- TCL LCD és LED TV-k
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asztrofotózás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1548 üzenetére
Én is így vagyok vele, de azért gondoltam rákérdezek itt is
-
rootkiller
őstag
válasz
Vegitaa #1537 üzenetére
a PCM alapú tárolást alapvetően háromfelé lehet bontani
tömörítetlen: wav, aiff
veszteségmentesen tömörített: flac, alac
veszteségesen tömörített: mp3, aac, ogg
Ha jól értelmezem neked olyan formátum kell ami a 20kHz-nél magasabb frekiket is átviszi, ez tök egyszerű, nem 44.1-es mintavételezési frekvencia kell hanem mondjuk 96kHz, így 40kHz-ig lesz a frekvenciatartományod.
-
válasz
Vegitaa #1543 üzenetére
A youtuberól minden veszteséges tömörítéssel jön. Nincs mit ellenőrizni ezen, nincs kivétel.
A wav egy konténer. A belső tartalom lehet tömörített (akár mp3), de lehet tömörítetlen pcm is. Általában a tömörítetlen belső tartalomra gondolunk, amikor csak úgy, simán wav-nak hívjuk, der attól ez még nem 100%
-
Vegitaa
senior tag
Köszi.
Ezt az AIF-et még nem hallottam, de a WAV ra tippeltem én is.
Az ezzel kapcsolatos másik kérdésem, hogy ha mondjuk a youtube-ról leszedek egy zeneszámot s pl. WAV-ba is mentem de az attól még lehet tömörített, mivel valszeg mp3-at tették fel...
Ezt ilyenkor nem tudom valahogyan leellenőrizni...? -
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Rendszerprocit keresek újonnan.
Úgy néz ki dbx driverack pa2-t veszek, de elvileg a Behri DCX2496 sem olyan rossz. Megéri a pa2 a felárat? -
istvan170
aktív tag
válasz
Vegitaa #1537 üzenetére
Flac, apple lossless, wav, dsd a legelterjedtebbek a teljesség igénye nélkül. De sokminden lehet még. Ogg-ból is van pl. Lossless audiora kell keresni, ha ilyen veszteségmentes zenét szeretnél. A flac a legelterjedtebb, lejátszani pedig windows alatt foobar-t tartják a legjobbnak, osx alatt az Audirvana-t hang szempontjából. Cd-n egyébként wav van.
-
Vegitaa
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyre írok-e, de a következő kérdésem lenne:
Olyan hangformátumot keresek, ami az mp3-mal ellentétben nem tömörített, s ahol még az emberi fül számára már nem igazán hallható tartományok is rögzítésre kerülnek. A WAV, vagy a hagyományos CD forma ilyen? Vagy van esetleg valami "modernebb"?Köszi előre is!
-
MineFox54
őstag
válasz
PapaMaci #1528 üzenetére
Amúgy, csak kérdés: az amit én linkeltem, miért nem jó?
Másik kérdés: Tudnék szerezni egy százasért egy Sennheiser EW500 dupla szettet. Viszont az a problémám, hogy 790 MHz-nél kezdődik a frekitartománya.
Eszerint, én úgy látom, hogy 791MHZ-nál kezdődik a problémás tartomány. Be tudnám úgy állítani, hogy ne legyen probléma?
-
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1524 üzenetére
Szia!
Nem fogok különösebben gányolni. Főleg, mert egy majd' másfél-kétmillás cucchoz kell.
Amúgy egy ilyen csati kell bele, legalábbis a kép szerint igen, tehát meg lesz 800+2500 forintból.
[link]
Másik kérdés: Tudnék szerezni egy százasért egy Sennheiser EW500 dupla szettet. Viszont az a problémám, hogy 790 MHz-nél kezdődik a frekitartománya.Eszerint, én úgy látom, hogy 791MHZ-nál kezdődik a problémás tartomány. Be tudnám úgy állítani, hogy ne legyen probléma?
-
rootkiller
őstag
válasz
PapaMaci #1523 üzenetére
Egy Neutrik XLR 1000+, egy kínai 250. Nálunk például a színpadi kábelek mind Neutrikosak, de az install DMX kábeleket nem láttuk értelmét abból megcsinálni, tekintve hogy a papa XLR háza nincs hozzá b@szkodva a színpadhoz így a ház nem tökösödik, illetve mivel nem heti hanem évi 2x van kihúzva bedugva így a mama dugó se tágul ki.
-
PapaMaci
őstag
válasz
rootkiller #1522 üzenetére
Sosem tudtam, hogy lehet piaca a kinai csatlakozóknak.
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy ha a csoportkábelemen kicserélek két-két csatit (kettőt a lengő csati oldalon mama csatira, kettőt a box oldalon apára), akkor tudom használni ezeket kimenetként? Tudom, hogy elméletileg így van, de nem a saját cuccaim, így nem merek kísérletezni
-
PapaMaci
őstag
válasz
istvan170 #1517 üzenetére
Volt bizony. Anno az alukkal is nagyon szkeptikus voltam, és időbe tellt, mint megszerettem.
Mint írtam, nem ideális körülmények között találkoztam vele először, és ott nem tudott nagyot mutatni, de most, hogy elkezdtem rajta dolgozni, nagyon biztató.
Én most analógban hallottam. analóg forrás, analóg mixer. Felkaptam a fejem rendesen. -
istvan170
aktív tag
válasz
PapaMaci #1514 üzenetére
Volt felőle kétséged?
Én hallottam többször az egész palettát, és M040-et vettem magamnak otthonra. Ár-érték arányban pedig az egyik legjobb Genelec, és ennyi pénzért más gyártótól sem nagyon lehet mit mellé tenni. Mondjuk kell neki egy mormális Dac, nálam azóta villant igazán nagyot, amióta elé raktam az UA Apollo-t.
-
Szipi
aktív tag
Sziasztok!
Látom itt több szakértő is van.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha egy passzív hangszórót kötök direktben egy hangkártyára(line out kimenetre) az tönkre teheti vagy csak halkan fog szólni?
Szereztem egy régi Compaq Deskpro EP6350/10 - es Pentium II-ES gépet és abban van egy hangszóró(nem pc speaker) de a gyári hangkártya (ESS1869) hiányzott belőle amin volt erősített kimenet.
Van helyette egy SB Live! 5.1 Digital (sb0100), arra kötném. -
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Kénytelen vagyok revideálni magam!
Jól szólnak az M040-ek! -
kmisi99
addikt
válasz
rootkiller #1512 üzenetére
Igen ez a baj az ilyen direkt orientált topiccal mert az itt hozzáértőknek a minimum gagyi kategória az a nem hozzá értőknek a csúcs ultra drága kategória. 2000ft os kb noname mikrofonról van szó. Nincs is túl jó hangja, de végülis jobb szoftverrel nagyjából normális hangot képes kiadni a hangszóróból. Szóval kb sikerült megoldanom. Persze ha itt valaki meghallaná porig égetné mekkora szar minőség.
-
kmisi99
addikt
válasz
rootkiller #1508 üzenetére
Hű! Ha ez jó kategória, nekem jobb lenne az alja kategória alatti. Vagy marad a pc hangkártyája. A mikrofon magába kb 2000 ret ér.
-
kmisi99
addikt
válasz
PapaMaci #1506 üzenetére
Heló. Olcsóbb kb noname dinamikus mikrofon. A cél az, hogy egy ismerősöm énekel, és miközbe megy a zene a gépen a mikrofonba énekelve a hangja is hallatszódon mikrofonon. Mivel linuxot használ ezért programot nem tudok írni mert terminál parancsal küldöm ki a hangot hangszóróra. De eléggé rossz a minőség. Szóval, hogy van e valami külső akár usb-s vagy más eszköz ami ezt jobban elvégzi.
-
kmisi99
addikt
Heló! Egy kis segítség kellene. Milyen eszközre van szükségem az a cél, hogy a pc-n halljam a mikrofon hangját. Ha szoftveresen próbálom megoldani, azaz program küldi ki a mikrofon hangját a hangfalakra borzalmas a minőség.
-
PapaMaci
őstag
válasz
rootkiller #1503 üzenetére
Van az my206-nál sokkal jobb, és olcsóbb általános szinpadi kábel.
Az MC5000-et meg annyira nem javaslom erre! Sprőd, nehéz kezelni, és nem bírja a nagyobb igénybevételt. Mindemellett elég drága. Inkább stúdióban a helye, nyugodt körülmények között. -
rootkiller
őstag
válasz
PapaMaci #1499 üzenetére
Nekünk akad pár száz méter MY206, ez egy teljesen általános színpadi kábel megfelelő strapabírósággal és teljesítménnyel, nem támasztunk feléje különösebb extra követelményeket. Itthon nekem is MC5000 van, majd még kell venni mikrofonkábelnek is, de egyenlőre nem költöttem rá. Egyébként amikor kicseréltem a 206-ot 5000-re nem vettem észre különbséget a legallgatórendszerben, bár nyilván idő telt el míg a dugókat átforrasztottam innen oda.
-
istvan170
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Minolta objektívek
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Silicon Power 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SP032GBLFU320X02 RAM
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest