Hirdetés
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dark bit
tag
A topik elvileg hangszigetelésről szól, nem pedig a ''milyen csecse cuccokat fogok majd venni''-ről. de ezt csak magamnak jegyzem meg mert már úgyis minden topik szét van offolva és egyébként se járok ide már sokat.
Már jóidelye kísérletezgetem különböző szivacsozással topik indítás óta és leírnám pár tapasztalatom:
- ócska vékony lemezekből álló ház ígyis úgyis be fog rezegni.
- oldalfalat beteríteni hangelnyelővel jól néz ki de a vinyók elől vannak és elöl meg még fém oldal sincs csak ilyen műanyag takarólemezek. Na ott kell jó erősen kiszivacsozni.
- hiába tömöd ki vattával meg szivaccsal a ház és táp venti a hátlapon van ott csinálja a zajt ergó semmit nem számít bele. Ezt lehet orvosolni azzal, hogy elvezeted a venti szájától a levegőt valamilyen ugyanolyan átméretű csővel (parafa darabok összecelluxozásával csináltam prototípusokat) egy darabon. Ha egyenesen viszed akkor még nem is csökkentesz annyira, ám ha viszel bele íveket, kanyarokat ahol a levegő lassulni tud akkor drasztikusan csökken a zaj. [A séf ajánlata ide egy kb 8-10 cm sugarú negyed körcikk a venti szájához aztán egyenes lefele 10-15 cm-t ha van több hely akkor lehet több is.] -
dark bit
tag
válasz
horitomy #524 üzenetére
Már egyszer belinkeltem:
Bővebben: link
Az ötlet olyannyira nem új, hogy gyártják. Ha van sok helyed nem para. -
dark bit
tag
-
dark bit
tag
Amit ide írtál azt következőképp fordítanám:
A Cooltek-szett 2 különböző ''anyagot'' tartalmaz:
- egy 12 mm vastag öntapadós, 2mm bitumen és 10mm hullámosított felületű PUR puhaszivacsból álló kombiszivacsot a hanghullámok csillapítására.
Dimenziók: 360x165x12 mm súly 4.2 kg/m²
- 2 mm vastag öntapadós bitumen(-szerűség.. valami bitumen-karton mint fent) lapot a rezgéscsillapításra.
Dimenziók: 360x165x2 mm súly 1.75 kg/m²
A termék képeit és leírását elnézegetve 3 db-ot adnak az első kombinált típusból és egyet az alsó szimpla bitumenlapból egy univerzál pakkban.
Remélem segítettem a jobb megértésben. -
dark bit
tag
Pálma tex tényleg nagyon bitang, a dobozán több időt ír elő mint egy-két perc, mondjuk 8-10-et is ajánlatos várni, ki kell száradnia, nemtom miért, de ez ilyen enyv és így működik.
A zsilett penge helyett az egyszerű erővel lehúzást az égetés helyett meg talán kaparót használnék... ki tudja, azért én nem gyújtanám fel helyedben.
[Szerkesztve] -
dark bit
tag
Szép sorjában leírod, hogy az alján nyák van azt nem lehet hűteni és a teteje meg egy lemez...
Szóval akkor szerinted van értelme, hogy belekötöttél...?
Elárulom nincs.
Vinyókat úgy tervezték, hogy ott adják le a hőt. Ezért nem működnek a Ley hűtői, mert azok a tetejére építenek, de mondok más példát ami viszont erre épít és működik: Zalman hűtő, Silentmaxx hűtő. -
dark bit
tag
válasz
Sixkiller6 #416 üzenetére
Van a színtelen változat, meg van sok színezett. Nos a színezett az szar, olyat ne vegyetek viszont a színtelen az eszméletlenül büdös amíg megszárad (legalábbis számomra) de utánna nincs szaga és tökéletesen tart.
Hangfalakat szoktunk illesztéseknél iyen anyaggal tömíteni, ne izgulj ha csak nem cibálod minden nap nem fog lejönni magától tuti.
Ja és eléggé nehezen formálható mert amíg képlékeny addig odaragad mindenhez szóval gyakorolni kell, hogy az történjen amit szeretnél, de ha megszárad nyom nélkül le lehet kaparni szóval akárhányszor próbálkozhatsz. -
dark bit
tag
válasz
Fade_Away #412 üzenetére
Ha a drága az időd nem értem miért nem érzed másképp a dolgot. Meglátod, hogy kérdezett valamit, tudod a választ válaszolsz ennyi.
ez egy pici topic mégis kb 400 hozzászólás van, én nem várom el olyanoktól akik nem voltak itt a kezdetektől, hogy ne kérdezhessenek mert nem etikus, főleg nem ordítom le őket nagybetűs szöveggel és akkor vannak több ezer hozzászólásos topikok is.
A kulcsszó szerintem nem a PH etika hanem a tolerancia. -
dark bit
tag
válasz
Fade_Away #408 üzenetére
Szerinted bölcs dolog másokat leüvölteni csak mert őstag vagy???
Ezen gondolkozz el, meg talán azon is, hogy egy újonc talán azért újonc mert nincs egész nap arra kapacitása, hogy PH fórumon pazarolja az idejét.
Egy rövid válasz neki roppant sok időt megtakarít neked meg nem fáj semmibe. -
dark bit
tag
válasz
zLegolas #386 üzenetére
Ezen tippekkel kapcsolatban jóideje gondolkodok a következőn:
A vinyókat mindenki gumibakokra teszi, hogy az elnyeli a rezgést. De szerintem ennél van jobb megoldás is, mert mi lenne pl, ha nem miliméter vastag pléhhez erősítenénk hanem jó másfél centi vastag acéllaphoz, hab a tortán ha mondjuk egy ilyen HD-silencerben.
Ilyen ház nincs persze, csinálni kell úgy mint hosszabb csavarokat, de az alapelv miszerint nem kalimpálni hagyod hanem lefogod izomból életképesebb szerintem. -
dark bit
tag
Szerintem sincs sok értelme a kifejezetten számítógépcsöndesítő szivacskitteknek.
Egyrészt mert megfizeted a szivacson túl a dizájnt a marketinget meg a dobozolást és a méretrevágásról nem is beszéltem ami persze nem biztos, hogy minden házba egyformán és tökéletesen paszol.
Másrészt meg a szivaccsal tömés nem jár akkora előnyökkel mint amennyit megkérnek érte.
Ha mindenképp bélelni akarsz akkor barkácsolás sokkal költséghatékonyabb. -
dark bit
tag
-
dark bit
tag
Bocs, hogy csak ilyen későn reagálok erre, de kvázi leestem a székről a röhögéstől, mert eszembe jutott, hogy még sok száz hozzászólással ezelőtt feldobtad a kérdést, hogy tölgy, vagy nyír vagy milyen fával borítsad, mi a jó kemény, erre meg jól megmondtam, hogy hát mahagónit, mi mást!
No, ha ez eddig még nem esett volna le, ironizáltam... mondok egy példát: nem mindegy, hogy milyen kábellel viszed az 5V-ot a vinyódhoz, és feldobnád a kérdést, hogy miből legyen a kábel, és én erre azt javasolnám neked, hogy hát legyen aranyból, nehogy alább add.
Erre, most olvasom, hogy meg is csinálod...teljesen kész. A mahagóni egy brtutál ritka és kemény fa, és ha 5rugóból beborítod vele a gépedet akkor vagy nagyon jók a kapcsolataid, vagy továbbra is pozdorjáról beszélünk, (vagy beszélt neked az asztalos) ami vagy ilyen műanyag vagy igazi mahagóni FURNÉRRAL van borítva.
De ez nagyon tetszik, magahóni borítású PC. -
dark bit
tag
nem, miért akarnék...
Ötletadónak szántam, jópofa, meg ilyesmi de nagy, és nem illene a szobámba.
Egyébként ez arra van, hogy ráteszed full hangos gépre, és kész. Az én elvem, hogy apránként leépíted a zajforrásokat, de tetszik ahogy belül meg van csinálva, mert szakszerűnek látszik. -
dark bit
tag
Zajos a PC-d, tedd csendszobába:
és a gyártó honlapja: Bővebben: link
ahonnan kiderül, hogy 350 Eurót (~85-90 rongy) kérnek egy nagy (315x900x640 mm) dobozért.
Hamár valaki pont ilyenbe gondolkodik akkor az ajánlatom lemásolni az ötletet és olcsóbban megépíteni önerőből. -
dark bit
tag
A Zalman cuccot kipróbáltam és nemsokat tompít. A gumibakok meg (nemtudom, hogy az állandó rezgéstől e) szerintem málanak. Akárhányszor szerelni kellett valamiért tiszta fekete lett a kezem, Lesikálni meg nem érdemes a bakokat mert csonkig jönne róla a gumi ahogy elnéztem.
-
dark bit
tag
Eredetileg nem a hangszigetelésnek szántam ezt a topikot, hanem, hogy összedobáljuk, hogy honnan lehet ehhez matériát szerezni. Már elég infót kaptama témában, szóval nekem mindegy, csak legközelebb ha túlteng az információ más témában akkor nyissatok magatoknak külön cuccot, szerintem az a legkorrektebb ilyen esetekben.
-
dark bit
tag
Tök tudományosak vagytok srácok, teljesen szuper lett ez a topik.
Mi csillapít minél jobban meg minden.
Csak egy dologról feledkeztek meg, hiába bélelitek ki akár olcsó vastag szivaccsal a gépet vagy méregdrága öntapadós bitumenalapos aluvalgőzöltel, mert a hátsó venti, a tápventi és az egyéb ház ventillátorok általában a ház oldalain, szélein találhatóak, és ott csinálják a zajt ahol a szivacs végetér. Processzor ventillátornak VGA-nak meg HDDknek kicsit csillapítja a hangját de ez sovány.
Ha a belsejéből lenne kivezetve a légáram csövekkel és kibélelve úgy érne is valamit de így lol... zajkülönbség pszihológiai. -
dark bit
tag
Ez a link most nem megy valamiért.
Egyébként akkor az alapkérdésem módosulna annyiban, hogy ilyen ''félig nyitott cellás'' szivacsot honnan.
Reméltem, hogy valaki tud egy boltot Pesten. Barkácsboltokban csak ilyen szigetelő cucc van, meg ilyesmi azt meg inkább hangfalba szoktam, mert nagyon vastag durábel meg ronda.
Ghost -
dark bit
tag
''Az a szivacs nem biztos, hogy jó. A fülesek szivacsa sem csillapít, túlzottan''
Én erre reagáltam, hogy pontosabb legyek erre is. Az építésről kunyerálnira meg most nem mondok semmit, de azért te se gondolod komolyan, hogy elvetem ezt az ötletet mire te felkapod a vizet...
Léngye, hogy a netet túrom idelye, de lehet nem mindenki netfüggő, szal esténként és akkor is pár órát, és akkor is van más dolog is. De itt rengeteg embernek láttam a házában aki büszkén belinkelik a képeket, mert jó és szép amit alkotnak, én ezektől az emberektől gondoltam az infót, hogy súgák meg, honnan, és akkor időt spórolok
Ghost -
dark bit
tag
Az azt hiszem, meg nem biztos hozzászólásokat plíz hanyagoljátok, tudom, hogy mindenki szeretne mihamarabb magasabb szintre lépni a fórumon, de kérlek csak az írjon aki valami konkrét kézzelfoghatót is tud írni, vagy van tapasztalata is a dologban nemcsak úgy írkász.
Ghost -
dark bit
tag
Aha, ezzel csak az a bajom, és éppen ezért is keresem a fentebb említett cuccot, hogy bár öntapadós meg minden, de fix méretre van vágva, és az eléggé gányul néz ki ha esetleg nem akkora pont a házad és többől rakod össsze.
Meg szerintem egy olyan szivacsot bagóért adnak négyzetméterre ez meg 8 rongy... azé nemá.
Ghost -
dark bit
tag
Sziasztok!
Honnan tudok szerezni ilyen hepehupás (jószerivel mindig szürke) szivacsot a gépem belső falára?
(nembaj ha nem szürke of korsz)
Ghost
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- SSD kibeszélő
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Automata kávégépek
- Ukrajnai háború
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Renault, Dacia topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest