Hirdetés
- Strapabírónak tűnik a 12V-2x6-os tápkonnektor
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PapaMaci
őstag
válasz
SalvadorLynx #1151 üzenetére
Ezt a felállást nevezik 2.1-nek. Egyszer én is hoztam haza egy SUB-ot, de nagyon hamar feladtam. Sehogy nem találkozott a hangja a szélessávúkéval. Bár azok elég komoly dobozok voltak, és azt hiszem, igen csak alálőttem a SUBbal kategóriában. Amúgy nem hiszek a különböző helyről érkező hangokban. Soha nem lesz fázishelyes! Órákig lehet játszani a keresztváltási frekivel, sose lesz teljesen sima az átmenet. Illetve a hangszórók karakterét is elég nehéz összepasszítani. Egyszóval valahol mindig le fog válni a SUB a többitől
Bár abban sem hiszek, hogy az a doboz 45Hz-en már megszólal. Végül is a hangszóró jobban megtanulta a fizikát az eladónál. Hiába ír ki a kereskedő bármit, az attól még nem lesz hang. Ezt leszámítva kellemes daraboknak tűnnek képen.
Aztán ha a magnat-ot bekötöd a gépbe, mit teszel a SouArt-okkal? Azokat is a magnat hajtaná? Valamiről csak meg kell azokat is hajtani! Vagy a magnat csak SUB, és továbbra is a creative lenne az erősítőd? Annál talán kicsivel többet érdemelnének ezek a dobozok!
Milyen zenét hallgatsz?[ Szerkesztve ]
...mint az közismert...
-
SalvadorLynx
aktív tag
válasz
PapaMaci #1153 üzenetére
Igen a magnat vinné. A creativ már kuka. Egyrészt watt-ban is kevés másrészt ingadozik a hangereje. Nem tudom mi az oka. Időnként rájön a "hiszti". De van egy rotel erősítőm, amit a magas fogyasztása miatt eddig hanyagoltam, de vszeg azzal is kipróbálom. Köszönöüm a választ
A klasszikustól a drum'n bass ig mindent. Ezért szeretem a 2.1-et ahogy a Creativot is használom, zenéhez igazodva állítom a mélyet.[ Szerkesztve ]
-
aProPeti87
aktív tag
Sziasztok ,nem tudom jó helyre írok e remélem igen . Na szóval van egy notebookom és szeretnék rap szövegeket felvenni jó minőségben, régen pc + keverőt használtam ,de elromlott a keverőm és a pc -m is most ezért csakis notebookhoz kellene valami jó de nem nagyon értek az ilyenekhez ,ezért is kérem a segítségetek.
Ajánljatok pár valamilyen usb-s külső hangkártya vagy valami usb-s keverő amin alapból pár dolgot be lehet állítani .
Egyébként az usb keverőhöz kell külön külső hangkártyát vennem ?
A keretem 30.000 ft.[ Szerkesztve ]
Isten lustának teremtett, én pedig nem akarom romba dönteni a terveit...
-
PapaMaci
őstag
válasz
aProPeti87 #1155 üzenetére
Szia
Nekem van egy ilyenem. Merem ajánlani. Bár nem ezzel dolgozom, de teszi a dolgát.
Az usb-vel rendelkező keverők magukban foglalják a hang interfészt (de szép lett). Általában a sztereó főkimenetet adják ki rajta. Ha megvan a keverő, és jó is, amit eddig használtál, akkor feleslegesnek tartanám ilyet venni.
De ha már... Léteznek USB-s mikrofonok is. Pl az AudioTechnika 2020-as létezik USB-s változatban. Az nagyon jó darab, bár a meghatározott kereten túlmegy, de érdemes szemezni vele!
De ha az eddigi mikrofon/keverő páros megvan, akkor továbbra is u24xl. Az stabil 100€ körül mindig van ebay-en is[ Szerkesztve ]
...mint az közismert...
-
szabifotos
senior tag
válasz
aProPeti87 #1155 üzenetére
Bár nem használtam még őket. De ebben az árban talán ezek jöhetnek szóba.
Behringer keverő, usb interface-el: LINK
Vagy némileg kevesebb szolgáltatással, de jobb minőséggel szolgálnak az M-audio interface-ek: LINK1
A nagyobb tesója.: (én ilyet tervezek venni) LINK2[ Szerkesztve ]
-
aProPeti87
aktív tag
válasz
szabifotos #1158 üzenetére
Erről tudsz valamit mondani ? 35 ezerért megtudnám venni használtan .
Isten lustának teremtett, én pedig nem akarom romba dönteni a terveit...
-
PapaMaci
őstag
válasz
aProPeti87 #1159 üzenetére
Nekem volt az [első széria]. Készítettem vele pár jó felvételt!
Meg volt ilyenem is.[ Szerkesztve ]
...mint az közismert...
-
PapaMaci
őstag
Mivel ilyen nagy az érdeklődés, hát elárulom, hogy megszereztem életem első keverőjét.
Csak most gondoltam én is bele, hogy ennyi évet leéltem saját keverő nélkül...
Bár ez sem egy könnyű gyalogsági haknipult... 2x is meg kell gondolnom, ha arrébb alarom tenni
Veszek még hozzá egy ADAT I/O kártyát, és akkor tudom használni az RME előfokjaimmal.
A tegnapi program az volt, hogy szétborítottam atomjaira, és kitakarítottam belőle a 15 éves dzsuvát...
...Volt dolog vele......mint az közismert...
-
szabifotos
senior tag
Mint feljebb írtam, szeretnék majd venni egy M-audio Mobile Pre hangkártyát itthoni felvételekre.
De nézegettem, hogy vannak USB-s keverők. Szerintetek pl. egy ilyen jobban megéri mint az M-audio?
Több be-és kimenete van, de ezek úgy használhatók az USB-nek köszönhetően mint egy hangkártya, vagy hogy működnek ezek? -
válasz
szabifotos #1164 üzenetére
Ennek sok analóg, de csak két digitális bemenő csatornája van. Szóval egyszerre több mindent dughatsz rá, de azokat összekeveri 2 csatornára, és azokat rögzíti a számítógépen.
101 GRID villanyautós töltőhálózat
-
PapaMaci
őstag
Nem volt szó pénzről. Munka volt érte. Amugy 300 körül mennek manapság ezek. DAW-nak van egy mackie hui. Az jóval több funkcióval bír, és a legtöbb sw-ben 2 kattintás.
És, hogy miért jó a digit? A csatornánkénti processz elég nagy segitség. A teljes visszaállithatóság is kellemes, meg a 40 csatorna is. Ezzel egy közepes bulit le lehet tolni elég jó eredményekkel....mint az közismert...
-
PapaMaci
őstag
Hja... És én nem csak otthon dolgozom. Van gyakran kültéri munkám is. Mi több, legtöbbet otthontól távol vagyok.
...mint az közismert...
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
ITT ez a hangkártya. Szerintetek ez tudja a 24 bitet vagy csak a 16-bit/48kHz-t? Főleg felvételre kellene és a 16 bit már nem túl jónak számít manapság, ha jól tudom. A USER GUIDE szerint tudja. De a hírdetésben meg azt írja: "Class compliancy supports up to 16-bit/48kHz"
Mennyire régi modell ez? Win7-tel szeretném használni. Csak mert láttam, hogy a Mobile pre szériából kijött az MKII, de ebből tudtommal csak csak ez van.
Köszi, -
belaur
tag
válasz
szabifotos #1169 üzenetére
Hello! Én ilyet nem nagyon vennék javaslom a Focusrite uj Scarlet szériáját (2i2, 4i4) vagy akár az iTrack solo-t, ezek modern, faja kis hangkártyák, abszolut jól teljesitenek a kategoriajukban.
-
5150head
senior tag
Sziasztok!
Én most tervezek gépet vásárolni és arra gondoltam, hogy dual bootra csinálom meg a gépet. Az egyiken lenne win, a másikon osx. Az osx rendszert szeretném használni hangfelvételek készítése (vonal és midi) zeneszerkesztésre (master). Nektek mi a tapasztalatotok ezen a téren? Attól félek, hogy amiket eddig winen használtam (programok, soundlibrarys, vst/dll fileok, vsti, hangminták) nem tudom majd használni. A Daw programom megvan macre, viszont használok egy rakás más programot: Ampeg, Amplitube, NI Kontakt 4, Izotope, Reaper, Line6 cuccok stb.
Mennyire problémás ezek beüzemelése/beszerzése macen? Mivel eddig winen toltam és semmi tapasztalatom a maces zeneszerkesztésben, ezért örülnék ha megosztanátok velem a tapasztalatokat. Ha nagyon problémás a dolog, akkor meg kell fontolnom, hogy ér-e annyit a maces történet, amennyit szenvednék vele. Jöhet bármilyen észrevétel tapasztalat! Előre is köszi! -
5150head
senior tag
De ti használjátok ezeket amiket írtam?
Egy példa: Pl most Kontakt 4-ben használok SR5 Rockbass, SSD Platinum, Miroslav Philharmonik stb. Librarykat, amik kb 5-10 giga/db. Ezeket be tudom majd húzni a mac-es Kontakt 4-be, vagy a machez is külön le kell szednem a hangminta librarykat?
Ugyan így, pl egy mentett hangzást (amplitube+kefir vagy lecab) be tudok majd húzni a maces Reaperbe is, csak húzzam be a dll fileokat?
Vagy a Poulin dll file-okat ugyan úgy tudom majd használni, csak be kell őket másolnom a VstPlugIns mappába? -
belaur
tag
válasz
5150head #1173 üzenetére
Macen vst-t nem igazán lehet futtatni, AU kell, tehát csak olyan plugint tudsz futtatni osx alatt, aminek van osx verzioja, a pluginek többségének van (Elvileg valami segédprogrammal lehet VST-t is futtatni viszonylag jól, de mi nem kisérleteztünk vele.) A Libary kezelést nem tudom pontosan, de elméletileg szerintem meg lehet oldani, hogy csak 1 mappád legyen. A kimentett preset, hang, project formátumok természetesen kompatibilisek win-osx között.
-
belaur
tag
válasz
szabifotos #1174 üzenetére
Igazából semmi, csak a Focusrite karik amiket emlitettem, max fél-3/4 éve vannak piacon. Amit linkeltél M-Audio meg nem a legujabb. Zárójelbe hozzáteszem otthoni hobby zenélgetésre, sőt komolyabb homestudiozáshoz is nagyjából tökmindegy mit veszel, csak én ugy vagyok vele, hogy ha már kiadok pénzt a lehető legujabb, legjobb terméket kapjam érte.
-
szabifotos
senior tag
aha, értem. Köszi a segítséget, Igazából használtakat nézek, úgyhogy 30k körül lesz amit ráköltök....
Eddig alaplapit használtam, úgyhogy megváltás lesz, akármelyiket is veszem. -
Kerto
tag
Sziasztok! Magassugárzót szeretnék venni a közeljövőben, hosszas filózás után erre a döntésre jutottam: [MNC 33359]
Elérhető árban van, elég jó a teljesítménye,frekvenciátvitele és az érzékenysége is.
Van valakinek tapasztalata erről a hangszóról? Milyen a hangzása? Véleményt kérnék másoktól is.
Köszi! -
Leigazoka
tag
Üdv,
Az ügyben kérném a segítségeteket, hogy el magyaráznátok, hogy milyen csatija van a szateliteknek at adott hangfalnál + jó - e a 2 az 1 ben ,,középbe rakott magas" hangszóró alkalmazása ( ilyet csak a Teufelnél láttam: http://www.teufelaudio.com/home-cinema/cubycon-2-5.1-set-p9195.html -> ez besseler Deuschland ban.... ha számít valamit..Ö ö ö bár nem hiszem ).
Ime a kiszemelt hangfal:
http://www.teufelaudio.com/pc/motiv-2-mk2-2.1-set-p9949.htmlHaver szerint aki egy pár hónapja Berlinben él és volt szerencséje a Teufel próba terméhez... azt mondta, hogy k. b. jól szól.... de azért itt is rá akarok jönni 1-2 dologra.
-
WolfiMusic
csendes tag
Sziasztok!
Stúdió kondenzátor mikrofont szeretnék vásárolni. A hangkártya, amihez csatlakoztatnám egy Focusrite Scarlett 2i2. Két éven keresztül Behringer c1-et használtam, már megszoktam. Érdemes ennél maradnom, vagy váltsak c3-ra esetleg? Netán gyűjtsek még és egy Behringer b1 legyen a cél?
A felhasználási terület: otthoni stúdió (hangszigeteléssel), ének, repp és egyéb szövegek, szpotok rögzítése.
[c1]
[c3]
[b1]
A segítséget, tippeket előre is köszönöm!http://soundcloud.com/wolfimusic
-
belaur
tag
válasz
WolfiMusic #1180 üzenetére
Szerintem gyűjts még pénzt és lépj szintet. Vegyél valami komolyabb mikrofont, ha a C1nek semmi baja én nem vennék hasonló árkategóriás mikit csak azért mert 1-2 paramétere jobb.
-
WolfiMusic
csendes tag
A focusrite-hoz ildomos egy komolyabb mikrofont csatlakoztatni? Mivel a hangkártya is belépőszintű, vajon érdemes még gyűjteni? A b1 nem jobb valamivel mint a c1? Esetleg egy audio tecnica 2020? Vagy te/ti mit ajánlotok. Igazából tapasztalatokat gyűjtök, hogy mit s hogyan lenne érdemes.
http://soundcloud.com/wolfimusic
-
Leigazoka
tag
válasz
http://www.hangszeraruhaz.hu/Shure-SM58LCE/P8223
Paksi Endre az Ossian-ból ilyet használ -
PapaMaci
őstag
válasz
WolfiMusic #1182 üzenetére
Szia
Nekem van egy pár at4040. Nagyon szeretem. Énekeltetek is bele, meg térben is jol viselkedik hangszereken.[ Szerkesztve ]
...mint az közismert...
-
proof88
addikt
Hello,
lenne egy kérdésem, ami inkább hanggal kapcsolatos, lehet hogy rossz helyen teszem fel. Szóval tegyük fel hogy koncertről készült videófelvétel + hang egy digitális fényképezőgéppel ... és a hang elég torz lett, főleg amikor megy a basszus dübörgés. Ezzel utólag lehet valamit kezdeni?
-
PapaMaci
őstag
válasz
WolfiMusic #1186 üzenetére
A Shure-nak is vannak jó mikrofonjai. Pl a KSM széria. Abból van nagymembrános is. KSM44-et pl szoktam használni, és nagyon jó!
Persze a dinamikus mikrofonok leginkább Rock'nRoll-ra alkalmasak...mint az közismert...
-
SalvadorLynx
aktív tag
Venni akarok egy proson r8-at [link] . Ezt egy rca jack kábellel rádugnám a hagkártyára és rákötnék a prosonra két sztereó hangfalat. Működne így a rendszer, vagy kell egy erősítő is?
-
PapaMaci
őstag
válasz
SalvadorLynx #1189 üzenetére
Első ránézésre nem hinném, hogy meg tud hajtani önmagán kívül bármit is. Csak bemenetet írnak az adatlapján.
...mint az közismert...
-
válasz
Az a Scarlett sem egy förgeteg. Nagyon gyöszös preampjai vannak, a konvertereiről pedig ne is beszéljünk. Ha már normális mikrofonokra költesz, másik interfészt is vegyél a bevásárlólistádra
[ Szerkesztve ]
-
Succor
csendes tag
Sziasztok a segítségeteket kérném
Van egy Focusrite safire pro 40 hangkártyám.
Ugye ennek van 8 előfoka...na most digitálisan keverek de mivel még kéne 1-2 mikrofont kötni vennék egy keverőt ami 10 csatornás, 10 előfokos...
Hogyan tudom ezt használni akkor a hangkarival?
Ha netán rosszabb minőségű az előfok a keverőn mint a hangkártyán akkor romlani fog a minőség...hallottam hogy dobfelvételnél emlegetik az ADAT-ot is...ez mit takar sajnos a keverőkhöz nem értekA cél minél kevesebb előfokot elhasználni a kártyán és minél kisebb minőségromáls...
A választ előre is köszönöm
-
A Pro 40 egy elég kellemes jószág, a konvertere és az előfokok is nagyjából rendben vannak rajta.
Milyen keverőről van szó? Önmagában egy 10 csatornás keverővel valóban megoldható, hogy 10 darab mikrofon be legyen kötve, de attól még mindig csak 8 független csatornád lesz (ennyi jelenik meg a dawban), mivel ennyi konverter van benne. Ahhoz, hogy további mikrofonokat tudj párhuzamosan felvenni (nem pedig összekeverve), ahhoz (mondjuk) egy ADAT rendszerű konverter-előfok párosra vagy kombóra lesz szükséged. Az ADAT eszköz a Pro 40-re csatlakozik optikai kábellel, és a daw-ban lesz újabb 8 (tehát összesen már 16) rögzíthető csatornád. Ilyen ADAT-rendszerű konverter például a Behringer ADA8000, vagy a Focusrite Octopre. Az első nyolc csatornán megmaradnak használatban a Pro 40 konverterei, a maradék mikrofonok pedig az ADAT.konverter előfokain mennek keresztül. Ezek vagy jobbak, vagy rosszabbak (ADA8000) a Pro 40-nél. Ha fontos a jó minőség (mindig fontos, tudom) az összes mikrofonnál, akkor bizony jobb ADAT-konvertert kell választani, nem lehet megúszni olcsón.
-
-
Succor
csendes tag
Azt hogy egy keverőről ami 16 sávos tudom-e irányítani(hangerő eq stb...a keverőn persze) a hangkártyám előfokaira rádugott eszközöket és az ADAT kiegészítő megoldás előfokaira rádugott hangszereket...
Tehát ha van 8 preamp a hangkarin meg 8 preamp a AD/DA konverteren akkor azt keverővel tudom irányítani 16 csatornaként?
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni egy kis házi rendszer építésében. Barátnőmnek szeretném összeállítani, mégpedig azért, hogy dalokat tudjon felvenni. Van egy zongorája (+hegedűje, de annak a felvétele annyira nem fontos), de ami még fontosabb az az ének. Notebookja van, integrált hangkártyával (nem a legjobb fajtájú...). Milyen lehetőségeim vannak, ha az anyagiak elég korlátozottak (kb. 20ezer forint az egészre, elsőre nem akarok többet beleölni)? Első gondolatom egy mikrofon + külső hangkártya lett volna, így 10-10ezerből meg lehetett volna oldani, de aztán szóba jött az előerősítő is, meg minden egyéb, szóval kissé elvesztem. Mit ajánlanátok?
http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing
-
szabifotos
senior tag
Szia! Nekem is van hasonlóm dalok felvételére, itthon.
20 ezerből nem fogsz kapni normális minőségű eszközöket. Még talán rosszakat semHa ennyire kicsi a keret akkor talán megfontolandó egy USB-s stúdió mikrofon. pl. LINK1 vagy LINK2 Aztán később ha "kinövi", komolyabbat szeretne akkor lehet bővíteni....
Ha zongorát is kell felvenni akkor kellene egy hangkártya is, de a 20 ezerbe ez mind nem fog beleférni, mint már mondtam. Talán ez lehet megoldás, ha nagyon olcsón kell, ezzel a zongorát is tudja csatlakoztatni.[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz
szabifotos #1198 üzenetére
Szia!
Köszi a tippeket. Egy egyszerűbb asztali Behringer keverő + egy 12-14ezer forintos mikrofon nem adna hasonló eredményt, mint az általad javasolt drágább darab? Bár az a vicces, hogy a sima mikrofonokat, ahogy nézem, mind 50-80Hz körül indulnak és 12-14kHz-nél végződnek, ez azért annál jóval szélesebb tartomány. Személyes tapasztalatod esetleg van valamelyikkel?
http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing
-
szabifotos
senior tag
Személyes tapasztalatom sajnos nincs ezekkel. Én behringer keverőt használok,de nektek a sima keverő azért nem jó mert hiába van keverőd ha a laptop hangkártyája nem jó minőség.
A megoldás talán ez lehet: LINK
Ezzel a "hangkártya" gond is megoldódik, mert beépített interface van benne. Ehhez kell még egy mikrofon és elég tűrhető minőség lesz. Ha már felvételre veszel mikit akkor inkább kondenzátort vegyél, még ha kicsit drágább is. LINK
Ennél olcsóbban már tényleg nem ússzátok meg.. szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest