenállás.
Jövőhéten jön elvileg a Noiseblocker. Bizakodó vagyok. Itt egy teszt. Ebben benne van a teljes PK család 1-től 3-ig. Német nyelvő, de a második és ötödik oldalon levő táblázatokat érteni fogod. h nem, kérdezz.
Viszont, ha én szétvágom a ház elejét, akkor Silverstone 180-as ventije kerül oda.
-
válasz
TESCO-Zsömle #5878 üzenetére
140 mm-esből néztem még a Xigmatek XLF-F1453-et, illetve ajánlották a Scythe SlipStream sorozatát ebben a méretben. Ezekről van valamilyen tapasztalatod / véleményed?
-
De lehet, hogy kivágom a ház elejét, és kap egy Noctua NF-P14 FLX -et...
-
Henk
veterán
válasz
AxBattler #5874 üzenetére
Igen. Tudja is a lapod szabályozni ha a cpu fan-ra kötöd, de gondolom ott már a cpu hűtő van. Mondjuk a Coolink-hez jár elosztó amivel 2 ventit tudsz egy csatira kötni. De ezért írtam, hogy ez a venti nagyon jó, akár házhűtőnek is (én is ilyeneket használok) de valamilyen módon érdemes szabályozni mert full fordulaton már hangos. De állandó 1700 rpm-en nem is nagyon használatos egy házhűtő venti.
-
Henk
veterán
válasz
DroiDMester #5872 üzenetére
Akkor bepróbálhatod legfeljebb előbb kell majd újra cserélni. Azt nem tudom, hogy hány V-on indul de szerintem a Scythe topikban kérdezd meg és Crusher tud majd rá választ adni.
-
Igen Táp-ba kellene és tudom hogy csúszó csapágyas de gyárilag is az van benne (és még millió másik komoly tápba van eza típus) Yate Loon D12SM-12 illetve a nagyobb fordulatú D12SH-12 pedig van ezekből is golyós csapágyas verzió D12BM-12 és D12BH-12 mégis az olcsóbb siklót használja sok nagy Táp gyártó (PL: FSP, Sirtec, CWT, és még sorolhatnám)
Ezek a golyós D12B ventik lennének jó de sehol nem lehet beszerezni őket! mert ezeket tudom hogy indulnak is 3V al!
-
Sziasztok!
Van itt valakinek?
Scythe Slip Stream SY1225SL12H (1600RPM) ventije? Csak arra lennék kíváncsi hogy a vetinek mi aza minimál fesz amivel elindul?
Mert olyat keresek ami 3,3.V al már stabilan beindul!
-
Üdv!
CM Elite 341-es házamba keresek előre ventit. Ti melyiket ajánlanátok az alábbiak közül, és miért?
Coolink SWiF2 120P
Noctua NF-S12B FLX
A segítséget előre is köszönöm...
-
TESCO-Zsömle
titán
A Yate Loon adatai hitelesnek látszanak, de azok alapján másfélszer erősebb, mint a gyári venti volt. Az Enermaxot kihúztam, egyrészt az ára miatt, másrészt minek egy tápba 14 led, ami 7-féleképpen tud villogni? A Revoltec is kiesett, mert az adatai tévesek, ez valójában 60CFM-es maxxal bír.
Marad a Noiseblocker. A gyári oldal bőbeszédű, korrekt datasheet-el, sok adattal. Külön bíztató a gyári típusbesorolás: casefan, radiatorfan, power supply fan. Ez utal a viszonylagn agy statikus nyomásra, mert a radiátorhoz az kell.
Az ára itthon 5k, de ha be is lehet vasalni a 6 éves garanciát, akkor nem rossz vásár...
-
Henk
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #5861 üzenetére
Mindkettő lehetséges, de az utóbbi az majdnem 100%. Szinte minden venti adatlapja szépítve van, a legritkább esetben fedi a valóságot.
Jimy83: köszi, bár ez a ház nem volt nálam túl sokáig.
babicsbalu: az folyadékcsapágyas, nem árt neki a vízszintes működés.
-
scream
veterán
Hali!
CorsairVX550es tápomba keresek új,12cm-es ventit.
Kritériumok :
- ne horror ár
- nagy légszállítás
- halk működés
- ne ártson neki a vízszintes helyzet.MÁS
SWiF2 1201-eseket használok 2 db-ot az rc690 tetején és a kérdésem az volna,hogy nyugodtan használhatom őket ott vagy lesz valami bajuk ,hogy vízszintesen vannak használva ?
-
Henk
veterán
Az egyik leghalkabb ebben a kategóriában. De nincs harisnyázva hanem zsugorcső van a vezetékre húzva.
FireKeeper: nekem ha a lap szabályozta akkor 900 rpm alá nem tudam vinni. Ezért vettem szabályzót és azzal 450-480 rpm-ig levihető. Ezen a fordulaton már valószínű, hogy nem indul el de ha már megy akkor eddig leszabályozható. De felesleges is ennyire letekerni, én idle 800 rpm-en használom őket és nagyon halk úgy is.
-
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok!
Érdekelne, hogy a Coolink SWiF2 120P ventit mekkora fordulatig lehet leszabályozni? CPU hűtőre tervezek egy ilyen darabot, de a gyártó honlapja szerint 800 a legalacsonyabb fordulat, viszont az nekem magasnak tűnik, érdekel, hogy valakinek van-e erről tapasztalata.
-
Jimy83
aktív tag
Üdv tervezem lecserélni a jó öreg sagitta 2 ventilátorokat .
Ez a típust néztem : http://www.edigital.hu/Rendszerhuto/Coolink_COOLSWIF21200_ventillator_12cm-p50483.html
Valakinek vélemény róla ?
Azért is néztem ki ezt mivel harisnyázott , hamarosan tervezek váltani egy corsair modular tápra és ezek a kábelek ne rontsák már az összképet. -
Henk
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #5856 üzenetére
Nem ismerem a 14-es ventiket de ha 1500 rpm-est tettél bele és azzal is hangos akkor ott a táp ventivezérlése miatt lesz hangos szerintem, ebben az esetben pedig nem tudom, hogy a felsoroltak közül bármelyikkel is halkabb lenne. Ami biztos, hogy csúszócsapágyas ventit nem célszerű vízszintes helyzetben használni, tehát tápba tenni sem. Az Enermax meg a Noiseblocker 12-ből jókat gyárt de, hogy a 14-re ez mennyire igaz azt nem tudom.
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok.
A segítslgeteket szeretném kérni ventillátor ügyben.
A tápomban (TT TP 750W) 140mm-es ventilátor van. A gyári elhangosodott, így vettem bele egy Sharkoon System Fan (Power)-t. A gyári Yate Loon ~90CFM-et produkált, így ez egyrészt benne volt a 10%-ban, másrészt bíztam benne, hogy a több lapát miatt csendesebb lesz.
Hát nem így lett...
A lehetőségek:
Sharkoon SF (Power) - 140.75 m³/h (82.8 CFM) - 33 dB(A) - 1500 U/min
Revoltec "AirGuard" - 152,67 m³/h (96.10 CFM) - 19.8 dB(A) - 1200 U/min
Noiseblocker BSPRO PK3 - 153 m³/h (90.056 CFM) - 27 dB(A) - 1700 U/min
Enermax UCAPV14A-R - 154,27 m³/h (90,80 CFM) - 15 dB(A) - 1500 U/min
Yate Loon D14SH-12 - 175 m³/h (103 CFM) - 2300 U/min - 43dBVéleményeket, segítséget várok.
Előre is köszönöm.
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Segítségetek szeretném kérni az alábbi problémával kapcsolatban:
Van egy aerocool aeroengine jr házikóm és az elején lévő venti vagy a turbina bekapcsoláskor eléggé morog. Viszont egy kis idő elteltével elcsendesedik. Van neki szabályzója is, de akárfel, akárle tekerem ugyan az.
Javaslatokat, ötleteket várnék, hogy mit tegyek a morgás megszüntetésére. -
Ok.
csendes tag
boisban sem tudom leszabályozni, odáig eljutottam haol írja mi mennyivel megy de nem tudok oda lelépni
-
Ok.
csendes tag
köszönöm megoldottam. amin hümmögök most egy kicsit hogy beszereltem egy swif2 120p-t és alacsonyabb fordulaton minimumon elkezd néha kicsit mélyebben búgni és így üzemel....nem feltűnően csak észre lehet venni. speedfannal állítgatom de fura mert mikor rárnyomok pl 30ról-35% abbahagyja és ha visszengedem sem kezdi el mindig...és ha elkezdem emelni pl 60%nál is megjelenik hallhatóbban ez a jelenség...gyári hibás lenne a venti? ilyen piszok balszerencsém nem lehet
-
Ok.
csendes tag
mit lehet akkor tenni ha van egy ventim 4pin-es csatlakozóval de a lapon csak egy olyan hely van de azt már a procihűtő foglalja? ha elosztóval rádugom sem jó, mert akkor szabályozza mindkettőt és a procihűtőt nem szeretném csak a ventit...van erre vmi megoldás?
-
Henk
veterán
Persze, felrakhatod a csavarokkal is nálam is úgy van nem rezegnek egyáltalán. Esetleg ha nagyon alacsony fordulatra lennének szabályozva, azt nem próbáltam. Amit leírtál hűtést az teljesen jó, nem baj ha elöl a befújó nagyobb légszállítású mert a ház nem zár hermetikusan nem fog megrekedni a levegő. Meg a táp is kifele szív az is visz ki valamennyi levegőt.
Tubica: pm ment, de nem tudok ebben segíteni.
-
Ok.
csendes tag
én az alábbi házhűtést terveztem:
1.hátul fenn egy 9-es swif2-es szívja ki (1500rpm 55,8as légszállítással)
2. elöl be lent egy 12es tolná be (800rpm 60,4 légszállítás)nem tudom hogy ez a "többlet" jelentene-e valamilyen hátrányt tehát állna vagy nagyon kavarogna a levegő a gépházban hogy elöl lényegében több levegő megy be. most egy kis 8as golyós kolink van elöl (míg nem jön meg a 12es swif2) de azthiszem a tápban is egy ilyen van, vagy a 12es testvére tehát az is húzza kifelé a levegőt. kihajtogattam hátul kicsit a takarólemezeket is, nem tudom milyen ötlet volt. tehát ilyen tipikus hosszába szellőző hűtést próbálok minél kevesebb hanggal kihozni ebből az egészből csak nagyon meg kell fontolgatni ezt az egész dolgot passzív hűtésű videókártya mellett.
-
Tubica
senior tag
4db ventit szeretnék. Van is ventiszabályozóm, csak kicsit sok a kábel. Igaz, várom az új tápomat, addig nem is akarom rendberakni a gépem. Viszont egy technikai segítséget kérnék !!
Van egy mystifty 8cm-es UV gyűrűs ventillátorom. Az UV gyűrű leszedhető. Az lenne a kérdésem, hogy én proci mögé szeretném betenni, és az ott lévő meleg levegő, nem teheti tönkre az UV-s gyűrűt ?
Ha kell, fotót is csinálok a ventiről.
Szerk : legfelső
-
Ok.
csendes tag
köszi Henk, akkor ha nem tapasztalok rezgést, rázkódást maradhat simán felcsavarozva is a venti?
-
Henk
veterán
Elképzelhető, hogy a csapágynak nem kedvez ez a pozíció de érdekes mert a folyadékos csapágyaknak nem szokott gondot okozni a vízszintes működés.
Tubica: nem biztos, hogy a lapod tudja szabályozni a 3 tűs csatikat. Ha bios-ból nem tudod beállítani és a speedfan sem kompatibilis a lapoddal akkor nagy valószínűséggel szoftveresen nem fog menni a szabályzás.
-
Tubica
senior tag
Sziasztok. Nekem az lenne a kérdésem, hogy az alaplapi 3tűs csatlakozókat, hogyan lehet szabályozni ?
Nekem csak azt sikerült szabályozni, ami a proccesszorhoz van "rakva".
Esetleg valami program ? ( speed fan nálam nem jó )Remélem tudtok segíteni.
Üdv. Tibi
-
dale74
tag
Tapasztaltatok már olyat, a SWiF2 1201-el kapcsolatban, hogy vízszintes helyzetben, ha felfelé tolja a levegőt (tápban van) jobban vibrál, rezonál. Leginkább úgy lehet észrevenni, ha kézben tartva kimozdítod függőleges helyzetből és olyan 15-20 foknál hirtelen megjelenik a vibrálás. Ugyanez, ha lefele tolja a levegőt nem észlelhető. Lehet, hogy a csapágyazásnak nem éppen ideális neki ez a beszerelés?
-
Henk
veterán
A gumi rögzítők arra valók ha esetleg rázkódna a ventilátor akkor ezt a rezgést elnyelje és ne adja át a háznak. Ilyenkor a 4 csavar helyére kell ezeket beépíteni. A gumikat belehúzod a házon lévő furatba majd odateszed a ventit és annak is áthúzod a felfogató furatain, a tüskén lépcsők vannak, hogy minek hova kell kerülnie.
Itt van 2 kép hátha így egyértelműbb. -
Ferlito
tag
Hali!
Vettem egy Arctic F8 PWM-et és egész jól működik! Csak a használati utasítás azt írja hogy ha 1 db 4 pines PWM csatlakozó van csak az alaplapon akkor optimális esetben a prociét ki kell húzni és összekötni a ventivel és a 3 pines csatit is csatlakoztatni kell az alaplaphoz. Mert ugye ezen a ventin van egy négy pines és egy 3 pines csati meg egy külön kábel amibe a proci hűtőjét tudom dugni.
Beszerelési javaslat? Úgy csináltam eddig hogy csak a 4 pines PWM van bedugva, procit nem bántottam 3 pines meg szabadon lóg.
REmélem érthető voltam -
Ok.
csendes tag
Sziasztok égetően fontos lenne a segítségetek, a coolink swif2 ventijével kapcsolatban. nem tudom hogy hol és hogy kell rögzíteni a "zajcsökkentő gumikat"
tehát ezekkel a hosszúkás zöld bigyókkal nem tudok mit kezdeni mert csak a 4 csavar helye van és nem tudom hová és hogyan rakni ezeket. (gondolom funkcionálnának is, és halkabb lenne az egész mint simán felcsavarozva hisz ezért adták vele)
http://www.zonacomputers.hu/images/hutes-hazhuto-COOLINK-SWiF2-1201.jpg
-
scream
veterán
Hali!
HD4850X2-re szeretnék 2 db 92mm.es halk,ámde nagy légszállítással rendelkező ventillátort venni.Melyiket keresem ?
Most 2 db Nexus RealSilent van rajta, kb olyan "zajos" kéne mint azok csak nagyobb légszállítással ...
-
Forceman
tag
Hát ahogy elnézem ez kb. 2k-ba kerülne, annyiért meg veszek még egy ventit
.
Esetleg elviszem egy "bazárba" és megkérdezem hogy beadhatom-e és ha igen, akkor amit pénzt ideadnának, ne lehetne vennem egy halkabbat. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Forceman #5831 üzenetére
Hát szerintem legjobb dolog az lenne ha, a hűtőt cserélnéd le.
Molex csatlakozóval ellátott hűtőt elég nehéz szabályozni. Vehetnél előlapi szabályozót, de azzal az a baj, hogy ha csak ezt a ventit kéne akkor pénzkidobás és kéne átalakító is. (bár a másik megoldáshoz is kell)Esetleg vegyél hátlapi panelre szerelhető potit: Zalman Fan Mate 2 vagy ilyet: katt
És hozzá egy ilyent átalakítót: 4pin -> 3pin Adapter kábel
-
Henk
veterán
válasz
dízelracer #5830 üzenetére
Englide n. zero hydro 80 a leghalkabb amivel eddig találkoztam de a Coolink swif2 800 vagy 801 is jó lenne.
-
Forceman
tag
Hali!
Beszereztem egy thermaltake cyclo nevezetű hűtőt, de nem lehet szabályozni, mit tegyek?
Olyan 1000 fordulaton simán hangtalan lenne, nem kell hogy ölje itt nekem a levegőt.
A csatija sajnos egy 4pin-es dugasz, nem lehet szabályozni. Valahogy meg kéne oldani hogy lehessen. -
dízelracer
őstag
Sziasztok
Egy extra halk 80x80x25mm-es ventilátorra lenne szükségem. Ajánlanátok párat?
-
Ferlito
tag
még annyi hogy a PWM az minden esetben 4 tűs ugye?
-
Henk
veterán
-
Vasinger!
nagyúr
Nah, nemsokára lecserélem a Mugen 2 ventijét a ház elejéről, ami 1400 RPM-es Slip Stream PWM-es ventit még egy SWIF 2-re, abból is 1201-esre. Így lesz 2 db 1200-as, 1 db PWM-es Swif 2 és Noctua NF-P12. Érdekes, hogy milyen jól teszi a dolgát a Noctua is.
Lehet, hogy majd azt is lecserélem Swif 2-re, de ha le is fogom, majd csak később.
Akinek kell eladó Slip Stream, írjon rám! Hamarosan hirdetés is lesz, csak jöjjön meg a Swif 2 végre.
-
-
Ferlito
tag
hátulra szánom a hűtőt, a procima következő: QuadCore AMD Athlon II X4 630, 2800 MHz ezena ugye agyári amd-s hűtés van, nem is volt gondom eddig szinte semivel csak most ebben anagy melegben, ezért nem is akarok horribilis összegeket rákölteni, de nyugodtan mondhatsz árakat 1000 huftól fölfelé
ja meg avidkártyám radeon HD 5770 gygabyte, na ez melegszik rendesen közben
-
Ferlito
tag
Sziasztok!
Hallott valaki már multi card reader típusú házról? Ha igen akkor ennek kéne a hűtését megoldani vmi jóféle kis ház ventivel. És még valami: 3000 körüli RPM 4 magos proci esetében alapjáraton sok? hozzáteszem hogy panellakás és kánikula. :S A legnagyobb probléma, hogy játék közben iszonyúan hangos a hűtés és melegszik is rendesen... http://www.pcx.hu/termek/coolink-swif21201-42277 ezta ventit néztem ki, bár nem vágom hogy a kiírt zajszint (18 db/A) mekkora hangerőt takarhat..
Előre is köszi a választ -
Henk
veterán
válasz
joshua7 #5806 üzenetére
Jók ezek a videok legalábbis arra, hogy látod hány V-on indul. Én a hangjára ez alapján nem tudok következtetni mert attól függ milyen hangosra állítom, még úgy sem, hogy a 120P-t ismerem is.
Gondolom alacsony fordulaton már leül a csapágy azért van az a kattogó hangja, másik ventinél is találkoztam már ilyennel. Sőt olyannal is, hogy egy idő után elhagyta bár annál nem csak alacsony fordulaton volt ez a hang hanem a teljes tartományban. -
joshua7
veterán
Ez igaz. Gondolom a 'constructeur' csík a gyári értékre vonatkozik. Ahhoz képest eléggé elmarad, igaz. BMW-vel máp váltottam pár privátot ez ügyben, mondjuk erre még nem tértem ki.
Egyébként Youtube-on vannak nagyon jó összevetések, érdemes belőni az otthoni hangrendszert, majd végighallgatni pl ezeket:
Excalibur, SwiF2 120P , Ultrakaze 3000B4l!nt: próbáltad szabályozni őket? Ha igen, nálad is előjön ez az alacsony sebességes pattogó hang, ami a fönti videóban is hallható és ami állítólag a venti velejárója?
-
Henk
veterán
válasz
joshua7 #5802 üzenetére
Eszerint valóban nincs de az fura, hogy a 3000-es UK csak 2500-at pörög 12V-on és ennek megfelelőn a légszállítása is sokkal alacsonyabb mint a gyárilag megadott, ez azért is fura mert az 38-as venti. De a Coolink 120P is csak 1600-ot ment nekik mikor köztudott, hogy inkább mind többet pörög mint az előírt. Nekem van most 4db és a legkevesebb is 1850-et tud de van köztük amelyik 2000 fölé megy pedig 1700-as. Asszem BMW001 használ 3000-es UK-t esetleg őt kéne megkérdezni, hogy mit megy valójában. Ha a nagy légszállítás a fő cél akkor mindenképpen a nagyobbat érdemes, a teszt szerint megy 5V-on akkor viszont 1000 rpm környékére leszabályozható ami már nem hangos.
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest