Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- Fujifilm X
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lézervágás, gravírozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
antonio co. #112 üzenetére
Ha van digitalis kimenet, akkor teljesen jo a dolog, a minosege tokeletes lesz (mivel az alaplapi cuccoknal a D/A a gazos, az meg ilyenkor nem jatszik). Ha analog madzaggal kotod ossze, akkor valoszinuleg zajos lesz, de szinten fog szolni.
A SCART csatlakozon van ki- es bemenet is, tehat elvileg lehet olyan SCART kabel is, amin van ki- es bemenet is (az esetedben pl egy videobemenet meg egy hangkimenet). -
ZüD
tag
válasz
antonio co. #112 üzenetére
Én most csak azér irok ide hogy visszataláljak egyszerüen.
mert holnap szükségem lesz az infokra
nem is tudom mi lenne velem nélkületek)
-
antonio co.
csendes tag
Üdv!
Kezdő vagyok a téren, de figyeljetek már! Az alaplapra integrált 5.1 hang ér-e valamit? Ki lehet hozni valahogy 5.1 házimozira? A minőség nem annyira lényeges, mert a fülem bot. De szól?
Na, ha belekezdtem, akkor elmondom a helyzetet. Most pakolják össze sajna nem túl rövid életem első komolyabb gépét. TVtuner meg Radeon 9550 lesz benne. Meg integrált hang. Ezt szeretném a tévére, illetve az 5.1-es házimozi erősítőre kikötni. A tévén csak egy SCART van, abba van beledugva a házimozi-erősítő.
Hogy tudom megoldani, hogy a hang is meg a kép is átjusson?
Segítsetek léci.
Üdv. -
Raymond
titán
-
[HEJ]
csendes tag
Hello,
1. audio temaban nem vagyok tul profi.
Ha jol sejtem akkor az asus k8n-e deluxe alaplapi hangchip spdif koax ill. optikai outja illetve a yamaha dig. erositom koze nem erdemes beruhazni optikai ill. koax kabelre sokezerert, mert akkor is csak sztereo jut at?
S ha ez igy van, van-e olyan hangkari, ami ki tudna adni opt. vagy koax digitalis kimenetre a pc-s jatekom hangjat DD vagy DTS szabvany szerint? Ha ez nem eri meg, akkor hol tudnam a 3 madzagos multichannel megoldashoz szukseges kabeleket beszerezni (hazi butykoleshez audio esetben nem ertek) -
brombadeg
tag
Nekem is Kenwood erősítőm van, de nem akar megszólalni, ha összekötöm a géppel.
Az alaplaphoz (NForce2Ultra) adtak front audio panlet, amin van SPDIF in/out (meg optikai in/out is). Ezt kötöttem rá az erősítő Video2 Coaxial in- ell az erősítőn, de meg se mukkan. -
lao ce
aktív tag
jaja, erositot irtam kevero helyett, bar ettol meg nem lett ertelmesebb a kerdes.
amit latok az az, hogy line bemenetek vannak, aztan az meg akkor ugyanaz mintha a hangkartyara dugnam. lehet input level-t allitani, dehat a hangkartyan is van a mic mellett tekerentyu, ami gondolom ugyanaz.
de, koszonettel megfogadom a tanacsodat es bemegyek egy boltba megkerdezem a szakertourakat. -
Raymond
titán
A kevero azt csinalja amit a neve sugall - kever
Sok kulonbozo modell letezik kulonbozo lehetosegekkel, es szerintem ha elo zenet jatszol elobb utobb mindenkepp be fog kelleni szerezned egyet. Van bemenet az eloerositett jelnek is. Menj be egy szakuzletbe es ott van valasztek boven meg hozatni is tudnak ha olyan kell ami per pillanat nincs raktaron.
-
lao ce
aktív tag
lenne egy kerdesem
ha csak ugy siman, hogy bedugom a gitaromat a mic in-be jol mukodik, meg a sima line bemenettel is megkuzd valahogy. es igy tudom hasznalni a beepitett eax effekteket.
de, en szeretnem a gitarerositomben beallitani az effekteket, mert azok jobbak, viszont a gitarerositomon csak fejhallgato kimenet van. azt tudom, hogy ez eloerositett jelet ad ki, szoval nem merem beledugni a line-in-be (most az, hogy zajosabb nem erdekel). letezik konverter (es ha igen van valami neve) ami a headphones outbol line outot csinal? probaltam rakeresni ilyenre de nem jartam szerencsevel - mikrofont meg nem akarok.
egyaltalan ha vennek egy kis keverot (mondjuk egy 8 csatornas kis vackot) akkor ugyanez a problema gondolom megvan, mi erre a megoldas? -
Raymond
titán
válasz
masterminde #99 üzenetére
A tesztnek semmi koze a filmeknel talalhato Ac3-ba kodolt 5.1-es jelhez. Meg par topic-ot atolvashatsz. Pl. ketto meg itt van a fooldalon, az elmondja mi a helyzet az SPDIF/DD/DTS kombinaciokkal. Ahogy irtam, azt kell elerned, hogy a dekodolatlan jel atjusson a kuldo dekodering. Ahez minden a gepen talalhato dekodert deaktivalnod kell (PowerDVD-ben es ac3filter-ben is allits be SPDIF-et kimenetnek a XY darab hangszoro helyett).
-
pintyesz
senior tag
válasz
masterminde #99 üzenetére
Szvsz a KX-et hagyd a francba.
Én csináltam softmod-os Audigy 2-t belőle,de a legjobb még is csak a hozzáadott Creative driver! -
masterminde
csendes tag
Nem említettem, hogy a hangkarihoz, (live 5.1) KX-drivert használok, win2000-alatt.
A beállításaim: 2.1-es -sztereó?- hangkimenet leosztás a KX-driverben, a windowsban pedig: vezérlőpult /multimédia/audió_hanglejátszás_speciális_-> 5.1 surrond hangszórók - vannak beállítva. Nem próbáltam a live szoftverrel, de valójában a KX-el szeretném megoldani. A KX-es szoftban a teszt frankón kihozza az 5.1-et, viszont nem vagyok benne biztos, hogy egy filmnél is megcsinálja ugyanezt. Persze ki kellene próbálni, csak kérdés az, hogy honnan tudom, hogy egy film hogyan van lekódolva? Bocs, hogyha lámaságokat irok, még kezdő vagyok a műfajban, minden segítséget szivesen fogadok, THX! -
pintyesz
senior tag
válasz
masterminde #92 üzenetére
Nekem is Kenwood erősítőm van és még véletlenül Live 5.1-em is
A erősítő sztem pont jól áll,a hangkarinál a speaker/advanced/AC-3 decode legyen kikapcsolva! (szürke)
Így nálam 5.1 szól DVD-ről,vagy akár AC-3as avi-ról is. -
Raymond
titán
válasz
masterminde #92 üzenetére
Pont azert nem csinal az erosito semmit, mert mar nem jut el hozza a dekodolatlan AC3, igy nincs mit dekodolnia. Az ac3filter-ben is SPDIF-et kell beallitanod kimenetnek, igy atmegy es az erosito felismeri.
-
dabadab
titán
-
masterminde
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek!
Nekem is problámám volt a hangkártya+erősítő összekötetéssel. Ennek a forúmnak hála sikerült megoldani. Jelenleg egy kérdés foglalkoztat igazán:
Live 5.1-es hangkari, Kenwood erősítő -multi izé nélkül- digitális [live-ról RCA-jack párosítással] S/PDF->erősítőbe, digitális in-en keresztül-> kapcsolat: -auto detect: Digital.
Szóval elvileg egy digitális kapcsolat él közöttük, viszont kérdés, hogy pl. egy DiviX-es filmet az erősítő le kódol 5.1-re e vagy sem? Ac3-müködik szoftveresen a gépen, de azt nem tudom, hogy az erősítővel ezt hogyan oldja meg? az erősítőn van DTS és Dolbi Digital, viszont ennél a kapcsolatnál (digitalis) nem világit és beállítani sem lehet, csak a ProLogic I-II-es hangzásokat. Mi a véleményetek? Gondolom, hogy az erősítő maga észleli a DD, vagy a DTS-t ugyhogy lehet felesleges a küzdelmem...?
[Szerkesztve] -
I_Am
veterán
Először én is igy tudtam, de olvastam egy pdf-et régebben a neten amiben a fejlődéséről volt szó ennek a technologiának. Abban volt taglalva, hogy először igy nevezték, csak aztán ugy jegyezték be mint ahogy leirtad. Minnyá meg is keresem. (csak ezért irtam igy le)
Meg is van: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
nemnemnem...
A kártyán van ilyen univerzális jack vagy mi... lehet center-subwoofer, vagy spdif.
A hifin van ''video in'' hangbemenet, ami egy stereo analóg bemenet. És van rajta egy optikai bemenet, ami dvd-in, 5.1-es digitális.
ha a kártyát a stereo bemenetre kötöm, megszólal a hifin az első2 vagy hátsó2 vagy center-sub jel, de mind a hifi első 2 hangfalán. De ha átállítom digitálisra a jacket, akkor sehogy se fogad jelet...
A hifi jó, mert asztali dvd-ről jól eszi az 5.1-et.
Na evvót a gond.
namostmárénisösszezavarodtam -
-=C-BLock=-
csendes tag
Nham üdv mindenkinek!
Nekm egy olyan érdekes kérdésem lenne,h hogy kössek össze házimoziszettet géppel,de ilyen kérdés már volt..Csakhogy..Nekm van egy Philips LX 3000es hangcuccom erősítő a dvd lejátszóban.Van rajta 2 rca bemenet Left in és right in..Hogy lenne ezt a legcélszerűbb összekötni?
Most is össze van kötve a géppel simán stereo jackről a két rcara van sima átalakító kábelle,de vhogy nem az igazi..
Javaslat? -
Raymond
titán
Az elegge lehetetlen. Ha valamire tesznek SPDIF bemenetet, akkor az eloszorCoax formaban van. Ha dragabb a cucc, akkor tesznek oda Optical-t is. Mindketto SPDIF. Ha a kartyadon a digitalis kimenet 3,5mm Jack formaban van meg, akkor egy egyszeru mono jack -> RCA kabel kell neked. Ha ilyen nincs, akkor egy sztereo 3,5mm jeck -> 2xRCA es a bal RCA-t kell a Coax bemenetbe dugnod.
-
_az
senior tag
Na izé... pontosan úgy volt ez, hogy a kártyám egy philips seismic edge, ez elvileg automatikusan mindent képes 5.1-ben is adni. A hifi monnyuk 5.0-ban szól, subwoofert nem is tervezek hozzá venni, elég nagyon az első hangfalak. De a kártyámon van 1 jack dugó, ami spdif. Ezt alakítottam koaxá, majd ezt dugtam egy koax-optikai átalakítóba és cseszett szólni. Lehet, hogy a túl sok átalakítás miatt mondott csődöt, mi? A környezetemben persze senkinek nincs optikais hangkártyája, de úgyis szemezek a terratec aureon sky-al...
Namost már ugyan miben különbözne egy hangkártyából kijövő optikai jel egy asztali dvd optikai jelétől??????? Vagy tévedek????
szerk: ja igen, összetévesztettem kicsit a fogalmakat...
[Szerkesztve] -
b.bone
senior tag
nekem (szintén sony) elboldogul az optikai kábellel átvitt digit jellel is. feltéve ha a recieveren beállítom az optical (v. digital) in-t, a hangártyánál meg a digital out-ot.
szerintem kérj kölcsön egy kártyát, vagy próbáld ki valahol, tudtommal működnie kéne vele.
egyébként #54 és #66-ot vedd figyelembe ha 5.1-ben szeretnéd használni azt a hifit a géppel.
#70: sajnos nem tudom a mélyládától (igen közvetlen a gép mellett, elég sűrűn kell utánahúzni a csavarokat) amúgy meg rejtély az egész. mértem már össze vissza, minden úgytűnik hogy rendben van. hívtam már villanyszerelőt. mélyebbre ástam a földszondát stb. de nem tudok vele mitkezdeni. akármit akármivel összemérek nincs közte áram. egyedül a gép és a radiátor között van ~140V, hogy ez hogy jön ki nem tudom... de most már nem is érdekel. csak igyekszem áramtalanítani mielőtt kötögetek hátul. csak amikor elfelejtem.. bár egyre ösztönösebb veszély érzet fog el mikor elkezdek bekúszni az asztal alá
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
Nekem is lenne 1 kérdésem a témával kapcsolatban...
Van nekem egy kis sony tornyom. Azon van optiai bemenet, elméletileg dvd lejátszókhoz. Lehetséges, hogy ne tudjon fogadni jelet géptől????????
Mert egyszer vettem 1 spdif-optikai átalakítót és nem ment(vissza is vittem gyorsan az átalakítot
Azóta azon filózk, hogy esetleg a hangkártyát kicsrélni optikai kimenetesre...
Lehet, hogy azzal se fog menni???
5.1 hifi mégis jobb, mint 2 pc hangszóró...
help? -
b.bone
senior tag
oké,oké köszönöm.
minden világos. majd he elakadok megkeresem az említett topicokat
ps.: tényleg ott van a kimenet. nem láttam. eléggé macerás benézni a gép mögé mert van valami földhurok, vagy nem tudom mi, de mindig hozzáér az egyik fülem a radiátorhoz, a másik a géphez, aztán úgy megvág az áram hogycsak naviszont már értem miért nem mennek át a lovak a villanypásztoron
-
Raymond
titán
''ennyi kimenet nincs is az audigy-n.''
Perszehogy van
Front + Rear + Center/Subwoofer. Harom sztereo jack -> 2xRCA kabelt hasznalsz. A Front es Rear az vilagos, a Center/Sub valojaban szinten - egyik RCA (bal) a Center bemenetbe, a masik a Sub-ba.
Kulcsszavaknak eleg az Audigy vagy Live!, azt hiszem elobb utobb ez a tema eddig minden topic-ban felbukkant -
b.bone
senior tag
jajj. köszönöm a választ. ez nekem elég megerősítésképpen. szval akkor tényleg audigy1+digit kimenet = stereo. vicces.
ez a 3db analog jel lesz akkor a multi channel.
na most akkor az erősítőmön a bementek ugynéznek ki hogy.
-van egy stereo RCA bemenet a frontnak
-még egy stereo RCA a háttérnek (surround)
-illetve van egy mono RCA a sub-nak
-és még egy mono RCA a centernek
ennyi kimenet nincs is az audigy-n. onnan milyen kimeneteket kell használni?
én hármat találtam rajta. egy a digitális. úgyhogy kettő marad. az pedig a front és a surround. akkor most hogy is van ez? mit kössek össze mivel?
vagy a frontból kikeveri a centert a sub meg mellékes?
szerk:#66. oké körülnézek. de ha esetleg csípőböl van egy linked vagy egy kulcsszavad amire kereshetek akkor ha megosztod velem megköszönöm
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
Hasznald az analog atkotest (a multichannel in gondolom az lesz) es mukodni fog. Azert nem szol az SPDIF-en keresztul mert nincs hogyan atvinni a harom bitstream-et, csak az egyik megy at. A jatekok jele nem Dolby Digital vagy DTS kodolasu, igy harom PCM stereo jelet kene atvinni, de csak egy er van, ergo ez nem megy. Nezz korul ebben a forumkategoriaban, volt ahol mar hosszabban is leirtam.
-
b.bone
senior tag
válasz
M@trixfan #54 üzenetére
tudom kcisit a régi a topik. de. egyedül a te a hozzászólásod ad némi sejtést miért is csak stereoban szólnak a játékaim.
tud erről valaki valamit? ez tényleg így van ahogy a linkelt fórumban leírják?
nah. csak mert a problémám a következő. van egy házimozi erősítom. 5.1 mindenféle bemenet meg minden extra ami kell. és egy audigy1-em. digitális ki/bemeneteik vannak összekötve, de pontosan úgymüködik a dolog ahogy leírják azon az angol fórumon. azaz sehogy
erölködőn van még egy olyan is hogy multi-channel in. ilyen módon összetudom kötni az audigy1-el? és akkor lesz végre rendes 5.1 meg eax a játékok alatt is? -
supRshine
csendes tag
Értem, tehát sok értelme nincsen a dolognak.
OK, mind1, csak gondoltam erőteljesebb lesz a dolog, mint simán a hangkártyára rákötni. Mondtam hogy nem értek hozzá...
Most egyébként egy Live!-om van, nem tudom azt érdemes-e lecserélni Audigy 2-re (1-re gondolom nem sok, akkor már max. 2). Főleg hogy az olvastam itt PH-n, szoftveres modokkal lehet Audigy 2-t is varázsolni Live!-ból, ill. Audigy 1-ből. Akár Audigy 2 ZS-t is. Persze nem egy az egyben megegyezőt, csak hallhatóan jobb minőségű hangot fog produkálni. Meg equalizer (7 sávos profi) lesz hozzá, többféle beállítás stb.) -
I_Am
veterán
válasz
supRshine #60 üzenetére
Abban a formában nem ahogyan Te írtad. Ha párhuzamosan akaro a dolgokat, akkor egy egyszerű jack elosztóval meg tudod oldani, hogy mindkét dolog rajta legyen, vagy az erősítő vonalkimenetére rá tudod kötni a creative hangfalszettet, de akkor annyi lesz a gond, hogy csak akkor tudod hallgatni a creative-ot, ha az erősítő be van kapcsolva.
-
supRshine
csendes tag
Üdv!
Egy audigy 1-es vagy 2-es kártyára rá lehet kötni stereo erősítőt? (Technics SU-8055, 2x 75W, 4-16 ohm). Aztán arra egy 2.1-es pc-s hangrendszert? (Creative inspire 2700) -
Protoss
senior tag
Igen ez igaz, de ez a digitális jelre is jellemző. Nekem így tűnne logikusnak, bár sokszor mondják hogy túlegyszerűsítek.
Analóg jel feszültség változás -> kimeneten egyből megjelenik, tehát bármilyen feszt változtató zavarás bejön azt az erősítő felerősíti.
Digitális jel, fesz határ szerint dönt az erősítő, hogy ez most 1 vagy 0 értéket kapott.
Pl.: A digit erősítőnél legyen a választó fesz 1 mV, azaz ami 1 mV alatt van az 0 képvisel, míg a feletti értékek 1 (azaz van jel). És álljon itt a mega-szuper-giga kimenet (ilyen persze csak a fókuszban van) ami 0.0 mV és pontosan 1.0 mV ad ki és egy kellemesen zavaros környezet ami 0,5 mV zavart berak. És mondjuk 100x erősít van.
Kimenetről jövő jel + Zaj -> Bemenetre érkező jel-> Erősitett jel
Digitális erősítés:
0.0 +0.5 -> 0.5 -> 0.0(csönd)
1.0 +0.5 -> 1.5 -> 100(hang)
Analóg rendszer:
0.0 +0.5 -> 0.5 -> 50 (zaj)
Itt most folyamatos tábla jönne, de gondolom a folytatást mindenki eltudja képzelni.
[Szerkesztve] -
szasza_1
senior tag
Nekem egy 10 méteres 800,-Ft Tescos RCA-val van összekötve az Audigy és az erősítőm és eddig csak akkor volt gond, ha a közelben villámlott. Akkor egy pillantra elhalgatott az erősítő, meg nem írta, hogy kapna digitális jelet. Úgyhogy mindegy, hogy milyen kábellel kötöd össze, vagy működik, vagy nem.
-
M@trixfan
addikt
Ha játszani szeretnél akkor az EAX-ot használó játékok csak sztereóban fognak szólni az Audigy 2-vel. A Soundstorm képes 5.1-et kiadni a koax kimeneten játékok alatt. Erről a Klipsch GMX fórumokban olvastam. Pl. itt: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
Igen, engem is erdekelne, hogy amikor egy sima, nehany 10 m hosszu coax kabelen gond nelkul atmegy a 100 mbit, akkor miert gond kb 1 mbitet arreb vinni par meterrel egy nagyjabol ugyanolyan kabelen. Az optikai kabelek vicces rovidsegere meg aztan vegkepp semmi tippem sincs.
Szerintem az a baj, hogy hang megy rajtuk, es a lunatikus audiofilok mindenfele hulyeseget kitalalnak. -
Protoss
senior tag
Hi!
Most megköveztek, de az spdif (és az optikai kimenet is) digitális jelfolyamot nyomat. (vagy nem?)
Akkor elméletileg a zavaró hatások csak nagyon hosszú kábelen kösszönek be, ha már ez 10 m alatt jelentkezik akkor a fene megette az egészet, hiszen a térsugárzók kábelezése egy nagyobb szobában min 5m ( vagy kinek mekkorát sikerült vágni hozzá) és analóg jelet visznek.
Ott senkit nem érdekel a torzulás?
Szóval tudtommal a digitális jel előnye, hogy egyszerűbb a ''szállítás'', hiszen vagy van jel vagy nincs és, ha már az érzékenységet meghaladó zavart sikerül összeszedni az valószinűleg elsődlegesen nem a kábel hibája.
Az optikai és coax igazából csak közeg, amin a digit jel megy, azaz cél és ktg. összefüggés szerint mindenki választhat. (De tény, hogy az aranyozott optikai kábel verhetetlen, igazából én még egy mágneses árnyékolást hiányolok róla!!!)
Üdv -
dabadab
titán
válasz
Cardinella #44 üzenetére
www.kacsa-audio.hu - Bővebben: link
Es nem hiszem el, NEM HISZEM EL!!!!!!
ILYEN NINCS, ES MEGIS VAN!
''Digitális optiaki kábel, * Toshlink-Toshlink mûanyag optikai kábel, 1 m hosszú, aranyozott csatlakozóval.''
Jesszusom, aranyozott optikai csatlakozo.
Nem hiszem, hogy ezek utan maradt az orszagban olyan foldmuves, aki latna -
dabadab
titán
A CMI-bol van kartya is, raadasul nem igazan ertem, hogy milyen ''minosegrol'' beszelunk digitalis kimenet eseten - az integralt cuccokban az analog resz szokott gagyi lenni, de itt az ugye nem jatszik.
Persze ha van plusz 20 kHUF-od arra, hogy elmondhasd, hogy van egy Audigy2-od, akkor hajra, de ennel sokkal tobb ervet nem latok mellette. -
Agyzuzo
addikt
válasz
Cardinella #39 üzenetére
Tehát 75 Ohm-os, köszi. Ezt a boltot merrefele találom? Van más kábelük is, nem csak audio?
-
dabadab
titán
''A minőséget természetesen jó árban adják, tehát nem a 10-20 ezres fronton kell keresned.''
Azert ne szalljunk el. A CMI8738-alapu kartyak teljesen jok (SPDIF-fel az erositore kotve ugyan ugy szol, mint egy Adigy, mivel ilyenkor a DAC nem jatszik), en ugy kb 2000+AFA-ert vettem egyet, van optikai es koax ki- es bemenete is.
Egyetlen dolog merulhet fel az Audigy mellett: mivel a CMI-s kartyaknal az EAX-et meg a hangeffektek kevereset csak a driver szamolja, a kartya nem segit be, ezert vmennyire visszafogja a teljesitmenyt ugy kb 150-170 P4 MHz-cel (szep mertekegyseg ez) (Bővebben: link) - viszont az is lehet, hogy a ket kartya kozti kulonbsegbol kijone egy Zalman 7000 Cu, ami ezt ellensulyozhatja
[Szerkesztve] -
-
neduddki
nagyúr
válasz
Cardinella #34 üzenetére
HI!
nem:- ))))
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
válasz
Cardinella #32 üzenetére
HI!
De nem en arra gondoltam, hogy csinaltat az ember egy 3.5 > rca-t es ezek koze mijjen mazzagot rak az igenyesebb emberlanya/:- ))))/???? a hifiben megszokott 8ohm-ost???? ojjan koax meg van?????
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
válasz
Cardinella #30 üzenetére
HI!
Es hany omos koax kell, az hifiben megszokott 8omos a kimenet a megoldas???? Errol meg nem olvastam sehol /fene vaksi szemeim:- )))/
udv
neduddki -
Cardinella
aktív tag
válasz
Cardinella #25 üzenetére
És ha ezt a megoldást választod, a kártyába 3,5-es mono jack kell a koax kábel végére...
[Szerkesztve] -
Agyzuzo
addikt
Én is Terratec-ben gondolkodtam, csak nem a Fun-ban, hanem a Sky-ban. Ez az Aud2-vel egy árban van. A kérdés csak az, melyikkel járnék jobban.
Az egyiket optikain kötném ki, a másikat coax-on. De melyik produkál szebb hangot? Az erősítőt már írtam fentebb (Denon 1604-es), a hangcucc pedig: Bővebben: link.
-
And
veterán
Lehet hogy megjelenését tekintve más a jack meg az RCA (az spdif általában narancsszínű), de fizikailag ugyanaz a jelfolyam áramlik a kettőn, beköthető az erősítő koax spdif-bemenetére, ami szinte biztosan RCA. De viheted optikán is, nincs különbség (vagy mégis? Erről már egyszer volt egy topik, de számomra elég kétséges, hogy különbséget fedezel fel a kettő között).
Szerk.: hoppá, már említették is azt a bizonyos topikot..
[Szerkesztve] -
-
neduddki
nagyúr
válasz
Donki Hóte #9 üzenetére
HI!
Na mot jovok ra hogy az 1db zacsij aud1-esemen is digitalis kimenet, lehet, hogy csak maskos voltam:- ))))))))))
udv
neduddki -
SeF
tag
Üdv!
Milyen hangkártyát szeretnél? Amilyet a brifkód kibír.
SB Audigy, Philips, TerraTec.
Ami nekem van Terratec Aureon 5.1 Fun olcsó és nagyon jó. Optikai ki és bemenet van a kártyán, semmi egyéb kütyü nem kell.
Persze ha komolyat szeretnél akkor utánajárás, töprengés és vásárlás. Hiába ajánl itt neked valaki bármit ha a saját szubjektív véleményed nem jó róla akkor hiába. A minőséget természetesen jó árban adják, tehát nem a 10-20 ezres fronton kell keresned.
Üdv: SeF -
Notes
senior tag
Nekem az alaplapomon va SPDIF kimenet, egy szögletes műanyag(?) kis izé. Hogy lehet arra bármit is csatlakoztatni?
-
neduddki
nagyúr
HI!
Lehet hogy el vagyok tevedve, de nem plat-os aud2-nel a legfelso /ercsd a csavar feloli vegen/ levo 3.5 jack az tejjesen veoletlenul nem digitalis kimenet???????
udv
neduddki
mod: Bővebben: link a bal kezed feloli....
[Szerkesztve] -
Agyzuzo
addikt
válasz
Donki Hóte #9 üzenetére
És ez rendes 5.1-es jelet fog küldeni az erőlködőmre? Hány méteres kábelig OK a dolog?
-
Agyzuzo
addikt
Audigy-n egyik sincs.
Amúgy végülis nekem mindegy, mert erősítőmön mindkét féle bemenet van, inkább csak az a kérdés, milyen 5.1-es hangkártyát vegyek, amit rá is tudok kötni vagy optikai, vagy coaxális kimeneten az erősítőmre. A PC-s hangfalakat szeretném most már hanyagolni.
-
Mivel már a SBLive 5.1-eken is volt digitális kimenet, így nem hiszem, hogy az Audigy-n ne lenne.
Az SBLive-on úgy ment, hogy ha sztereó jack dugót dugtál bele, akkor analóg kimenetként működött, ha mono jack dugót dugtál bele, akkor digitális kimenetként működött.
Tehát egy olyan kábel kell, aminek az egyik vége mono jack, a másik vége RCA dugó, ezt kell a hangkártya digi kimenetébe és az erősítő koax bemenetébe dugni.
(Előfordulhat, hogy az erősítő koax bemenete háklis a terhelő impedanciára, ebben az esetben egy VGA kártyához adott sárga RCA dugókat tartalmazó kábelről kell levágni az egyik sárga RCA dugót és helyette bekötni a jack dugót. Szerencsére ma már nagyon ritka az ilyen válogatós erősítő. Bár ha sok-sok méterre kell elvezetni a jelet, akkor ilyen kábelt kell alkalmazni.) -
Agyzuzo
addikt
Igen, tudom a Platinumon van 65 ezerért.
De gondoltam hátha létezik vmi olcsóbb megoldás is, pl. Terratec kártyák között?
Szerk. pl. a Terratec Aureon 5.1 Sky kártyáról van vkinek tapasztalata? Azon van optikai kimenet. (Bővebben: link). 20-23 körül van bruttóba, mégsem 65...
[Szerkesztve] -
Agyzuzo
addikt
A következő a tervem: szeretném a leendő hangkártyámat (melynek ''kiléte'' még kérdéses) összekötni a Denon 1604-es erősítőmmel, ily módon a hangot 5.1-ben kiküldeni a házimozi rendszerre. Ehhez viszont nem tudom milyen hangkártya kéne... Az Audigy 2 kártyákon én csak jack dugós kimeneteket látok, viszont gondolom digital out kéne, hogy a hangot ne csak stereo-ban, hanem ténylegesen 5.1-ben tudjam kiküldeni. Lehetséges lenne ez? És ha igen, milyen hangkártyát javasoltok hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Futás, futópályák
- Milyen monitort vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest