- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Himym
senior tag
Sziasztok.
( nem tudom erről van e szó ) De nekem kellene egy olyan átalakító, hogy ahova a cpu hűtőnek a csatiját dugjuk ( pwm ) ből alakítson át 3pin apára amire rátudnék dugni egy 3pines anyát ami szétoszlik 4x 12voltos apa 3pinesre...
A 3pines megoldás: PhobyaZanik Mekkora méretben kell mert én 92x92x25mmest találtam itt: Alternate Külföldi osztrák bolt
-
Nem tudna valaki adni egy tippet, hogy hol lehet kapni Arctic F9 PWM-et? Nem a Pro-t, hanem a simát, a fehérlapátosat! Nézegettem a Coolink 92p-t is, de az csak 7 lapátos, ráadásul a színével sem vagyok teljesen kibékülve. Egy TX3-ra lenne.
-
-
Henk
veterán
Most biztos hülységet kérdezek, de nem próbált még senki ilyen ventilátort?
Mocskos drága és elég speciális dolgokat tud, kérdés, hogy gyakorlati jelentősége van e ezeknek. -
Henk
veterán
válasz
Vasinger! #4186 üzenetére
De amit te linkeltél képet az nem átalaktó lenne, ha létezne, hanem egy 3 pin hosszabbító.
A 4 pin apa csati 4. szálát egyszerűen kihagynák és a vezeték végére tennének egy 3 pines csatit. A 4. szálat simán kihagynák mert nem lenne hova kötni, tehát ennyi erővel mind a 2 végén lehetne 3 pines csati, de akkor meg csak egy sima hosszabbító, olyat meg lehet kapni. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
eddison #4183 üzenetére
Hát igen. Nem minőségi ventik, bár még nem volt egyikhez sem "szerencsém".
Én, mint írtam, lecserélném őket jobbakra és akkor lehet a szabályozó sem kellene, vagy ha igen, akkor én a helyedben újat vennék.
Nem sokára kiderül, hogy eladó lesz e az enyém. Egy Xilence FCP. Pár venti már átment a teszten.
Ha nem sürgős és úgy alakul, hogy nekem nem kell, akkor szívesen eladom neked és talán még a mostani szabályozódnál is olcsóbb lenne.
Kérdezted, hogy milyen venti lenne legalkalmasabb alacsonyabb fordulaton, igazából itt nem a csapágy a fő tényező. Mert lehet, hogy bírná a golyós, folyadék és a csúszós is, a ventilátor nem mind1, hogy milyen. Nem egyformán reagálnak a szabályzásra.
Henk: Természetesen. Egyszerűen arra kéne, hogy a szabályozómra ráköthessem és egyben az alaplapon is láthassam a fordulatát a PWM-es ventinek. Sajna ez a jelenlegivel csak ilyen átalakítóval lenne megoldható, vagy egy 4 pin to 4 pin molex átalakítóval.
-
Henk
veterán
válasz
Vasinger! #4182 üzenetére
Szerintem ilyen nem biztos, hogy létezik. Azt megkérdezhetem, hogy pontosan hova és milyen funkcióval szeretnéd ezt bekötni?
eddison: mivel alapvetően a szabályzó a problémás így nem lehet megmondani, hogy melyik ventivel működne jól, ha van ilyen egyáltalán. Ha olcsó, de jó minőségű szabályzó kell akkor a Scythe Kate Q-t nézd meg.
-
eddison
csendes tag
válasz
Vasinger! #4178 üzenetére
Köszönöm a hozzászólást...
Most akkor azt jelenti,hogy "íves javítás" (bas*am ki a kukába), vagy van olyan hasonló árkategóriában lévő ventiszabályzó, amivel el tudnám érni azt,hogy a gép halk legyen?
A gép elég izmos (AthlonII x2 250, 500WD-blue,HD4670,DDRIIIGeil 2*1Gb 1600Mhz,LC power 450), úgyhogy csak akkor nyomnám neki a ventiket, mikor "pörkölök"... -
eddison
csendes tag
válasz
Vasinger! #4169 üzenetére
Hát egészen pontosan a házban gyárilag "aerocool" feliratú ventik (a 14-es és a 12-es), a "vga" hűtő venti pedig Spire 80*80*25....
De próbáltam Artic Cooling 12cm-es (állítólag pvm), és azzal is zúg,mint az állat....Milyen venti lenne arra a legalkalmasabb,hogy mondhuk 800-as fordulaton ne nyomorogjon?Folyadékcsapágyas???? -
Vasinger!
nagyúr
Valahol lehet találni 4 pin (nem molex) to 3 pin átalakítót, akár molexre is?
-
LorD_ARmES
tag
Valakinek van esetleg 20 cm Cooler Master Megaflow ventivel tapasztalata? Hangra elviselhető, hűtési teljesítménye megfelelő? Moddinghoz lesz. Ha valaki tud esetleg helyet, ahol a sima fekete verzió is kapható, nem csak a ledes szörnyűség...
Bocs, de nem találtam ennél alkalmasabb topicot, ha mégis van, irányítsatok oda. -
Henk
veterán
-
Quan-Chi
őstag
üdv mindenkinek
esetleg nincs valakinek 140mm-es halk LEDes ventije olcsóba ? -
vhunor
őstag
válasz
Vasinger! #4172 üzenetére
Nekem idle és általános (nem játék) használat mellett lényeges a csend. Az, hogy MW2 vagy DAO alatt hallom a gtx 280 hangját, nem mozgat különösebben, mert úgyis elnyomja nagyrészt a játék hangja. Meg amíg nem lesz olyan aftermarket vga hűtő ami kinyomja a meleget a házból, addig nálam egyik sem jöhet szóba, akármilyen jó hőfokokat is produkál pl. egy accelero gtx 280. Amúgy sem megy 68-70 fok fölé a gpu max. 50%-os venti mellett, szóval egy szavam sem lehet rá.
Na de inkább adjatok sok coolink ződséget óccsóér'!
-
-
-
vhunor
őstag
válasz
Vasinger! #4165 üzenetére
Én 2000 nyarán dolgoztam 3 hónapot Tübingenben egy számtech boltban, ott tanultam meg, mit jelent az, hogy csendes (akár hangtalan) számítógép. Rendelésre zajszigetelt házakkal, Papst ventikkel, passzív vga-val dolgoztunk, meg persze Enermax (már akkor is
) tápokkal. Az első dolgom az volt amikor hazajöttem, hogy kidobtam a gépből a FOP38-at a p*cs*ba, és az akkori AOpen házamat kibéleltem hangszigetelővel. Azóta már az is zavar, ha 800 rpm felett jár egy 12 centis venti. Hiába, a jót gyorsan meg lehet szokni...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
eddison #4167 üzenetére
Igen, már meg is válaszoltad, új ventit kell venned. Ezek alapból nem minőségi ventik, ezáltal nem is biztos, hogy úgy bírják a szabályozást, ahogy azt kéne.
Ha nagyon alacsony fordulaton megy a venti, eltűnik a szélzaj és csak a motorhang marad, ha van és itt biztos van. De én arra is gondolok, hogy a csúszócsapágyazás miatt(gondolom olyan) miatt leült a tengely és valamivel összeér, de ezt passzolom, gyakori az ilyen....
Én lecserélném a ventiket és talán az is megeshet, hogy szabályozni sem kéne.
De esetleg, ha leírnád, hogy pontosan milyen venik vannak benne, könnyebb lenne.
-
JackOneill19
csendes tag
Hali!
Erről a termékről mi a véleményetek?
Amúgy ár/érték/csöndesség "kategóriában" melyek a legjobb ház hűtők?Köszi!
-
eddison
csendes tag
Sziasztok!
Van egy aerocool aeroengine II-es házam és benne elől egy 14-es, hátul meg egy 12-es aerocool venti plussz oldalt egy nyolc centis.
Vettem egy revoltec szabályzót, de amikor alacsony fordulatra veszem,nyikorognak mint az állat....
Új ventiket kéne vennem (szabályzott ventivel is kipróbáltam,de az is hangosan krepeg,max fordulaton viszont nem)??? -
-
Dr.Én
veterán
Nekem most érkeztek meg a rendelt Coolik Swif2 1201 és 1200-as ház ventik...
határozottan mondhatom hogy halkabbak mint a Xilence ventik..nincs akkora szél zaj , motor hang egyátalán nincs...
Amit előre raktam aházba 800rpm-st annka hllom a hangját, de valszeg azért mert kivettem a porszütöket elöröl takaritás miatt és a megszáradás után mennek vissza.... -
vhunor
őstag
Ilyen típusú Scythe ventivel van már valakinek tapasztalata? Az egyes rpm értékekhez megadott zajszintek igen jónak tűnnek.
-
-
Henk
veterán
válasz
Vasinger! #4148 üzenetére
Értettem az elöbb is, de arra nem gondoltam, hogy 3db ilyen átalakítót akarsz. Ebből de egyben 2 csatlakozási felületet adnak lehetővé arra gondoltam, hogy összesen 4 ventit akarsz rákötni és mivel 3-at tud gyárilag így az egyik potira 2-t akarsz dugni amit lehetővé is tesz a hosszabbító. De az fel sem merült bennem, hogy mindet átalakítóval akarod rádugni és mindet még a lapra is ellenőrzés céljából.
Adj fel egy hírdetés, hogy akinek s-flex van az adja neked ezeket az átlakítókat, mert ezt szerintem senki nem használja semmire. -
Henk
veterán
válasz
Vasinger! #4144 üzenetére
Azért kérdeztem milyen szabályzó mert amiket én eddig láttam azokon a ventiknek való csatik sima 3 vagy 4 tűsek voltak. Ezen felül volt rajtuk egy molex csati, de az arra szolgál, hogy a táptól ezen kapja a 12V-ot maga a szabályzó. Tehát ha ebbe a fő ágba kötnéd bele a ventit az átalakítóddal akkor felesleges a lapra dugnod a fordulat érzékelőjét mert ebben az esetben full fordulaton fog menni és nem tudod változtatni a fordulatát.
-
Henk
veterán
válasz
Tothgera30 #4137 üzenetére
Nézd meg a Scythe Kaze Q-t. Az 3,5"-os és 4 ventit tud vezérelni, csont egyszerű, semmi kijelző. Ez sokkal olcsóbb mint a Zalman és mégis Scythe minőség.
Vasinger!: arra az átalakítóra gondolsz amit a ventire dugsz és a tápról kapja a kraft-ot?
Erre gondolsz? (felülről a 2.) -
Vasinger!
nagyúr
Olyan kábelt amit a Scythe S-FLEX-hez adnak, olyat hol lehet venni külön?
Sehol sem találok. :S -
-
Henk
veterán
válasz
Tothgera30 #4135 üzenetére
Hát ezzel mondjuk 6-ot is tudsz szabályozni, ellenben nincs rajt kijelző. Vagy azt nem akartad, hogy hőfokotmeg fordulatszámot jelezze?
-
-
Henk
veterán
válasz
Tothgera30 #4133 üzenetére
Igen. De Zalman-ból melyik típust?
-
-
Henk
veterán
válasz
Tothgera30 #4131 üzenetére
Konkrétan melyikre gondolsz? Mert általában a 3,5-es szabályzók csak 2 ventit tudnak vezérelni. Persze ha nem elosztókkal kötögeted össze.
-
-
Henk
veterán
válasz
Tothgera30 #4129 üzenetére
Én Scythe kaze server-t, de csak azért mert ez volt raktáron. A kaze master-t akartam mert az olcsóbb és a célnak az is megfelel, ahhoz is adnak hosszabbítót.
-
-
Henk
veterán
válasz
Tothgera30 #4127 üzenetére
Nekem nincs, nem használtam ilyeneket. Illetve a szabályzóhoz adtak, azt használom most. Ha van hozzá kedved csinálhatsz magadnak, ez olcsóbb. Ha nem akarsz vele vacakolni akkor megveheted, de így kevésbé barátságos az ára. Pl. CM-nál kapható.
-
-
Henk
veterán
Ez inkább zöld mint sárga és van egy specialitása, adnak hozzá egy Y elosztót amivel a 4 tűs alaplapi csatira rá tudsz dugni 2-t ebből a ventiből. Ebből csak ilyen színű van, se átlátszó, se led. Azt más gyártónál kell keresgél, ott viszont tényleg feladat megoldani, hogy a 2 ventit hogyan fogod vezérelni. Még az AC-nek van rá megoldása, de az hangosabb venti és az sem ledes.
-
Henk
veterán
Itthon szerintem nem találsz rev.b-t. Olyan venti nincs ami erős is meg halk is. Ha erős, nagy légszállítású akkor annak hangja is van. Érdemes rá pwm vezérlésűt tenni akkor a lap tudja szabályozni így terheletlenül halk lesz, ha nő a terhelés akkor pedig gyorsul és nő a légszállítása. Most ebben az egyik legjobb a Coolink 120P, ez még árban is elfogadható. Amúgy ventik 1000-7000ft/db vannak.
Ebben a méretben szerintem nincs 25mm-nél keskenyebb, de felesleges is mert azzal csak a légszállításuk csökken, a hangjuk meg nő. -
Himym
senior tag
Sziasztok.
Erre a Procihűtőre szeretnék kettő darab egsézen jó ventit.Megahalems
Segítégeteket előre is köszönöm.
-
-
-
picur220
veterán
válasz
Tothgera30 #4113 üzenetére
Jóvanmá na, te nem kattintottál még mellé?
-
-
-
picur220
veterán
válasz
Tothgera30 #4108 üzenetére
Akkora az kiesett...
Látod, azt mondják, a gyári hűtő a hibás... lehet, hogy igazuk van
Ha működés közben lehúzom a PWM-es csatiról a hűtőt, akkor ha visszadugom, működni fog tovább?
Akkor mondjuk 212plus a 4 magosra? Ez még a jövő zenéje... -
-
Henk
veterán
válasz
picur220 #4101 üzenetére
Hát ennek felesleges így nekiállni, hogy elkezdesz különböző cuccokat venni a gépbe. Ha gyári hűtők vannak akkor cpu hűtő vagy vga szokott hangos lenni. Ki tudod szűrni úgy, hogy megy a gép és óvatosan lehúzod róla a házhűtő ventiket, meglátod mennyit változik a hangja. Ezt megtudod csinálni a cpu hűtővel is és közben hallgatod a változást. Ha óvatos vagy akkor így kilehet szűrni mi hangos a gépben. De az sem kizárt, hogy több hangos alkatrész is van. Meg arra készülj fel, hogy pl. a cpu hűtő hangos és lecseréled akkor utána a vga hűtőt hallod. Aztán ha azt is lecserélted akkor hangos lesz a táp, utána a ház ventik és így tovább. Ha nem kötsz kompromisszumot akkor végig érsz az egész gépen. Aztán ha mindent lehalkítottál akkor elkezded hallani a vinyó hangját.
Szóval a lényeg, hogy szűrd ki mi a hangos addig felesleges bármire is költeni mert lehet felesleges pénzkidobás. -
picur220
veterán
Lehet, hogy igazad van!
DE valaminek nagyon van hangja ebben a gépben, és sztem a CPU-hűtő az, mivel 3000-körül megy általában. A Giga superb 460W-os tápomra meg azt mondják, halk, de ezt csak akkor tudnám meg, ha minden ventit nullára vennék. Az én fülem még nem tudja megkülönböztetni a VGA, CPU meg táphűtő hangját!
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest