- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- Bluetooth hangszórók
- Egérpad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
Cardinella #44 üzenetére
www.kacsa-audio.hu - Bővebben: link
Es nem hiszem el, NEM HISZEM EL!!!!!!
ILYEN NINCS, ES MEGIS VAN!
''Digitális optiaki kábel, * Toshlink-Toshlink mûanyag optikai kábel, 1 m hosszú, aranyozott csatlakozóval.''
Jesszusom, aranyozott optikai csatlakozo.
Nem hiszem, hogy ezek utan maradt az orszagban olyan foldmuves, aki latna -
dabadab
titán
A CMI-bol van kartya is, raadasul nem igazan ertem, hogy milyen ''minosegrol'' beszelunk digitalis kimenet eseten - az integralt cuccokban az analog resz szokott gagyi lenni, de itt az ugye nem jatszik.
Persze ha van plusz 20 kHUF-od arra, hogy elmondhasd, hogy van egy Audigy2-od, akkor hajra, de ennel sokkal tobb ervet nem latok mellette. -
Agyzuzo
addikt
válasz
Cardinella #39 üzenetére
Tehát 75 Ohm-os, köszi. Ezt a boltot merrefele találom? Van más kábelük is, nem csak audio?
-
dabadab
titán
''A minőséget természetesen jó árban adják, tehát nem a 10-20 ezres fronton kell keresned.''
Azert ne szalljunk el. A CMI8738-alapu kartyak teljesen jok (SPDIF-fel az erositore kotve ugyan ugy szol, mint egy Adigy, mivel ilyenkor a DAC nem jatszik), en ugy kb 2000+AFA-ert vettem egyet, van optikai es koax ki- es bemenete is.
Egyetlen dolog merulhet fel az Audigy mellett: mivel a CMI-s kartyaknal az EAX-et meg a hangeffektek kevereset csak a driver szamolja, a kartya nem segit be, ezert vmennyire visszafogja a teljesitmenyt ugy kb 150-170 P4 MHz-cel (szep mertekegyseg ez) (Bővebben: link) - viszont az is lehet, hogy a ket kartya kozti kulonbsegbol kijone egy Zalman 7000 Cu, ami ezt ellensulyozhatja
[Szerkesztve] -
-
neduddki
nagyúr
válasz
Cardinella #34 üzenetére
HI!
nem:- ))))
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
válasz
Cardinella #32 üzenetére
HI!
De nem en arra gondoltam, hogy csinaltat az ember egy 3.5 > rca-t es ezek koze mijjen mazzagot rak az igenyesebb emberlanya/:- ))))/???? a hifiben megszokott 8ohm-ost???? ojjan koax meg van?????
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
válasz
Cardinella #30 üzenetére
HI!
Es hany omos koax kell, az hifiben megszokott 8omos a kimenet a megoldas???? Errol meg nem olvastam sehol /fene vaksi szemeim:- )))/
udv
neduddki -
Cardinella
aktív tag
válasz
Cardinella #25 üzenetére
És ha ezt a megoldást választod, a kártyába 3,5-es mono jack kell a koax kábel végére...
[Szerkesztve] -
Agyzuzo
addikt
Én is Terratec-ben gondolkodtam, csak nem a Fun-ban, hanem a Sky-ban. Ez az Aud2-vel egy árban van. A kérdés csak az, melyikkel járnék jobban.
Az egyiket optikain kötném ki, a másikat coax-on. De melyik produkál szebb hangot? Az erősítőt már írtam fentebb (Denon 1604-es), a hangcucc pedig: Bővebben: link.
-
And
veterán
Lehet hogy megjelenését tekintve más a jack meg az RCA (az spdif általában narancsszínű), de fizikailag ugyanaz a jelfolyam áramlik a kettőn, beköthető az erősítő koax spdif-bemenetére, ami szinte biztosan RCA. De viheted optikán is, nincs különbség (vagy mégis? Erről már egyszer volt egy topik, de számomra elég kétséges, hogy különbséget fedezel fel a kettő között).
Szerk.: hoppá, már említették is azt a bizonyos topikot..
[Szerkesztve] -
-
neduddki
nagyúr
válasz
Donki Hóte #9 üzenetére
HI!
Na mot jovok ra hogy az 1db zacsij aud1-esemen is digitalis kimenet, lehet, hogy csak maskos voltam:- ))))))))))
udv
neduddki -
SeF
tag
Üdv!
Milyen hangkártyát szeretnél? Amilyet a brifkód kibír.
SB Audigy, Philips, TerraTec.
Ami nekem van Terratec Aureon 5.1 Fun olcsó és nagyon jó. Optikai ki és bemenet van a kártyán, semmi egyéb kütyü nem kell.
Persze ha komolyat szeretnél akkor utánajárás, töprengés és vásárlás. Hiába ajánl itt neked valaki bármit ha a saját szubjektív véleményed nem jó róla akkor hiába. A minőséget természetesen jó árban adják, tehát nem a 10-20 ezres fronton kell keresned.
Üdv: SeF -
Notes
senior tag
Nekem az alaplapomon va SPDIF kimenet, egy szögletes műanyag(?) kis izé. Hogy lehet arra bármit is csatlakoztatni?
-
neduddki
nagyúr
HI!
Lehet hogy el vagyok tevedve, de nem plat-os aud2-nel a legfelso /ercsd a csavar feloli vegen/ levo 3.5 jack az tejjesen veoletlenul nem digitalis kimenet???????
udv
neduddki
mod: Bővebben: link a bal kezed feloli....
[Szerkesztve] -
Agyzuzo
addikt
válasz
Donki Hóte #9 üzenetére
És ez rendes 5.1-es jelet fog küldeni az erőlködőmre? Hány méteres kábelig OK a dolog?
-
Agyzuzo
addikt
Audigy-n egyik sincs.
Amúgy végülis nekem mindegy, mert erősítőmön mindkét féle bemenet van, inkább csak az a kérdés, milyen 5.1-es hangkártyát vegyek, amit rá is tudok kötni vagy optikai, vagy coaxális kimeneten az erősítőmre. A PC-s hangfalakat szeretném most már hanyagolni.
-
Mivel már a SBLive 5.1-eken is volt digitális kimenet, így nem hiszem, hogy az Audigy-n ne lenne.
Az SBLive-on úgy ment, hogy ha sztereó jack dugót dugtál bele, akkor analóg kimenetként működött, ha mono jack dugót dugtál bele, akkor digitális kimenetként működött.
Tehát egy olyan kábel kell, aminek az egyik vége mono jack, a másik vége RCA dugó, ezt kell a hangkártya digi kimenetébe és az erősítő koax bemenetébe dugni.
(Előfordulhat, hogy az erősítő koax bemenete háklis a terhelő impedanciára, ebben az esetben egy VGA kártyához adott sárga RCA dugókat tartalmazó kábelről kell levágni az egyik sárga RCA dugót és helyette bekötni a jack dugót. Szerencsére ma már nagyon ritka az ilyen válogatós erősítő. Bár ha sok-sok méterre kell elvezetni a jelet, akkor ilyen kábelt kell alkalmazni.) -
Agyzuzo
addikt
Igen, tudom a Platinumon van 65 ezerért.
De gondoltam hátha létezik vmi olcsóbb megoldás is, pl. Terratec kártyák között?
Szerk. pl. a Terratec Aureon 5.1 Sky kártyáról van vkinek tapasztalata? Azon van optikai kimenet. (Bővebben: link). 20-23 körül van bruttóba, mégsem 65...
[Szerkesztve] -
Agyzuzo
addikt
A következő a tervem: szeretném a leendő hangkártyámat (melynek ''kiléte'' még kérdéses) összekötni a Denon 1604-es erősítőmmel, ily módon a hangot 5.1-ben kiküldeni a házimozi rendszerre. Ehhez viszont nem tudom milyen hangkártya kéne... Az Audigy 2 kártyákon én csak jack dugós kimeneteket látok, viszont gondolom digital out kéne, hogy a hangot ne csak stereo-ban, hanem ténylegesen 5.1-ben tudjam kiküldeni. Lehetséges lenne ez? És ha igen, milyen hangkártyát javasoltok hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest