- Apple asztali gépek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bluetooth hangszórók
- Milyen processzort vegyek?
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Léghűtés topik
- Hobby elektronika
- Mini-ITX
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
klepto
addikt
Minden Antec ház néma működésű, vagy csak a Sonata?
Találtam egy köztes megoldást, az Antec Minuet Bővebben: link 25k körül mozog bruttó. Ez az Antec Overture Bővebben: link kistestvére, mi viszont az én álmom, de sajnos 38K-ba kerül
-
klepto
addikt
na most néztem meg a Chieftek árát, már 18875.-Ft+postaköltség(kb.1000.-Ft)ahol kapható (15100+áfa), és ehez hozzáveszem a Zallman 7000ALCU-t, ami kb. 9000.-Ft, akkor máris közel 29k-nál vagyok, és a DTK ház nem igazán menne el jó áron. Ez így drága...
De egy ház lappal elmenne talán 20k-ért (15k a lap 1,5 év garival+5k a ház kb. 6 hónap garival), és úgy már jobban elmenne szerintem. Szerintetek?
Ha így nézem, egy barebone pc ami jól is néz ki már 30k+fa, és az a végén olcsóbb volna, mint ha a házat cserélem le hűtőstől.
Jól gondolom vagy nem?
Egy barebone pc mennyire csendes, és mennyire jó a hűtése? -
klepto
addikt
nem jó a házi barkács
Ez talán nagyobb, és bvelefér a Zalman venti, de akkor már ott vagyok, hogy 22k a ház a ventivel (a tavalyi árak szerint)
Vagy váltsak Barebone-ra, és adjam el a házat alaplapostól?
Ezalatt a fél év alatt kiderült, hogy tökéletesen elég az integrált vga, és nincs igény a későbbi bővíthetőségre sem. Először ezért nem akartam Barebonét, mert hátha pici lesz bővíthetőség szempontjából...
Az mennyivel lenne halkabb megoldás?
[Szerkesztve] -
klepto
addikt
Ha már szóbakerült a Chieftec, akkor ez a hőáz mennyivel csendesebb, mint a DTK?
-
klepto
addikt
nem, nincs a közelben szekrény.
Nehéz lenne elmagyarázni a lakás alaprajzát, de egy pici előtérben van a gép, ami a nappaliból nyílik, ablakok vannak, egy vendégágy, és egy normál asztal. A helység kb. 2m széles, és 5-10m közötti hosszúságú. Ez egy régi parasztház, és a gangból van leválasztva, átépítve a szobához. -
klepto
addikt
Nem jó tippek!
A méret nagyon fontos, ezért lett MicroATX-es ház/lap.
Etől csak kisebb lehet a gép (Barebone), nagyobb nem (elsősorban helyhiány miatt)!
A táb ebbe egy hosszúkás microATX 200w-os táp van, nem hagyományos. -
klepto
addikt
Én is gondolkoztam az Antec Sonata házban, de az az én álmom közel 40k-ért
Egyébként a konfig Abit Is7-10 (mixro ATX) alaplap, 80Gb Seegate hdd, 2x256Mb ram, 2,4 Celeron, integrált vga, hang, stb. -
klepto
addikt
Biztosan emlékeztek rá, még tavaly nyáron itt agyaltam, hogy milyen gépet a szülőknek netre. Mostanában felmerült, hogy túl hangos. A régi témát előkeresni nem volt kedvem, mivel ez már egy másik probléma, és nem akartam, hogy ott elvesszen.
A ház, egy DTK BOOK PC ház:
amiben van 3 vetni. Egy a ház elejében, egy a procin, és a harmadik a tápon. A házventi ami elől van egy vékony 8cm-s Zalman venti (Zalman ZM-OP1), a procin a gyári Intel venti van. Mivel nem sok hely van a proci és a táp között, a Zalman cpu hűtő már nem férne el, illetve ha beteszem, akkor hozzáér a táphoz a borda.
A lehetőségek: cpu hűtő csere, de akkor még mindíg megvan az esély, hogy hangos marad; a ventik fordulatszámának levétele, de ezt nem akarom mert leégni nem csak a napon lehet; házcsere, de mire?; gépcsere Barebone PC-re, kérdés, hogy azok csendesek-e?!
Melyik megoldást javasoljátok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- Apple asztali gépek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Fogyjunk le!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest