- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
Új hozzászólás Aktív témák
-
istvan170
aktív tag
Volt olyan bátor valaki, hogy feltette a Big Sur - t és használ Uad console-t? Működik, hogy minden rendszerhangot átirányít virtual channelre? Mert nálam pár percig ment, aztán azóta se. Hozzá se nyúltam.
-
istvan170
aktív tag
válasz
rootkiller #2112 üzenetére
Akkor most mi legyen?
-
istvan170
aktív tag
válasz
rootkiller #2107 üzenetére
1000 köszönet! Magát ezt a midi beállító részt nem találtam, ki gondolná, hogy a launchpad-ból kell kikeresni. Mindig a system preferences-ben kutakodtam.
-
istvan170
aktív tag
Üdv! Tud nekem segíteni valaki abban, hogy UAD console-on hogyan tudok plugint tenni az outra? Mármint, hogy a Mac gép minden lejátszott hangján rajta legyen. Lehetséges ez?
-
istvan170
aktív tag
Nem, rengeteg van. Ránéztem neked E-bay-en, de amiket én ismerek, szinte mind kihalt. Régi TC electronics-okat akartam ajánlani, de ahogy látom szinte nincs is eladó. Mind tönkrement szerintem, nálam is meghalt kettő. Jó hangjuk volt pedig. Kutakodni kell és hallgatózni, nagyon nehéz ügy. A DAC-okkal én is mindig óriási kálváriát jártam. Mondjuk nem írtad, hogy milyen rendszerbe teszed, ami azért lényeges, mert azért a dac nem annyira elsődleges véleményem szerint. Másrészt nem tudom mit mutat ma például egy Focusrite 60-70k környékén újban, meg kellene hallgatni. Akkora a fejlődés, hogy akár jó is lehet. Mindenesetre, ha van rá időd, menj és hallgasd meg! Ha vidéki vagy, akkor tudom, hogy ez szinte lehetetlen. Pesten azért van pár hely, ahol sok demo lehetőség van. Én vidéken lakom, látatlanba rendeltem a dacokat. Volt drága, ami sz*r volt, de az olcsók sajnos sose voltak jók. Nyilván egy alaplapi hangkártyát egy legolcsóbb Behringer is überel, de attól még nem jó.
-
istvan170
aktív tag
Az előttem szólónak igaza van. Ha viszont mindenképp ilyen igényed van, akkor lejátszóból kellene olyat keresned, ami tudja. Nyilván ez csak számítógépről történő lejátszásnál működne. Nálam például Mac-en az Audirvana tudja. Legalábbis láttam a beállításaiban, de nem használom. Windows-on is biztosan tudja néhány program.
-
istvan170
aktív tag
válasz
PapaMaci #1834 üzenetére
Hát 100 szónak is 1 a vége, ezt ugye meg kéne hallgatni. De én se szoktam
Olyan embernél volt használatban (én ott hallottam) aki csak a legjobbakat veszi meg. Pénze is van rá, meg affinitása is hozzá. Szóval szerintem vedd meg nyugodtan. Mindenképp referálj majd, hogy milyennek találod. -
istvan170
aktív tag
válasz
PapaMaci #1832 üzenetére
Amiket írtál, elsősorban ugye studiós cuccok. A Benchmark-ot vették a hifisek is. Ha neten ránézel, azt írják melegebb, hifisebb hangú cucc. De van itt összehasonlítás is:
http://www.prostudioreviews.com/dac1-da10.htm
Én ezekkel nem hasonlítottam, de akinél hallottam, rá is kimondottan jellemző, hogy a színezettebb hangot kedveli. És a Benchmark-kal boldog volt.
Miért akarsz ugyanolyan kategóriájú cuccot, mint amid van? (ráadásul öregecske)
Vagy plusz vennél egy ilyet a rendszeredbe? -
istvan170
aktív tag
válasz
Vegitaa #1537 üzenetére
Flac, apple lossless, wav, dsd a legelterjedtebbek a teljesség igénye nélkül. De sokminden lehet még. Ogg-ból is van pl. Lossless audiora kell keresni, ha ilyen veszteségmentes zenét szeretnél. A flac a legelterjedtebb, lejátszani pedig windows alatt foobar-t tartják a legjobbnak, osx alatt az Audirvana-t hang szempontjából. Cd-n egyébként wav van.
-
istvan170
aktív tag
válasz
PapaMaci #1514 üzenetére
Volt felőle kétséged?
Én hallottam többször az egész palettát, és M040-et vettem magamnak otthonra. Ár-érték arányban pedig az egyik legjobb Genelec, és ennyi pénzért más gyártótól sem nagyon lehet mit mellé tenni. Mondjuk kell neki egy mormális Dac, nálam azóta villant igazán nagyot, amióta elé raktam az UA Apollo-t.
-
istvan170
aktív tag
-
istvan170
aktív tag
Szerintetek van értelme egy Genelec M040-hez valami normális tápkábelnek? Azt se értem, hogy miért lett borotva csatlakozós.
Vagy tudják a mérnökök, hogy mit csinálnak, és nincs szerepe a hangban annak, hogy ezek a digitális erősítők milyen táplálást kapnak?
A másik a jelkábel. Most Klotzot használok. Gondoltam beruházok egy Mogami kábel szettbe, több külföldi fórumon is azt ajánlgatják, bár a Klotz-ot is dicsérik. Van ezeknek értelme az aktív eszközöknél, vagy engedjem el ezt a témát? -
istvan170
aktív tag
válasz
csabyka666 #1483 üzenetére
Hang szempontjából nem ismerem. Viszont számítástechnikai szempontból, ha valóban xp alá van az utolsó drivere, akkor szerintem értéktelen.
-
istvan170
aktív tag
válasz
PapaMaci #1467 üzenetére
Kinek a pap, kinek a papné. Én 8040-re sem cserélném el, szerintem annál is jobb. Ahelyett is ajánlották, 8030 szóba sem jött. 8050-re már igen, de ugye az cirka kétszer ennyi, messze nem éri meg a különbséget. Úgyhogy pontosan arról van szó, amit írtál, ár-érték arányban számít nagyon jónak. Csodálkozom, hogy nem tetszett, nálam egy Universal Audio daccal, előtte pedig egy Tc Impact twinnel, meg egy Presonussal is nagyon domborított. Méretét meghazudtoló mélyek vannak, szemben a 80-as széria középkiemelésével.
-
istvan170
aktív tag
válasz
rootkiller #1464 üzenetére
PapaMacinak igaza van. Volt szerencsém hallani sokszor Genelecet. A régiek ugye AB osztályban játszanak. Nagyon magas szintre hozták a saját D osztályukat, ez a jövő. Egyébként hallgasd meg, ha van rá lehetőséged.
-
istvan170
aktív tag
Illetve még azon agyalok, mint említettem korábban, hogy ezt az eq plugint beállítgatom a nappalihoz. Bemérem, aztán ha van nagyobb anomália esetleg a hallgatói pozicióban, azt tudnám vele kompenzálni. Ha már egyszer van. Kicsit utánanéztem és alkalmas erre, még ha nem is erre való elsősorban. Régebben volt külön vezérelhető aktív dsp-s rendszerem, jó dolgokat lehetett kihozni belőle. Végül is nem nagyobb szentségtörés, mint a nappaliba studio cuccot telepíteni hifire meg mozira
Nekem ezek jönnek be, évek óta aktív rendszereket hallgatok és sokkal boldogabb vagyok velük, mint a mindenféle hifinek mondott borzadványokkal.
-
istvan170
aktív tag
válasz
rootkiller #1459 üzenetére
Genelec m040. Ez egy viszonylag új széria. Egy hangmérnök barátom ajánlotta kimondottan otthoni zenehallgatásra. Bár a gyártó a profba sorolja a weboldalán, bár ez marketing is lehet. Ebben D osztályú erősítő van már és van egy level kapcsolója, -10, -20 db, mint írtam. Meg a szokásosnak mondható basszus kompenzációra is van 2 switcher. Arra gondoltam, ha a levelt visszaveszem, akkor jobban kivezérelhetem a hangkarit. Persze ez csak játék, mert egyébként bődületesen jó hangú cucc, az Apollo meg még rá is tett egy lapáttal
-
istvan170
aktív tag
válasz
rootkiller #1456 üzenetére
Tehát minél jobban ki tudom vezérelni a hangkártyát, elvileg annál jobban szól? Mert ugye annál közelebb vagyok a 0 db-hez.
Sőt, a monitoraimon van -10, -20 db level kapcsoló, azokkal is játszhatok.
Ugyanis azon a hangerőn, amin én zenét hallgatok nagy általánosságban kb.: negyedig van feltekerve a hangkártya hangerő szabályzója. Ha leveszem a monitorokat -20 db-re, meg az Apollo-t 14 db-re állítom, akkor már sokkal jobban feltekerhetem.
Gyakorlatilag ilyenkor közelebb kerülök az ideális hangzáshoz? -
istvan170
aktív tag
válasz
rootkiller #1454 üzenetére
Nekem amikor promózták a Duett-et a boltban, azt mondták, hogy annak is analóg hangerőszabályzása van.
Az Apollo-nál a +14-+20 dbu között nincs is hangminőségbeli különbség? Technikailag mindegy, hogy mire állítom?
Meg ezek a ráhúzható pluginek mennyire rombolják a hangminőséget sima zenehallgatáskor?
Érdemes mondjuk egy szobakorrekciót megcsinálni vele? Ilyenre ugyanis nagyon el tudnám képzelni.Illetve még mindig nem tudom, hogy ez mire jó, és mikor kell beírni?
UAD Registration Coupon (code: “123456789”)
Ezt írtad, hogy valami kedvezmény majdani vásárláskor: Price Shifter (code: “PRICESHIFTER”)
Ez meg egy ajándék plugin: Free Helios 69 Coupon (code: “123456789”) -
istvan170
aktív tag
válasz
rootkiller #1452 üzenetére
Biztos, hogy leginkább arra való, amire te használod. Viszont amikor én kezdtem a "dacolást", akkor USB-ből pedig még nem nagyon lehetett jó hangot kicsikarni emberi áron. Ment a mindenféle FireWire-rel való ügyködés PC alatt, mert MAC-re persze nem volt pénz.
Azóta persze már USB-ből is ki lehet hozni bármit. Mindenesetre én még a Sound Devices USB pre2-n kívül nekem tetsző hangot nem hallottam USB-n, de ez legyen az én bajom.
Fél éve viszont meghalt az Impact Twin hangkártyám, ami elég jó volt, de már csak átalakítóval ment az új Mac-ről, mert ugye közben az Apple is feladta a FW-t. Maradt az USB meg a TB lehetőség az új kártyánál.
Aztán sok külföldi fórum böngészgetése után mindig az Apollo-hoz lyukadtam ki meg az Apogee-hoz. Itthon mindenki inkább a Duett-et ajánlgatja, kint pedig inkább a Twin/Solo eszközt. Sok olyan véleménybe futottam bele, ahol Apollora cserélték a Duett-et, ahogy te is. Mindenhonnan egyértelműen az jött le, hogy nincs gond a váltással, érdemes cserélni.
-
istvan170
aktív tag
válasz
rootkiller #1450 üzenetére
Én a solot vettem. Csak dac-nak kell. Ez volt versenyben meg az Apogee duet. Emellett döntöttem. Nagyon elégedett vagyok a hangjával, nekem a duet nem volt ennyire szimpatikus. A thunderbolt, a külső és a belső felépítés is sokkal komolyabb technikának tűnik.
-
istvan170
aktív tag
válasz
istvan170 #1447 üzenetére
Kiderült, hogy az említett kupon nem adható tovább, így használni szeretném.
Viszont sose csináltam még ilyet:
Ezt látom, amikor belépek a fiókomba, tudna valaki segíteni ebben, hogy mi micsoda?Coupon credit
Price Shifter (code: “PRICESHIFTER”)
Free Helios 69 Coupon (code: “123456789”)
UAD Registration Coupon (code: “123456789”)Azt értem, hogy a Free Helios plugint ezzel ingyen letölthetem, de mi a másik kettő?
Azokat mikor és mire kellene használnom?
Előre is köszönöm! Teljesen laikus vagyok a témában. -
istvan170
aktív tag
Üdv mindenkinek! Vettem egy Apollo Twin hangkártyát, és kaptam hozzá egy 199 euro-s kupont, amivel egy plugint lehet letölteni (Helios69 EQ). Én csak zenehallgatásra használom, így semmi szükségem rá. Nem tudom, hogy érdekel-e valakit, ha igen, akkor keressen privátban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Formula-1
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Napelem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- Futás, futópályák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest