- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipido
senior tag
Sziasztok. Dahua imou rendszer tapasztalatot szeretnek megosztani veletek. A rendszerben van 1 cruiser 1 bullet 2 , es 2 bullet 2 c kamera,. A kamerak sandisk kartyakra rogzitenek, elo kepet pedig egy [imou nvr] -en keresztul kerul megjelenitesre. Azt kell mondjam, minden elvarasomnak megfelel. Az elo kep/rogzitett visszanezes az imou appal telorol tokeletesen uzemel. Mobilneten (telenor) lognak. Atom stabil. Nem csak net felol, hanem a sajat halozatban is. Se ujraindulas, se jelvesztes. Kep gyonyoru, (ejjel a bullet 2 c kepe is jol lathato, lampa nelkul ) riasztas/ertesites is rendben van. Egy szoval tokeletes. Ajanlom az imou cuccait
Koszonom mindenkinek a segitseget, akar direktben, akar az osszefoglalo miatt. -
Mark001
tag
Sziasztok,
Abszolút laikusként kamera témában szeretnék segítséget kérni.
Szükség lenne egy kültéri IP kamerára, ami képes h264-re (szeretnénk ha időképre is felkerülne). A keret olyan 30e Ft maximum.
Különösen nagy igény nincs, egy repülőtérre kerülne, talán egy nagyobb látószög jól jöhetÁram, Wifi és ethernet is elérhető.
Én sajnos elvesztem a kínálatban...
Tudnátok ajánlani egy típust kérlek? -
pityaa23
senior tag
válasz
nihill #19897 üzenetére
Az egyik az utcára néző kerítéssel kb párhuzamosan nézne, de a közvilágítás a túloldalon van, a másik meg a kert végébe világít, ahol kb semmi fény, max ami a szomszédok házából beszűrődhet, de azt inkább nem is számolnám bele. Távolság olyan 20-30 méter amit látniuk kellene.
Tervben van, hogy mozgásérzékelős lámpát is teszek oda, talán az is visszatartó erejű. -
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Hikvision rendszerem van itthon, de most építkezés miatt kiegészíteném 2 kamerával ami figyeli az építőanyagokat. Hikvisiont vennék és látom van már colorvu is belőle. Ez jobb éjszaka, vagy maradjak a régi megoldásnál?
Köszi!
-
BLUE TORNADO
senior tag
Üdv!
Van egy Provision ISR kamera szettem. Szeretnék telefonnal rácsatlakozni, de sajnos nem akarja megtalálni a kamerát. A hálózati beállításoknál a DHCP-nek engedélyezve kellene lennie, de tiltáson van. A TCP/IP fülnél kellene szerkeszteni, de ott nincs rá lehetőség. Akkor szerintetek hol lehetne?
Csatlakoztatáskor a telefon azt írja, hogy nem egy hálózaton van a telefon és a kamera. Pedig ugyanazon vannak -
pinnacle
nagyúr
válasz
sambenez #19893 üzenetére
Azt mondják japánok is ezt csinálták, megvették, szétszedték, megcsinálták jobbra. Lehet a kínaiak ez újra meg tudják csinálni nagyban. Mondjuk nem tudom, hogy a kommunizmusban ugyanúgy működik, mint a demokráciában. Lehet ha ott valami probléma van, soha nem derül ki. Lásd simán be lehet lépni a fiókba, mégsem történik semmi.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
motrola #19890 üzenetére
Köszi motrola, vacs! Én is újraindításra gondoltam, csak idős ember lakik ott, és nem tudja kihúzni a konnektorból a jó masszív kültéri elosztó dugóját. Remélhetőleg ettől majd megjavul, azért ez szívás, ha áramszünet után leáll a kamera.
Van valami fejlemény a Xiaomi nem működő kétlépcsős azonosításával? Nekem még nem jeleztek vissza. Ez hihetetlen biztonsági gond, hogy bárki be tud lépni a Xiaomi illetve MiHome fiókunkba, semmi értesítést nem kapunk róla. Nem is értem, hogy ez idáig nem derült ki és nem reklamálnak miatta.
Kérdeztem kínai szomszédomtól melyik a legjobb telefon márka náluk azt mondta a Xiaomi. És autóban melyik a legjobb? Azt válaszolta egyik sem, a német autó. Úgy látszik ezt még nem sikerült lemásolni. -
vacs
Topikgazda
válasz
pinnacle #19889 üzenetére
A xiaomi és az almárkái is zárt rendszerben működnek, ennek egyik hátránya, ha szerver hiba van, akkor leáll a kamera!
Ha wifin használod, akkor a gyenge jel is okozhat ilyet!
Illetve az áram szünet is megzavarhatja, bár illene neki újra csatlakozni!
Áramtalanítsd, ettől újraindul és simán lehet, hogy nincs is baja. -
pinnacle
nagyúr
Mitől lehet, hogy ez egyik kamerám offline? Nincs kihúzva a konnektorból és a szél sem fújta le a ház faláról. Resetet ajánl, de nem tudok most lemenni oda. Lehet tönkrement vagy van ilyen, hogy egyszer csak leáll a kamera?
-
TBMC
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani éjjel jól látó,
továbbiakban más, normális körülmények között használatos kamerákat?- wifis és utp egyaránt kellene.
- tudjon hálón belül külső eszközre rögzíteni, FTP szerver
- homebridgen vagy natívban lehessen HomeKitbe importálni őket (vagy kommunikáljon z wave vagy zigbeen - mert ezeket bridgen keresztül tudom homekitbe importálni)Jelenlegi netatmo presencek mellé keresnék jól látó éjjeli alternatívákat, illetve normál látási viszonyok mellett jól működőeket.
előre is köszönöm!
-
amargo
addikt
válasz
snooze #19881 üzenetére
Mondjuk én pont cégként vagyok oda regisztrálva, de persze van simán "mezei" felhasználóm is, de az is céges adatokkal ez igaz (amúgy a kutya nem nézi). Mindenesetre gondolatévesztőként írtam, hogy vannak megoldások még. A legtöbb nagyobb hosting cégnek vannak erre megoldásai (de ott kapásból kell kártyát is regisztrálni, hiába férsz bele az ingyenes részbe).
-
TillaT
tag
Sziasztok!
Korábban már kérdeztelek benneteket AHD rendszerrel kapcsolatban, s akkor többen az IP rendszer kiépítése irányában tereltetek. Azóta olvasgatva a topikot, elindult bennem (is) a bogár. Rengeteg kérdésem van, amikre az "Összefoglalóban" sem találtam választ, de nem akarom egyben rátok zúdítani. Hozzászólásonként egy-két kérdést feltéve terhelnélek csak benneteket. Kezdem is mindjárt.
- Egy családi ház (kültéri) IP megfigyelőrendszerének kiépítéséhez (kamerák+switch+NVR+kábelezés) és működtetéséhez az internet csak a távoli elérés (kamerák önállóan és az NVR) miatt szükséges. Hanem akarom távolról elérni az eszközöket -csak az NVR mellől vagy a szomszédos szobában lévő laptopról- akkor ehhez nem kell internet. Jól gondolom? -
-
válasz
Ghoost1 #19866 üzenetére
Az én véleményem az, hogy inkább szereltess a házba/lakásba valami normális riasztórendszert, és köss rá valamelyik szolgáltatóval 7/24-es diszpécser szolgáltatást. Csak a kamerarendszer önmagában ezt nem fogja megoldani. Kiegészítésnek jó lehet, de én még nem láttam olyan kamerarendszert (consumer szinten), ami ezt tökéletesen tudná.
-
Ghoost1
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. 2 hete nem várt vendégem/vendégek voltak nálunk, amíg nem voltunk itthon. A rendőrségi helyszinelő egyből azzal a kérdéssel kezdte, van-e megfigyelő kamera. A válaszom, sajnos még nincs. A nyomozó azt mondta, szereltessek fel egyet, mert a statisztikák szerint, általában mindig visszatérnek újból a helyszinre az elkövetők vagy jöhetnek újak is.
Most viszont szeretnék ezek után egy megbízható rendszert felszerelni a jövő héten, ami egyből riaszt telefonon, ha emberi mozgást észlel és rögzit is minden eseményt. Eddigi olvasások alapján a Hikvision rendszer felé húzok, de nem tudok dönteni ezen belül.
Megfigyelt terület:
Udvarra 2 db kamerában gondolkodom, kocsi beálló kb. 12m hosszú és 4m széles, ide egy kamera, a kapura néző kamerának egy 5x3 területet kellene belátnia, folyosó, nappali, konyha szintén 1-1 kamera.
Kritériumok:
- egyből kapjunk riasztást telefonra
- ha lehet ne csendes felugró push üzenet legyen, hanem erős/folyamatos riasztás kapjunk, hogy felébredjünk, ha alszunk is. (Kamionozunk, így van sokszor, hogy nappal pihenünk, alszunk.)
- bogarakra, szálló szöszmöszökre ne riasszon
- felismerhető legyen/legyenek sötétben is az emberekAz eddigi kiszemelteim amik közül nem tudok dönteni:
NVR:
- Hikvision DS-7608NI-K2 8 csatornás NVR
- Hikvision DS-7616NI-K1 (C) 16 csatornás NVR
Bár jelenleg csak 5 kamerában gondolkodom indulásnak, lehet később bővíteni fogom majd.
A két NVR közül nem tudom, hogy melyik a jobb/megbízhatóbb, melyik a nagyobb tudású, melyikkel járnék jobban.
POE switch:
- Hikvision DS-3E0106HP-E POE switch (4+2 port, 60W)
Kamerák:
- Hikvision DS-2CD2046G2-IU (C) cső IP kamera
- Hikvision DS-2CD1023G0-IUF-C cső IP kamera
- Hikvision DS-2CD1323G0-IUF (C) dóm IP kamera
- Hikvision DS-2CD1327G0-L dóm IP kamera
- Hikvision DS-2DE2A404IW-DE3 (C0) (S6) forgatható IP kamera
- Hikvision DS-2CV2Q21FD-IW-W forgatható IP kamera
HDD:
- 4TB WD 3.5" Purple SATAIII 64MB cache winchester (WD40PURZ)
microSD kártya:
- Western Digital WD Purple microSD kártya 128GB
- SAMSUNG PRO Endurance microSD kártya – 128GB (MB-MJ128GA/EU)
Kábel:
- UTP100 Dahua rézkábel CAT-5EKérdéseim:
Az lehetséges, hogy az sd kártyára és az NVR-re is vesz fel egyszerre a rendszer vagy csak az egyik vagy másik vesz fel?
Más gyártó kameráját is kezeli a Hikvision NVR? Gondolok itt pl. az IMOU by Dahua CRUISER 4 forgatható IP kamerára.
Bocsi a hosszú hsz miatt, de próbáltam mindent leírni. Biztos lesz még kérdésem a későbbiekben is.
Előre is köszönöm a segítséget, válaszokat -
beci
őstag
Sziasztok.
Olyan beltéri kamerát keresek, amivel a lakás egy fix pontját tudom távolról is nézni telefonon keresztül. Lehetőleg tudjon kommunikálni 2 telefonnal is.
Ez alkalmas lehet rá?
[link] -
snooze
veterán
sziasztok!
kamerakép küldése emailcimre ki milyen smtp-t használ?sajnos ugy néz ki,a google ezt a kaput is bezárta,május30-ig lehet a gmail.com smtp-t használni,aki ilyet használ.. -
Jackie_Chan
senior tag
Üdv!
Vettem egy Hikvision DS-2CV2Q21FD-IW(2mm) tipusu kamerát és hozzá egy 128 Gb-os micro sd-t.Ma mikor beleakartam tenni a micro sd-t nem tudom,hogyan csináltam,de nem a kis sinbe ment a kártya hanem mellé -pontosabban a sin alá- és bele esett a kamera belsejébe.
Most ott kotyog benne. Vissza küldtem a boltnak,hogy szedjék ki,mert ha én szétszedtem volna akkor ugrik a gari.
Járt már ilyen szerencsétlenül valaki? -
nimfas
addikt
válasz
nihill #18816 üzenetére
Összeszedtem a rendelést (Annke)
Angol oldalon Dollárban: 575,94 USD 345,46 Ft-tal számolva: 198.964 Ft
DE oldalon Euroban: 638,94 Euro 381,31 Ft-tal számolva: 244.015 FtAkkor simán rendeljem a Dollárosról? Simán vám mentesen megjön és örülök hogy közel 50k-val olcsóbban vettem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest