- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Egérpad topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
Új hozzászólás Aktív témák
-
nerozol
tag
válasz
DarthSun #5117 üzenetére
Mostmár biztos vagyok benne, hogy az ESET Internet Security vírusirtó blokkolja a Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro V3 driverét. Tegnap ki is próbáltam ismét egy teljesen új, most épített asztali AMD-s konfigon, ahol szintén ESET Internet Security volt telepítve és szintén elő állt a korábbi hozzászólásomban vázolt probléma (#5112). Aki a fentebb leírt problémába ütközik az alábbi protokollt próbálja ki:
1. ESET Internet Security /nod32 Uninstall
2. Gép újraindítása
3. Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro V3 Win10 driver telepítése
4. Gép újraindítása
5. ESET Internet Smart Security/nod32 install
(6. Opcionális gép újraindítása)
7. Remélhetőleg működik minden, a vírusirtó és a hangkártya driver is.
-
nerozol
tag
válasz
DarthSun #5115 üzenetére
Kíváncsi leszek, hogy neked is megoldja-e a problémát. Végül azt csináltam, hogy először a hangkártya drivert telepítettem fel aztán az ESET Internet security-t. Újraindítás után úgy néz ki megférnek egymás mellett. Hosszú távú tapasztalatot nem tudok mondani egyelőre nincs fennakadás. Este 5.1-es hangrendszerrel is tesztelni fogom. Egy másik laptopban és egy asztali gépen is teszteltem a kártyát azóta, ott AVAST volt felrakva azzal nem voltak gondok. Örülök ha remélhetőleg neked is segíthettem, erről szól ez a topic
.
-
nerozol
tag
válasz
DarthSun #5113 üzenetére
Köszönöm
. Segített a válaszod, az eszközkezelőben megnéztem az usb kezelőket és ott láttam, hogy a Nod is berakott valamit. Gondoltam ez akadályozhatja a drivert az érzékelésben és IGEN az volt a ludas. Uninstalláltam a Nod INTERNET Securityt és utána minden ment.
Nem tudom mit kellett volna beállítani rajta, hogy ne akadályozza. Ha valakinek megy a nod Internet Secuity megy a sound blaster kártyája mellett kérem ossza meg a tapasztalatait, mit kell beállítani. -
válasz
nerozol #5112 üzenetére
Igen. Én speciel X-Fi HD esetén, Win8.1 alatt. A driver látszólag felmegy, valójában nem tudja feltenni. a régi beépített Uni USB sound drivert használja azért írja ki a the audio device supported by this application is not detected üzenetet. A művelethez interaktív windows stationra van szükség üzenetet pedig azért mert online, illetve .inf alapján nem tudja telepíteni, betallózni, csak a Creative által írt telepítő programmal. Surround 5.1 Pro- m is van, nálam avval nem volt ilyen, valami driver keveredés okozhatja, megoldást még nem találtam, de néha aberrálok vele, hátha. Van még többféle belső-kűlső Creative kártyám, azok jól mennek.
-
nerozol
tag
Sziasztok van egy X-Fi Surround 5.1 Pro v3 Sound Blaster USB-s külső hangkártyám, amit nemrég vásároltam.
A hangkártyát egy Dell 7567-es géphez csatlakoztattam. Hang van, azonban ha el akarom indítani az audio consol-t ezt írja ki: the audio device supported by this application is not detected.
Viszont a hangerőszabályzót kijelzi és digitálisan lehet is hangerőt szabályozni, de az eszköz hangszabályozója, a többi beállítás és a távirányító vezérlése sem működik.
A kártyát csatlakoztattam egy windows 7-es asztali géphez ott minden működött rajta a kártya jó.
Felteszem ez driver probléma. Eszközkezelőben próbáltam frissíteni a drivert de ott a következő hibaüzenetet kapom:
A windows talált illestőprogramokat az eszközhöz de a telepítés során hiba lépett fel. X-Fi Surround 5.1 Pro v3. A művelethez interaktív windows stationra van szükség.Valaki találkozott már hasonlóval?
-
Fényhozó
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy régebbi szerver gépem (HP XW8600), amibe ha újabb VGA-t teszek, amihez a legújabb drivert töltök le, akkor nincs hangom.
Ha a régebbi kis 8600GT-met rakom bele, amihez még a 340.52-es driver kell, akkor van hang.
Az újabb karikhoz vmiért a HDMI hangot preferálja, és azon körösztül akarja küldeni a hangot, amint ez a képen is látszik. Pedig egy sima vga (d-sub) kábellel van összekötve a gép a monitorral. A monitor amúgy egy kis 19-es Phillips LCD TV. Lehetséges lenne, hogy ez kavar be?
A hangbeállításoknál látszik, hogy vmiért csak HDMI hangot érzékel, holott nem is HDMI kábellel van összekötve, hanem sima d-subbal.
Mitől lehet ez?
Ha valakinek lenne rá ötlete, végtelenül hálás lennék, mert engem már kiborít a dolog.
Kipróbáltam azt is, hogy újratelepítettem a Realtek driverét, vagy hogy leinstalláltam a HDMI hang drivert, de semmi... 🙏😧😫🥶
Képet itt találtok róla:
-
Thome
veterán
Sziasztok,
Asus Xonar AE hangkártyával van néhány gondom.
1. probléma:
Meglehet oldani valahogy, hogy ha a fejhallgatón vagyok akkor a Gaming preset aktiválódjon, ha a hangszórón akkor pedig a Music?
2. probléma:
Sztereó hangszórót kötöttem a Front kimenetre, fejhallgatót a headphone-ba.
Eddig az integrált hangkimeneten volt a hangfal, a fejhallgatónak pedig saját USB-s hangkártyája volt.
Így a jobb alsó sarokban a Win10-ben gond nélkül váltottam a két hangkimenet között, viszont az Asus hangkártyával megborult a dolog.2 kimenetet látok, egy SPDIF-et (ami az optikai ugye), s annak megfelelően hogy melyik van az Asus szoftverében kiválasztva, az jelenik meg alul a tálcán, és pont nem tudok a hangszóró és a fejhallgató között váltani.
-
kopygege
tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy van-e mód arra, hogy ha HDMI kábellel csatlakoztatom a PC-t a TV-hez, akkor ne tiltsa le a hangkártya kimenetet, illetve fordítva. Vagy erre nincs lehetőség, választani kell mindenképpen, egyszerre nem szólhat az integrált hangkártyán keresztül a PC hangszóróján és a TV-n a számítógép hangja?
Remélem érthetően tettem fel a kérdést, ha pontosítás kellene, kérlek, jelezzétek.Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
válasz
#38464487 #5105 üzenetére
Ez egy Audigy SE ha jól látom.
https://support.creative.com/kb/ShowArticle.aspx?sid=107347&c Ez esetleg?Ezt a drivert próbáltad? Win10 ha jól gondolom.
-
válasz
#38464487 #5103 üzenetére
A szokásos Creative betegség, a telepítő hibája. Összes ezelőtti hangkártya letiltása, szabályos uninstall, restart, majd a registry kitakarítása, az összes ezelőtti hangkártya bejegyzett sorainak törlése. Pld a jv16PowerTools- al. Utána felmegy. A másik megoldás a Win újrahúzása, teljesen új, tiszta telepítés.
-
válasz
#38464487 #5101 üzenetére
Pontosan mi a típusa a kártyának?
Az alapján kellene keresni drivert. Aida64 pl megmondja neked.re: (#5100) Worker
Ha van valami ismerős, haver vagy rokon akinek a gépében ki tudnád próbálni az lehet hamar kiderítené hogy mi lehet a gond. De ha nincs akkor pl tedd át másik portba (ha van szabad port). -
törölt tag
sziasztok!
Van egy 7.1 es sound blaster hangkártyám és driver telepitésnél [link] ezt a hibát kapom ami a képen látható. Mi lehet a probléma ?
-
Worker
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy ~1,5 éves Sounds Blaster Z (retail) hangkártya a gépemben, ami egy váratlan kékhalál után megszűnt funkcionálni (egy YT videóra nyomtam rá)...
Driver uninstall-reinstall megvolt, próbáltam repairt is, semmi változás.
Alaplapi hangkártyával megy a fejhallgató és a hangszóró is, szóval azokkal nincs baj.
Windows 8.1, eseménynaplóba ez került:
BugcheckCode 59
BugcheckParameter1 0xc0000005
BugcheckParameter2 0xfffff80036d9b4ea
BugcheckParameter3 0xffffd00021cea430
BugcheckParameter4 0x0Próbáltam guglizgatni, semmi érdemi infó, csak a szokásos "bármi, vagy akármi lehet, de kezd a driverekkel".
Vki járt már hasonló cipőben?
Létezik vmi diagnosztikai eszköz ami megmondaná hogy esetleg beszart a hangkártya?... (jelenleg mindenhol azt írja hogy "megfelelően működik", hangerőszabályzó szerint is "szól" a hangfal/fejh., pedig valójában nagyon nem...)
Ha nem muszáj nem raknám újra a gépet, és most egy másik gépbe se nagyon tudom megoldani hogy átrakjuk a kártyát teszt jelleggel.
-
Dr.Én
veterán
Hali!!!
Van egy Sound Blaster Z hang kártyám...mellé egy Microlab Solo 7C hangfal pár...
az utóbbi időben elkezdett recsegni a hangfal X idő után zene hallgatás vagy film nézés közben...
most lett időm megnézni hogy mi okozhatja...
Drivert újra tettem, nem javult..Rendeltem arany bevonatos RCA kábelt hozzá, ami pénteken jön meg...hátha az a baj...
illetve most csak kíváncsiságból mikor elkezdett recsegni , akkor a telón ( Honor 10 )is ugyan azon zenét el indítottam..és arról nem recseg
lehet behalt vagy melegszik a hangkártya? -
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Egy ismerősöm tesztelget egy Xonar HDAV 1.3 deluxe-ot. Nála van a kártya, Uni driver fent, viszont a HDMI audio nem megy. Van egy digitális kimenet az audio eszközök között, de az nem a HDMI kimenet.
1903-as build. Mit csinálhat rosszul? Frissen telepített driver, előtte update-ről nem volt driver telepítve.
Kellene valami plusz, hogy menjen a HDMI esetleg?
-
válasz
BogyóBP #5096 üzenetére
A milyen hangkártyát vegyek topikban próbálkozz. Az jobban is pörög és jobban is odavág a kérdésed.
A Creative nagy hangkártya gyártó, de a nagysággal nem feltétlenül jár minőség. A hangkártyáik között nagyon nagy a szórás.
Szerintem ezen kommersz zsugák között túl nagy különbség nem lesz. Ami meg igen azt egy EQ-val simán lehet állítani, vagy egyik jobban tetszik mert úgy van eq-zva. Pl több am mély, vagy a magas.
Dobd be ott a kérdést hátha kapsz valami jó infót -
BogyóBP
addikt
Az Asus Strix Soar 7.1 vagy a Creative Sound Blaster Z nek lehet szebb hangja? A strixet már volt szerencsém probálni viszont utobbit még nem probáltam, csak akkor venném meg ha felülmúlja a strixet.
Számomra a creative mindig is nagy hangkártya gyártónak számított.
-
TeeJay
félisten
sziasztok
tudna valaki infót adni jól gondolom-e mire van szükségem?
van egy sztereó hangfalpárom amin van RCA digital audio in
viszont a PC-n szintén van de alaplapi SPDIF 2pin out csatlakozóval
arra nekem egy ilyet kellene venni ugye?2pin to RCA SPDIF kábel és akkor meglenne hátra a digitális kimenet is és úgy kössem össze a hangfalat a géppel az jobb mint a jack to RCA analóg kábelezés?
-
Demo07
aktív tag
válasz
BogyóBP #5092 üzenetére
Tuti a VGA VRM áramköre a ludas, mert a vízhűtés blokk nagyrésze plexi, ott már pont nincsen nikkel(VRM fölött) ami esetleg valamit árnyékolna, de sikerült megoldani a problémát, úgy hogy a ház előlapi kivezetését rádugtam a hangkártyára, és ott valami csoda folytán már nem sistereg/cicereg, viszont a hangkártya hátsó kivezetései, ami elméletileg árnyékolt, de gyakorlatban már annyira nem acélos... és továbbra is szörnyű ott.
Szóval a megoldás az lett, hogy a ház előlapi kivezetését rákötöttem a hangkártyára és előlapon már tisztán szól a fejhallgatóm szerencsére.
Csak így kb le is mondhattam a hangkártyámba lévő fejhallgató elő erősítőről.
Amúgy a BQ Dark Base 900 Pro. rev2 házikó, és a vga ami meg kicsit csinálja a tekercs hangot az egy aorus 1080TI egy full cover vizes blokkal.Amúgy érdekes a jelenség mert, ha hátra kötöm a fejeset a hangkártyára, akkor terhelés alatt az FPS számmal együtt változik a fejhallgatón megjelenő zaj is, szóval 99% hogy a VGA-m VRM áramköre zavarja és gerjeszti a hangkártyámat!
Max majd annyit még megpróbálok hogy a hangkártyát teszem a VGA fölé, mert akkor nem tudna a vrm lefelé zajt sugározni, de ez csak elmélet.
-
BogyóBP
addikt
Rosszul impregnalt tekercs vagy vga csere vagy marad az említett gond amúgy tudom miről beszélsz de nem lehet hogy a házad elolapi panelje csinálja? Miylen gephazad van? Anno nekem is volt
Olyan gephazam ami összeszedte a zajokat és csak úgy oldódott meg hogy egy olyan haz előlapját raktam be amiről tudtam hogy jó és amiatt vettem egy ugyanolyan de más típusú házat. -
Demo07
aktív tag
Annyi update van ez előbbiekben leírthoz képest, hogy a cicergés/sistergés hangja változik az FPS szám függvényében!
Illetve a VGA-m VRM áramköre korábban is adott egy pici tekercs hangot, de a korábbi USB-s Razer fejhallgató esetén, ez a zaj nem ült rá a fejhallgatóra, mivel az usb-ről üzemelt, az új fejhallgató viszont 3.5 jack, és a SoundBlasterX AE-5 hangkártyáról kap jelet.
Ötletek a megoldásra? -
Demo07
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mivel a nemrégiben vett hangkártyám (CREATIVE Sound BlasterX AE-5) és a csütörtökön vett, vatta új fejhallgatómmal(AUDIO-TECHNIKA ATH-PG1) adódott gond,csak tegnap tudtam játék alatt is kipróbálni, és ekkor vettem észreZene,film és netezés közben tökéletesen szól semmi zaj, stb..
DE terhelés alatt piszok mód elkezd sercegni a fejhallgató, ha lenémítom akkor is megmarad a sercegés...
Idel állapotban a gépem olyan 100-120W között kér a tápból... Full Load alatt meg 450-500W.
Amint kilépek a programból és lecsökken a tápon a terhelés a zaj is megszűnik!
A táp egy seasonic focus gold 850W, ekkora zajt keltene az ATX táp, terhelés alatt, hogy még a hangkártya sem tudja kompenzálni?Hangkártyán, minden féle effekt és EQ ki van kapcsolva, gyári driver van fent, nem a winfos alap felhúzott autoupdates csoda.
A hangot a Windows szerint 30-40% fölé nem is kell tekernem mert már ott is bőven elegendő hangerővel szól.Merre felé induljak a hibaelhárítással? Mit próbáljak meg?
-
-
Neszójábe
senior tag
Sziasztok!
A gépemet játékra és mozira használom egyaránt.
Alaplapi hang volt korábban, játék és mozi ment együtt, mozi bitstreaminggel optikai kábelen erősítőbe, erősítő dekódol, játék fejhallgatón.
Vettem egy Xonar DG-t, mert úgy éreztem, az alaplap küzd a hanggal (kapott egy hőerőmű AMD procit, mindegy).
Az első meglepetés, hogy a mozi és a játék nem ment együtt. Nyomta ki a digitális jelet az erősítőbe, de a fejhallgató nem szólt, ezzel még együtt tudtam volna élni.
Pár napja azonban nem hajlandó digitális jelet küldeni az erősítőbe, bármit állítok, ez viszont már nem kóser. Tudja valaki, mi szar van ezzel, mit lehet állítani?
Azóta újraraktam az illesztőprogramot, úgy is, hogy a szoftverét nem raktam fel, de bármit állítók az MPC-HC-ban, csak nem digitális (természetesen bitstreamingre gondolok) jel megy ki.Köszönöm!
-
-
JONAS77
aktív tag
Tegnap megjött az új SB Audigy RX hangkátyám, mindent a leírás szerint csináltam, a legújabb driver és software van fent de nem akar hangot kiadni! Spotify és You Tube-t sem hallani meg sem nyilkkan, a Spotify azt az üzenetet írja, hogy nem tudja kejátszani a kért zenét a videó megoszgó szintén, mondjuk a Windows sem ad hangot! Már az alaplapi hangártyát is kikapcsoltam, de így is süket a hanszóró, Nincs ötletem, hogy mit csináljak? Mit tudnátok javasolni?
-
BogyóBP
addikt
válasz
ironer23 #5076 üzenetére
A kicsi pattogás mennyire gyakori? Szerintem az az összes 1220 as codeces lapot érinti. A Strix hangkártyád is az. Nálam is jelen van, kiprobáltam hogyha USB re dugom akkor hallani e de akkor is előjön. Lehet hogy nem is a hangchip hanem valami más tehet róla. Régóta küzdök ennek kinyomozásával. Amúgy erre a hyperX cloud alpha fülesre nagyon sok ilyen jellegű panasz van.
-
ironer23
csendes tag
Hello!
Pár hete vettem egy HyperX Cloud Alpha tipusu headsetet, alaplapi kártyával használtam két napppal ezelőttig(Gigabyte Aorus B450 Elite, realtek audio). És most megjött a hangkártya ami egy Asus Strix Soar típúsu. Felismeri rendesen, driver, szoftver fenn van. De: Érzésem szerint nagyon melegszik (50-60fok) illetve olyankor kicsi pattogás hallatszik.
Mitől lehet ez a probléma?
Illetve mennyire normális a melegedése? Ház jól hűtött(Zalman Z9 neo, 2 ventillátor elől befuj, 2 felül, 1 hátul kifuj)Edit: Most olvasom az előttem lévő hozzászólást hasonló a probléma, De Teamspeaken is észreveszem
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Adott egy alaplap Realtek ALC1220 as audiochippel plusz minden finomsággal (műveleti erősítő, DAC, 600ohm os fejhallgatóerősítő stb), viszont egy nagyon zavaro dologra lettem figyelmes a napokban és nemtudok rájönni mi lehet. Néha hallani egy kis pattanást a hangban, nagyon hasonlot mint amikor a bakelit lemeznek porra fut a feje..Ez a jelenség nagyon véletlenszerüen jelentkezik és játékok alatt is jelen van, volt amikor elviselhetetlenül sokszor, nem hangosan hanem olyan fél halkan lehet van aki észre se veszi..Mi lehet ez? Már túlvagyok egy reinstallon, 600 féle driveren, kiprobáltam fülessel is ott is hallható. Elsősorban akkor lehet legjobban előidézni ha youtube on megállitom a zenét majd ujra elinditom. Sajnos demonstrálni nem tudom. A DCP latency jó. Mire nem gondoltam még? Ötlet? Windows 10 es van fenn, mivel mást már fel se enged a lap
-
válasz
nesh_019 #5071 üzenetére
Elég elterjedt vírus.
Úgy hívják, hogy Windows 10Sajnálattal üdvözöllek a klubban. Win 10 topikba felesleges menni, ott nem létezik a hiba, tökéletes a rendszer, hívd a Microsoft ügyfélszolgálatát az megoldja de ha nem akkor is, a te géped épp pont az az egy a millióból ami nem támogatja a win10-et a nagyon kivételesek közé tartozol akiknek még ajánlják a 7-et, vedd fel a gép gyártójával a kapcsolatot hogy csináljanak bios frissítést, vedd meg a hivatalos rendszert akkor is ha hivatalosan használod akkor méginkább... várjál milyen hülyeségeket kaptam még anno? Ja igen, tedd fel újra és ne állíts a vezérlőpultban semmit csak frissítsd fel, ha valami rossz azt valami 3rd party program szarta el még akkor is ha a saját beállíátásai alatt állítasz be valamit amitől összehal és a 3rd party program javítja akkor is az rontotta el. És a többi ökörségek.
Sajnos nincs rá megoldásom, tele a net. Próbálj ki mindent amit találsz, valami keresőbe írd be hogy Window 10 popping sound/cracking noise és hasonlók, ömlenek majd a találatok. Sajna konkrét megoldás sokunk számára nagyon nincs. Egyetlen egy. Letiltod a hálózatot amíg zenélsz... youtubról meg ne nézz semmit és ne hallgass onnan zenét.
Ha van torrent, akkor azt tiltsd/szabályozd le míg hangozol. Ennyivel meg lehet próbálkozni.
Ezen is végig mehetsz.
Bár az energia takarékos proci állípotot nem tenném maximumra, fogyasztás, zaj, melegedés meg fog ugrani mind.
Remélem megtalálod a megoldást! -
nesh_019
senior tag
Sziasztok van egy olyan problémám hogy amikor zenét hallgatok ITunes-al vagy youtuben akkor recseg,ropog,pattog vagy nem tudom hogy nevezzem ezt de furcsa hangot adnak ki a hangszóróim, érdekes ha videojátékkal játszom vagy filmet nézek a gépen a VLC playeren akkor nem csinálja ezt, rádugtam már más hangszórókat is, azokkal is ugyan ez a hiba.
Érdekes hogy nem mindig csinálja,de általában igen, valamikor szép tisztán szolnak a zenék,azt vettem észre hogy miután elkezdek szörfölni a neten akkor jobban csinálja, újraindítás egy ideig megoldja, raktam már újra a windowst is, az se segített, próbálkoztam driver cserékkel, azok se segítettek, már amióta összeraktam ezt a gépet azóta ilyen de csak most van vele időm foglalkozni.
Esetleg van valakinek erre a problémára valamilyen ötlete hogyan tudnám megjavítani?
Videót is mellékelem hogy hallhassátok hogy milyen is a valóságban:
A gépem : GIGABYTE Z170-HD3P | i7 7700k| 16GB Corsair 2666mhz| Gigabyte GTX 1060 6GB G1 Gaming |
-
norby91
tag
Üdv.
Adott egy Creative Soundblaster Z és egy Hyperx Cloud I.
Ha felrakom a driver-t /SBZ_CD_L13_1_01_10/, a hangkártyához kapott mikrofon hangja elcsesződik... Ugyanez a gond a füles mikrofonjával is...Olyan, mintha vödörből beszélnék, s halk is. Driver nélkül meg patika! :@
Alaplapi le van tiltva, illetve letöröltem annak a driver-ét.
Azért lenne jó, mert igy nem kell cserélgetnem a jack-et, füles és hangkártya között... vaagy erre van más megoldás?
Van valami ötlet mi okozhatja?
-
- = Zk = -
félisten
sziasztok
az a problémám, hogy amit a fejhallgatómon hallok az kimegy a mikrofonra is... pl discordon nem tudok megnézni egy videót, vagy játszani, mert behallatszom a többieknek.. holott csak a hangomra kéne figyelnie ugye, a mikrofonomra...
de ugyan ez van akkor is, ha nem fut a discord, vagy akármi... látom a windowsban, hogy ugrál a mikrofonom érzékenysége, holott csak zenét hallgatok, fejesen... anno ezt egy win reinstall megoldotta
fejes: hyperx cloud 1... hozzá egy netről vett Y kábel ugye
hangkari: asus xonar dgx hozzá az unixonar szoftver de gyárival is ezt csinálja
egy dolgot nem néztem, az pedig mi van ha az alaplapit használom, bár kerülném a Realteket, ha már itt a DGX...
perpill sehol nem teszteltem még ezt, és máshonnan sem szereztem másik efféle fejest.. -
Mr.RiK
csendes tag
válasz
#95152384 #5060 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő hozzászólást.
Hangfalat azért akartam lecserélni, mert nem akarok úgy járni, hogy megrendeleem a hangkártyát és ugyan úgy nem jó a gép, akkor már a hangfalat is kipróbálom másikkal, így ha még se a hangkártya a baja akkor ott az új hangfal is.
Köszönöm a hangkártya ajánlást is, azóta már elkértem a haveromtól az USB-s hangkártyáját (Logitech G430 Gaming Headset) amit a füleshez kapott, de ezzel se adott ki hangot a hangszóró pedig illesztőprogram is fel van telepítve. Arra gondoltam, hogy ez lehet nem is jó hangszórókhoz hanem ez külön van füleshez meg mikrofonnak, vagy ez hülyeség?
Elől van 2db USB 2.0 foglalat meg 1db USB 3.0, persze hátul is van foglalat, oda is bedugtuk az usbs hangkártyát meg elölre is, de sehol se adott ki hangot, valamint ugyan úgy ott volt a hibaüzenet a hang mellett meg a piros X.
BIOS-ba letiltottam a hd audio controllert előtte, hogy ne zavarjon be az, de így se volt jó. -
Mr.RiK
csendes tag
válasz
#95152384 #5058 üzenetére
Vírusirtót már futattam tegnap, de semmit se talált. Tudnál ajánlani külső USB-s hangkártyát+hangfalat összesen max. 15 ezer forintig? Tudom, hogy nem sok ez az összeg, de én világéletemben integrált hangkártyát használtam és pár ezer forintos hangfalat és nem volt gondom vele. Csak hobbiból zenét hallgatok meg filmezek, max. 15 ezer forintig elég lenne valami külső usb-s hangkártya+hangfal. Nem értek egyikhez se ezért is kérném a segítséged, hogy mit ajánlanál.
Gépházamon van 2db USB 2.0 foglalat meg 1 darab USB 3.0.
Gondolom ha megvan az új USB-s hangkártyám akkor csak bedugom az USB 2.0 foglalatban, majd abba a jack dugót és akkor jónak kell lennie nem? Persze előtte biosba letiltanám HD Audio Controller-t.
Előre is kösz a segítséget.
Alaplapom az Asus PRIME B350M-K nem tudom, hogy ezt figyelembe kell venni egy ilyen külső usb-s hangkártyánál vagy nem. -
Mr.RiK
csendes tag
Nem tudtam már szerkeszteni, mert kifutottam az időből, most beléptem a BIOS-ba, HD Audio Controller: Enabled.
Realtek Lan Controller: ON
Realtek PXE OPROM: OFF.
Nem tudom, hogy ebből valami információ hasznos, vagy, hogy ezekre gondoltál. -
Mr.RiK
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.
Tegnap még jól működött a hang, de ma regel amikor bekapcsoltam már nem működött.
Azt írja, hogy az audioszolgáltatás nem fut. Serives.Msc-n belül rákerestem és ott el szerettem volna indítani, erre ki írja, hogy "A Windows nem tudja elindítani a(z) Windows audió szolgáltatást ezen a helyen: Helyi számítógép.
Hiba: 0x80070005: A hozzáférés megtagadva."
Illesztőprogramokat is már frissítettem, le is töröltem és felraktam megint, de ugyan úgy ki írja a hibát.Parancssorba is beírtam, hogy sfc /scannow de semmit nem talált.
Magatehetetlen vagyok, már nem tudom mi oldaná meg ezt a problémát, szóval meg köszönném, ha valaki reagálna erre.
Előre is köszönöm a segítséget. -
repvez
addikt
Üdv
Tudnátok támpontot addni, hogy hogy kéne a hibát kiküszöbölni.
A rendszer a PC egy erösitöhöz van kötve és az erősitön keresztül megy a hangfalakhoz.
Eddig minden jó volt, de egyik napról a máskra elment a hang és sehogy sem jön vissza.
optikai kábelen volt eddig összekötve az erösitö, meg a VGA kártyán keresztül HDMI-vel a TV-be, hogy a képet ki tudjam tenni, de mivel a TV nem tudja a hangot HDMI-n kiadni az erősitönek ezért egy Stereo RCA-val tudtam csak összekötni vele, ez a része müködik is.
DE az optikai kábelen nem szól.
Egy asus Xonar DG hangkártyát használok.Most próbáltam, hogy engedélyeztem az alaplapi hangkártyát is és azt analóg jack-RCA kábelekkel kötöttem össze az erősitövel, de ugy sincs hangja A választható hang kimenetek melletti hangerő ikon jelzi, hogy megy a hang mert ugrál a skála, de kifelé meg nem hallani semmit sem.
a rendszer összetevöi
ASrock 970pro3 gen2
ASus xonar DGÉS két erősitövel is próbáltam
Egy Onkyo SR tx 505e
és egy Thomson 660HTMindegyik csak akkor adott hangot ha a VGA- TV -n keresztül ment a jel, de ez a rész csak akkor szól, ha a TV be van kapcsolva, de ha nem akarom, hogy a kép is megosztásra kerüljön csak a zene szoljon és a TV -t kikapcsolom akkor nincs hang se.
Már minen drivert ujratettem és a win10 64 bit is a legujabb .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest