Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
azmo31
csendes tag
Sziasztok,
Elnézést nem tudom hogy jó helyen járok-e, töröljétek ha igen. Van egy Editors Keys SL600asom ill szereztem, és most használnám, de sajnos van egy visszatérő ismétlődő pattogó hang, mint amikor bezavar valami a gépből, de másik gépen ugyanezt csinálja, a kis kék led a mikrofonban meg villog (lehet ez okozza? mondjuk nem hiszem), kábel csere is volt. Köszönöm a reakciókat. Üdv, B -
Az asio 3 réteg: hardver, driver, szoftver. Ha a felvételt készítő szoftvered egyáltalán nem ismeri az asiot, vagy te nem állítod be a használatát, akkor nem fog működni. Reaperrel csinálj felvételt, de állítsd be az asio használatot. A pattogás nagy valószínűség szerint NEM hardveres probléma, hanem a beállítások nem passzolnak. Okozhatja rossz mintavételi beállítás, órajelcsúszás, túl szűk késleltetés, és dpc hiba a windows usb alrendszerében. Az utolsót hagyjuk a végére, a másik hármat az asio jó eséllyel kezeli.
[ Szerkesztve ]
101 EV GRID / evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Pacee90
tag
Sziasztok !
Életem első zenekar hangosítására készülök. Színházban dolgozom már egy ideje, új vagyok a szakmában, általában mindig prózai darabot szoktam kapni , amiben cd bejátszások maximum pár mikroport játszik.
A zenekar egy dob cuccból,egy szintiből,egy hegedűből,két gitárból és 3 énekesből fog állni. Bármilyen szakmai tippet, tanácsot szívesen vennék,ha valaki írna nekem hogy mire érdemes oda figyelni egy zenekari hangosításnál (EQ,Compressor stb.) Egy Yamaha M7CL-en fogom lekeverni a koncertet.
Előre is köszönöm és remélem nem gáz,hogy ezt ide beírtam -
csabyka666
addikt
Üdv mindenki!
Mikrofont szeretnék vásárolni asztali számítógéphez, és reményeim szerint ti tudtok nekem segíteni.
A lényeg, hogy beszédhangot érthetően lehessen vele felvenni. Videók alá szeretnék mondani szöveget, szóval semmi komoly stúdiós munka, viszont azért jobb minőséget kellene elérni, mint amit a párszáz forintos Genius mikrofonom ad (mintha egy vödörből beszélnék). A hangkártyám nem túl komoly, de azért az intergráltaknál mérföldekkel jobb: Creative Sound Blaster X-Fi surround 5.1 Pro USB, ezen mindössze egy 3,5-ös jack csati van, amire mikrofont tudnék kötni.
Fontos még, hogy legyen állványa, ilyen asztalra tehető kicsi, hogy ne kelljen a kezemben tartani, amíg magyarázok bele.Nem ismerem a kategóriákat, de gondolom ez is úgy van, mint sok minden elektronikai termék: van a legalja (500 forint körüli sáv), ami ennél kicsivel drágább, az minőségben már jelentős ugrás lehet (kb 5.000 forintra tenném), aztán ahogy drágul a termék, egy ideig javul a minőség, egy ponton túl már csak rongyrázás, minőségbeli javulás nélkül. No, nekem ezt a második, 5.000 forint körüli kategóriát kellene megcéloznom, érzésem szerint ezzel (illetve a hangkártyámmal) már elérhetem azt a hatást, hogy némileg igényes legyen a felvétel alatti beszéd.
Jöhet bármilyen link, javaslat, nem zárkózom el a használt terméktől sem, ebay is mehet felőlem.
Köszi a segítséget előre is!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
válasz
csabyka666 #1662 üzenetére
Nem ide való téma. Ezeknél az elektreteknél nagyjából mindegy melyiket veszed. Egy mezei fet és szinte mindig ugyanaz az egy filléres kapszula az összes. Csak a külalakban térnek el egymástól.
-
csabyka666
addikt
Ezt hogy értsem? Csak jobb egy 5.000 forintos, mint egy 500...? Vagy megvezetnek a külsőséggel? Mert van 4-ért ilyen rácsos mikrofon, asztali állvánnyal, asszem Trust, szóval azért nem egy Sennheiser...
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
MineFox54
őstag
válasz
csabyka666 #1664 üzenetére
Úgy emlékszem hogy te Hobby Elektronikás vagy (mintha emlékeznék a topikból a nevedre).
Vegyél egy egyszerű párszáz forintos elektrétes cuccot, és cseréld ki WM61A kapszulára, amit alakíts át [link]Lehet h ez nem a legjobb megoldás, de sztem jónak kéne lennie.
vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
válasz
csabyka666 #1664 üzenetére
A mezei hangkártyákhoz elektretmikrofont lehet csak csatlakoztatni. Mindegy hogyan néz ki kívülről, belül mind ugyanaz. Lehet, hogy abba beletettek egy kicsit drágább kapszulát, de nem valószínű, és amúgy sem ott megy el a hangminőség, hanem a hangkártyák rokkant erősítőjén.
-
csabyka666
addikt
válasz
MineFox54 #1665 üzenetére
Ja elektronikát valamennyire tudom, de az az igazság, hogy nem akarok vele ennyit vacakolni. Abból gondoltam, hogy jobb egy ilyen "mívesebb" darab, mert legalább a szélzajt tompítja a burkolat, és nem lesz minden kilégzésnél sistergő-zúgó hang.
-
csabyka666
addikt
Itt nem is annyira a tiszta hang számít, hanem hogy ne olyan minőséget produkáljon, mint egy olcsó mikrofon. Jó lenne kipróbálni egyet, mert amúgy a hangkártyám többek elmondása szerint hallgatóan jobb a vonal másik végén, mint egy integrált.
Ahogy írtam, nem stúdiómunkára kell, csak javuljon kicsit a minőség. Persze értelek, hogy ugyanaz a felépítmény, de gondoltam hátha van jobb meg rosszabb...Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
MineFox54
őstag
válasz
csabyka666 #1668 üzenetére
Az a baj, hogy ez egy olcsó mikrofon, csodák meg nincsenek.
vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
csabyka666
addikt
válasz
MineFox54 #1669 üzenetére
Nyilván, én sem arra számítok, hogy ezzel a májkival felveszek egy lemezt, csak amit írtam, hogy ha nem lesz dobozhangja, az már szuper lenne, mert ezek az olcsó vackok eléggé kritikán aluliak. Mivel nekem csak beszéd felvétele miatt kell, nem akarok több tíz meg százezret rákölteni.
-
MineFox54
őstag
válasz
csabyka666 #1670 üzenetére
Nem tudok mit mondani rá.
Próbáld meg amit én írtam, hátha az jó.
Az egy minőségi kapszula.vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
csabyka666
addikt
válasz
MineFox54 #1671 üzenetére
Oks, szerintem kipróbálom ezt a Trust-ot, aztán ha nem lesz kielégítő a hangja, akkor jön a barkácsolás.
Köszi a tippet!
-
PapaMaci
őstag
Hali
A barkácsolással többe fogsz kijönni, mint egy olcsó USB-s podcaster-rel. Megveszed olcsón, aztán soha nem lesz jó. Nem a kapszula a lényeg itt sem, hanem az akusztikai kialakítása. A doboz, a csillapítás....mint az közismert...
-
PapaMaci
őstag
válasz
csabyka666 #1674 üzenetére
pl:
http://m.ebay.de/itm/Professional-Podcast-Kondensator-Mikrofon-Microfon-USB-Recording-MIC-Halter-Weiss-/381741873326?nav=SEARCHVagy
http://m.ebay.de/itm/Auna-MIC-900B-USB-Kondensator-Mikrofon-fuer-Studio-Aufnahmen-inkl-/142109973686?_trkparms=aid%253D222007%2526algo%253DSIC.MBE%2526ao%253D1%2526asc%253D20150519202354%2526meid%253De825290b16794906b4f34d4b736570a6%2526pid%253D100408%2526rk%253D2%2526rkt%253D5%2526sd%253D381741873326&_trksid=p2056116.c100408.m2460Vagy rámégy az aliexpress-re, vagy banggood-ra, és tuti, tucatszám ontják ezeket.
[ Szerkesztve ]
...mint az közismert...
-
csabyka666
addikt
válasz
PapaMaci #1676 üzenetére
Nem volt még időm körüljárni a témát... Ez a podcaster dolog abban más, hogy nem a hangkártya mikrofonbemenetét használja, hanem van saját felvevője, USB-n keresztül? Tudom, google, csak hogy egyáltalán jó úton járok-e?
-
PapaMaci
őstag
Így, így.
...mint az közismert...
-
csabyka666
addikt
válasz
PapaMaci #1678 üzenetére
Illetve mégse értem. Most nézem gépről a képeket, és itt én arra tudok gondolni, hogy USB-n kapja a (fantom?)tápot, ami szükséges a működéshez, és a jack csatin adja a jeleket, amit aztán a hangkártya mikrofonja vesz fel.
Szóval a külső táp miatt nem a hangkártyára van bízva a folyamat, ezért jobb a minősége a felvételnek?
-
PapaMaci
őstag
válasz
csabyka666 #1679 üzenetére
Keress akkor olyat, ami csak USB. Én is csodálkoztam a Jack-en. De nem mindegyik olyan.
...mint az közismert...
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
25e körül szeretnék venni egy fejest. (vagy akár egy IEM is jó lenne, de nem tudom hogy az alkalmas-e arra amire nekem kell (lentebb))
Az év nagy részében csak zenét hallgatnék (rock, metal nagyrészt), de pár alkalommal kéne a keverőpult mögött is. Hangosításnál jól jönne . Lehetőleg zárt legyen.
Tudtok ajánlani valamit ennyiből? Esetleg gyűjtsek össze egy DT770-re?vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
csabyka666
addikt
válasz
PapaMaci #1680 üzenetére
Ja fura, minek az? Vagy lehet tudja betáp nélkül is...passz.
Köszi a tippet! A vásárlás előtt mindenképp kikérem a véleményetek.
-
Perijon
tag
Sziasztok!
Nem vagyok járatos a hangtechnika világában, ezért fordulok hozzátok tanácsért.
Szeretnék venni egy mikrofont, aminek a felhasználási célja: felolvasás. Laptoppal rendelkezek, nem tudom, érdemes-e külön hangkártyát vennem ebben az esetben. Azt szeretném, hogy tisztán, jól hallatszódjon a hangom, és ne legyen zajos a felvétel. Még annyira se, hogy Audacity-ben kelljen finomítani.
Ezt a mikrofont néztem ki.
Mit gondoltok, az én esetemben mi lenne a legjobb megoldás a megfelelő áron?
-
válasz
Perijon #1683 üzenetére
Bocs, ne haragudjatok, de én nem ismerek senkit, aki ezeket a filléres mikrofonokat végigpróbálgatta volna, hogy melyik kicsit kevésbé átkozott szar a másiknál. Te vagy a napokban a második, aki ugyanilyen kérdéssel érkezett, és neki sem tudtunk választ adni.
-
Perijon
tag
Minden tisztelettel, de félreértelmezted az üzenetemet. Ahogy írtam, nem vagyok járatos ebben a témában, ezért fordultam ide. A linkelt mikrofon pedig árban nem felső határ, csak egy, amit népszerűnek láttam.
Az én igényeim számára melyik az a szerkezet, amelyik ajánlható és nem "átkozott szar"?
Még egyszer:
- laptophoz lesz
- felolvasás a cél -
csabyka666
addikt
válasz
Perijon #1686 üzenetére
Szuper lennél, ha kipróbálnád, esetleg küldenél nekem egy pár perces felvételt. Na viccet félretéve, miattam nem kell megvenni.
Én vagyok a másik tag, aki mikrofont keres, ugyan nem felolvasásra, de kb arra a célra, amire Te is - én videók alá szeretnék vele szöveget mondani. Ami van most itthon, az egy 1.000 forint alatti Genius, hát azt hanyagolnám.Értem én, hogy olcsón nem lehet jót venni, de valahogy kompromisszumot kell kötnünk, gondolom Te sem akarsz 100.000-ért venni...
Arra gondoltam, írok pár YouTube-ernek, megkérdezem, ők mit használnak.
-
MineFox54
őstag
válasz
csabyka666 #1687 üzenetére
Csomó YT-s Blue Yetit használ.
Esetleg nézzétek meg (20e körül van, de jó) az RH Sound mikrofonjait.[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
addikt
Nem értem. A linkelt eszköz USB-s, nyilván nem a top kategóriából, de nem is volt cél. Ezek a mikrofonok feltelepítenek egy felvevőeszközt, tehát a hangkártyát úgy ahogy van, kikerülik?
-
MineFox54
őstag
válasz
csabyka666 #1689 üzenetére
Van bennük egy hangkártya, ami USB-n csatlakozik a géphez.
-
PapaMaci
őstag
válasz
csabyka666 #1687 üzenetére
Egész jó mikrofon az Audiotechnika 2020. Abból van USB-s. Vagy dinamikusnak elmegy a Rode podcaster.
...mint az közismert...
-
csabyka666
addikt
válasz
MineFox54 #1688 üzenetére
Tyű, ez jópofa, de nekem valahogy ennyit nem ér meg.
Fene megeszi, hogy a Sound Blaster kártyámmal nem produkálok élvezhető hangot...@ (#1691) PapaMaci: Ja egyik hasonló ársáv, a másik annak duplája. Nem adok érte ennyit, az én igényeimnek ez túlságosan professzionális.
Jól értem, az élvezhető minőséghez csakis az USB-s (saját hangkártyás) típusok jöhetnek szóba?
[ Szerkesztve ]
-
PapaMaci
őstag
válasz
csabyka666 #1692 üzenetére
Vannak tévutak, és kemény tanulópénzek ebben a szakmában.
...mint az közismert...
-
csabyka666
addikt
válasz
PapaMaci #1693 üzenetére
Igen, de érted, a Genius sem annyira rossz, amennyire olcsó. Értem én, és igazat adok nektek, hogy az említett 40-80.000 forintos kütyük csúcsszuperek, nyilván ha komoly stúdiómunkára kellene, máshogy állnék hozzá, de jó közelítéssel egy tök gagyi mic is elég arra, hogy szöveget érthetően vegyen fel az ember, azért írtam 5.000 forintot körülbelüli árra. Ha kicsivel több, ám legyen, de a magasabb ár nekem vállalhatatlan.
Ha itt feléneklések mennének, meg se kérdeztem volna, hogy az 5.000 forintos kategóriában mit javasoltok.
[ Szerkesztve ]
-
PapaMaci
őstag
válasz
csabyka666 #1694 üzenetére
Én értem, csak az emberek nagy része nem dolgozta fel lelkiekben, hogy ez egy szakma, és ha minőséget akar, arra komolyan áldozni kell!
...mint az közismert...
-
csabyka666
addikt
válasz
PapaMaci #1695 üzenetére
Ha hallanék felvételeket, könnyebben döntenék, de így csak a marketing folyik az emberre, ami vagy igaz, vagy nem.
-
PapaMaci
őstag
válasz
csabyka666 #1692 üzenetére
Bocs! Ritkán olvasok visszafelé. Nem csak a saját interace-szel rendelkezők jöhetnek szóba, de aakkor venni kell egy hangkártyát! Minimum, aminek XLR bemenete van 48V-os phantom táppal. Az meg újononan kb 100€. Ahhoz már lehet venni mikrofont.
...mint az közismert...
-
Perijon
tag
válasz
PapaMaci #1693 üzenetére
Az újonnan született hozzászólásokból most lett némi infó.
A birtokomba került egy ilyen mikrofon. Ennek nem USB-s a vége, és úgy olvasom, hogy elég halk tud lenni és oda kell figyelni a "phantom power-re".
Esetleg valamilyen laptopba csatlakoztatható átalakítóval működne jól az ilyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest