- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Nem veszik el az Activision Blizzardot a Microsofttól
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kevesebb bevételét adja át az OpenAI a Microsoftnak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen egeret válasszak?
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Projektor topic
- Powerbank topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen széket vegyek?
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
macimeister #2428 üzenetére
Szoftverből nekem is ez vált be.
A hangkártya milyen kábellel csatlakozik? USB 3.0-val szoktam hasonló problémákról olvasni, próbáltad 2.0 kábellel?
LatencyMon-t nézted?
-
válasz
macimeister #2425 üzenetére
Mit értesz pattanás alatt? Nálam egy SMSL hangkártya csinál hasonlót, amikor codecet vált, pl. Audirvana lejátszás alatt az egyik zene FLAC, a másik DSD vagy AAC és amikor codecet vált, egy kis interferenciás zaj, pattanás hallatszik.
Nekem 18i20 3rd gen van Focusriteból, amit fix 192kHz-en használok, annál nem tapasztaltam ilyen problémát. -
válasz
amator1985 #2385 üzenetére
Az egyik nyaralónkban egy ehhez hasonló kis szett van rákötve a régebbi típusú TV-re, amin van analóg 3.5 jack kimenet.
GENIUS SW-2.1 300X 2.1 HANGSZÓRÓ FEKETE -
válasz
amator1985 #2383 üzenetére
Régi TV-ken általában van 3.5-ös jack kimenet, oda mehet bármi, akár erősítő + hangsugárzók, de akár egy PC speaker is.
-
válasz
Flowtation #2374 üzenetére
Aktív hangsugárzók, és PA rendszerek esetén ez normális jelenség.
-
válasz
Flowtation #2372 üzenetére
PA rendszerekre általánosságban ez a jellemző, amennyiben alapzaj alatt erősítéstől függő "súgást" (hiss) értünk, sok gyártó a paraméterek között meg is adja ennek normál mértékét, ehhez hasonló formában: Self-generated noise - ≤5 dB SPL.
Ha búgást értesz alapzaj alatt, akkor annak érdemes utánajárni, jelszintű bemenet nélkül hálózati földhurok okozhatja.
-
válasz
Teasüti #2329 üzenetére
Én Xone:92-t használok, ez egy elég standard club/Dj mixer, itt találod a kimeneti értékeit. Hogy esküvőkön általánosságban miket használnak, nem tudom, általában egyszerűbb, zenekari keverőket, filléres DJ mixereket, comp DJ eszközöket láttam lakzikban.
-
Köszi szépen, megnéztem ezeket is, de az en.gazd. funkcióknál ezt már korábban beállítottam, a BIOS-ban pedig csak olyan opció van, hogy S5 stateben lekapcsolja az USB-t, ezt mindenesetre disabled-re tettem.
Azt még kipróbálom, hogy visszavonom a tegnapi windows frissítéseket, mert tegnap este még játszottam, és nem volt ilyen gyalázat, azóta pedig csak a windows frissítések mentek fel - ez csak most jutott eszembe. -
Még annyi kiegészítés, hogy játékok alatt teljesen használhatatlan lett a hangkártya, egyfolytában ciripel és torzít. Korábban ugyanez a kártya ugyanezekkel a játékokkal kifogástalanul működött Win7 alatt. Kipróbáltam egy másik külső USB-s kártyát, egy kis Presonust, annak nincs ilyen problémája, tehát az alaplapi USB-kkel nagy gond nem lehet. Mit érdemes megpróbálni? Régebbi drivert esetleg?
-
Sziasztok, Focusrite Scarlett 18i20 gen3 hangkártyát használok a PC-n, eddig nem volt vele semmi gondom a régi konfigon Win7-tel. Most lecseréltem a gépet és ezen már Win10 fut. A hibajelenség az, hogy adott idő elteltével a hang meg-meg reccen, elkezd betorzítani, rezegni lejátszás közben időnként, néha pedig teljesen torz hang hallatszik, amit csak az old meg, ha ki- majd bekapcsolom a hangkártyát. A Focusrite oldalán olvasott infók alapján próbáltam nagyobb buffermérettel is, de 512 és 1024 beállításon is előjön néha a hiba. A hangkártya a gyári USB-C kábelével kapcsolódik a PC hátlapi USB3 portjához, nem USB hubon van. Olvastam még, hogy latency probléma is okozhat hasonlót, de a DPC értékek láthatóan rendben vannak.
Próbáltam másik USB portban is, de ugyanez a helyzet. Win10 frissítve van folyamatosan, a hangkártyán is a legfrissebb driver van. A hiba minden médialejátszásnál előáll, tehát akár a Native Instrumnents cuccokkat használom, akár Youtubeon hallgatok/nézek vmit, akár a Foobart használom. Szerintetek hol érdemes elkezdeni (folytatni) a hibakeresést?
-
-
Köszi szépen srácok!
-
Sziasztok, 100V-os rendszer bekötésében szeretnék kérni egy kis segítséget, mivel még nem foglalkoztam ilyen rendszerrel. Adott egy 100V-os keverőerősítő és 6 db tölcsérsugárzó.
A hangsugárzókból 3 vezeték jön ki (pozitív, negatív, föld?). Hogy kellene őket bekötni? Köszi előre is!
-
Az olyan eszközök esetében, amiken nincs külön power (ON/OFF) kapcsoló, pl., rackbe szerelhető EQ, crossover, okozhat gondot, hogy ha folyamatosan áram alatt vannak?
ja és fapaci köszi szépen a Scarlett 18i20 tippet, az elmúlt másfél hónapban nagyon jól összebarátkoztunk, mindent tud, amire szükségem van, illetve annál persze többet is.
-
Köszi szépen nektek!
Én is nagyjából ezeket nézegettem, mint amik a listában vannak, illetve kicsit alaposabban a Tascam US 20x20-at, illetve a Focusriteot, bár ez utóbbi szimpatikusabb külsőleg. Most épp igen jó áron van a Pákoban, rákérdezek náluk van-e készleten.
-
Sziasztok, olyan külső hangkártyát, DAW-ot keresek, ami USB-s, felmegy Windows alá, és van 4 sztereo audio / 8 mono audio kimenete (RCA vagy TRS, nem kell, hogy balanced legyen). Az lenne a feladata, hogy a PC-n futó különböző zenei szoftverek hangcsatornáit ki tudja tenni a 4 kimenet egyikére (onnan négycsatornás keverőbe megy tovább a jel). Jelenleg Komplete Audio 6-ot használok, ott nincs 4 db sztereo kimenet, ezért már érlelődik bennem egy ideje a csere gondolata.
Korábban kapható volt az Audio 6 nagytesója, az Audio 10, az minden szempontból megfelelő lenne, de sajnos egy ideje nem kapható már.
Tudtok ajánlani olyan hangkártyát/DAW-ot, ami megfelel ezeknek a kritériumoknak?
-
Ez lett végül a megoldás: RCA audio átkapcsoló
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
Sziasztok, van egy Xone:92 négycsatis mixer, és egy NI Komplete Audio 6 DAW.
Két bemeneti csati USB-n jön Traktor Pro-ból, ezek az 1/2 Out csatin és a 3/4 Out csatin mennek ki a keverőre TS-RCA kábelekkel, a keverőn ők az 1-es és 2-es csatorna. A keverő 3-as csatornáján a PC hangkártyája van 3.5 jack-RCA kábellel.
Így 1 csati maradt a keverőn, a 4-es. Erre szeretném rákötni a magnó decket és a CD játékost a DAW-on keresztül. Erre a célra a 3-as és a 4-es In csatit használnám az Audio 6-on RCA-TRS kábelekkel, és kimenetnek a 6 S/PDIF Out csatornát használnám oly módon, hogy S/PDIF kábel menne egy konverterbe, onnan RCA-RCA a keverőbe.
Így átdugdosás nélkül tudnám használni a keverő 4-es csatornáján felváltva a magnó decket és a CD játékost. Abban kérném a segítségeteket, mielőtt megveszem a szükséges kábeleket és a konvertert, hogy ez így működőképes elképzelés lehet-e.
Köszi előre is!
-
Adott egy két csatornás crossover és két végfok. Hozzávetőlegesen ugyanakkora hangerő eléréséhez melyik a javasolt beállítás, ha a crossover input gain-je 0dB?
- crossover output level -9 dB + végfokok kivezérelve 60%-ra vagy
- crossover output level -1dB környékén + végfokok kivezérelve 40%-ra? -
Sziasztok, van vmeikőtöknek infója arról, hogy a 90-es évek vége felé jellemzően milyen PA hangsugárzókat volt szokás használni Magyarországon rendezvény-, koncerthangosítás esetén, diszkókban? Ha rémlik pár típus is esetleg, az külön nagyon jó lenne.
-
válasz
campers #1644 üzenetére
Ennyiért jó eséllyel csak két használt aktív hangsugárzó fog kijönni, illetve van néhány nagyon kedvező árú szett, de én azokban így ránézésre nem bíznék nagyon, szal azt meg kellene hallgatni.
Néhány példa:
- Aktív PA hangfal szett, MPA M.I.L.L.Y. 2.0 MK III
- LD DAVE8XS
Használt motyók esetében itt érdemes szétnézni: http://djborze.hu/ de én ragaszkodnék a személyes megtekintéshez, meghallgatáshoz
- SKYTEC aktív hangfal
- ALTO PS5HA aktív 15" hangfal
- Db cromo 12+ -
Ha a keverő MIDI send/out funkcióját használva AUX1-re teszek egy effekpedált, akkor jól gondolom, hogy két db 1/4 inches TS-TRS Y kábel fog kelleni?
A keverőből (Allen&Heath Xone:92) az AUX1-en menne ki a jel az effektbe, és Return1-be jönne vissza, ez ugye 6.3-as mono jack (TS).
Az effekt egy TC Electronic Arena Reverb, ami sztereó jel esetén 6.3-as jack TRS-t fogad, és azon is küld vissza.
Az összekötést itt demonstrálják, de itt ugye TS kábeleket használnak, mert a Boss DD7-es effekt pedálnak, ami a videóban szerepel, be- és kimenete mono, amit én néztem ki, az viszont sztereo jelet fogad/küld.
Sorry, ha amatőr a kérdés.
-
Szerelt XLR kábelnél (papa-mama) mire érdemes figyelni? Itt például van annak jelentősége, hogy mikrofonkábelnek hívják a kategóriát, tehát van különbség árnyékolásban, impedanciában, stb vagy ezek ugyanolyan szerelt XLR kábelek, mint ez a Klotz pl.?
-
válasz
rootkiller #1633 üzenetére
Igen, kicsit hibrid lesz így, hogy home audio topok és vmi kisebb PA szubok, de így fel tudom használni a már meglévő eszközöket, és nagyjából meg is fog felelni az igényeimnek.
Általánosságban, a napapliban csak a két XLS-215 szólna a kisebb végfokról, de ott tárolnám a PA szubokat is, meg az erősítőt is,pusztán azért, mert ott nincs útban, nem öntik le, nem rúgnak bele, nem pakolnak rá, nem ázik be, nincsenek nagy hőmérsékleti ingadozások, stb. De alapvetően a teljes rendszert csak buliban használnám. Itt nem nagy rendezvényeket kell elképzelni, házibulik, kisebb esküvők, legénybúcsúk, 100-200 nm behangosításáról lenne szó. Mivel ez bevételt ugye nem hoz, ezért túl sokat nem tolnék bele pluszban, de mivel szeretek ezzel foglalkozni hobbi szinten, ezt a koncepciót találtam ki, amivel az otthoni zenehallgatás is megoldott, és némi kiegészítéssel a "rendezvény-hangosítás" is.
-
válasz
rootkiller #1631 üzenetére
Bocsánat, azt nem írtam, hogy mi az, ami megvan a szettből, és mi az, ami még kérdéses, így tényleg kuszának tűnik visszaolvasva, ráadásul rossz subot linkeltem (egy korábbi, tervezett elképzeléshez készített excelemben még az szerepelt, de aztán változott a terv.).
Egy normál nappaliban lesz elhelyezve általánosságban, 60 nm-en, de kisebb-nagyobb rendezvényekre is szállítva lenne.
Ami fix:
- Ecler XPA 7000 a suboknak
- 2 db CV XLS-215
- Allen & Heath Xone:92 mint jelforrás, azon egy rakás NI Traktor eszköz, Pio RMX-1000, stb.
- megrendeltem a javasolt dbx 223XS-t crossovernekAmi beszerzésre vár:
- 2 db sub láda (lehetőleg CV és passzív - ide CVi-118s van kinézve, nem a korábban linkelt aktív láda)
- végfok az XLS-215-öknek, 250-300 W RMS csatornánként -
válasz
rootkiller #1629 üzenetére
Köszi a választ!
Az XLS-215-ösökhöz jó lesz egyébként ez a Crown XLI800 vagy inkább ez az American DJ VLP600 legyen? Vagy valami más, ami ajánlott 100-110.000-ig bezárólag? A CV gyári ajánlása minimum 250 W RMS teljesítményt javasol csatornánként.
-
válasz
rootkiller #1627 üzenetére
Köszönöm szépen a választ és az ajánlatot!
Ilyen esetben egyébként hova "szokás" beállítani a vágási frekit? Persze nyilván ízléstől, zenei stílustól, az adott tér/helyiség viszonyaitól, hangerőtől is függ, és nyilván, ha összeáll, majd végigpróbálok és -hallgatok pár beállítást, csak általánosságban érdekel. Az XLS-215-ök 38Hz-20kHz között dolgoznak, a HF-A18S pedig 28Hz-120Hz között - legalábbis papíron. A vágási frekit első körön 70-90Hz körülre tenném, az mennyire életképes? -
Sziasztok, crossover választásban kérem a segítségeteket.
A jelforrás egy keverő, onnan menne a jel a crossoverbe, ami az egyik kimeneten átengedné a teljes frekvenciatartományt, egy másikon pedig csak a mély frekit. A teljes jel egy Crown XLi800-be menne, amin két CV XLS-215 van, a mély freki egy Ecler XPA 7000-be menne, amin két CV HFA18S van.Erre a feladatra egy Behringer CX 3400 SUPER-X PRO alkalmas lehet? A leírását átolvastam ugyan, de mielőtt megrendelem, szeretnék biztosra menni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- ÁFÁS SZÁMLÁVAL! Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1165G7 / 16GB / 500GB SSD / Intel Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest