Hirdetés
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necronom
senior tag
válasz
#92251648 #2150 üzenetére
Nem, nem en vagyok a Meszaros meg az Orban sem
Mi csak bereljuk a csarnokot es nem, nem az uj csarnokot, hanem a regit
Amugy vennek szivesen, de mi tenyleg egy nagyon kis koltsegvetesu rendezveny vagyunk...raadasul hobby szinten
De szinte gondoltam, hogyha leirom, hogy Felcsut, akkor valaki beszol[ Szerkesztve ]
KCSD - Tarts velünk Te is!
-
gyenesb
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék hangkártya választásban. PC alapú zenelejátszásra,
Egy FAR Peak6 aktív stúdió monitorhoz.
A keret 40e lenne, csak zenelejátszásra sem felvenni sem fejhallgató erősítőre nincs szükségem, ami kell usb DAC hangerő szabályzó és szimmetrikus output.
Mit javasoltok ennyiért melyik szól a legjobban?
Amiket néztem
tascam us2x2
Focusrite Scarlett Solo 3. gen
Steinberg ur22 mk2
Presonus
De ezek mind többet tudnak mint ami nekem kell de egyszerűbb eszközt nem találok sehol. -
törölt tag
válasz
gyenesb #2156 üzenetére
Ez mind belépőszintű interface, nagy különbség nincs köztük. A Focusrite kicsit többet ad minőségben, felbontásban, elfogadható a megépítési minősége, kellemes a használata. De válaszd azt, amelyik neked szimpatikus, ebben a kategóriában nincsenek nagy csodák, pláne ha felvételt sem készítesz.
-
Necronom
senior tag
Kozben meg kivancsi lennek az elmeletekre skacok
Szoval adott egy 40x30m terem, amit be kene szolni - beszed az eldodleges, azaz nem artana ha ertheto lenne
Amim van hozza
2x aktiv lada
2x passziv lada
1x vegfok
1x cuki keveroKellhet ehhez meg valami? Vagy esetleg jo tanacs az elhelyezesre?
Barmilyen jo tanacsot, epito kritikat szivesen meghallgatok, de ezek a holmik adottak, nem kivanom oket eladni es masikat vasarolniKCSD - Tarts velünk Te is!
-
MineFox54
őstag
válasz
Necronom #2160 üzenetére
Elég karcsú... Az a gáz nagyon meg kell majd küldeni a cuccot, hogy szóljon mindenhol érthetően, és ilyenkor már a falra is elég sok jut, ami visszaver mindent, ergo teli leszel visszhanggal. Ezt sok, kevésbé küldött ládával oldanám meg személy szerint.
vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
Necronom
senior tag
válasz
MineFox54 #2161 üzenetére
igen igen, ez mar a kisebb teremnel is gond volt, mar a visszhangosodas
erre fel vettuk a ket db aktiv lada, hogy hatha...
mit kellne meg hozza szerezni, hogy jo legyen?
fekreertes ne essek, nem a maximumra torekszem, hiszen a rendezvany maga is csupan egy r/c automodell verseny, ami nem igenyel kulonosebb hangcuccot, a jol ertheto beszedra mondom, hogy aranylag fontos
az emberek a altalaban a terem 2 szelen (rovidebb oldalon) szoktak elhelyezkedni
a pupitust meg nagyjabol oda tesszuk ahol eppen kozelebb vagyunk ahhoz a kapuhoz, ahol merjuk az autok idejet
ez nagyjabol igy nez ki[ Szerkesztve ]
-
Necronom
senior tag
igen, eddigis igy volt elhelyezve, de elegge visszahangos volt
raadasul a kisebb terembe ami kb 650nm
a nagyobbik terem az teljes terjedelmeben jocskan tobb mint 1200nm
(1200 a felhasznalhato terulet)
allvanyom az van, igenja es enis amator vagyok
nem kicsit
de jol erzem magam, amikor jol szol a cuccos[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz
Necronom #2164 üzenetére
Ilyen helyeken próba cseresznye alapon egyszer kijön a jó megfejtés, onnantól azt kell használni.
Nekünk is van egy állandó megrendelőnk, aki minden létező rendezvényét a helyi tornacsarnokba rakja, talán a legrosszabb hely hang szempontból ahol eddig dolgoztam. Kb 10-12 rendezvényt toltunk le ott, a negyedik után rájöttünk az optimális konfigurációra, azóta úgy tesszük a motyót, és elviselhető.
vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
MineFox54
őstag
-
Necronom
senior tag
válasz
MineFox54 #2167 üzenetére
Teljesen publikus rendezveny, raadaskent mi amugy is eljarunk modellauto versenyeket rendezni sokfele az orszgban
Voltunk mar Bekescsaban, mondjuk ez volt a legtavolababb a keleti regi iranyba
Aztan persze BP, es visszafele a dunantulon sokfele, Szekesfehervar, Balaton, ugye most Felcsut, elotte Szar, Tatabanya es Gyor
Megkoszonom, ha megkerdedKCSD - Tarts velünk Te is!
-
MineFox54
őstag
-
Necronom
senior tag
válasz
PapaMaci #2147 üzenetére
Nos vegre siker!
Meg orom es bodottaaa, a cucc remelkul viselte magat a mai napon
es igen....mikrofon bemenet volt neki a jo, ugyan az ATT 0db-n picit tuljajtotta, de alapvetoen ugysem volt torx picit sem, de tulvezerletnek tunt, viszont -20db-s allason teljesne remek volt a dobozka
Ugyhogy koszi skacok megegyszer, ilyen az, amikor az ember a legegyszerubb dolgokra is elfelejt gondolni a bosszankodasok kozepetteKCSD - Tarts velünk Te is!
-
Sziasztok, olyan külső hangkártyát, DAW-ot keresek, ami USB-s, felmegy Windows alá, és van 4 sztereo audio / 8 mono audio kimenete (RCA vagy TRS, nem kell, hogy balanced legyen). Az lenne a feladata, hogy a PC-n futó különböző zenei szoftverek hangcsatornáit ki tudja tenni a 4 kimenet egyikére (onnan négycsatornás keverőbe megy tovább a jel). Jelenleg Komplete Audio 6-ot használok, ott nincs 4 db sztereo kimenet, ezért már érlelődik bennem egy ideje a csere gondolata.
Korábban kapható volt az Audio 6 nagytesója, az Audio 10, az minden szempontból megfelelő lenne, de sajnos egy ideje nem kapható már.
Tudtok ajánlani olyan hangkártyát/DAW-ot, ami megfelel ezeknek a kritériumoknak?
[ Szerkesztve ]
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Köszi szépen nektek!
Én is nagyjából ezeket nézegettem, mint amik a listában vannak, illetve kicsit alaposabban a Tascam US 20x20-at, illetve a Focusriteot, bár ez utóbbi szimpatikusabb külsőleg. Most épp igen jó áron van a Pákoban, rákérdezek náluk van-e készleten.
-
Flanol
lelkes újonc
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Adott egy Trust gxt 242 lance mikrofon. Asztalon használva a háttérben folyamatos sípoló hang, mintha gerjedés lenne. Ha lerakom a földre semmi gond. Fa az asztalom lapja és fém lábai vannak. A tévé közel van arra is gondoltam, hogy az miatt. Egyáltalán nem értek hozzá, szóval csak tippelgetek.
Valakinek ötlet?
-
Flanol
lelkes újonc
Rendben, megpróbálom mindkettőt. Köszönöm!
-
Alg
veterán
Sziasztok,
a barátnőmnél a rendezvenyteremben van 2 kabel nelkuli mikrofon, 1 headset, 1 kabelmikrofon hasznalatban és jól működnek együtt (zaj nelkül), de időnként visszacsatolásként egy sipolo hang jön a hangfalból egy pillanatra (beep), ha ezek mind egyszerre használatban vannak. Esetleg tudjatok miért, mitől?"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Bidu
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek. (Teljesen amatőr vagyok.)
A gyermekeimnek szeretnék összerakni egy olyan rendszert, amivel felvenni is normális minőségben lehet hangszeres előadást és adott esetben továbbítani is (skype, facebook, youtube) mivel most távoktatással taníthatják őket.
A gyerekek zenélnek (hegedű, fuvola, zongora) emiatt fontos lenne a jobb hangminőség a felvételeknél, amiket számítógépre gondoltam rögzíteni. Illetve azon keresztül továbbítani.
Azt hiszem gyakorlatilag valami mini hangstúdióra lenne szükségem.
Gondoltam, hogy talán 2-3 mikrofon, valami usb-s hangkártya, esetleg keverő elég lenne ehhez.
A helység ahol zenélnek 6-12nm.Max. 500eFt-ra gondoltam, mint keret.
Valószínűleg nem túl informatív amit leírtam, de talán tudtok segíteni az elindulásban.
Köszönöm szépen!
-
törölt tag
Focusrite Scarlett 18i8 3rd külső interface 100e Ft körül kapható, jó minőségben tudsz vele felvenni 4 mikrofon + 4 vonali csatornán. Kapsz hozzá néhány hasznos szoftvert, köztük mixert is.
Rode M3 mikrofon állvánnyal, kengyellel, kábellel 32e Ft. AKG C3000 mikrofon 50e Ft.
Valamilyen használható fejhallgató 30-40e Ft, PreSonus R65 monitorpár 200e Ft.
Kell még néhány akusztikai panel is, hogy ne legyen extrém zengés a felvételen.
Ha segítség kell, szólj bátran!
-
Bidu
csendes tag
válasz
#92251648 #2183 üzenetére
Szia! Nagyon köszi a választ!
Tegnap a fórumot böngészve eljutottam már a Rode márkáig.
Amatőr kérdéseim.
A 4 mikrofont értem, tehát akár 4 hangszer kaphat saját mikrofont, de mi az a +4 vonali csatorna?
Gondolom a mikrofonnak kellene a legjobbnak lennie. Van ezeknél jobb, ami még jó lehet nekem?
A monitorpár gondolom valami kontroll láda lehet. Arra mi szükség van? Kérdeztem a gyereket és azt mondta, hogy egyszer a kiraktak neki koncerten egy olyat de nagyon zavarta. Elég jól lehet hallani a többieket is és magukat is.Most gyorsan rákerestem mi az az akusztikai panel, de én olyan falra ragaszthatóakat láttam.Van abból hordozható/összecsukható?
-
MineFox54
őstag
Nem kontroll láda, felvétel visszahallgatásához, keveréshez használod.
Egyébként a "kontrolloknak" is megvan a maguk szerepe, csak valószínűleg nem abban a műfajban, vagy azon a szinten. Egy ponttól elkerülhetetlen.
Mikrofonból "mindig van jobb" (egészen a Neumann U szériáig lehet menni árban), és valóban, az a leglényegesebb elem talán, hiszen onnan jön a jel, azon már a többi komponenssel csak megpróbálsz minél kevésbé rontani. Ha kezdettől gyenge minőség, akkor veszett ügy.
Audio Technica, Rode háza táján nézz körbe miki ügyében.A +4 vonali csatorna az csak egy lehetőség, nem muszáj használnod. Sajnos nem igazán van olyan interface ami csak mikrofonszintű bemeneteket tartalmaz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A kolléga már részben válaszolt, de akkor tőlem is...
Ha már felvettél egy több sávos anyagot, azt vissza is kell valamin hallgatni, amikor lekevered, vágod, stb..
Mikrofonokból belépő szintű típusokat javasoltam, mivel alacsony költséghatárt adtál meg. Mindig van feljebb.
Vonali bemenet elektromos hangszerekhez lehet jó. Ha ilyen nincs, akkor nem használod őket.
Akusztikai panelből sokféle van. Hogy neked milyenre van szükséged, az a helyiségtől és a felvételi helyzettől függ. Mindenre nem lehet választ adni látatlanul, ismeretlenül.
-
Bidu
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Erről a mikrofonról mi a véleményetek?
Megnéztem ezeket a Neumann U-s mikrofonokat, sajnos ilyet venni nem tudok.
De ezekből is vannak olyan alsó kategóriás mikrofonok, melyek kb a Rode alábbi mikrofonjának árszintjét hozzák.
RODE NTR NAGY ÉRZÉKENYSÉGŰ SZALAGMIKROFON
Úgy gondolom, hogy a visszahallgatást megoldom az otthoni hangfalakon, meg a jobb fülessel és inkább egy jobb mikrofont veszek és egy-két kevésbé jót, később ha lesz rá keret, akkor bővítem.
Egyébként ezek a mikrofonok mennyire zavarják be egymást? Tehát ha több ilyen akusztikus hangszer szól a szobában, akkor kell egyáltalán több mikorofon? Hiszen nem szerelem rá őket a hangszerekre.
Vagy csak akkor lesznek külön sávon az egyes hangszerek, ha több mikrofont használ az ember?
-
-
törölt tag
-
Bidu
csendes tag
Akkor ebből több mikrofon lesz...
A közelséget gondolom ki kell tapasztalni, hogy hol nem szól már bele a másik. A fenti mikrofonról mi a véleményetek?
-
törölt tag
Mindenképpen lesz áthallás a sávok között, ezt nem tudod elkerülni, de nem is feltétlenül baj.
Az ideális mikrofon távolság függ a hangszertől, akusztikai környezettől, játékmódtól. Ha túl messze rakod, akkor sok lesz a zengés és háttérzaj. Ha túl közel rakod, a hangszer minden kis zöreje ott lesz a felvételen. Kísérletezz bátran!
-
flash-
veterán
Sziasztok! Az alábbira szeretnék segítséget :
Egy gitáros 2 énekest vettem fel kamerával 3mikrofon ment a keverőbe es az pedig a kamera sztereo mikrofon bemenetére.
A felvétel fülhallgatóval kiegyenlítetten szól de hangszóron(pc-s hangszóró es telefon) az akusztikus gitar alig hallatszik.(csak sokkal halkabban)
Azert erdekes ez mert ha pl elinditok egy youtube klippet akkor mindegy min hallgatom a hangszerek, énel aránya ua, de az altalam felvett zenénél most eleg nagy különbség volt.."Embrace our fellow man, no longer vilified"
-
törölt tag
A keverés egyik nagy feladata, hogy az anyag megszólalási arányai minden eszközön, helyzetben és hangerőn hallgatva megmaradjanak. Hogy ezt miként lehet elérni, arra nem tudok 2 mondatban válaszolni, de a keveréskor használt kontrollnak kiemelt fontossága van, hiszen önkéntelenül is annak jellemzőihez, hibáihoz igazítod a megszólalást. Nem véletlenül használnak a komoly stúdiókban nagyon jó minőségű visszahallgatást.
Fejhallgatóval keverni veszélyes dolog, mert ilyenkor erősen másként működik a hallásunk.
-
Az olyan eszközök esetében, amiken nincs külön power (ON/OFF) kapcsoló, pl., rackbe szerelhető EQ, crossover, okozhat gondot, hogy ha folyamatosan áram alatt vannak?
ja és fapaci köszi szépen a Scarlett 18i20 tippet, az elmúlt másfél hónapban nagyon jól összebarátkoztunk, mindent tud, amire szükségem van, illetve annál persze többet is.
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
Nem minden tápegység szereti... Én lehet raknék a helyedben egy rackbe szerelhető kapcsolós elosztót (Legrand, Kontaset stb)., 6-8eFt körül lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Windows 10 alatt továbbra is problémásak az USB -s mikrofonok? Arra gondolok most, hogy akármit csinál vele az ember, nagyon halk marad a felvett hang. Sok ilyenről olvastam és eléggé aggaszt... Elméletileg Win7 -nél még rendben voltak a dolgok, Win8 óta van ez jelenség, már akkor is tudott róla az MS, de Win10 -nél továbbra is panaszkodtak ilyenre, friss infókat viszont nem találtam, hogy mi az aktuális helyzet ezzel kapcsolatban.
Meg lett oldva ez a probléma a Microsoft által? Ha nem, akkor hogyan lehet felhasználóként orvosolni ezt vagy mindenképp kerülendők az USB -s mikrofonok?Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest