- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toby888
senior tag
-
huberpe
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4595 üzenetére
erre gondoltál?
[link]mert egyenlőre így oldottam meg, csak azt hittem létezik elengánsabb megoldás is.
-
- = Zk = -
félisten
ha nincs megoldás, akkor milyen (belső) hangkártyát ajánlanátok, ami kiváltaná az integráltat (hehe), tud 5.1-et, és tutira működik Win10 alatt?
nekem a Realtek driver mondta be az unalmast (megint). fentebb írtam..
szal visszatértem a jóöreg Xonárra...
szal részemről Asus Xonar DG/X(#4594) huberpe
rémlik, ilyen volt nekem is, mikor a 790X-DS4-be beleraktam a DG-ét. valahol fel lehet venni, hogy melyik hangszóróból, milyen "hangosan" jöjjön a hang.... -
huberpe
aktív tag
sziasztok!
olyan problémám lenne, hogy az általam használt xonar dx kártyával a jobb hangfalam érezhetően halkabban szól mint a bal. az alaplapi hangkeltővel rendesen szól a cucc. találkozott már valaki ilyennel? (win8.1/64bit)
köszi
-
for3l
senior tag
sziasztok,
nem tudom, volt-e már róla szó a topicban: Win 10 és integrált VIA hangchip probléma. a VIA oldaláról letöltött driverrel sem tudom működésre bírni az 5.1-et. konkrétan nem történik semmi, amikor a HD Audio Deck nevezetú kis programban átállítom 2CH-ról 4-re vagy 6-ra (ilyenkor normális esetben csak annak a gombnak kéne világítania, amelyikre kattintunk, de itt most mind világít, amiken már végig kattintottunk).
lehet erre megoldás? semmi frisset nem találtam róla a neten, csak tavaly augusztusi írások vannak, ahol uninstallálni kell mindent, majd megakadályozni, hogy a Win magától visszarakja, de ehhez kell egy kis program is, mert a win10-ben már nem lehet fekete listázni, majd vissza gyártó drivere (és van, akinek pont a win10-es driverrel működött jól...)
ha nincs megoldás, akkor milyen (belső) hangkártyát ajánlanátok, ami kiváltaná az integráltat (hehe), tud 5.1-et, és tutira működik Win10 alatt?
Bence
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Focusrite Scarlett 2i2 hangkártya. Néha mondjuk zenehallgatás közben csak úgy fogja magát és elszáll a hang. Ilyenkor pattan egyet és az adott lejátszó programban a zene is megáll. Az esemény arra hasonlít, mintha hirtelen kihúztam volna a hangkártyát az usb-ből és azzal a lendülettel vissza is dugtam volna. Bizonyos lejátszókat ilyenkor újra kell indítani, hogy megjavuljon a dolog, de a wmplayer esetében elég volt csak a track-et elindítani újra. Ez a hiba egy facebookos videó lejátszásánál is előjött már egyszer. Fogalmam sincs hogy mihez lehet köze mert nem találtam kapcsolatot semmiben. Több zavaró tényező lehet, mint mondjuk az usb wifi stick, vagy os driver kompatibilitási probléma, vagy alaplap usb gond vagy a hangkártya a rossz.... hát fogalmam sincs. Audio szerkesztő program használata közben még nem találkoztam ezzel a hibával.
Ismerős e valakinek ez a szituáció? Ha több információ kell számotokra a hiba kereséshez nyugodtan írjátok meg és én válasz hsz.-ben minden szükséges dolgot elmondok a gépemről a rendszerről bármi lehetséges zavaró tényezőről rossz beállításról.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
qantum
senior tag
Creative® Sound Core 3D driverrel jó lett csak az automatikus illesztőprogram keresés nem jött be.
-
qantum
senior tag
válasz
- = Zk = - #4587 üzenetére
Naprakész, de meg se nyikkan.
Nem valami win 10-es probléma ez? -
qantum
senior tag
válasz
- = Zk = - #4587 üzenetére
Akkor neki esek.
-
qantum
senior tag
válasz
- = Zk = - #4585 üzenetére
Nem,kellene?
-
qantum
senior tag
válasz
- = Zk = - #4583 üzenetére
Szia!
Szerintem nem.Creative® Sound Core 3D chip
Support for Sound Blaster Recon3Di
TI Burr Brown® OPA2134 operational amplifier
High Definition Audio
2/5.1-channel
Support for S/PDIF Out -
qantum
senior tag
Sziasztok!
A front panelen lévő fejhallgató és mikrofon nem működik, ha bedugom felismeri a fejhallgatót, de hangot nem ad ki mit kellene csinálnom? (hátulról működik, win 10) -
davidsone
addikt
válasz
- = Zk = - #4580 üzenetére
oks köszi ez is csak witcher3 alatt szarkodik pl dying light alatt tökéletes following csaapaaatááásss!!!!
-
davidsone
addikt
válasz
- = Zk = - #4578 üzenetére
-
- = Zk = -
félisten
válasz
- = Zk = - #4575 üzenetére
köszi a helpet, nagyon nagyon.. de frankón
(sarcasm
)
problem solved:
vettem egy Xonart, betettem, megy frankón. ennyi
köszönöm a figyelmet, a pultoslánynak ne felejtsetek el borravalót adni -
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Nem igazán találtam megfelelő topicot, de hátha itt...
Szóval ami adott:
- Laptop
- Aktív mélyláda
- Aktív 3 utas hangfalak
- usb-s i-tec 5.1.Channel Audio AdapterAz usb-s cucc "OS Windows ME, 2000, XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10 32/64bit, Mac OS X, Linux" elvileg minden rendszeren támogatott.
Na a felállás az, hogy egyedül win7 (x64) en volt hajlandó (rendesen) működni.
Jelenleg Win10 van a gépen. A probléma az, hogy böngészőben (pl youtube) egyáltalán nem szól a mélyláda,
programokból viszont valami okádék a hangzás.Próbáltam már minden féle-fajta gyári/nem gyári drivert, de halott ügynek tűnik.
Esetleg valakinek valami ötlet? vagy vegyek egy kevésbé noname kártyát?
-
Stukker1987
senior tag
Üdv Srácok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Win7 64 bit + Skype + Asus Xonar U7A hibajelenség az hogy az audio device selectionban korrektül ki lett választva minden,ahogy a Windows-o belül is.
Ettől függetlenül skype hívás alatt csak a microphone hangját viszi át a rendszer,míg a másik fél beszédhangjából semmit nem kapok....mitől lehet ez?
Magyarul mikrofon megy,speaker nem....
-
- = Zk = -
félisten
sziasztok..
igaz, nekem nekem konkrétan nem "hangkártyám" van, de...
adott egy Asus MAximus 7 Hero lap... gyári hangdriverrel.. (realtek meg vmi supremeFX....?!)
egy restart után egyszer csak elfelejtette érzékelni az előlapról a jeleket... se füles, se mikrofon...
ha rákattintok a SonicRadar fülre, Realtek HDAudio Manager működése leállt.. csatt.
AC97 opcióban elindul, de csak ha az alaplapon is átállítom. meg a programban
próbáltam másik előlappal, azzal is ez van...most vettem SOS-be egy Xonar-t, csütörtökre itt van, remélem, ha más nem marad... még megnézek egy winreinstallt, lehet csak én b...ztam el vmit. nem kizárt...
de Giga 790X-DS4 óta szenvedek a Realtek driverekkel
... aztán rábeszéltek egy Xonárra, ami csak azért került ki a jelenlegi gépből mert nuku PCI csati...
jah, HW probléma kizárva ugye, és W10 Pro 64 bit ( yes, eredeti)
-
Kispotter
tag
Sziasztok! Adott egy NAD 5120. Az a problémám, hogy egy számot szeretnék digitalizálni, csak sajnos nem jön össze.. A pc vonalbemenetét meghajtva pl telefonról tökéletesen van jel és tökéletes a felvétel is. De hogy ha bedugom a lemezlejátszót vagy is az RIAA korrektort ami összevan dugva lemezlejátszóval nem jelenik meg semmi jel. Pedig erősítőn tökéletes érzi is a gép, hogy bedugom, de semmi jel.. A korrektorrol egyébként egy din, jack kábel megy ami tuti működik. Mi lehet a baj??
-
perfegor17
senior tag
válasz
spanglee001 #4572 üzenetére
Sztereón ugyan olyan.
-
spanglee001
addikt
válasz
perfegor17 #4571 üzenetére
és beálítottad hogy sztereó legyen? mert a center és a sub a rószaszínen jön ha sok.1 re van állítva
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok vettem egy asrock 990fx fatality prof alaplap-ot tuning miatt.Rá van kötve egy jack csatlakozón keresztül egy Hifi.Olyan problémám lenne hogy semmi mély hangot nem add ki.Hifi nem lett elállítva mert telefonról + laptop-ról tökéletesen szól.Alaplap hátlapján a sima zöld csatlakozóba lett bedugva.
-
spanglee001
addikt
-
Keksz03
senior tag
válasz
spanglee001 #4568 üzenetére
Játék alatt nem fut a torrent, vírusírtóm még nincs, akkor a Windows 10 a hibás bár érdekes h alaplapival meg nem csinálja...akkor várok, nincs mit tenni, köszönöm!
-
Dieneshero
újonc
Sziasztok!
Segítséget kérnék, van egy ASUS p5q SE2 alaplapom, amely windows 10 frissítés után VIA HD audio programot nem indította el, nem volt jó a hang,(nem egyedüli probléma, ennél a lapnál más is járt igy) ezért vettem egy Sound blaster hangkártyát , amit gépbe szereltem, az integrált hangkártyát BIOS-ban tiltottam, drivereit telepítettem,(először mellékelt lemezről ) mégis csak az előlapi jackről szól a fejhallgató, az 5.1 nem szól, ha átdugom előre ott igen de hátul nem, viszont ha az előlapi jack kábelt le kötöm róla újra indítás után a hangkártya semmire nem reagál, az adott programja szerint nincs is bedugva semmi, tudna nekem valaki segíteni mit illetve hol nézhettem el azon kívül hogy anno ezt az alaplapot vettem? köszi
-
Keksz03
senior tag
Sziasztok!
Asus Xonar DX kártyám van és néha, napi 1-2 alkalommal beakad a hang/kép 1-2 másodpercre. Kipróbáltam alaplapival 1 hétig és egyszer sem akadt. Win 10 újra lett húzva, gyári driverrel csinálta, felraktam az UNI XONAR drivert, azzal is előjött tegnap. Valakinek valami ötlet?
-
brown26
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék az alábbiakban:
Adott egy Realtek ALC892 alaplapi hangkártya egy Gigabyte p55-us3l alaplon. Ennek a digitális coax kimenetét kötöttem egy yamaha rx 430 erősítőre.
A gondom a következő lenne:
Csak sztereo hang van és bármit/bárhogy állítok nincs 5.1-es hang.
A helyzet ugyanez a HDMI-TV-Optika-erősítő kombóval is.
Valakinek van valami ötlete mi lehet gond? Hang, vga driverekből a legfisebb van fent.
Codekekből K-little kodec pac legújabb, ffdshow. -
Urzu_7
aktív tag
válasz
tamast2 #4559 üzenetére
Hát a kártyáról nem tudok véleményt mondani, de ha 7.1-en 5.1-et akarsz akkor csak a megfelelő beállításokra lesz szükséged, meg persze hogy mit hova kell dugni. A kézikönyvben ez benne szokott lenni.
Beállításnál ügyelni kell majd arra, hogy a Windows-ban és a kártyához kapott programban is az 5.1-es rendszer legyen beállítva, különben az összes csatornára leduplázhatja a sztereó kimenetet.
Tehát az 5.1 menni fog 7.1-en. Sőt.
-
tamast2
csendes tag
Sziasztok! Nem találtam megfelelő topicot. A 7.1-es hangkártyával az 5.1-es rendszerem fog 5.1-ben szólni, vagy kifejezetten 5.1-es hangkártya is kell hozzá? Köszi! ASUS Xonar D1 -et vennék. Mi a véleményetek a kártyáról? Köszi!
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
GA-MA770-DS3 rev1 alaplapi hangkártyával és Logitech X-230 párosítással operálok és alapból halk recsegés, sistergés hallatszik a hangfalakból.
Alaplap/hangkártyára gyanakszok, mert előlapi bemenettel, fülhallgatóval is hallom ugyan ezt, illetve X-230 más eszközzel nem hozza ezt a kellemetlen hangot.
Mitől lehet ez?
Sorry ha rossz topikban vagyok. Ha így van irányísatok a megfelelő helyre pls.
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Lehet egy BeQuit! SYSTEM POWER 7 300W kevés a hanglejátszáshoz?
Képzeljétek, "elrontottam" a gépünket egy új táp beszerelésével!
Ezt a kérdésemet feltettem a táp-topicban, de ott azt mondták, hogy nem táp gond lesz.
Kiváncsi vagyok, hogy másik mit gondolnak:Van egy konfigom, évek óta remekül megy, nincs más dolga, mint filmeket játszunk le vele HDMI-n (a tévén). És mióta betettem a karácsonyra kapott csendes tápot, azóta a hang akadozik. Értitek, ugye, a hang! A kép remekül megy (720p filmeket szoktunk nézni), nem csúszik. De a hang nem követi, csak néha egy foszlányt kiprésel magából. És ha nem médiafájlt játszok le, hanem mondjuk a vezérlőpultban a hangeszközöknél tesztre kattintok, azzal is alig bír! Őrület, hogy egy tápcsere mit tud okozni! Mert ha nem menne, vagy lefagyna a PC, vagy... de hogy a hangkártya?!
Persze, próbáltam az elmúlt három hétben már másik vagy kevesebb vinyóval, és több ram-mal, vagy nem helyi fájl lejátszásával, de ugyanaz. Azelőtt meg évekig frankón ment. Mióta meg tápcsere volt, azóta nem. Ehh, a jézuska hozta táp nem lesz elég...
Szerintetek kevés a konfigomhoz a 300W jó minőségű táp?
- ddr2 ATX alaplaplap
- ddr2 2-4GB ram
- Intel Core2 3GHz
- 1-3 hdd
- Geforce 9500GT
- 1 db házventi
Most ránéztem a Geforce 9500 tdp-re, állítólag 50W a keret, az nem túl sok, bár a honlapjuk konkrétan min 350 tápot ír. Ennyire konkrét lenne az elvárás?
Vagy az alaplapom lett egyszeriben kevésbé fickós? Mert végülis ennek a videókártyatípusnak a HDMI portjához az audio input az alaplapi SPDIF, tehát az alaplapról van egy kis madzaggal rákötve a videókártyára. Tehát talán nem is a videókárty hibázik, hanem már az alaplap. Akkor lehet, hogy az alaplap nem jut elég delejhez? Vagy a tápcsere nem tett jó az amúgy sok éves alaplapomnak?
Tudom, egyszerűen dugjam vissza a régi tápot, és megtudom, hogy azzal jó-e. De már nincs is meg ez a Chieftec Arena 400, mert azonnal eladtam, ahogy megjött ez az amúgy minőségibb (??) táp.Mit gondoltok?
-
katikaaaL
újonc
Szia!
Köszi a választ, de ezeket a lehetőségeket mind végigjártam. Az eszközkezelőben ott van minden, az alapértelmezett eszközt bejelöltem, a drivereket frissítettem. Mikor megszólal a hang, akkor a zöld jelzés a lejátszóban pulzál, tehát valahol van hang és én mégsem hallom a windowson
-
katikaaaL
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni a következő problémámhoz: Van egy 'alma' mac os x yosemite mini gépem, amire az eredeti op.rendszer mellé feltelepítettem a windows 10\ 64bit-t. Minden rendben működik csak a windows-n nincs hang, míg az almán simán működik. Már feltelepítettem az összes fellelhető driver-t, illesztőprogramot, de meg sem mukkan
Mit lehet tenni, hogy a win.10 is megszólaljon?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Kati
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szuper áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX607JV i7-13650HX 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 165Hz gari
- AMD Ryzen 9 3900X / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 RAM / 500GB SSD + 1TB HDD konfig eladó jó áron
- LENOVO LEGION 5! GARANCIA! 165HZ RTX 3050TI RYZEN 5 6.GEN! DDR5! 94% AKKU!
- Inno3D GeForce RTX 4090 24GB iChill X3 eladó
- Lenovo ThinkPad T440s - Intel Core i5-4300U - 8 GB DDR3 RAM - 120 GB SSD - 14" Full HD
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest